Hoe reis je goedkoop naar Parijs? Onze low-budget tips voor je stedentrip

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Hoe reis je goedkoop naar Parijs? Onze low-budget tips voor je stedentrip

13 juni 2023 in Parijs0 reacties

Onze tips voor een goedkope stedentrip Parijs + waar verblijven?

Parijs is een prachtige stad, maar het is er niet goedkoop. Restaurants zijn duur en reizen naar Parijs is soms ook niet goedkoop. Om nog maar te zwijgen van de hotels in Parijs. Maar toch kan je ook naar Parijs reizen met een strikt budget. We geven je onze vijf tips om goedkoop naar Parijs te reizen.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Met de auto of de trein naar Parijs?

Je kon goedkoop met de trein naar Parijs dankzij de IZY-treinen, de low-cost-versie van de Thalys die iets langer over het traject deed. De stekker werd echter uit de IZY-treinen getrokken waardoor je nu aangewezen bent op de gewone Thalys-trein. Maar ook de Thalys is nog steeds een uitstekende manier om Parijs te bereiken en het hoeft ook niet al te veel te kosten. We geven je graag onze tips om goedkope Thalys-tickets te scoren:

  • Boek tickets op tijd: je kan Thalys-tickets boeken vanaf 3 maanden op voorhand. En dat moet je doen, want je kan zo al een enkeltje boeken voor minder dan 40 euro. Hoe langer je wacht, hoe duurder de treintickets worden.
  • Probeer niet te reizen op vrijdag, zaterdag of zondag, want dat is duurder.
  • Er vertrekken heel wat treinen per dag en de ritten laat in de voormiddag of vroeg in de namiddag zijn meestal de goedkoopste.
  • Meer info op de website.

Op die manier is reizen met de trein naar Parijs goedkoper dan met de auto naar Parijs rijden. Benzine is de dag van vandaag niet goedkoop, je doet langer over het traject dan met de trein en het grootste probleem: parking. Parkeren is duur in Parijs. Tenzij je een hotel kiest met gratis parking, maar dan zal je meestal iets verder buiten het centrum moeten logeren. Bovendien heb je de auto niet nodig in Parijs, het openbaar vervoer is veel efficiënter.

  1. Goedkoop verplaatsen in Parijs

De goedkoopste manier om door Parijs te reizen is natuurlijk gewoon te voet. En geen mooiere stad om te voet te verkennen dan Parijs. De Franse hoofdstad is wel behoorlijk groot en toeristische trekpleisters liggen soms ver uit elkaar. Wandelen is dus zeker mogelijk, maar je zal op het einde van de dag wel heel wat kilometers in de benen hebben.

Goede alternatieven om Parijs te verkennen zijn de fiets en de metro

In Parijs kan je bij verschillende bedrijven een fiets (met fietsslot) huren en zo Parijs verkennen. Je ziet op die manier extra veel van de stad en komt waarschijnlijk in mooie straten die je anders niet ontdekt zou hebben. Een fiets huren in Parijs doe je hier makkelijk vooraf online. Bekijk hier de aanbieders die Nederlandstalige tours aanbieden, bekijk hier het overzicht van Frans- en Engelstalige tours in Parijs.

Maar: een fiets huren is duurder dan een dagpas voor de metro. Voor een dagpas met de metro betaal je 12€. Voor twee dagen is dat 19,50€, voor drie dagen 26,65€ en voor vijf dagen metro betaal je 38,35€. Je kan natuurlijk ook gewoon enkele tickets kopen of kiezen voor een zogenaamde Navigo Easy Pas waarmee je meteen meerdere tickets kan kopen.

De metro is wat ons betreft de beste en goedkoopste manier om je efficiënt door Parijs te bewegen. Combineer de metro met enkele verplaatsingen te voet en reizen in Parijs hoeft helemaal niet duur te zijn. Ontdek nog meer opties om je te verplaatsen in Parijs.

Boek je fietstour in Parijs hier

  1. Kies voor de juiste accommodatie

We hebben twee tips om goedkope accommodatie in Parijs te boeken. Enerzijds moet je voldoende op voorhand reserveren. Weet je al wanneer je naar Parijs reist? Leg dan zo snel mogelijk het hotel vast. Anderzijds moet je natuurlijk een goedkoop hotel uitzoeken. In het algemeen geldt dat goedkope hotels iets verder buiten het centrum liggen, maar er zijn ook uitstekende én goedkope hotels in hartje Parijs. Heel bekend in Parijs, en in de rest van Europa, zijn de Ibis hotels.

Nog een tip die we kunnen meegeven: reis je alleen naar Parijs of met een groepje vrienden? Dan zijn hostels ook een uitstekende optie. Je slaapt in een slaapzaal met andere reizigers voor een fractie van de prijs van een hotelkamer. Bovendien maak je in hostels snel nieuwe vrienden. In Parijs raden we een verblijf aan in het Hostel The People – Paris Nation.

  1. Bezoek musea tijdens gratis bezoekmomenten

Een van de beste manieren om goedkoop naar Parijs te reizen is door bezienswaardigheden gratis te bezoeken. De bekendste bezienswaardigheden hebben meestal enkele gratis bezoekmomenten. Zo bespaar je op het toegangsticket.

  • Het Louvre kan je bijvoorbeeld gratis bezoeken op de eerste zondag van de maand van oktober t.e.m. maart. Zo bespaar je een flinke duit.
  • Dat geldt ook voor enkele andere grote kunstmusea waaronder het Musée d’Orsay, het Musée du Quai Branly en het Musée de l’Orangerie.

Ben je jonger dan 26? Dan mag je een heleboel musea gratis binnen. Enkele van de bekendste musea in Parijs die je gratis kan bezoeken onder de 26 zijn het Louvre, het Centre Pompidou, het Musée d’Orsay, het Musée de l’Orangerie, het Musée du Quai Branly, het Musée Rodin en het Musée Picasso.

  1. Beperk je restaurantbezoekjes

Onze laatste tip is om voor de lunch niet altijd te kiezen voor een restaurant. In Parijs kan je op heel wat plekken uitstekend picknicken. Ga naar de supermarkt en koop enkele Franse lekkernijen om (hopelijk in het zonnetje) een picknick te organiseren. Onze favoriete plekken om te picknicken zijn in de Jardin du Luxembourg en onder de Eiffeltoren, maar ook langs het Canal Saint-Martin, zoals de echte Parijzenaren.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?