Champs-Élysées in Parijs bezoeken? Beroemdste winkelstraat van Frankrijk

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Champs-Élysées in Parijs bezoeken? Beroemdste winkelstraat van Frankrijk

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de Champs-Élysées in Parijs + tips

De Champs-Élysées in Parijs is één van de beroemdste winkelstraten ter wereld. Je kan hier shoppen (of window shoppen) bij enorme filialen van exclusieve modehuizen. De Champs-Élysées verbindt de populaire bezienswaardigheden Arc de Triomphe en het Louvre en is bijna twee kilometer lang.

Wil je de Champs-Élysées in Parijs bezoeken? We geven je hieronder alle info en praktische tips.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Champs-Élysées in Parijs

Oorspronkelijk was dit stukje Parijs niet meer dan een verzameling velden en enkele plaatsen waar marktkraampjes uitgestald werden.

 • Pas in de 17e eeuw besloot Maria De’ Medici om de Jardin des Tuileries uit te breiden met een nieuwe laan, geflankeerd door bomen.
 • In 1724 werd de laan nog langer gemaakt, tot aan de Place de l’Étoile, vandaag bekend als de Place Charles de Gaulle waarop de Arc de Triomphe staat.
 • De Champs-Élysées was geboren.

De beroemde avenue is maar liefst 1910 meter lang en loopt vanaf de Place Charles de Gaulle tot aan de Place de la Concorde, vlak voor de Jardin des Tuileries en het Louvre erachter. De hele Champs-Élysées ligt in het 8e arrondissement.

De Champs-Élysées is vandaag bekend als de aankomstplek van de Tour de France en als de straat waarin grote militaire parades gehouden worden, zoals op de nationale feestdag. Elke eerste zondag van de maand is de Champs-Élysées autovrij, het ideale moment voor een bezoek.

REISGIDS: Wil je graag nog meer zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen.

 1. Namiddagje (window)shopping in de luxewinkels

De Avenue des Champs-Élysées is vandaag natuurlijk vooral bekend als een van de duurste winkelstraten ter wereld. Je vindt hier grote winkels van bekende modehuizen als Louis Vuitton. Shoppers met een groot budget kunnen zich hier dus helemaal uitleven.

Toch is er sinds enkele jaren ook plaats voor minder exclusieve winkels. Zo zal je grote filialen van Adidas, Nike, maar ook modeketens aantreffen. Je vindt hier ook een McDonalds en een Starbucks. Toch blijft het stadsbestuur selectief. Een aanvraag van H&M om een winkel te openen in de Champs-Élysées werd bijvoorbeeld afgewezen.

Weetje: Je zal merken dat de logo’s van de merken hier allemaal wit zijn, dat moest van het Parijse stadsbestuur om het uitzicht van de historische straat niet te veranderen.
 1. Theater Le Lido

Een van de beroemdste gebouwen in de Champs-Élysées is natuurlijk het Theater Le Lido, een van de bekendste plekjes van Parijs. Dit revuetheater was jarenlang de belangrijkste concurrent van de Moulin Rouge. Le Lido was het eerste revuetheater dat shows met diner aanbood, wat de Moulin Rouge daarna al snel kopieerde.

De voorstellingen van Le Lido waren wereldberoemd. Tijdens de voorstelling zag je acrobaten, danseressen, zangers en andere entertainers het beste van zichzelf geven. Ooit stonden ook Elton John en Édith Piaf hier op de planken.

TICKETS: Wil je graag zo'n voorstelling bijwonen? Bestel je tickets voor een Cabaretshow in het Lido in Parijs.

 1. Arc de Triomphe

De Champs-Élysées komt uit op de Arc de Triomphe, een van de meest iconische plekken in Parijs. Combineer je bezoek aan de Champs-Élysées met een bezoek aan de bekende triomfboog. Aan de voet van de boog an je het graf van een onbekende soldaat bezichtigen: een eerbetoon aan de 1,3 miljoen Franse soldaten die sneuvelden tijdens WO I. Of je kan ook de 50 meter hoge boog beklimmen (aanrader). Wij vinden dit het beste uitzicht van Parijs!

TICKETS: Koop je toegangskaartjes voor de Arc de Triomphe online op voorhand en geniet van toegang tot het dak.

 1. Het Louvre

Aan het andere uiteinde van de Champs-Élysees kom je uit op de Place de la Concorde. Dit plein wordt gekenmerkt door de gigantische Egyptische obelisk die in het midden prijkt. Vlak achter het plein ligt de Jardin des Tuileries en daarachter het Louvre. Het Louvre in Parijs is het grootste museum ter wereld, maar desondanks is er altijd maar een kleine fractie van de gehele collectie te zien.

Het museum is vooral bekend dankzij werken als de Mona Lisa en het schilderwerk over de Franse Revolutie, maar er is nog veel meer te zien dan deze klassiekers.

Gouden tip: Het Louvre bezoeken zonder kostbare tijd te verliezen in de wachtrij? Lees onze tips en boek je toegangsticket voor het Louvre online. Zo kan je direct naar binnen zonder wachten.
 1. Waar bevindt zich de Champs-Élysées in Parijs?

 • De Avenue des Champs-Élysées loopt van de Place de la Concorde naar de Arc de Triomphe op de Place Charles de Gaule.
 • Kom je met de metro? Dan stap je best af bij halte George V. op lijn 1 of de halte Charles de Gaulle-Étiolle, waar lijn 1, 2 en 6 elkaar kruisen.
 • Wil je afstappen bij de Jardin des Tuileries? Dan kies je voor de halte Franklin D. Roosevelt, op lijnen 9 en 11.
 • Nog een tip: vlakbij de Champs-Élysées kan je ook op- en afstappen op de hop-on-hop-off bootjes die de Seine afvaren. Een leuke manier om de beroemde avenue te bezoeken. Boek je tickets voor hop-on hop-off bootjes in Parijs hier.

Wat is de ligging van de Champs-Élysées op de kaart?

 1. Bezoek de Champs-Élysées op een originele manier

Wil je de hele Champs-Élysées niet afwandelen en de avenue op een originele manier leren kennen? Dan raden we je deze leuke tour aan. Je ontdekt eerst Parijs vanop het water tijdens een rondvaart op de Seine. Daarna zet je terug voet aan wal en krijg je een chique diner voorgeschoteld in het Franse Restaurant L'Alsace op de Champs-Élysées. Tickets voor deze tour boek je makkelijk online.

 1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs, een overzicht van onze verschillende wandelingen door Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?