FB

Hoe de beste hotels boeken? Vind de goedkoopste & laagste kamerprijs?

Hoe de beste hotels boeken? Vind de goedkoopste & laagste kamerprijs?

7 februari 2019 in Reisinfo0 reacties

Wanneer je op vakantie gaat is het kiezen van het juiste hotel soms essentieel. Dit is nou eenmaal je tijdelijke verblijfplaats en de plek waar je elke avond weer naar terug keert. Je wilt hier dan ook goed tot rust kunnen komen zodat je er de volgende dag weer op uit kan en afhankelijk van je persoonlijke wensen wil je dat je hier gebruik kan maken van bepaalde faciliteiten. Het kiezen van het juiste hotel kan echter knap lastig zijn. Waar moet je nou precies op letten? En wat zeggen de sterren nou eigenlijk over het hotel?

Inhoud artikel

  1. Wat is voor jou belangrijk aan een hotel?

Je bestemming is gekozen, je tickets zijn al geboekt, maar nu moet je nog je tijdelijke verblijf zien te vinden. Bij het kiezen van een hotel is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat nou precies belangrijk is voor jou. Zijn er bepaalde faciliteiten of diensten die het hotel dient te hebben, of is de locatie van het hotel belangrijker? Zit je vast aan een bepaald budget per nacht, of maakt de prijs niet uit en is comfort en luxe belangrijker?

  1. De prijs van het hotel

De prijs van een hotel hangt grotendeels af van de andere factoren (locatie, diensten, luxe), wat inhoudt dat als je een kleiner budget hebt je ook niet in het meest luxe hotel in het centrum van de stad terecht kan komen. Wanneer je dus in een hotel wilt zitten met zwembad kan je ook verwachten dat je iets meer zal moeten betalen dan voor een hotel zonder zwembad. Met een kleiner budget kan je daarom het beste prijzen vergelijken op vergelijkingswebsites, en vervolgens de hotels met de beste prijzen vergelijken om erachter te komen wat voor faciliteiten en diensten er aangeboden worden.

  1. De locatie van het hotel

De locatie van het hotel kan zeer belangrijk zijn. Wanneer je dichtbij de attracties in de buurt wilt verblijven zal je wat meer moeten betalen, maar wanneer je wat verder weg verblijft kan je afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, en dan is het de vraag hoe vaak de bus rijdt en hoe ver weg de dichtstbijzijnde halte is. Heb je echter een auto gehuurd of ga je met je eigen auto weg dan zijn afstanden al weer een minder groot probleem.

  1. De sfeer van het hotel

Misschien verblijf jij altijd in hotels van dezelfde keten, maar het kan ook zo zijn dat jij grote ketens liever vermijd. De sfeer van het hotel kan heel belangrijk zijn in je keuze. Als je voor een rustigere en simpelere sfeer wilt gaan dan kunnen kleine hotels of misschien zelfs bed and breakfasts jouw voorkeur hebben. Misschien wil je liever een meer plattelands of een huiselijk gevoel hebben, terwijl grote hotels en ketens al snel meer luxe uitstralen, maar het kan ook zo zijn dat je juist voor een unieke ervaring wilt gaan en bijvoorbeeld in een boomhut of een ijshotel wilt slapen.

  1. Welke diensten worden er aangeboden?

Niet elk hotel heeft dezelfde diensten. Wanneer je alleen maar van plan bent te slapen in je hotel zullen de diensten ook niet heel belangrijk zijn, maar misschien zou je het wel fijn vinden als het hotel in ieder geval een zwembad heeft waar je ’s avonds nog even af kan koelen na een lange dag rondwandelen in de warme zon of zou je ’s avonds wel even een drankje willen kunnen drinken aan de bar. Of misschien zou je het fijn vinden als er een pendelbus naar het centrum van de stad of naar bepaalde bezienswaardigheden gaat, of dat er animatie aangeboden wordt voor de kinderen.

  1. Kindvriendelijk hotel?

Wanneer je met kinderen reist is de kindvriendelijkheid van het hotel erg belangrijk. Zijn de kamers ruim genoeg voor kinderen en zou er eventueel een extra bedje voor de kleinste in de kamer geplaatst kunnen worden? Is het zwembad een simpel rechthoekig bad waar je baantjes kan trekken of is er ook een ondieper gedeelte en zijn er glijbanen bij het zwembad? Ook eventuele speeltoestellen en kinderanimatie of speciale activiteiten kunnen belangrijk zijn. Je wilt nou eenmaal wel dat de kinderen het ook naar hun zin hebben.

  1. Lees reviews

Je doet er altijd slim aan om de ervaringen van andere bezoekers op te zoeken. Misschien zijn de foto’s zo erg afwijkend van de waarheid dat je beter niet naar dat hotel kan gaan, of misschien is het simpel ogende hotel juist wel erg gastvrij met lieve medewerkers die je helpen met het plannen van leuke uitjes. Let natuurlijk wel op dat wanneer je online reviews leest sommige reviews erg overdreven kunnen zijn en mogelijk geplaatst kunnen zijn door medewerkers van het hotel zelf om het hotel de hemel in te prijzen of door rivalen of norse mensen die het hotel juist door het slijk proberen te halen. Goede website om reviews te zoeken zijn Booking.com, Zoover en Tripadvisor

  1. Luxe, chique of basic?

Hoeveel luxe wil jij hebben in je hotel? Is een kamer met een bed, een toilet en een douche al prima zat voor je of wil je toch echt een bad in je hotelkamer, een badjas, handdoeken en toiletartikelen van het hotel en de mogelijkheid om om twee uur ’s nachts nog roomservice te kunnen bestellen? Over het algemeen zal je budget een stukje hoger moeten zijn wanneer je meer luxe wilt hebben, maar er zijn ook genoeg aanbiedingen waarbij je voor een kleiner budget toch van meer luxe kan genieten. Ga echter niet alleen van de foto’s uit van het hotel, want het kan nog zo luxe lijken op het plaatje, in het echt kan het tegenvallen. Kijk liever goed naar de specificaties of datgene wat jij allemaal zou willen hebben in je hotel ook daadwerkelijk aanwezig is, kijk naar wat anderen zeggen over het hotel, en let op de sterren die het hotel heeft en hoe ze hier aan gekomen zijn?

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?