12 x leukste daguitstappen en excursies vanuit Parijs: tours + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

12 x leukste daguitstappen en excursies vanuit Parijs: tours + tickets

30 mei 2023 in Parijs0 reacties

Overzicht van de excursies en daguitstappen vanuit Parijs + tours

In Parijs valt ontzettend veel te zien en te beleven. Je kan er makkelijk twee weken ronddwalen en nog niet de helft van alle bezienswaardigheden bezocht hebben. Maar ook in de omgeving van Parijs liggen mooie plekjes.

Wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Of heb je het even gehad met alle musea? Dan kan je een van onderstaande daguitstappen en excursies vanuit Parijs maken.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Maak een uitstap naar Versailles

Dé daguitstap der daguitstappen is natuurlijk een bezoekje aan het paleis en de tuinen van Versailles. Het is een absolute must wanneer je naar Parijs reist. Het kasteel van Versailles is het beroemdste ter wereld en dat is helemaal terecht. Het paleis van Versailles blaast je echt omver. Het werd in 1623 gebouwd in opdracht van koning Louis XIII, maar werd belangrijker in de tijd van Louis XIV en zijn opvolger. Versailles is een ongeëvenaard paleis dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en miljoenen toeristen lokt.

Er zijn verschillende manieren om Versailles te bezoeken. Je kan, zoals de meeste toeristen, gewoon het openbaar vervoer naar Versailles nemen en dan ter plekke tickets kopen. Hierbij onze waarschuwing: koop absoluut vooraf je tickets online. De wachtrijen kunnen absurd lang worden en je wil je dag natuurlijk niet al wachtend doorbrengen.

Onze tip: boek hier vooraf tickets voor Versailles om de wachtrijen over te slaan.

De efficiëntste manier om Versailles te bezoeken is met een gegidste tour vanuit Parijs. Je wordt dan met de bus naar Versailles gebracht, ontdekt het paleis met een gids (wat het bezoek extra interessant maakt) en je krijgt de tijd om de tuinen te ontdekken. Een aanrader! Tickets voor een gegidst bezoek aan Versailles vanuit Parijs boek je makkelijk online.

  1. Basiliek van Saint-Denis

Vlak naast het centrum van Parijs ligt de wijk Saint-Denis en dat stadsgedeelte kan uitpakken met een beroemde basiliek die tegelijkertijd ook een kathedraal is. Zin om een authentieke buitenwijk te leren kennen, dan is Saint-Denis een leuke uitstap vanuit Parijs. De basiliek van Saint-Denis is een meesterwerk in gotische stijl en een van de eerste kerken die in die gotische stijl werd opgetrokken.

De grootste delen van de kerk dateren uit de 12e eeuw. De basiliek werd in de 5e eeuw gebouwd als begraafplaats voor Saint-Denis. Hij is een heilige uit de 3e eeuw die uitgeroepen werd tot de beschermheilige van Frankrijk. Een belangrijke basiliek met andere woorden die ook veel pelgrims trekt. Let tijdens je bezoek vooral op de glas-in-loodramen.

  • Je bereikt de basiliek makkelijk met de metro via lijn 13. Je stapt af aan de halte Basilique de Saint-Denis.
  • De basiliek is geopend van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u15.
  • Zondag van 12u tot 18u15.

TICKETS: Boek je tickets voor de kathedraal van Saint-Denis online en bewonder deze grote middeleeuwse abdijkerk tijdens je stedentrip Parijs.

  1. Mont-Saint-Michel

Altijd al eens naar de Mont-Saint-Michel willen gaan, maar heb je er nooit een vakantie rond gepland? Dan kan je deze beroemde stad ook bezoeken vanuit Parijs. Meer zelfs, de Mont-Saint-Michel is de perfecte daguitstap vanuit Parijs. Wil je de Mont-Saint-Michel echt goed leren kennen, dan kan je er natuurlijk ook een nachtje blijven slapen.

De Mont-Saint-Michel is een grote rots die boven de zee uitsteekt. Daarop staat een enorme citadel, voor een groot deel bestaande uit een abdij, met daarrond verschillende huizen die zich lijken vast te klampen aan de kliffen. Het is een bijzonder pittoreske plek die barst van de geschiedenis.

TOUR: Ben je niet met de auto naar Parijs gekomen? Dan kan je met een georganiseerde trip naar de Mont-Saint-Michel gaan. Je wordt dan in een comfortabele bus naar de Mont-Saint-Michel gevoerd en ontdekt de plek al dan niet met een gids. Boek je daguitstap naar Mont-Saint-Michel vooraf online.

  1. Kasteel van Pierrefonds

Het kasteel van Pierrefonds ligt iets ten noorden van Parijs. Het is de ideale stopplek op weg naar Parijs om nog even de beentjes te strekken vooraleer je de drukke Parijse Périphérique oprijdt. Of wanneer je Parijs verlaat en terug naar huis rijdt natuurlijk.

Dit kasteel werd in de 19de eeuw grondig gerenoveerd in opdracht van keizer Napoleon III. Het resultaat is een waar sprookjeskasteel waar je je terug in de middeleeuwen waant. Er werden heel wat films en tv-series opgenomen. Bijzonder is de catacombe waar praalgraven staan.

TIP: Je kan er ook gewoon een leuke daguitstap vanuit Parijs van maken. Bezoek dan het stadje Pierrefonds. Je kan er gezellig rondwandelen, een restaurantje uitkiezen en bij mooi weer kan je een waterfiets huren en een tochtje maken op het meer. Wil je graag het kasteel bezoeken? Boek je tickets voor het Kasteel van Pierrefonds online en vermijd wachtrijen.

  1. Disneyland Parijs

Of je nu naar Parijs reist met kinderen of niet, Disneyland Parijs is altijd een goed idee. Disneyland Parijs is het meest bezochte attractiepark van Europa. Niet alleen de grootste Disneyfans zullen hier de tijd van hun leven hebben, want echt iedere bezoeker die voet zet in het Disneypark voelt meteen de magie!

Je bereikt Disneyland Parijs makkelijk met het openbaar vervoer vanuit het centrum van de Franse hoofdstad. Neem de RER-A trein vanuit het station Nation (het snelst), Gare de Lyon of Châteles-les-Halles. Tickets boek je gewoon ter plekke in het station. We raden je wel aan om vooraf tickets voor Disneyland Parijs te kopen, zo kan je meteen naar binnen en hoef je niet in de wachtrijen te staan.

Geen zin om met de trein naar Disneyland te reizen? Dan kan je gebruik maken van de handige shuttlebussen naar Disneyland. Ze vertrekken vanuit 4 verschillende vertrekpunten in het centrum van de stad. Je stapt op, rijdt recht naar de ingang van Disneyland Parijs en kan gewoon meteen naar binnen. Online kan je tickets met shuttlebus naar Disneyland Parijs boeken. Je bespaart zo tijd en hoeft niet in de wachtrijen te staan.

Boek voordelig je tickets voor Disneyland Parijs op voorhand

  1. Maak een uitstap naar de kastelen van de Loirestreek (onze favoriet!)

Een van de mooiste streken van Frankrijk is zonder twijfel de Loire. Het is een glooiend gebied dat bezaaid ligt met indrukwekkende kastelen die uitsteken boven uitgestrekte wijngaarden. En toch is de Loire nog steeds erg ondergewaardeerd bij toeristen. Je kan de Loire uitstekend bezoeken vanuit Parijs. Het is ongeveer twee uur rijden. Een leuke daguitstap dus of je kan er ook een nachtje blijven slapen.

Onze tip? Boek een georganiseerde daguitstap naar de kastelen van de Loire. Je hoeft zo niet te denken aan vervoer, je krijgt een gids mee en je hoeft geen toegangstickets voor kastelen meer te kopen. Een absolute aanrader, want je bezoekt zowel indrukwekkende kasteel van Chambord als het kasteel van Chenonceau, waar je ook wijn proeft, én dat van Blois. Bovendien krijg je ook wat vrije tijd om het mooie stadje Blois zelf te verkennen. Deze tour is een absolute aanrader!

  1. Chartres

In Normandië ligt de prachtige stad Chartres, vooral bekend omwille van de kathedraal. De eerste kerk werd hier gebouwd in de 11e eeuw, maar intussen is de beroemde kathedraal al zes keer herbouwd. Het is een van de drukst bezochte kerken van Frankrijk. Wanneer je de kathedraal van Chartres binnenstapt, word je dankzij de glas-in-loodramen overstelpt door een diepblauw licht. Het wordt het Chartresblauw genoemd.

Daarnaast is Chartres ook bekend als het centrum van de parfumwereld. Hier worden heel wat beroemde geurtjes geproduceerd. Wandel ook in de mooie straatjes, steek de romantische bruggetjes over en geniet van de authentieke sfeer die in de stad hangt. Je bereikt Chartres in een uurtje met de trein vanuit Parijs. Of je kan er natuurlijk met je auto naartoe rijden.

WANDELTIP: Verken de stad met onze uitgestippelde stadswandeling door Chartres.

  1. Château de Vincennes

Wil je niet ver buiten Parijs reizen? Dan kan je gewoon de metro nemen tot net buiten de périphérique. Daar ligt het bijzondere kasteel van Vincennes. Dat Château de Vincennes is de belangrijkste Franse koninklijke burcht die tegenwoordig nog bestaat. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en er werd aan gebouwd tot in de 16e eeuw. Het draagt een bijzonder lange geschiedenis met zich mee en er hebben heel wat Franse koningen gewoond. Dit was bijvoorbeeld de thuis van niemand minder dan Louis XIV, de Zonnekoning, die we toch vooral met Versailles associëren.

Na al die glorie deed het kasteel dienst als porseleinfabriek, gevangenis en zelfs begraafplaats, maar het werd in ere hersteld en is tegenwoordig een populaire toeristische trekpleister. Het Château de Vincennes is prachtig ingericht, kan uitpakken met de oorspronkelijke middeleeuwse slotgrachten en een kapel met indrukwekkende glas-in-loodramen. Het wordt omgeven door het Bois de Vincennes, een groot bos waar de koningen vroeger gingen jagen.

Boek je tickets voor het kasteel hier

  1. Uitstap naar de landingsstranden van Normandië

Wie geïnteresseerd is in de oorlog, kan vanuit Parijs ook naar de landingsstranden van Normandië reizen. Je kan Normandië ook bezoeken als tussenstop wanneer je naar Parijs of terug naar huis rijdt. In Normandië valt heel wat te zien en te beleven. Bezoek in elk geval de landingsstranden en dan vooral Utah Beach, waar ook een pakkend museum gevestigd is in een originele Duitse bunker. Maar daarnaast zijn er ook schattige dorpjes en de regio staat bekend bij fijnproevers dankzij de heerlijke cider die er geproduceerd wordt.

Je kan ook een georganiseerde dagtrip naar de landingsstranden van Normandië maken vanuit Parijs. Met gids John bijvoorbeeld. Je verzamelt in Parijs, rijdt naar Normandië en verdiept je een hele dag in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Op het programma staan onder andere het Utah Beach Museum, Pointe du Hoc en de begraafplaats Colleville-sur-Mer. Daarnaast proef je ook de lokale cider en je krijgt een lokale lunch voorgeschoteld.

  1. Stap in de voetsporen van Monet in Giverny (aanrader!)

Kunstliefhebbers die het even gezien hebben in de musea van Parijs kunnen een uitstapje maken naar Giverny. Dit schilderachtige stadje aan de oevers van de Seine, op zo’n 80 kilometer van Parijs, lokte verschillende impressionistische schilders. Claude Monet woonde er meer dan 40 jaar. Zijn woning is nu een museum en kan je vandaag bezoeken. Lees meer over ons bezoek aan Giverny en Monet.

Je leert er meer over de schilder en wandelt langs het beroemde vijvertje met de waterlelies dat hij vele malen vereeuwigde op doek. Je rijdt vanuit Parijs makkelijk zelf naar Giverny of je kan meegaan met een tour, al dan niet met gids. Tickets voor een bezoek of een tour naar Giverny kan je makkelijk online boeken.

  1. Provins

Het kleine, maar levendige stadje Provins, op anderhalf rijden van Parijs, prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je wandelt hier rond in een schilderachtig decor vol stenen huizen die versierd zijn met kleurrijke bloemen. Geniet van de rust, probeer een van de lokale restaurantjes uit, plof neer op de bankjes in de rozentuin en bezoek de bekendste bezienswaardigheden.

Mis zeker de Tour César niet tijdens je bezoek aan Provins

Ooit was dit een wachttoren, later een gevangenis en vandaag een vredevol uitkijkpunt. Je kan de toren beklimmen en van onder de klokken van het schitterend uitzicht genieten. Je ziet in Provins veel stenen huizen die met hout bekleed zijn. Het bekendste is de Grange aux Dîmes de Provins, een huis uit de 12e eeuw met bijzondere bogen. Geschiedenisliefhebbers moeten zeker naar het archeologisch museum, gevestigd in het mooie Maison Romane.

  1. Uitstap naar de Champagnestreek

De Champagnestreek, rondom Reims, ligt niet al te ver van Parijs. Je kan er makkelijk met je eigen auto naartoe rijden of kiezen voor een georganiseerde tour om meer uit je daguitstap te halen. Er wordt een erg leuke dagtrip naar de Champagnestreek georganiseerd waarbij je drie verschillende champagnehuizen bezoekt.

  • Eerst ga je naar het wereldberoemde Moët of Veuve Clicquot of Mercier (afhankelijk van de beschikbaarheid).
  • Daarna krijg je een lekkere lunch voorgeschoteld in de hoofdstad van de champagne: Épernay.
  • En tot slot bezoek je nog twee traditionele champagnehuizen en maak je een wandeling met een gids op de wijngaard.
  • In totaal proef je acht verschillende champagnes. Na deze uitstap mag je jezelf gerust een echte kenner noemen. Je wordt opgehaald aan je hotel, extra handig.
  • Boek een georganiseerde tour naar de champagnestreek hier.
TIP: Ga je zelf naar de champagnestreek met je eigen auto, dan leg je beter op voorhand tickets vast voor een of meerdere champagnehuizen. Zo ben je zeker dat je kan deelnemen aan de proeverijen.
  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?