Le Bon Marché in Parijs bezoeken? Shoppen in het oudste winkelcentrum van Frankrijk

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Le Bon Marché in Parijs bezoeken? Shoppen in het oudste winkelcentrum van Frankrijk

22 juni 2022 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Le Bon Marché in Parijs + verblijftips

Wie luxueus wil shoppen, moet in Le Bon Marché zijn. Dit winkelcentrum is het oudste van heel Frankrijk, maar toch minder bekend dan Galeries Lafayette. In Le Bon Marché kan je designerkledij en dure juwelen kopen of gewoon even rondwandelen natuurlijk. Het gebouw werd ontworpen door niemand minder dan Gustav Eifel. Aan de overkant vind je een prachtige supermarkt die ook een bezoekje verdient.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van Le Bon Marché in Parijs

Le Bon Marché is het oudste warenhuis van Frankrijk. En toch is het nog een goed bewaard toeristisch geheim in Parijs. Het warenhuis Le Bon Marché werd opgericht in 1838 door de broers Videau. Je kon er toen vooral beddengoed, meubels en matrassen kopen. Enkele jaren later bundelde het duo de krachten met Marguerite en Aristide Boucicaut.

Le Bon Marché werd steeds groter en er werden meer soorten spullen verkocht. De samenwerking was van korte duur. Door meningsverschillen verkochten de broers Videau hun aandeel van het warenhuis aan de Boucicauts in 1863.

Au Bon Marché

In 1866 kreeg de ontwerper van de Eiffeltoren, Gustave Eifel, de opdracht om een luxueus warenhuis te ontwerpen. Het huidige Le Bon Marché, al heette het toen nog Au Bon Marché, was geboren. Het was het enige grote warenhuis op de linkeroever van Parijs en dat is nog steeds het geval. Het bekendere Galeries Lafayette, aan de andere kant van de Seine, werd pas 20 jaar later gebouwd.

Le Bon Marché werd in 1984 overgekocht door het Franse concern LVHM, waartoe onder andere Luis Vuitton, Dior en Moët behoren. Het warenhuis kreeg een nog luxueuzere uitstraling. Vandaag kan je er gaan winkelen in een prachtig decor. De prijzen zijn uitzinnig, maar het is wel een ervaring op zich.

REISGIDS: Wil je graag nog meer zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen.

  1. Luxueuze winkels van Le Bon Marché

Wie aan winkelcentra in Parijs denkt, denkt natuurlijk meteen aan de beroemde Galeries Lafayette. Toch heeft ook Le Bon Marché veel te bieden. Het is een stuk kleiner dan andere beroemde winkelcentra en je wandelt er niet tussen toeristen, maar wel tussen lokale Parijzenaren.

Hier kan je luxueuze kledij, dure juwelen en parfums kopen. Of je kan gewoon rondwandelen en al dat moois bewonderen. Le Bon Marché is prachtig ingericht, vooral tijdens de kerstperiode. Het interieur en het gebouw op zich zijn eigenlijk al een bezoekje waard.

  1. La Grande Épicerie de Paris

In het gebouw recht tegenover Le Bon Marché is een supermarkt gevestigd, La Grande Épicerie. En dat is niet zomaar een supermarkt. Het is zonder twijfel en met grote voorsprong de mooiste supermarkt van Parijs.

La Grande Épicerie vormt een onderdeel van Le Bon Marché en dat zie je ook aan de prijzen. Hier koop je glimmend fruit, verse salades en gezonde shakes aan veel te hoge prijzen. Gelukkig vind je er ook betaalbare opties. Zin in een leuke picknick? Koop hier een lekkere lunch en ga even verderop op een bankje of in een park eten.

TIP: Op stedentrip in Parijs en wil je graag zo weinig mogelijk aanschuiven bij de topbezienswaardigheden? Kies dan voor een Stadskaart Parijs. Hiermee geniet je van toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart op de Seine.
  1. Praktische info voor je bezoek aan Le Bon Marché in Parijs

  • Le Bon Marché bevindt zich op de hoek van de Rue du Bac en de Rue Babylone, niet al te ver van Hôtel des Invalides.
  • Kom je met de metro? Dan stap je uit bij de halte Sèvres Babylone.
  • Na je bezoek aan Le Bon Marché moet je zeker nog even rondwandelen in de Rue du Bac. Dat is een mooie winkelstraat vol luxueuze boetiekjes.
  • Openingsuren: Le Bon Marché is elke dag open van 10u tot 19u45. Op zondag gaat Le Bon Marché een uurtje later open, om 11u.

Ligging van Le Bon Marché in Parijs op de kaart

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?