Disneyland Parijs (Euro Disney) bezoeken 2020? Tickets, hotels, info & attracties

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Disneyland Parijs (Euro Disney) bezoeken 2020? Tickets, hotels, info & attracties

28 augustus 2019 in Parijs1 reactie

Op zo’n 30 kilometer van de Franse hoofdstad ligt Disneyland Parijs, het meest bezochte attractiepark van Europa. Een bezoek aan Disneyland bezorgt je een buitengewone ervaring en is leuk voor het hele gezin. Niet alleen de grootste Disneyfans zullen hier de tijd van hun leven hebben, want echt iedere bezoeker die voet zet in het Disneypark voelt meteen de magie!

Boek je tickets online bij GetYourGuide met de mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor je toegangsdatum.

Tickets en wachtrijden overslaan Disneyland Parijs

Wil jij ook Disneyland Parijs bezoeken? Boek je tickets online vanaf € 51 per persoon. Breng een bezoek aan Disneyland en de Walt Disney Studios. Ontmoet je favoriete Disney figuren. Boek online, zo ben je zeker dat je direct naar binnen kan + dien je geen tijd te verspillen tijdens het wachten aan de kassa's.
Bekijk nog meer mogelijkheden hieronder.

Inhoud artikel

 1. Een woordje geschiedenis

1.1. Opening Disneyland Parijs

Disneyland Parijs bestaat eigenlijk uit 2 attractieparken met 6 hotels en een winkel- en entertainmentcentrum verdeeld over 19 vierkante kilometer. Het originele Disneyland Park opende op 12 april 1992, terwijl het tweede Walt Disney Studios park pas in 2002 opende. Het Disneyland Park was het tweede Disneypark dat geopend werd buiten Amerika na het succes van Disneyland California en Disney World Florida. Tokyo Disney Resort werd 9 jaar eerder geopend in 1983.

1.2. Tegenslagen

Disneyland Parijs kampte met behoorlijk wat problemen in de eerste jaren. Zo werd het park minder druk bezocht dan verwacht, resulteerde problemen met de in 1993 nieuw geplaatste Indiana Jones achtbaan in gewonden en ging het park in 1994 bijna failliet. In 1995 opende de nieuwe attractie Space Mountain, wat al snel resulteerde in betere inkomsten. Sindsdien is het park voornamelijk gegroeid en werden mindere jaren al snel opgelost in de daaropvolgende jaren.

1.3. Walt Disney Company

In 2017 nam de Walt Disney Company officieel het bedrijf over dat Disneyland Parijs runde. Een jaar later, in februari 2018, werd er bekend gemaakt dat er 3 nieuwe gebieden in het Walt Disney Studios park geopend zouden worden op basis van de Frozen, Star Wars en Marvel films.

Onze tip: Boek je tickets online, zo kan je wachtrijen overslaan en direct binnen + je hebt de mogelijkheid om je ticket steeds te annuleren.
 1. Ovezicht van gebieden & attracties in Disneyland

2.1. Indeling Disnelyland Parijs

Disneyland Parijs is verdeeld over 2 parken, het Disneyland Park en de Walt Disney Studios, met daar tussen het Disney Village winkel en entertainment gebied. Het Disneyland Park beslaat ruim 56 hectares en focust zich op de sprookjes en karakters van de Disneyfilms. Dit park is vervolgens nog eens verdeeld over 5 gebieden: Adventureland, Frontierland, Discoveryland, Fantasyland en Main Street USA.

Het park is in een cirkel gevormd met het kasteel van Doornroosje als het punt waar de 5 gebieden bijeenkomen. ’s Avonds wordt er bij het kasteel een lichtshow gehouden met vuurwerk. Ook het Walt Disney Studios Park is verdeeld over 4 verschillende studio gebieden: de Front Lot, de Toon Studio, de Production Courtyard en de Backlot.

2.2. Main Street, U. S. A.

Main Street, U.S.A. is de hoofdingang boulevard van het Disneyland Park en is ontworpen als een vroege 20ste eeuw Amerikaans stadje met Victoriaanse architectuur en een klein trein station.

2.3. Frontierland

Frontierland volgt het thema van een 19de eeuws mijnstadje in het Wilde Westen en bevat ruige rots landschappen en frontier architectuur. De meest bekende attractie van Frontierland en tevens één van de meest populaire attracties is Big Thunder Mountain, de mijnachtbaan. Hier vind je ook Phantom Manor, de Disneyland Parijs equivalent van de Amerikaanse Haunted Mansion.

2.4. Adventureland

Adventureland brengt je naar exotische locaties zoals de Caribbean, Afrika en India door middel van exotische kunstwerken en tropische planten. In Adventureland vind je de Populaire Pirates of the Caribbean attractie en de Indiana Jones and the Temple of Peril achtbaan.

2.5. Fantasyland

Fantasyland neemt je mee naar de sprookjeswerelden van verschillende Disneyfilms. Zo kan je ronddraaien in de Mad Hatter’s Tea Cups van Alice in Wonderland, vliegen met olifanten van de film Dombo of juist met Peter Pan vliegen op Peter Pan’s Flight. Ook vind je in Fantasyland één van de bekendste attracties van Disney, It’s a Small World.

2.6. Discoveryland

Discoveryland is gebaseerd op de visies van grote Europese denkers, uitvinders en ontdekkingsreizigers, zoals Leonardo da Vinci, HG Wells en Jules Verne. Hier vind je dan ook populaire attracties als de Star Wars Hyperspace Mountain achtbaan en de en de Buzz Lightyear’s Laser Blast schietbaan.

2.7. De Front Lot

De Front Lot is de ingang van het Walt Disney Studios Park en is losjes gebaseerd op het ontwerp van de originele Disney Bros. Studios in Hollywood.

2.8. Toon Studio

Toon Studio is geïnspireerd door de geanimeerde karakters van de Disney en Pixar studios en je kan hier dan ook verschillende karakters ontmoeten, waaronder de Geest van Aladdin en Buzz en Woody van Toy Story. De populairste attractie van Toon Studio is de Crush Coaster achtbaan waarbij je wordt meegenomen door verschillende scenes van Finding Nemo, maar ook de Ratatouille achtbaan die je meeneemt door de straten van Parijs is zeer populair.

2.9. De Backlot

De Backlot is een industrieel gebied waar je naast één achtbaan kan genieten van een auto stunt show bij 'Moteurs… Action!' waarbij de stunts die je te zien krijgt in films worden uitgelegd.

2.10. Production Courtyard

Het thema van de Production Courtyard draait geheel om de productie onderdelen van het maken van een film. Hier vind je de Tower of Terror vrije val, één van de meest bekende attracties van Disneyland. De attractie Studio Tram Tour neemt je mee langs verschillende filmsets en laat je verschillende onderdelen van het filmmaken zien.

 1. Openingstijden

 • Disneyland Parijs is het hele jaar door dagelijks geopend.
 • De openingstijden verschillen per seizoen en soms ook per dag, dus het is aan te raden om de website te controleren wat de openingstijden zijn op jouw gewenste datum.
 • Tot eind augustus zijn de openingstijden van 10:00 tot 23:00 uur voor het Disneyland Park en van 10:00 tot 20:00 uur voor het Walt Disney Studios Park.
 • Vanaf september is het Disneyland Park geopend tussen 10:00 en 21:00 uur en het Walt Disney Studios Park tussen 10:00 en 18:00 uur.
 1. Tickets boeken voor Disneyland

4.1. Waar tickets kopen + prijzen

Tickets voor Disneyland kunnen zowel ter plekke als online gekocht worden bij GetYourGuide. Afhankelijk van de periode wanneer je Disneyland bezoekt verschillen de prijzen voor de tickets. Tijdens het hoogseizoen, de zogenaamde Super Magic dagen. In tussenseizoenen en weekenden, de Magic dagen, op de rustigste dagen = de Mini dagen.

4.2. Tickets voor meerdere dagen

Daarnaast is het mogelijk om een ticket voor meerdere dagen aan te schaffen. Prijzen beginnen bij 150 EUR per persoon.

4.3. PhotoPass

In het park is het mogelijk om met een PhotoPass alle foto’s die bij attracties en ontmoetingen met karakters worden gemaakt op te slaan en digitaal opgestuurd te krijgen. Hiervoor kan je vooraf gratis registreren online.

 1. Hoe de wachtrijen vermijden?

Het is aan te raden om voor je bezoek je tickets online aan te schaffen, zodat je bij de toegang van Disneyland in de speciale rij voor gereserveerde tickets aan kan schuiven.

Eenmaal in het park is het aan te raden om direct door te lopen naar het midden of de achterkant van het park, waar de attracties aan het begin van de dag nog rustig zijn wanneer iedereen in het begin van het park direct aansluit in de rijen van attracties.

Ook is het aan te raden om de populaire attracties die je wilt bezoeken als eerste te doen. De wachtrijen voor de attracties zijn aan het begin van de dag nog niet zo druk.

Onze tip: Boek je tickets online, zo kan je wachtrijen overslaan en direct binnen + je hebt de mogelijkheid om je ticket steeds te annuleren.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een Fast Pass. Je kan hiervoor bij bepaalde attracties je toegangsticket scannen om een tijdslot ticket te krijgen waarmee je op die tijd via de snelle rij de attractie kan bezoeken. Je kan maar één Fast Pass ticket per persoon tegelijk gebruiken, en een volgend Fast Pass ticket kan pas na het gebruik van de vorige of twee uur nadat je de vorige hebt gekregen aangevraagd worden.

Je kan een Fast Pass alleen krijgen voor de volgende attracties in het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park:

 • Indiana Jones and the Temple of Peril
 • Star Wars: Hyperspace Mountain
 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Big Thunder Mountain
 • Peter Pan’s Flight
 • Star Tours
 • Rock’n’Roller Coaster starring Aerosmith
 • The Twilight Zone Tower of Terror
 • Ratatouille: the Adventure
 • Super Fastpass: bij 3 attracties kan je éénmalig de rij voorbijsteken. Je kan ofwel bij de familieattracties (Ratatouille: The Adventure, Peter Pan’s Flight, Buzz Lightyear Laser Blast) ofwel kies je voor de spectaculaire attracties (Star Wars Hyperspace Mountain, Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith of The Twilight Zone Tower of Terror). Hiervoor betaal je 30 EUR of 45 EUR (laagseizoen of hoogseizoen). Meer info en boeken
 • Ultimate Fastpass: Een éémalige snelle toegang tot ALLE attracties van de Super Fastpass (Familier + Spectaculair: 60 EUR of 90 EUR) of een ongelimiteerde fastpass, waarbij je ongelimiteerde snelle toegang hebt (120 EUR of 150 EUR).
 1. Hotels en verblijven bij Disneyland Parijs

Bij Disneyland Parijs liggen 6 verschillende hotels en de Davy Crockett Ranch, waar je in een hut of stacaravan kan verblijven.

6.1. Disneyland Hotel

Disneyland Hotel is het hoofdhotel en ligt zo goed als direct aan het park en je hebt dan ook vanuit verschillende kamers uitzicht op de Main Street van Disneyland. Het hotel is een 5-sterren hotel, maar daardoor ook behoorlijk prijzig (actuele prijzen). Niet tegenstaande, zeer populair en snel volzet.

6.2. Hotel Santa Fe

Hotel Santa Fe is gemodelleerd volgens motels langs Route 66. Klik hier voor prijzen en foto's

6.3. Hotel New York

Hotel New York is een 4-sterren hotel en ligt op een kleine 10 minuten lopen afstand van het park.
Klik hier voor prijzen en info

6.4. Newport Bay Club

Newport Bay Club is recentelijk gerenoveerd. Dit hotel is het grootste hotel gelegen aan het Disneypark, en ligt op zo’n 15 minuten lopen van de ingang van het park. Klik hier voor prijzen en foto's

6.5. Hotel Cheyenne

Hotel Cheyenne is iets verder weg gelegen, maar is geheel als een Western frontier stad neergezet.
Klik hier voor prijzen en foto's

6.6. De Sequoia Lodge

De Sequoia Lodge is wat rustieker dan de andere hotels en ligt op een kwartier lopen van Disneyland vandaan.
Klik voor prijzen en foto's

Nog meer hotels nabij Disneyland Parijs

Booking.com

 1. Eten met Disney figuren

 • Ontbijt met Disney figuren: Plaza Gardens Restaurant in het Disneyland Park
 • Lunch/brunch en diner met Disney figuren: Restaurant Inventions in het Disneyland Hotel
 • Lunch met prinsen en prinsessen: Auberge de Cendrillon
 • Lunch met Disney figuren: Colonel Hathi's Pizza Outpost
 1. Wegbeschrijving naar Disneyland

8.1. Met het openbaar vervoer

 • Het dichtstbij gelegen station is het Marne-la-Vallée/Chessy treinstation, vanwaar het nog 2 minuten wandelen is naar Disneyland Parijs.
 • De RER A en RER B treinen en de TGV rijden vanuit het centrum van Parijs naar het Marne-la-Vallée/Chessy treinstation.

8.2. Met de auto

 • Volg de borden naar Metz/Nancy op de A4 of de A104. Deze wegen brengen je vlak langs Disneyland Parijs. Neem afslag 14 naar Parcs Disney.
 • Er kan bij alle hotels gratis geparkeerd worden wanneer je bij het hotel verblijft.
 • Bij Disneyland zelf kan je ook parkeren op het Disney Car Park voor €25.
 1. Praktische info voor je bezoek

 • Download de Disneyland Parijs app voor actuele wachttijden voor de attracties.
 • Selfiesticks en statieven zijn niet toegestaan in het park.
 • Boek je tickets online, ze kan je wachtrijen overslaan en direct binnen + je hebt de mogelijkheid om je ticket steeds te annuleren.
 1. 10 leuke weetjes over Disneyland Parijs

 • Je zal geen kauwgom vinden in de Disney-park winkels om zo de parken zo netjes mogelijk te houden.
 • Er zijn honderden Mickey hoofden verborgen in het park. Je kan de verborgen Mickeys zowel in tegelpatronen, deuren als klokken vinden.
 • Er is een speciale dienst "Wildlife" in het park om wilde dieren zoals konijnen of vossen te vangen en ergens anders weer vrij te laten.
 • De voorraad kostuums in Disneyland Parijs is de grootste van Europa zo'n 250.000 stuks.
 • Er zijn meer dan 15.000 medewerkers uit meer dan 100 landen in het park aan de slag.
 • Maak een foto van de kasteelwachten met je flits aan, zo kleurt de ene roze en de andere blauw.
 • Kom je op het kerkhof naast Haunted Manor, ga dan even naar het grote marmeren graf en luister goed, ... je zal verschieten :-)
 • Het kasteel van Disney werd gebouwd op het zuiden dat je nooit last hebt van de zon en tegenlicht bij het maken van foto's vanaf Main Street.
 • Op Main Street kan je een echte kapper vinden, zo wou Walt Disney hulde brengen aan zijn vader, die ook kapper was.
 • Er is maar 1 Mickey Disney figuur per park aanwezig, zo kan je nooit "per ongeluk" 2 Mickey's tegenkomen.
 1. Filmpje: betoverende beelden van Disneyland Parijs

Zie je je bezoek aan Disneyland Parijs al helemaal zitten? Dan raad ik je aan om dit filmpje nog even te bekijken, waardoor je alleen nog meer goesting zal krijgen om je tripje naar het magische Disney vast te leggen!

 1. Download je gratis stadswandeling Parijs

Maak je een citytrip naar Parijs? Ontdek dan zeker de stad met onze gratis stadswandeling Parijs. Ideaal om Parijs volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Parijs kan je ook 1 stadswandeling vinden. Nog meer goesting in Parijs? Koop onze volledige reisgids Parijs en ontdek alles over deze prachtige stad!

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?