Bezienswaardigheden Parijs: Onze top 36 x tips + gratis reisgids Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Bezienswaardigheden Parijs: Onze top 36 x tips + gratis reisgids Parijs

30 juni 2022 in Parijs4 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Parijs + excursies en verblijftips

De Franse hoofdstad Parijs staat vol imposante monumenten en niet-te-missen bezienswaardigheden. De stad bruist van het leven en er is altijd wel wat te doen, te proeven of te bezoeken. Het is daarom moeilijk om te kiezen wat je wil bezoeken.

Natuurlijk kunnen de iconen van de stad, zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame (niet meer toegangkelijk), niet ontbreken op je lijstje, maar wat dacht je van de Opéra Garnier of Sainte-Chapelle? Wij hebben de 36 mooiste bezienswaardigheden in Parijs voor jou op een rijtje gezet. Wil je de wachtrijen overslaan? Koop dan alvast je tickets online.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

 1. Beklim de Eiffeltoren

Geen Parijs zonder Eiffeltoren. Het is niet alleen het meest bekende monument van de stad, maar ook van het hele land en het is zelfs één van de meest bezochte monumenten ter wereld. Al sinds de opening in 1889 trekt de constructie jaarlijks miljoenen mensen die het bijzondere metalen bouwwerk willen bewonderen. Je kan natuurlijk ook de lift op de trappen naar de observatieplatformen nemen voor een bijzonder uitzicht over de stad. Lees meer over ons bezoek aan de Eiffeltoren en hoe de (laaaaange) wachtrijen over te slaan + onze tip waar je het "geheime verdiep" van de Eiffeltoren kan vinden.

Onze tip: De Eiffeltoren bezoeken maar de lange wachrijen overslaan? Het kan, koop je skip-the-line tickets online en spaar uren wachten uit ...

 1. De Notre Dame

De Notre Dame is naast de Eiffeltoren één van de bekendste monumenten van Parijs. De kathedraal is een goed voorbeeld van de Franse gotische architectuur en is nog steeds één van de grootste kathedralen van Frankrijk. Binnen kan je de prachtige roosvensters en waardevolle relieken bekijken, maar ook de gevel van het gebouw met haar torenspitsen, religieuze beelden en vele waterspuwers maakt indruk.

 1. Sainte-Chapelle

Alternatief nodig voor de Notre-Dame? Bezoek dan zeker eens de Sainte-Chapelle, naast het Palais de Justice op het Ile de Cité. Deze kapel heeft prachtige glas-in-loodramen en de mooie koepel, is een knap staaltje architectuur dat je zeker moet bezoeken. Lees meer over de Sainte-Chapelle in onze aparte blog.

Voor mij de prachtigste kerk van Parijs, koop je ticket online en laat je betoveren door deze verborgen parel !

 1. Père-Lachaise

Misschien klinkt Père-Lachaise in eerste instantie niet echt als een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben, maar wist je dat dit de meest bezochte begraafplaats ter wereld is? De omvang van de begraafplaats is niet alleen indrukwekkend, je vindt hier ook de laatste rustplaatsen van beroemdheden als Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde en Fréderic Chopin. Ook de minder bekende namen hebben bijzondere excentrieke graven en prachtige tombes. Een bijzondere plek waar je uren kan ronddwalen!

Onze tip: Ga je op citytrip naar Parijs? Download dan zeker onze gratis reisgids Parijs, zo haal je het meeste uit je bezoek aan de lichtstad! Met tal van tips en leuke plekjes die je niet in andere reisgidsen kan vinden.
 1. De Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur op Montmartre is vanuit veel plekken in Parijs te zien. Deze bijzondere witte basiliek werd gebouwd als herdenkingsplaats voor de christelijke martelaars. Het uitzicht van de kerk is erg bijzonder. Er is een grote trap die door een park naar de basiliek leidt en op de voorgrond staat een oude draaimolen. Bovenaan de trap heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook de straten van Montmartre rondom de basiliek zijn een bezoekje waard.

 1. Arc de Triomphe

Eén van de belangrijkste figuren uit de geschiedenis van Parijs is natuurlijk Napoleon. Aan het begin van de negentiende eeuw liet Napoleon een triomfboog bouwen ter ere van zijn talloze overwinningen. Deze Arc de Triomphe is nu de derde grootste triomfboog ter wereld en nog steeds de grootste in Europa. Het bijzondere bouwwerk staat in het midden van een rondpunt waar maar liefst twaalf drukke straten samenkomen, waaronder de Champs-Elysées. Wist je dat je zelf de Arc de Triomphe kan beklimmen?

 1. De Champs-Elysées

De Champs-Élysées is de bekendste straat van Parijs en wordt door de Fransen zelf ‘la plus belle avenue de monde’ genoemd. Langs de boulevard vind je veel luxewinkels, maar ook gewone winkels, theaters en cafés. Aan het einde van de Champs-Élysées kom je terecht op het plein waar je de Arc de Triomphe vindt.

 1. Dôme des Invalides

Niet ver van de Arc de Triomphe is de Dôme des Invalides gebouwd met zijn erg herkenbare gouden koepel. Het Les Invalides militair ziekenhuis is een bijzonder bouwwerk waar jarenlang veteranen verzorgd worden. Tegenwoordig vind je hier bijzondere musea die je een inzicht geven op militaire geschiedenis van Frankrijk en de tombe van Napoleon Bonaparte. Lees hoe je zelf de Dôme des Invalides kan bezoeken.

 1. Les Jardins du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is een prachtig stadspark waar je even aan de hectiek van de hoofdstad kan ontsnappen. Het is het mooiste stadspark van Parijs vol mooie terrassen, een prachtige vijver en verschillende indrukwekkende standbeelden. Daarnaast is er ook veel te doen in het park. Je kan hier tennissen, een theatervoorstelling meepikken in het openluchtcafé of zelfs leren hoe je een imker wordt.

 1. Het Louvre

Het Louvre is het grootste museum ter wereld en huist ook één van de meest kostbare collecties ter wereld. Het is de plek waar je oog in oog komt te staan met de wereldberoemde Mona Lisa. Daarnaast loopt het Louvre over van andere wereldberoemde schilderijen en beeldhouwwerken die een bijzonder plekje in de Europese kunstgeschiedenis veroverd hebben. Lees hoe je de wachtrijen aan het Louvre kan overslaan in onze blog.

 1. Musée d'Orsay

Aan de andere kant van de Seine vlak tegenover het Louvre vind je het kleinere Musée d’Orsay. Dit oude negentiende-eeuwse treinstation is een kunstwerk op zichzelf, maar binnen vind je een hoop beroemde impressionistische werken van kunstenaars als Renoir, Monet en van Gogh. Je kan nog steeds zien dat het gebouw vroeger een treinstation was, de grote stationsklok hangt er bijvoorbeeld nog steeds. Wil je Musée d'Orsay? Lees hier hoe je tickets te boeken.

 1. Het Paleis van Versailles

Het Paleis van Versailles ligt niet in Parijs zelf, maar in het stadje Versailles, zo’n twintig kilometer buiten de Franse hoofdstad. Versailles en Parijs zijn uitstekend verbonden met het openbaar vervoer en dat maakt van Versailles dus de ideale dagtrip vanuit de hoofdstad. Het paleis en de nauwkeurig aangelegde tuinen waren één van de belangrijkste plekken in de Franse geschiedenis. Je kan er nog steeds de rijkdommen bewonderen van de monarchen die er tussen de zeventiende en de negentiende eeuw leefden. De mooiste zaal is de Galerie des Glaces. Lees alles over ons bezoek aan het Kasteel van Versailles.

Wil jij ook Versailles bezoeken vanuit Parijs? Koop je tickets online zo hoef je niet in de suuuuper langs wachtrij te staan. Of je kan ook mee met een tour vanuit Parijs.

 1. La Madeleine

La Madeleine is een bijzondere kerk uit de achttiende eeuw en nog steeds één van de bekendste kerken van Parijs. De kerk wordt omringd door een galerij van 53 korinthische zuilen van twintig meter hoog waardoor de kerk eerder op een Romeinse tempel lijkt. Ook vanbinnen is de architectuur bijzonder. Je vindt er een tongewelf bedekt met goudverf en mooie muurschilderingen.

 1. Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is misschien wel één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. Gekleurde buizen en roltrappen bekleden de hele buitenkant van het museum. Het gebouw is als het ware binnenstebuiten gekeerd. De buitenkant is indrukwekkend, maar binnenin vind je nog topstukken uit de moderne kunst, zoals de Fontein van Marcel Duchamp en het schilderij International Klein Blue van Yves Klein.

 1. Catacomben van Parijs

Boven de grond is er meer dan genoeg te zien in Parijs, maar wist je dat er onder alle grote monumenten van Parijs nog een andere bijzondere bezienswaardigheid te vinden is? De oude kalksteengroeves onder de stad werden in de achttiende eeuw gebruikt als opbergplaats voor de botten en schedels van overledenen die niet meer in de bestaande begraafplaatsen van de stad ten ruste gelegd konden worden. Zo ontstonden de catacomben van Parijs. Een klein deel van deze tunnels kan je bezoeken. Het is eens een heel andere kijk op Parijs! Lees hier alle info als je ook eens de onderwereld van Parijs wil ontdekken (letterlijk).

 1. Moulin Rouge

De rode molen op het dak van het theater Moulin Rouge in de wijk Montmartre is nog zo’n bijzonder icoon van Parijs. In het theater van de Moulin Rouge worden al sinds 1889 revuevoorstellingen gehouden en het is de geboorteplek van de Franse Cancan.

Het bestaat al sinds het einde van de 19de eeuw, maar je kan er nog steeds ’s avonds met een lekkere maaltijd en een fles champagne van een indrukwekkende voorstelling vol glitters en veren genieten. Alle info over een show in de Moulin Rouge. Wil je liever naar een voorstelling in Le Lido, lees er alles over in onze aparte blog.

Zelf een show bijwonen in de Moulin Rouge of een voorstelling in Le Lido boeken? Geniet van een avond vol glitter en hoogstaand entertainment, met of zonder diner en champagne.

 1. Het stadhuis

Het Hôtel de Ville is het stadhuis van Parijs vanwaar de stad al sinds de veertiende eeuw bestuurd wordt. Het gebouw ligt aan een groot plein met fonteinen waar in de winter een schaatsbaan en een kerstmarkt worden aangelegd. De binnenkant van het gebouw ziet er even bijzonder uit als het exterieur. Je vindt hier onder andere de Salle des Fêtes, een replica van de Galerie des Glaces van Versailles.

 1. Opéra Garnier

De Opéra Garnier is één van de bekendste operahuizen ter wereld. Tegenwoordig worden er voornamelijk balletopvoeringen gehouden. Het gebouw is zowel aan de binnen- als buitenkant extravagant gedecoreerd. De Opéra Garnier bezoeken tijdens een voorstelling is natuurlijk extra bijzonder. Er bestaan heel wat mythen en verhalen rond het gebouw, het bekendste daarvan is het verhaal van het Spook van de Opera. Een opera bijwonen? Lees hier hoe het kan.

 1. Het Pantheon

Het Pantheon wordt snel overgeslagen door toeristen, maar het indrukwekkende gebouw is zeker een bezoekje waard. In de negentiende eeuw werd het ontworpen als een kerk, maar al snel werd het omgebouwd tot een tombe waar bekende en belangrijke Fransen hun laatste rustplaats hebben gevonden. Beklim ook zeker de koepel, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.
Zo vind je hier de graven van:

 • Victor Hugo
 • Alexandre Dumas
 • Jean-Jacques Rousseau
 • Marie Curie
 1. De Seine

De Seine die door Parijs is het eigenlijke hart van de stad. Stap daarom op een boot en vaar over het water en zie de belangrijke monumenten van de stad voor je neus voorbij glijden. Je komt onder andere langs de Eiffeltoren en de Notre-Dame en je vaart onder verschillende eeuwenoude bruggen door. Wandel ‘s avonds ook eens op de promenades langs de rivier en geniet van de lichtjes van de stad die de Seine een romantische feel geven.

Ga aan boord en maak zelf een boottocht op de Seine, romantischer kan je het niet maken.
Boek je tickets online, met of zonder diner terwijl je Parijs ziet voorbijschuiven.

 1. Galeries Lafayette

De Galeries Lafayette is een peperduur warenhuis in het hartje van Parijs waar je alleen de duurste items van de grootste namen terug kan vinden. Geen bezoekje waard als je toch niet van plan bent zo extreem veel geld uit te geven? Zeker niet! Het gebouw is net zo rijkelijk versierd als de kleding en accessoires en is zeker een bezoekje waard. Vooral het plafond is erg indrukwekkend.

 1. Het kattencafé van Parijs

Als je gek bent op katten, mag je dit kattencafé zeker niet missen. Dit kattencafé ligt een beetje verstopt in de Rue Sedaine, maar het is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Je kan er iets drinken, een gebakje eten en natuurlijk ondertussen genieten van de capriolen die de katten uithalen.

Deze katten zijn trouwens niet te adopteren zoals in veel andere kattencafé's wel het geval is. Je kan hier niet reserveren, dus het is een beetje op goed geluk proberen of er op dat moment plaats is.

 1. De Grote Moskee

Geen zin in de typische toeristische trekpleisters van Parijs? Heb je het Louvre en co al wel weer geizen? Dan is deze Grande Mosqée de Paris echt een goed idee om eens te bezoeken. Het gebouw zelf is prachtig en alleen al daarom is het echt de moeite om deze moskee een bezoekje te brengen. Maar, laat je niet alleen leiden door de buitenkant. Deze moskee moet je echt ook vanbinnen gezien hebben.

23.1 Mag je als vrouw binnen?

Ja, als vrouw mag je ook de moskee binnen. Je betaalt zoals iedereen een kaartje (3 euro op het moment van schrijven). Let wel op dat je schouders en benen bedekt zijn.

23.2 Overal mozaïek

Zodra je hier binnenstapt, doet de moskee je denken aan het Alhambra: dat komt door de Moorse stijl die ook in deze moskee gebruikt is. Voor de minaret werd er gekeken naar de minaret in Fez, deze twee lijken daarom ook als twee druppels water op elkaar. Overal zie je mooie mozaïeken tot in de kleinste details uitgewerkt. Echt een lust voor het oog.

23.3 Must-see: de binnentuin

Deze binnentuin is prachtig! En net omdat de moskee niet door duizenden toeristen per dag bezocht wordt, is het hier nog redelijk rustig. Je waant je hier helemaal helemaal even in een andere wereld.

Ga niet weg zonder het theehuis te bezoeken: hier kan je gezellig buiten zitten aan de leuke tafeltjes. Hier staan veel bomen en parasols, het is dus ook ideaal om hier tijdens een hittegolf een terrasje te doen.

 1. Instagram hotspot: la Rue Crémieux

Hoogstwaarschijnlijk zal deze straat je wel bekend voorkomen als je enkele 'influencers' volgt op Instagram: het is namelijk een van de meest 'instagrammable' straten van Parijs. Niet moeilijk natuurlijk: de straat ziet er zo leuk uit met de verschillende gekleurde huizen en overal planten.

Gun de buren ook wat rust

Heel leuk: zo'n super-instagrammable-straat, wel iets minder top voor de buren. Ga dus zeker eens kijken in dit straatje en vergaap je aan de capriolen van heren en dames Instagrammers, maar hou er wel rekening mee dat hier ook gewoon mensen wonen.

 1. Petit Palais (+ de verborgen tuin)

Je kent het Petit Palais vast wel van ziens: dit gebouw werd gebouwd door de wereldtentoonstelling in Parijs, maar herbergt nog een verborgen locatie die maar weinig toeristen kennen: de tuin! Hier kan je ook gezellig iets gaan drinken of genieten van een klein hapje in alle rust.

Uitrusten in le Petit Palais

Op zichzelf is le Petit Palais al een statig en prachtig gebouw: hier vind je vloeren van marmer, mozaïek en een prachtige kunstcollectie. En: het is volledig gratis. Ga ook zeker eens even in de tuin zitten als je toch op bezoek bent en zoek samen met de palmbomen even de zon op.

 1. Pont de Bir-Hakeim

Deze brug stáát er. Misschien komt de Pont Bir Hakeim je wel heel erg bekend voor? Dat zou goed kunnen: deze brug komt ook voor in de film 'Inception'. Deze brug verbindt het 15e met het 16e arrondissement. Vanop deze brug heb je een erg mooi zicht op de Eiffeltoren.

 1. Het Stade de France bezoeken

Als voetbalfan moet je het Stade de France zeker eens bezocht hebben. Je kan hier een tour volgen met een gids: zo ontdek je veel meer over dit stadion dat gebouwd is voor het WK van 1998 en kan je onder andere de kleedkamers gaan bezoeken. Boek je stadion tour online voor € 15.

27.1 Multifunctioneel stadium

Hier vinden niet alleen de thuiswedstrijden van 'les Bleus' (de Franse nationale voetbalploeg) plaats, je kan hier ook naar een rugbywedstrijd komen kijken of naar de grote rocksterren der aarde (AC/DC en de Stones hebben hier al eens opgetreden).

27.2 Boek je tour op voorhand

Let wel op: deze tours zijn maar beperkt qua aantallen dus boek zeker je tour op voorhand!

 1. Canal Saint Martin

In het tiende arrondissement van Parijs vind je het Canal Saint-Martin. Minder bekend en populair dan de Seine, maar we dé favoriete spot van heel wat locals en jongeren om te komen relaxen. Mensen komen hier samen om te genieten van een mooie zonnige dag, om een flesje wijn te kraken, muziek te luisteren/maken of gewoon wat rond te hangen. Het kan dus leuk zijn om hier te komen picknicken.

Er zijn ook toffe restaurants of barretjes te vinden. Tegenwoordig heeft het canal geen functie meer, maar in de 19de eeuw vormde het een belangrijke verbinding tussen noord en zuid.

Wil jij ook een vaart over het Canal Saint-Martin maken? Boek je plekje alvast online vanaf € 22.

 1. Musée d’Art moderne

Het museum voor moderne kunst, oftewel Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, heeft een collectie van meer dan 13.000 werken en daarmee is het een van de grootste musea voor moderne kunst in Frankrijk. Het is gelegen in het 16de arrondissement. Er is een permanente collectie in het museum die de belangrijkste artistieke trends presenteert te beginnen vanaf de 20ste eeuw tot op vandaag. Bekende namen die je hier vindt zijn Picasso, Chagall, Boltanski, Dufy, Derain, Modigliani…

Het pronkstok van het Musée d’Art moderne is ongetwijfeld La Fée Electricité. Dit is een gigantisch en kleurrijk en lichtgevend schilderij gemaakt door Dufy voor de wereldtentoonstelling van 1937. De permanente collectie is gratis te bezichtigen.

 1. Fondation Louis Vuitton

Gelegen in het Jardin d’Acclimatation vind je het museum Fondation Louis Vuitton. Het gebouw is ontworpen door Frank Gehry in opdracht van de oprichter van Fondation Luis Vuitton, Bernand Arnault. Zijn doel was om een iconisch gebouw te schenken aan Parijs waar kunst en cultuur centraal staan. Alleen de buitenkant van de Fondation is al erg indrukwekkend dankzij de glazen panelen, maar ook de kunstcollectie die je binnen vindt is een must-see. Fondation Louis Vuitton stelt een prachtige verzameling van moderne en hedendaagse kunst tentoon in de vorm van abstracte kunst, video, performances… Plan dus zeker een bezoekje en verdwaal in het bijzondere gebouw. Wist je trouwens dat het gebouw ook echt ontworpen is om de bezoekers een beetje te laten verdwalen? Spannend!

 1. Le mur des je t’aime

In de wijk Montmartre, vlakbij de Sacre Coeur, vind je de liefdesmuur ofwel ‘le Mur des je t’aime’. Deze muur werd gebouwd in 2000 en is een erg leuk plekje waar veel mensen eventjes halt houden om een foto te maken. Deze muur is gemaakt uit blauwe tegeltjes waarop in allerlei talen ‘ik hou van jou’ geschreven staat. De meeste mensen gaan hier op zoek naar hun eigen taal, nemen enkele foto’s of rusten uit op de bankjes die errond staan. Een toffe spot om even te relaxen.

 1. Parc des Buttes-Chaumont

Het parc des Buttes-Chaumont ligt een eindje buiten de vertrouwde zone van de meeste bezoekers van Parijs, maar het loont ongetwijfeld de moeite waard om erheen te gaan. Dit stadspark biedt eerst en vooral prachtige uitzichten over Parijs, zo krijg je bijvoorbeeld zicht op de Sacre Coeur. Het park is mooi groen en heuvelachtig met watervallen, bruggen, rotsen… In het midden van het park vind je een mooi uitzichtpunt en verder zijn er ook nog romantische wandelpaden, de tempel van Sibylle en om elk hoekje wel weer een ander gezellig plekje. Ga hier zeker even wandelen als je tijd hebt, weer eens iets anders dan het typische Parijs!

 1. Het vrijheidsbeeld van Parijs

Vive la République, breng een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld van Parijs! Ja, dat lees je goed, niet alleen New York heeft een vrijheidsbeeld. In 1878 werd voor een derde keer de wereldtentoonstelling in Parijs georganiseerd. Één van de pronkstukken van deze tentoonstelling was een stukje van het Vrijheidsbeeld dat de Fransen cadeau hadden gedaan aan Amerika, namelijk het hoofd van het Vrijheidsbeeld.

Sindsdien heeft het Vrijheidsbeeld zijn sporen nagelaten in Parijs: er staan nog drie beelden in het Musée d’Orsay en één - de meest opvallende - op de Pont de Grenelle. Ga dus zeker eens een kijkje nemen als je in de buurt bent!

 1. Muséum national d’histoire naturelle

Het natuurhistorisch museum van Parijs bevindt zich op een bijzonder mooi landgoed, Les Jardins Des Plantes. Binnen vind je verschillende verdiepingen, waaronder de Grande Galerie waar je heel wat opgezette dieren vindt van over de hele wereld. Je vindt gigantische skeletten van mammoeten en dinosaurussen, maar ook van de kleinste wezens zoals vlindertjes of vissen. Er is ook een speciale expositie voor kinderen (waarvoor je een apart ticket nodig hebt). Dit museum is echt een aanrader om te doen met kinderen! Er valt heel wat te beleven en te zien.

 1. Daguitstap naar Château de Vincennes

Het mooie Kasteel van Vincennes, oftewel het Château de Vincennes, is de belangrijkste Franse koninklijke burcht die tegenwoordig nog bestaat. Het kasteel werd gebouwd van de 14de tot de 16de eeuw en heeft een lange en interessante geschiedenis. Zo was het tot 1682 de koninklijke residentie van Louis XIV, maar het deed ook dienst al porseleinfabriek, gevangenis en zelfs een begraafplaats.

Je kan het bijzondere Château de Vincennes bezoeken en zelf eens een kijkje nemen naar het koninklijke verblijf.

Wat krijg je te zien tijdens je bezoek? Natuurlijk het kasteel zelf, de slotgrachten, het interieur… maar ook de Sainte-Chapelle de Vincennes, een kapel met prachtige glas-in-lood ramen en de prachtige bosrijke omgeving, het Bois de Vincennes, een groot bos waar het kasteel gevestigd is. Je kan ook een segway-tour door het bos maken om de omgeving eens op een speciale manier te ontdekken. Verder kan je hier wandelen, picknicken… maar vooral relaxen. Er is ook nog een mooie botanische tuin die je kan ontdekken. Genoeg om een dag te vullen dus!

 1. Hop-on Hop-off Parijs

Parijs heeft héél wat bezienswaardigheden en je wil er natuurlijk zoveel mogelijk bezoeken. Een goede manier om dat te doen is met een hop-on hop-off bus. Je zit misschien wel tussen een hoop andere toeristen, maar het is wel écht praktisch. Het aanbod hop-on hop-offs in Parijs is erg groot, maar de drie belangrijkste en beste aanbieders zijn Foxity, Les Cars Rouges en L’open bus tour.

Foxity

Wanneer je in het najaar of in de winter Parijs bezoekt, raden we Foxity aan. Deze maatschappij heeft namelijk een verwarmd bovendek en dat hebben de andere hop-on hop-off bussen niet. (Bij de andere bussen is het bovendek open en dus erg koud in de winter). Het nadeel aan de hop-on-hop-off bussen van Foxity is dat ze wel iets minder vaak rijden in vergelijk met de andere bussen. Kinderen mogen gratis mee!

Les Cars Rouges

De hop-on-hop-off bussen van Les Cars Rouges (ook gekend als Big Bus Paris) passeren langs de meest populaire bezienswaardigheden van Parijs. Er zijn twee routes waaruit je kan kiezen: de ene gaat door Le Montmartre met bezienswaardigheden als de Sacré-Coeur en de Moulin Rouge en de andere brengt je naar de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, het Louvre, de Opéra Garnier, Musée d’Orsay, de Champs-Elysées en de Notre Dame. Ook voor kinderen is een ticket betalend.

L'open bus tour

L’open bus tour rijdt de hele stad door. Vergeleken met andere aanbieders, vind je bij deze maatschappij een veel diverser aanbod met onder andere ook de mogelijk om minder bekende delen van de stad bezoeken. Daarom is L’Open Bus Tour een aanrader als je al eens in Parijs geweest bent!

Tip: Wij raden aan om je hop-on hop-off ticket op voorhand vast te leggen, zo ben je alvast zeker van je plekje. Je kan je busticket ook combineren met andere activiteiten. Bekijk het volledige aanbod en maak je keuze.

 1. Met de wagen naar Parijs?

Rij je met je eigen wagen naar Parijs den heb je tussen 8 u en 20 uur maandag tot en met vrijdag een mileuvignet of milieusticker Frankrijk nodig. Vanaf vrijdagavond 20u en tijdens het weekend heb je geen milieusticker nodig om in de zone te mogen rijden.

 • Milieuzone's in Parijs omvat het gebied binnen de A86 (voor de A86 zelf heb je een milieuvignet nodig). Vanaf 1 juni 2021 mogen enkel nog wagens met milieusticker categorie 0, 1, 2 en 3 in de zone rijden.
 • Voertuigen met een dieselmotor Euronorm 3 of minder en voertuigen met benzinemotor Euronorm 1mogen er vanaf dan niet meer in.
 1. Waar overnachten in Parijs?

Op zoek naar een leuke hotel op de juiste plek in Parijs? We hebben een volledig artikel geschreven met de leukste hotels per wijk in Parijs. Zo weet je in welke wijk wat te zien is en waar te overnachten.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis preview reisgids Parijs downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 april 2022 - Erik Poppe

Zeer interessante reisgids die ik graag gevolgd heb bij mijn weekend Parijs.

- 4 september 2021 - Marijke

Een buitengewoon handige gids, goed te hanteren op je mobiel, met hele leuke tips. Beter kan haast niet

- 6 maart 2020 - Metrocazar

Ik ben erg vaak in Parijs geweest en ken de stad erg goed, maar dit overzicht is echt compleet! Zelfs de minder bekende bezienswaardigheden heb je prachtig beschreven (met mooie kleurrijke foto's).

- 13 mei 2019 - Vanessa Geurts

Leuke reisgids die je de leukste must-do plekken toont in Parijs!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?