Waar eten in Parijs? Onze favoriete restaurants op een rijtje + tips voor je bezoek

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar eten in Parijs? Onze favoriete restaurants op een rijtje + tips voor je bezoek

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Leukste adresjes om eens goed te eten in Parijs + verblijftips

Parijs is een grote stad en er zijn dan ook ontzettend veel restaurants. Van traditionele Franse bistro’s met rode stoeltjes tot hippe restaurants die wereldkeuken serveren, je vindt het hier allemaal.

Maar waar kan je nu het beste eten in Parijs? We zetten onze vijf favoriete restaurants op een rijtje en geven je tips voor Franse bistro’s, goedkope restaurants in Parijs en veganistische restaurants in Parijs.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Onze vijf favoriete restaurants in Parijs

UMA NOTA

Misschien wel ons favoriete restaurant is Uma Nota, geïnspireerd op de Braziliaanse keuken en het is er bijzonder levendig. Echt een aanrader. De eerste Uma Nota ontstond in Hong Kong, maar nu is er dus ook een adres geopend in Parijs. Het restaurant is gevestigd in een voormalig 19e-eeuws warenhuis in het hart van Parijs en telt twee verdiepingen.

Je kan er de Braziliaanse keuken ontdekken, maar er staan ook andere lekkernijen op het menu. Extra leuk: er is een gezellige bar waar de sambasfeer van Rio de Janeiro gerecreëerd wordt. Elke laatste zaterdag van de maand is er een sambafeest, wat een restaurant!

  • Je vindt Uma Nota in Rue Réaumur 86 in het tweede arrondissement. De dichtstbijzijnde metrohalte is Réaumur – Sébastopol (lijn 3 en 4).

Restaurant 52

Om goed te eten in Parijs kan je naar de Rue du Faubourg Saint-Denis. Je vindt er verschillende leuke restaurants en cocktailbars voor alle budgets. Ga bijvoorbeeld op de hoek naar Au Faubourg, een eenvoudig restaurant waar je goed en lekker eet zonder al te veel uit te geven. Het populairste restaurant in de straat is echter Restaurant 52. Je zit er op picknickbanken buiten of in het leuke interieur binnen. Je betaalt iets meer voor een lunch of diner hier dan in Au Faubourg, maar het is er wel echt heerlijk!

  • De dichtstbijzijnde metro is Strasbourg St-Denis (lijnen 4 en 8).
TIP: Ben je van plan om tijdens je stedentrip Parijs zoveel mogelijk van de populaire bezienswaardigheden te zien? Kies dan voor een Stadskaart Parijs. Hiermee geniet je van toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart op de Seine.

Django

Dit restaurant bevindt zich vlakbij de Sacré-Coeur en is een gevestigde waarde in de Parijse gastronomiewereld. Je moet met andere woorden echt wel reserveren, liefst een tijdje op voorhand. Je deelt hier kleine gerechtjes met je tafelgezelschap.

  • Je vindt Django op het adres Rue Victor Massé 24, vlakbij metrohalte Pigalle (lijn 2 en 12).
  • Geen nood als je niet hebt kunnen reserveren en er geen plek is, in de buurt vind je nog tal van andere restaurantjes.

Gros Bao

Gros Bao is populair bij het grote publiek. Het restaurant legt zich toe op de Chinese keuken en dan meer bepaald op de culinaire wereld in Shanghai. Het interieur is fantastisch en er staat steevast een lange rij voor het restaurant. Waarom? Het is hier niet alleen lekker, maar ook goedkoop en dat is zeldzaam in Parijs. Hier zit je wel geen uren voor een gezellig diner, het is eerder geschikt voor een snelle hap.

  • Het restaurant bevindt zich in Quai de Jemmapes 72 (metrohalte: Goncourt – lijn 11).

Bistrotters

Bistrotters is, zoals de naam doet vermoeden, een gezellige bistro waar je terecht kan voor heerlijke gerechten. Je vindt hier de traditionele Franse keuken, maar dan met een twist. Prijzen zijn bovendien niet slecht voor een menu in Parijs.

  • Je vindt Bistrotters in het 14e arrondissement in Rue Decrès 9, metrohalte Plaisance – lijn 13.

REISGIDS: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen.

  1. Typisch Franse restaurantjes

Wanneer je in Parijs bent, moet je natuurlijk in de typische Parijse bistro’s gaan eten. We zetten de bekendste op een rijtje.

La Coupole Paris

La Coupole is een begrip in Parijs. Het restaurant opende in 1927 en bevindt zich in de wijk Montparnasse. Ben je van plan hier te komen eten? Proef dan zeker eens van de specialiteit 'fruits de mer'. Het interieur is, zoals in alle typische Franse bistro’s in art-decostijl. Als er plaats is, niet twijfelen!

  • La Coupole vind je op de Boulevard du Montparnasse 102 (metro : Edgar Quinet – lijn 6).

Brasserie Bofinger

Brasserie Bofinger is de perfecte Franse brasserie. Het eten is er lekker en de wijn nog meer, maar de grootste troef van dit restaurant is misschien wel de sfeer. Je voelt je een echte Parijzenaar in het houten interieur. Ook hier zijn zeevruchten de specialiteit. Het is wel niet de goedkoopste brasserie van Parijs.

  • Deze brasserie bevindt zich in Rue de la Bastille, vlakbij de metrohalte Bastille (lijnen 1, 5 en 8).
  • Bastille is bovendien de uitgaanswijk van Parijs.
  • Een leuk adresje dus als je van plan bent om later een stapje te zetten in Parijs.

Brasserie La Lorraine

Krijg je maar geen genoeg van fruits de mer, dan kan je nog naar Brasserie La Lorraine. Het interieur is zo Frans als het maar kan zijn, maar dan in een moderner jasje. Je kan hier vanop de stoep onder een rode luifel naar passanten kijken of wegdromen in de mooie veranda. Het ziet er allemaal fantastisch uit en het eten is om duimen en vingers bij af te likken.

  • Je vindt Brasserie La Lorraine op de Place des Ternes 2. De dichtste metrohalte is Ternes (lijn 2), vlakbij het restaurant.

Brasserie Julien

Brasserie Julien is één van de oudste brasseries van Parijs en het interieur is werkelijk prachtig. Je waant je hier als het ware 100 jaar terug in de tijd. En het beste van alles: het is er behoorlijk betaalbaar! Hier kwamen beroemde mensen zoals Dumas en Rousseau ooit tafelen.

  • Brasserie Julien bevindt zich in de Rue du Faubourg Saint-Denis 16, in dezelfde straat als onze andere aanrader Restaurant 52.

Allard

Allard is vooral een heel erg mooi restaurant. Dit restaurantje is zo Frans als het maar kan zijn. Het is niet bijzonder groot en je moet een beetje geluk hebben om een tafeltje te bemachtigen. Probeer er zeker eens een typische Franse klassieker!

  • Allard bevindt zich in de Rue Saint-André des Arts. Stap af bij metrohalte Odéon (lijnen 4 en 10).

Bouillon Chartier

Bouillon Chartier is een begrip in Parijs. Het is elke dag open en je kan er niet reserveren waardoor hier dagelijks kleine wachtrijen staan. De sfeer is er fantastisch en je scoort er bijzonder goedkope (en lekkere!) hoofdgerechten. Er zijn ondertussen al drie vestigingen van Bouillon Chartier:

  • Grands Boulevards (het originele restaurant, sinds 1896) : rue du Faubourg Montmartre nummer 7 (metrohalte : Le Peletier – lijn 7)
  • Gare de l’Est : rue du 8 mai 1945 nummer 5 (metrohalte Gare de l’Est – lijnen 4, 5 en 7)
  • Montparnasse : boulevard du Montparnasse nummer 56 (metrohalte Notre-Dame des Champs – lijn 12)

Breizh Café

Breizh Café is een populaire plek in Parijs om te gaan brunchen of lunchen. Je kan hier heerlijke Franse crêpes eten en verschillende andere zoetigheden uitproberen, maar er zijn ook hartige crêpes voor de liefhebbers. Je hebt er flink mee gegeten voor een erg redelijke prijs. Er zijn vestigingen van het restaurant in de hele stad.

  • De bekendste Breizh Cafés liggen in Le Marais, meer bepaald op de Rue Vieille du Temple 109 (tussen heel wat andere leuke restaurantjes) en de Rue des Petits Carreaux 14.
  • De metrohalte Rambuteau (lijn 11) bevindt zich dichtbij beide restaurants.

L’as du Fallafel

Op zoek naar een snelle hap voor de lunch? Dan moet je gaan aanschuiven bij L’As du Fallafel. Je hebt hier snel, lekker en goed gegeten. Je kan de beroemde falafels hier gewoon afhalen of plaatsnemen aan een van de tafeltjes (als er plaats is). Spotgoedkoop en heel erg lekker.

  • Het adres is Rue des Rosiers 34 (metrohalte: Saint-Paul – lijn 1), in het mooie Le Marais.

Les Parigots

Les Parigots is nog zo’n klassieke Franse bistro, maar dan wel eentje die goedkoper is. Je betaalt er normale prijzen voor gerechten die in andere restaurants duurder zouden zijn. Vooral Parijzenaren hier en dat is natuurlijk altijd een goed teken.

  • Dit restaurant ligt in de Rue du Château d’Eau, dichtbij de Place de la République (metrohalte République).
VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk dan zeker onze favoriete verblijven in Parijs.
  1. Veganistisch eten in Parijs

Riz Riz

Riz Riz is een volledig veganistisch restaurant (ook de wijnkaart!). Zoals de naam van het restaurant doet vermoeden, speelt rijst hier de hoofdrol. Er werken vluchtelingen als obers en je kan gerechten proeven uit alle uithoeken van de wereld. Kortom, the place to be!

  • Riz Riz bevindt zich in Rue Saint-Martin 221, de dichtste metrohalte is Étienne-Marcel (lijn 4).

Le Potager de Charlotte

Veganisten kunnen ook heerlijk eten in Le Potager de Charlotte. Het interieur is fantastisch en de gerechten erg gevarieerd. Ze focussen hier vooral op seizoensgroenten en de kaart verandert dus het hele jaar door.
Er zijn twee vestigingen:

  • Rue Rennequin 21, metrohalte Ternes (lijn 2)
  • Rue Louise-Émilie de la Tour d'Auvergne 12, metrohalte Cadet (lijn 7)

Bodhi Vegan

In Bodhi Vegan kan je huisgemaakte en 100% veganistische gerechten uit de Vietnamese keuken uitproberen. Een bijzonder leuk restaurant en ideaal voor wie nieuwe plantaardige gerechten wil ontdekken.

  • Je vindt het restaurant op Av. Claude Vellefaux 23, metrohalte Colonel Fabien (lijn 2)
  1. Nog enkele tips voor eten in Parijs

De foodhallen La Felicitá

Om een of andere reden komen hier nog weinig toeristen, maar dat zal waarschijnlijk snel veranderen. La Felicitá is een foodhal in Italiaanse stijl. Heb je de Parijse bistro’s even gehad, dan kan je dus hier wat afwisseling zoeken.

Deze foodhal is gevestigd in een oud treinstation en dat maakt het extra bijzonder. Het is ook een origineel concept, want in tegenstelling tot in andere foodhallen heb je hier slechts één zitruimte. Je kiest dus je restaurant, maar neemt daarna plaats aan een van de grote picknicktafels. Geen zin in Italiaans? Dan kan je terecht bij enkele Aziatische kraampjes en eten in Amerikaanse stijl bestellen.

Tip: La Felicitá heeft zelfs een eigen app waarop je online kan bestellen bij een van de restaurants.

Fromagerie Laurent Dubois

Frankrijk is het land van wijn en kaas. Wil je graag zelf enkele nieuwe, Franse kazen uitproberen? Dan moet je zeker eens stoppen bij Laurent Dubois, een zaak in Le Marais. Het is een kleine kaaswinkel, maar je kan er ontzettend veel soorten Franse kaas uitproberen. Er zijn nog twee andere vestigingen van Fromagerie Laurent Dubois.

TOUR: Wil je graag zo'n tour doen? Boek je kaas- en wijnproeverij in Parijs dan op voorhand. Een absolute aanrader!

Ladurée

Nog zo’n bekende Franse delicatesse is natuurlijk de macaron. De allerbekendste van de stad zijn die van Ladurée. Hier worden al sinds 1930 macarons geproduceerd op ambachtelijke wijze. Er zijn verschillende vestigingen en aan elk van die vestigingen staan altijd rijen mensen aan te schuiven. Niet alleen toeristen, maar ook Parijzenaren. Er zijn hier ook heel wat originele smaken die je moet uitproberen.

TOUR: Wil je graag zelf macarons leren maken? Dan kan je altijd een workshop macarons maken in Parijs volgen tijdens je stedentrip. Ongetwijfeld een onvergetelijke belevenis. Boek je workshop hier.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?