Galeries Lafayette in Parijs bezoeken: winkelcentrum met luxe modeketens in hartje Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Galeries Lafayette in Parijs bezoeken: winkelcentrum met luxe modeketens in hartje Parijs

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Galeries Lafayette in Parijs

Geen winkelcentrum bekender dan de Galeries Lafayette in Parijs. Het opende zijn deuren in 1893 en trekt sindsdien heel wat bezoekers. Niet alleen voor de winkels, maar ook (en misschien vooral) voor de indrukwekkende koepel, het prachtige interieur en de zorgvuldig versierde etalages. Professionele amateurshopper of niet, de Galeries Lafayette in Parijs is zeker een bezoekje waard.

Lees meer over een bezoek aan Galeries Lafayette in Parijs.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van de Galeries Lafayette in Parijs

De Galeries Lafayette opende zijn deuren in 1893. Het enorme winkelcentrum telt 10 verdiepingen en was een van de eerste in zijn soort. Vandaag staat de Galeries Lafayette echter vooral bekend om de enorme koepel met glas-in-loodramen. Die werd toegevoegd in 1912 en ontworpen door Ferdinand Cahnautin. Het was glaskunstenaar Jacques Grüber die de bijzondere ramen voor de Galeries Lafayette maakte. De Galeries Lafayette werd uitgeroepen tot een officieel stadsmonument.

Vandaag is de Galeries Lafayette een bekende winkelketen. Je vindt ook Galeries Lafayettes in heel wat andere Franse steden, maar ook in grote wereldsteden als Beijing, Jakarta, Dubai, Berlijn en Istanboel. Er zijn plannen om nog meer vestigingen te bouwen in nog meer steden over de hele wereld.

REISGIDS: Wil je graag nog meer zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen.

  1. De etalages van Galeries Lafayette

Nog voor je de Galeries Lafayette binnenwandelt, krijg je al heel wat moois te zien. De etalages van de Galeries Lafayette zijn wereldberoemd en dienen als voorbeeld voor alle andere winkels in Parijs. Ben je in Parijs tijdens de feestperiode rond eindejaar? Dan heb je extra geluk. De etalages, en de hele binnenkant van Galeries Lafayette, worden prachtig aangekleed voor kerst en nieuwjaar. Je zal er je ogen uitkijken.

  1. De winkels van Galeries Lafayette

Natuurlijk moet je zeker de winkels in de Galeries Lafayette bezoeken. Je vindt er iets voor elk budget. Er zijn vestigingen van grote, populaire winkelketens, maar er zijn ook heel wat designermerken vertegenwoordigd. Wil je een handtas kopen van een Frans designermerk, dan is er geen betere plek om dat te doen dan in de Galeries Lafayette.

Wist je dat de Galeries Lafayette de grootste modeafdeling voor mannen heeft? En je vindt hier ook veel cosmeticawinkels, parfumeries en zelfs elektronicawinkels. Er is dus voor elk wat wils.

Nog een leuke tip die we kunnen meegeven is dat er elke dinsdag een gratis modeshow wordt georganiseerd. Die begint om 11 uur. Modeliefhebbers kunnen hun bezoek dan inplannen, al is het dan wel extra druk in de Galeries Lafayette.

Ben je een rasechte shopper? Dan mag je natuurlijk ook de Champs-Élysées niet missen.
  1. Architectuur van Galeries Lafayette

Is winkelen niet echt je ding? Dan kan je de Galeries Lafayette ook gewoon even binnenwandelen voor het gebouw zelf. Natuurlijk valt de prachtige koepel meteen op. Ook de rest van het gebouw straalt Franse luxe uit. De balkons kijken uit op de grote binnenplaats. Het is echt de moeite waard om de Galeries Lafayette eens binnen te wandelen.

  1. Geniet van het uitzicht over Parijs vanaf het dakterras

Nog een aanrader is het panoramische rooftopterras van het luxe winkelcentrum. Je vindt bovenaan de Galeries Lafayette een bar-restaurant dat je gratis kan betreden om van het uitzicht te genieten. Vanop de op geniet je van het zicht op iconische monumenten als de Eiffeltoren en het Opéra Garnier. Nog een reden om de Galeries Lafayette zeker te bezoekers. Bovendien is het ook mooi meegenomen als je honger of dorst hebt gekregen.

TIP: Wil je graag zo weinig mogelijk aanschuiven bij de topbezienswaardigheden in Parijs? Kies dan voor een Stadskaart Parijs. Hiermee geniet je van toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart op de Seine.
  1. Praktische info voor je bezoek aan Galeries Lafayette

  • De Galeries Lafayette bevindt zich in de Boulevard Haussmann. Dat is een van de bekendste (en meest prestigieuze) winkelstraten van Parijs.
  • Even verderop vind je de Opéra Garnier, nog een must-see tijdens je stedentrip naar Parijs.
  • Je bereikt de Galeries Lafayette gewoon te voet of je kan de metro nemen. De dichtstbijzijnde halte is Chaussée d'Antin — La Fayette, vlak aan de ingang van de Galeries Lafayette.
  • Openingsuren: Je kan elke dag komen shoppen in de Galeries Lafayette van 9u30 tot 20u30. Op zondag zijn de winkels ook open, maar dan van 11u tot 19u.
  1. Ligging van Galeries Lafayette op de kaart

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?