Stade de France in Parijs bezoeken? Tickets € 15 + tips & info

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Stade de France in Parijs bezoeken? Tickets € 15 + tips & info

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Het Stade de France is het grootste en belangrijkste stadion van Frankrijk. Het stadion, gelegen in de voorstad van Parijs Saint-Denis, is de bakermat van het Franse elftal. Daarnaast worden er ook andere grote sportevenementen gehouden zoals rugby- en atletiekwedstrijden. Ook muziekconcerten van grote artiesten zoals The Rolling Stones, U2, Coldplay, Muse en One Direction strijken hier regelmatig neer. Ontdek hieronder meer over de geschiedenis van dit legendarische stadion en onze tips voor je bezoek.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van het Stade de France

Nadat Frankrijk op 2 juli 1992 werd verkozen tot het gastland van de 1998 FIFA Wereldbekerwedstrijden kwam er een discussie op gang over een nieuw nationaal stadion. De Fédération Française de Football besloot samen met de overheid om een nieuw groot stadion te laten bouwen. Dit was het eerste stadion na de bouw van het Stade Olympique Yves-du-Manoir zo’n 70 jaar eerder dat voor een specifiek evenement gebouwd werd. De Raad van State besloot dat het stadion zo dicht mogelijk bij Parijs gebouwd moest worden en zorgde voor de betaling van de bouw.

Architectuur

 • De bouw van het nieuwe stadion begon op 2 mei 1995.
 • Het bouwwerk werd ontworpen door 4 architecten, Michel Regembal, Claude Costantini, Aymeric Zublena en Michel Maracy.
 • Hun ontwerp was geïnspireerd op Terminal 3 van het John F. Kennedy vliegveld in New York. Het dak werd hierbij groter dan het stadion zelf en kwam als een grote schijf op 40 m hoogte boven de zitplaatsen te hangen.
 • De 25.000 plaatsen van de eerste ring kunnen hierdoor 15 meter naar achteren geschoven worden om een atletiekbaan vrij te maken. Deze verandering duurt 80 uur en moet constant door 40 mensen worden uitgevoerd.
 • In totaal is er hierdoor plek voor 81.338 toeschouwers.
Het stadion werd toen nog het Grand Stade genoemd, maar in december 1995 liet het Ministerie van Sport een wedstrijd uitschrijven om de naam van het stadion te bepalen. Uiteindelijk suggereerde voetballegende Michel Platini de naam Stade de France, en werd die naam gekozen.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Grote gebeurtenissen

Op 28 januari 1998 werd het stadion officieel geopend door president Jacques Chirac en nam het de status van nationaal stadion over van het Parc des Princes. Het stadion werd geopend met een wedstrijd tussen Frankrijk en Spanje. Frankrijk won de wedstrijd met 1-0 door een winnend schot van Zinedine Zidane.

Een paar dagen later, op 2 februari, won het Franse nationale rugbyteam met 24-17 een wedstrijd tegen Engeland. Ook bij de FIFA Wereldbeker won Frankrijk in 1998 de wedstrijd in de finale tegen Brazilië in dit bewuste stadion. Hierbij haalde het land voor het eerst de titel binnen, het stadion leek dus al meteen heel wat geluk te brengen voor de Fransen.

Aanslagen van 2015

 • Op 13 november 2015 vonden een serie aanslagen plaats op verschillende plekken in Parijs, waarbij ook het Stade de France een doelwit was. Er was op dat moment een oefeninterland gaande tussen Frankrijk en Duitsland, waar ook de president François Hollande bij aanwezig was.
 • De terrorist kon het stadion niet betreden waardoor de ontploffing buiten het stadion plaatsvond.
 • In het stadion werd gedacht dat er vuurwerk was afgestoken en de autoriteiten vertelden niks over de aanslag om paniek te voorkomen, waardoor de wedstrijd gewoon werd uitgespeeld.
 • Na de wedstrijd hebben de teams voor de veiligheid in het stadion overnacht.

UEFA Europees kampioenschap

In 2016 was Frankrijk het gastland van de UEFA Euro cup. De openings- en sluitingsceremonies werden in het stadion gehouden. Bij beide ceremonies trad de Franse DJ David Guetta op. Ook werden verschillende wedstrijden van de cup in het stadion gehouden. Zo werd onder andere de finale tussen Frankrijk en Portugal in het Stade de France gehouden. Frankrijk verloor toen de strijd met 1-0 en werd tweede.

Ook in de Olympische Spelen van 2024, die in Parijs gehouden zullen worden, zal het Stade de France een grote rol spelen. Zo zullen de openings- en sluitingsceremonies in het stadion gehouden worden, en ook de atletiekevenementen tijdens de Spelen zullen in het stadion plaatsvinden.

 1. Een bezoek aan het Stade de France

De tour van het Stade de France begint met een bezoek aan de stands. Hier kan je genieten van het panorama over het veld. Ook breng je hier een bezoek aan de privé boxen. Vervolgens ga je langs de loges en kleedkamers van de atleten, waarna je door de spelerstunnel naar het veld mag lopen. Hier kan je fantaseren dat je door 80.000 toeschouwers wordt toegejuicht.

 • Tijdens de tour word je begeleid door een Frans- of Engelssprekende gids die je alles kan vertellen over het stadion. Zo zal er verteld worden over de geschiedenis van het stadion, de bouw en de architectuur.
 • Ook wordt er verteld over de grote voetbalwedstrijden en evenementen die in het Stade de France hebben plaatsgevonden. De gids vertelt ook over de atleten en sterren die op het veld zijn verschenen.
 • Aan het einde van de tour kom je terecht in het museum van het Stade de France. Hier is een tentoonstelling te vinden over de geschiedenis van het Stade de France, begeleid door documenten, archieven, foto’s, videofragmenten, outfits van grote voetbalsterren en gesigneerde gitaren van verschillende artiesten.
 • Hier kan je ook enkele souvenirs kopen in de fanshop van het Stade de France.
 • Boek je bezoek aan het Stade de France hier vanaf €15!

StadeFrance Boulevard

Breng na de tour ook nog een bezoek aan de StadeFrance Boulevard. Deze boulevard werd in 2008 toegevoegd aan het stadion en is geïnspireerd door de Walk of Fame van Hollywood. Je vindt hier de handafdrukken van grote sterren die het stadion bezocht hebben.

Zo zijn de afdrukken van sterren uit de 1998 Wereldcup, zoals Christophe Dugarry, Lilian Thuram, Emmanuel Petit, Fabien Barhez en Zinedine Zidane hier te zien. Ook de afdrukken van artiesten die een concert hebben gehouden in het stadion kan je bewonderen zoals Muse, The Black Eyed Peas, Red Hot Chili Peppers en One Direction.

 1. Openingstijden Stade de France

De rondleidingen door het Stade de France worden op vaste tijdstippen gehouden. Desondanks kunnen de openingstijden verschillen op dagen wanneer er evenementen worden gehouden in het stadion. Hou er ook rekening mee dat het tijdstip van je tour afhankelijk is van de taal waarin je die wilt volgen. Boek je rondleiding hier op voorhand, zo ben je zeker van een plekje in de tour!

Engelstalige rondleidingen

 • Rondleidingen in het Engels worden tussen 1 april en 30 juni en tijdens de kerstvakantie dagelijks om 14:00 gehouden.
 • Tussen 1 juli en 31 augustus zijn er dagelijks 2 tours, om 10:30 en om 14:00.
 • Tussen 1 september en 31 maart worden er alleen op donderdag, zaterdag en zondag om 14:00 tours gehouden.

Franstalige rondleidingen

 • Rondleidingen in het Frans worden tijdens Franse schoolvakanties dagelijks om 11:00, 14:00 en 16:00 gehouden.
 • Tussen 1 april en 31 augustus worden de tours om maandag tot en met vrijdag om 16:00 gehouden en op zaterdag en zondag ook om 11:00 en 14:00.
 • Tussen 1 september en 31 maart worden de tours elke woensdag tot en met vrijdag om 16:00 gehouden en op zaterdag en zondag ook om 11:00 en 14:00.
 1. Tickets & tours om het Stade de France te bezoeken

Tickets om het stadion met een tour te kunnen bezoeken kosten €15 per persoon voor volwassenen en €10 voor kinderen tussen de 5 en 18 jaar. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee naar binnen. Tickets zijn te krijgen via GetYourGuide!

Pre-game immersive experience

Het is daarnaast ook mogelijk om een pre-game immersive experience te doen. Hierbij ben jij een speler in het team en moet je door puzzels op te lossen met je teamgenoten op tijd op het voetbalveld zien te komen. Deze experience wordt alleen op aanvraag gehouden en kost €20 voor volwassenen en €16 voor kinderen onder de 14 jaar. Meer info op de website.

 1. Tickets voor een wedstrijd of evenement

Natuurlijk is het ook mogelijk om een wedstrijd of evenement in het Stade de France bij te wonen. Het stadion is de thuis van het nationale elftal van Frankrijk, evenals van het nationale rugbyteam en atletiekteam, en wordt vooral gebruikt voor de wedstrijden van deze nationale teams. Wanneer er wedstrijden en evenementen gehouden worden kan je zien op de website van het stadion.

 1. Wat is de ligging van het Stade de France in Parijs?

 1. Hoe bereik je het Stade de France?

Met het openbaar vervoer

De beste manier om naar het Stade de France te reizen is met het openbaar vervoer.

 • Vanuit het centrum van Parijs kan je de RER B nemen naar de halte La Plaine Stade de France.
 • Je kan onder andere bij Châtelet – Les Halles en Paris – Gare du Nord opstappen op de lijn richting Aéroport Charles-de-Gaulle en Mitry-Claye.
 • Daarnaast kan je ook de RER D naar de halte Stade de France nemen – St Denis nemen. Ook deze lijn rijdt via Châtelet – Les Halles en Paris Nord.

Met de auto

Het wordt afgeraden om met de auto naar het stadion te gaan want er zijn maar weinig parkeerplekken bij het stadion zelf. Voor een tour op dagen dat er geen wedstrijden gehouden worden zou het wel mogelijk zijn om met de auto naar het Stade de France te gaan. Parkeren kan dan bij P3 en kost €1,50 per uur. Het stadion is vanaf de A1 te bereiken via afrit 2 Stade de France en vanaf de A86 via afrit 9 Saint-Denis – La Plaine Stade de France.

Bij evenementen

 • Op dagen dat er evenementen plaatsvinden in het stadion dien je vooraf al een parkeerticket te hebben gereserveerd via de website. Zonder parkeerticket wordt toegang tot de parkeerplaats geweigerd.
 • Op deze dagen is het openbaar vervoer dan ook aan te raden.
 • Je zou ook kunnen parkeren bij de Stalingrad parkeerplaats op 7 Boulevard de la Chapelle bij Gare du Nord en vervolgens bij het station met de RER B naar het Stade de France verder reizen.
 • In het zuiden van Parijs kan je parkeren bij de Charléty-Coubertin parkeerplaats op 7 Avenue Pierre de Coubertin bij de Cité Universitaire. Ook vanaf hier kan je de RER B naar het stadion nemen.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Praktische info voor je bezoek

 • De tour neemt zo’n anderhalf uur in beslag.
 • Je dient 30 minuten voor het begin van de tour aanwezig te zijn voor de veiligheidscontrole. Wanneer je te laat arriveert word je niet meer toegelaten.
 • Bij binnenkomst wordt je tas door de beveiliging doorzocht.
 • De tour is ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.
 • De toegang voor de tours is te vinden bij gate H.
 1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Gratis stadswandeling Parijs downloaden

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Parijs. Ideaal om Parijs volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Parijs kan je 1 stadswandeling vinden. Nog meer goesting in Parijs? Koop onze volledige reisgids Parijs en ontdek alles over deze prachtige stad.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?