Disneyland Parijs bezoeken 2024? Goedkope tickets boeken + info

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Disneyland Parijs bezoeken 2024? Goedkope tickets boeken + info

6 februari 2024 in Parijs1 reactie

Praktische info voor je bezoek aan Disneyland Parijs + waar tickets kopen?

Op zo’n 30 kilometer van de Franse hoofdstad ligt Disneyland Parijs, het meest bezochte attractiepark van Europa. Een bezoek aan Disneyland bezorgt je een buitengewone ervaring en is leuk voor het hele gezin. Niet alleen de grootste Disneyfans zullen hier de tijd van hun leven hebben, want echt iedere bezoeker die voet zet in het Disneypark voelt meteen de magie!

Boek je tickets online hier met de mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor je toegangsdatum.

Praktische info & tickets om Disneyland Paris te bezoeken

AdresBoulevard de Parc 77700 Serris / Coupvray, Frankrijk

  • Met de auto: Vanuit Amsterdam/Antwerpen volg de E17 richting Gent, en verder richting Lille/Rijsel. Vanaf Lille volg je de A1 richting Parijs en neem de afslag richting Marne La Vallée.
  • Met de trein vanuit Parijs: Vanuit centrum Parijs doe je er ongeveer 45 minuten over om met de RER trein lijn A tot in Disneyland te geraken, eindstation Marne-la-Vallée Chessy.
  • Vrijdag t/m maandag Thalys treinen vanuit Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel-Zuid met aankomst in Marne-la-Vallée/Chessy (boek je treintickets hier)
  • Met de shuttle bus vanuit Parijs: Wie het zich graag comfortabel maakt kan ook mee met een shuttlebus vanuit centrum Parijs richting het park (alle info en tickets hier).
Tickets
  • Dagticket voor Disneyland kost € 56, zo hoef je niet in de wachtrijen te staan (hier reserveren)
  • Een 3-daags ticket voor Disneyland + Walt Disney Studio Park vanaf € 142 (boek je 3-daags ticket online)
  • Tickets voor < 3 jarigen zijn gratis
Openingsuren
  • Disneyland Paris: 9u30 - 19u of 20u (in het weekend tot 21u of 22u)
  • Walt Disney Studios Park: 9u30 - 18u (in het weekend tot 19u)
Bestel hier je dagticket online
Verblijven

Inhoud artikel

  1. Een woordje geschiedenis

1.1. Opening Disneyland Parijs

Disneyland Parijs bestaat eigenlijk uit 2 attractieparken met 6 hotels en een winkel- en entertainmentcentrum verdeeld over 19 km². Het originele Disneyland Park opende op 12 april 1992, terwijl het tweede Walt Disney Studios park pas in 2002 opende. Het Disneyland Park was het tweede Disneypark dat geopend werd buiten Amerika na het succes van Disneyland California en Disney World Florida. Tokyo Disney Resort werd 9 jaar eerder geopend in 1983.

1.2. Tegenslagen

Disneyland Parijs kampte met behoorlijk wat problemen in de eerste jaren. Zo werd het park minder druk bezocht dan verwacht, resulteerde problemen met de in 1993 nieuw geplaatste Indiana Jones achtbaan in gewonden en ging het park in 1994 bijna failliet. In 1995 opende de nieuwe attractie Space Mountain, wat al snel resulteerde in betere inkomsten. Sindsdien is het park voornamelijk gegroeid en werden mindere jaren al snel opgelost in de daaropvolgende jaren.

1.3. Walt Disney Company

In 2017 nam de Walt Disney Company officieel het bedrijf over dat Disneyland Parijs runde. Een jaar later, in februari 2018, werd er bekend gemaakt dat er 3 nieuwe gebieden in het Walt Disney Studios park geopend zouden worden op basis van de Frozen, Star Wars en Marvel films.

Onze tip: Boek je tickets online voor € 62, zo kan je wachtrijen overslaan en direct binnen + je hebt de mogelijkheid om je ticket steeds te annuleren.
  1. Ovezicht van gebieden & attracties in Disneyland

2.1. Indeling Disnelyland Parijs

Disneyland Parijs is verdeeld over 2 parken, het Disneyland Park en de Walt Disney Studios, met daar tussen het Disney Village winkel en entertainment gebied. Het Disneyland Park beslaat ruim 56 hectares en focust zich op de sprookjes en karakters van de Disneyfilms. Dit park is vervolgens nog eens verdeeld over 5 gebieden: Adventureland, Frontierland, Discoveryland, Fantasyland en Main Street USA.

Het park is in een cirkel gevormd met het kasteel van Doornroosje als het punt waar de 5 gebieden bijeenkomen. ’s Avonds wordt er bij het kasteel een lichtshow gehouden met vuurwerk. Ook het Walt Disney Studios Park is verdeeld over 4 verschillende studio gebieden: de Front Lot, de Toon Studio, de Production Courtyard en de Backlot.

2.2. Main Street, U. S. A.

Main Street, U.S.A. is de hoofdingang boulevard van het Disneyland Park en is ontworpen als een vroege 20ste eeuw Amerikaans stadje met Victoriaanse architectuur en een klein trein station.

2.3. Frontierland

Frontierland volgt het thema van een 19de eeuws mijnstadje in het Wilde Westen en bevat ruige rots landschappen en frontier architectuur. De meest bekende attractie van Frontierland en tevens één van de meest populaire attracties is Big Thunder Mountain, de mijnachtbaan. Hier vind je ook Phantom Manor, de Disneyland Parijs equivalent van de Amerikaanse Haunted Mansion.

2.4. Adventureland

Adventureland brengt je naar exotische locaties zoals de Caribbean, Afrika en India door middel van exotische kunstwerken en tropische planten. In Adventureland vind je de Populaire Pirates of the Caribbean attractie en de Indiana Jones and the Temple of Peril achtbaan.

2.5. Fantasyland

Fantasyland neemt je mee naar de sprookjeswerelden van verschillende Disneyfilms. Zo kan je ronddraaien in de Mad Hatter’s Tea Cups van Alice in Wonderland, vliegen met olifanten van de film Dombo of juist met Peter Pan vliegen op Peter Pan’s Flight. Ook vind je in Fantasyland één van de bekendste attracties van Disney, It’s a Small World.

2.6. Discoveryland

Discoveryland is gebaseerd op de visies van grote Europese denkers, uitvinders en ontdekkingsreizigers, zoals Leonardo da Vinci, HG Wells en Jules Verne. Hier vind je dan ook populaire attracties als de Star Wars Hyperspace Mountain achtbaan en de en de Buzz Lightyear’s Laser Blast schietbaan.

2.7. De Front Lot

De Front Lot is de ingang van het Walt Disney Studios Park en is losjes gebaseerd op het ontwerp van de originele Disney Bros. Studios in Hollywood.

Klik hier om je tickets te reserveren

2.8. Toon Studio

Toon Studio is geïnspireerd door de geanimeerde karakters van de Disney en Pixar studios en je kan hier dan ook verschillende karakters ontmoeten, waaronder de Geest van Aladdin en Buzz en Woody van Toy Story. De populairste attractie van Toon Studio is de Crush Coaster achtbaan waarbij je wordt meegenomen door verschillende scenes van Finding Nemo, maar ook de Ratatouille achtbaan die je meeneemt door de straten van Parijs is zeer populair.

2.9. De Backlot

De Backlot is een industrieel gebied waar je naast één achtbaan kan genieten van een auto stunt show bij 'Moteurs… Action!' waarbij de stunts die je te zien krijgt in films worden uitgelegd.

2.10. Production Courtyard

Het thema van de Production Courtyard draait geheel om de productie onderdelen van het maken van een film. Hier vind je de Tower of Terror vrije val, één van de meest bekende attracties van Disneyland. De attractie Studio Tram Tour neemt je mee langs verschillende filmsets en laat je verschillende onderdelen van het filmmaken zien.

  1. Openingsuren van Disneyland Parijs

  • Disneyland Parijs is het hele jaar door dagelijks geopend.
  • De openingstijden verschillen per seizoen en soms ook per dag, dus het is aan te raden om de website te controleren wat de openingstijden zijn op jouw gewenste datum.
  • Tot eind augustus zijn de openingstijden van 10u tot 23u voor het Disneyland Park en van 10u tot 20u voor het Walt Disney Studios Park.
  • Vanaf september is het Disneyland Park geopend tussen 10u en 21u en het Walt Disney Studios Park tussen 10u en 18u.
  • Meer info op de website.
  1. Tickets boeken voor Disneyland Parijs

4.1. Waar tickets kopen + prijzen

We kochten onze ticket voor Disneyland hier online, met de mogelijkheid om te annuleren tot 24u op voorhand. Dit is leuke garantie, zo ben je zeker dat je je geld kan recuperen mocht er iets tussenkomen.

Afhankelijk van de periode wanneer je Disneyland bezoekt verschillen de prijzen voor de tickets. Tijdens het hoogseizoen, de zogenaamde Super Magic dagen. In tussenseizoenen en weekenden, de Magic dagen, op de rustigste dagen = de Mini dagen.

4.2. Tickets voor meerdere dagen

Daarnaast is het mogelijk om een ticket voor meerdere dagen aan te schaffen. Prijzen beginnen bij 142 EUR per persoon.

4.3. PhotoPass

In het park is het mogelijk om met een PhotoPass alle foto’s die bij attracties en ontmoetingen met karakters worden gemaakt op te slaan en digitaal opgestuurd te krijgen. Hiervoor kan je vooraf gratis registreren online.

  1. Hoe kan je de ellenlange wachtrijen vermijden?

Het is aan te raden om voor je bezoek je tickets online aan te schaffen, zodat je bij de toegang van Disneyland in de speciale rij voor gereserveerde tickets aan kan schuiven.

Eenmaal in het park is het aan te raden om direct door te lopen naar het midden of de achterkant van het park, waar de attracties aan het begin van de dag nog rustig zijn wanneer iedereen in het begin van het park direct aansluit in de rijen van attracties.

Ook is het aan te raden om de populaire attracties die je wilt bezoeken als eerste te doen. De wachtrijen voor de attracties zijn aan het begin van de dag nog niet zo lang.

Onze tip: Boek je tickets online, zo kan je wachtrijen overslaan en direct binnen + je hebt de mogelijkheid om je ticket steeds te annuleren.

Of vermijd lange wachtrijen met de Fast Pass

Je kan hiervoor bij bepaalde attracties je toegangsticket scannen om een tijdslot ticket te krijgen waarmee je op die tijd via de snelle rij de attractie kan bezoeken. Je kan maar één Fast Pass ticket per persoon tegelijk gebruiken, en een volgend Fast Pass ticket kan pas na het gebruik van de vorige of twee uur nadat je de vorige hebt gekregen aangevraagd worden.

De Fast Pass kan je alleen krijgen voor volgende attracties (Disneyland Park en Walt Disney Studios Park):

  • Indiana Jones and the Temple of Peril
  • Star Wars: Hyperspace Mountain
  • Buzz Lightyear Laser Blast
  • Big Thunder Mountain
  • Peter Pan’s Flight
  • Star Tours
  • Rock’n’Roller Coaster starring Aerosmith
  • The Twilight Zone Tower of Terror
  • Ratatouille: the Adventure

Overige interessante passen voor je verblijf in Disneyland Parijs

  • Of geniet van de voordelen van de Super Fastpass: Met deze pass kan je bij 3 attracties éénmalig de rij voorbijsteken. Je kan ofwel bij de familieattracties (Ratatouille: The Adventure, Peter Pan’s Flight, Buzz Lightyear Laser Blast) ofwel kies je voor de spectaculaire attracties (Star Wars Hyperspace Mountain, Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith of The Twilight Zone Tower of Terror). Hiervoor betaal je 30 EUR of 45 EUR (laagseizoen of hoogseizoen).
  • Of kies voor de Ultimate Fastpass waarmee je éémalige snelle toegang tot ALLE attracties van de Super Fastpass (Familier + Spectaculair: 60 EUR of 90 EUR) of een ongelimiteerde fastpass, waarbij je ongelimiteerde snelle toegang hebt (120 EUR of 150 EUR).
  • Nog meer info over attracties en tickets op de site
  1. Waar verblijven in de buurt van Disneyland Parijs?

Wil je graag overnachten in de buurt van Disneyland Parijs? Dat kan! Bij Disneyland Parijs liggen er 6 verschillende hotels en de Davy Crockett Ranch, waar je in een hut of stacaravan kan verblijven. Hieronder hebben wij alvast enkele leuke adresjes voor je opgelijst.

6.1 Hotel Santa Fe

Hotel Santa Fe is gemodelleerd volgens motels langs Route 66. Het hotel is gelegen op 20 minuten wandelen van het pretpark en van het RER-treinstation Marne-la-Vallée Chessy. Ideaal voor als je met de trein zou reizen. Klik hier voor prijzen en foto's.

6.2 Disney Hotel New York - The Art of Marvel

Disney Hotel New York - The Art of Marvel is een 4-sterren hotel en ligt op een kleine 10 minuten lopen afstand van het park. Het hotel combineert art-deco en hedendaags stedelijk design en biedt moderne kamers, een verwarmd binnenbad, een hammam en een Amerikaans ontbijtbuffet in de ochtend. Klik hier voor prijzen en info.

6.4. Newport Bay Club

Newport Bay Club is het grootste hotel gelegen aan het Disneypark, en ligt op zo’n 15 minuten wandelen van de ingang van het park. Er rijden ook gratis pendeldienst van de Disney®-parken en Disney Village®. Kan je maar niet genoeg krijgen van Disney? Dan zit je hier zeker goed. Het hotel biedt namelijk kamers met Mickey Mouse van Steamboat Willie als thema en een flatscreen-tv met internationale kanalen en Disney-zenders. Klik hier voor prijzen en foto's

6.5. Disney Hotel Cheyenne

Disney Hotel Cheyenne is iets verder weg gelegen (op 20 minuten wandelen van Disneyland), maar is geheel als een Western frontier stad neergezet. De kamers zijn aangekleed in het Toy Story thema en zijn voorzien van alle moderne faciliteiten die je kan wensen. Klik hier voor prijzen en foto's.

6.6. De Sequoia Lodge

De Sequoia Lodge is wat rustieker dan de andere hotels en ligt op een 15 min wandelen van Disneyland vandaan. Klik voor prijzen en foto's.

Goedkope hotels nabij Disneyland Parijs

Wil je graag wat budget besparen zodat je meer kan uitgeven in het park zelf? In de buurt van Disneyland Parijs vind je verschillende accommodaties die jouw verblijf compleet maken. Wij hebben alvast de goedkope hotels rond Disneyland Parijs voor jou uitgekozen. Bekijk hieronder alvast onze top vijf favorieten!

  1. Dineren met de iconische Disney figuren

  • Ontbijt met Disney figuren: Plaza Gardens Restaurant in het Disneyland Park
  • Lunch/brunch en diner met Disney figuren: Restaurant Inventions in het Disneyland Hotel
  • Lunch met prinsen en prinsessen: Auberge de Cendrillon
  • Lunch met Disney figuren: Colonel Hathi's Pizza Outpost

Je vindt in het park ook een aantal goede restaurants met buffets, maar hiervoor moet je wel reserveren. Je kan je reservatie regelen via de Disneyhotels of telefonisch (+33160 30 40 50). Bekijk deze website voor meer informatie over de restaurants en de maaltijdopties. Meer informatie over Disneymaaltijdopties vind je op de website van Disneyland Parijs.

Als je niet per se in de parken zelf wil eten - wat trouwens erg prijzig kan zijn als het nog niet inbegrepen zit in je boeking - of je bent vergeten te reserveren, dan kan ook in Disney Village terecht. Dit is een straatje met heel wat restaurantjes en winkels, gelegen net buiten de parken. Je hoeft hier niet te reserveren (maar je kan wel lange wachtrijen hebben) en zo heb je toch nog een beetje het Disney-gevoel!

Wil je liever zo weinig mogelijk geld aan eten uitgeven? Dan kan je altijd zelf iets klein van eten meenemen naar het park of je kan gaan eten in het winkelcentrum Val d'Europe.
  1. Wegbeschrijving naar Disneyland

8.1. Met het openbaar vervoer

  • Het dichtstbij gelegen station is het Marne-la-Vallée/Chessy treinstation, vanwaar het nog 2 minuten wandelen is naar Disneyland Parijs.
  • De RER A en RER B treinen en de TGV rijden vanuit het centrum van Parijs naar het Marne-la-Vallée/Chessy treinstation.
  • Er is ook een rechtstreekse Thalys van Amsterdam naar Marne-la-Vallée/Chessy.

8.2. Met de auto

  • Disneyland Parijs ligt 32 km ten oosten van Parijs. Vanuit het centrum van Parijs is het 45 min. tot 1 uur rijden.
  • Volg de borden naar Metz/Nancy op de A4 of de A104. Deze wegen brengen je vlak langs Disneyland Parijs. Neem afslag 14 naar Parcs Disney.
  • Verblijf je in een van de Disneyhotels? Dan kan je je auto hier gratis parkeren.
  • Bij Disneyland Parijs zelf kan je ook parkeren op het Disney Car Park voor €25.
  • Liever iets goedkoper parkeren? Het station Marne-la-Vallée/Chessy ligt bij de ingang van Disneyland en ook hier is er een ruime parkeergarage.
  • Daarnaast kan je ook gratis parkeren bij het grote winkelcentrum in Serris. Dit winkelcentrum ligt naast het RER station.
  1. Beste periode voor een weekendje Disneyland Parijs?

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van het pretpark zien en je wilt het liefst van al alle attracties eens uitgeprobeerd hebben. Wanneer je Disneyland Parijs bezoekt in vakantieperiodes of op speciale gelegenheden, dan kan je er van uitgaan dat je je mag verwachten aan een massa volk. Maar wat is dan de beste periode om deze drukte te vermijden? Het beste seizoen om Disneyland Parijs te bezoeken is van november tot maart, met uitzondering van de kerstvakantie. Daarnaast is het altijd interessant om Disneyland te bezoeken in de week (van dinsdag tot donderdag) en niet in het weekend.

Tips om drukke dagen te vermijden

  • Ga op een doordeweekse dag buiten de vakanties. Disneyland bezoeken buiten de schoolvakantie en drukke periodes kan je zo'n 30 min wachten per attractie schelen.
  • Kom zo vroeg mogelijk. ‘s Ochtends zie je voornamelijk hotelgasten in de pretparken.
  • Ook voor sluitingstijd neemt de drukte aanzienlijk af. Heel wat mensen gaan al een uur op voorhand klaar staan voor de avondshow. Wil je deze niet zien of ga je liever in attracties? Dan is dit de perfecte tijd om te gaan.
  • Maak gebruik van een Fast, Super of Ultimate Pass.
  1. Praktische info voor je bezoek aan Disneyland Parijs

  1. 10 leuke weetjes over Disneyland Parijs

  • Je zal geen kauwgom vinden in de Disney-park winkels om zo de parken zo netjes mogelijk te houden.
  • Er zijn honderden Mickey hoofden verborgen in het park. Je kan de verborgen Mickeys zowel in tegelpatronen, deuren als klokken vinden.
  • Er is een speciale dienst "Wildlife" in het park om wilde dieren zoals konijnen of vossen te vangen en ergens anders weer vrij te laten.
  • De voorraad kostuums in Disneyland Parijs is de grootste van Europa met zo'n 250.000 stuks.
  • Er zijn meer dan 15.000 medewerkers uit meer dan 100 landen in het park aan de slag.
  • Maak een foto van de kasteelwachten met je flits aan, zo kleurt de ene roze en de andere blauw.
  • Kom je op het kerkhof naast Haunted Manor, ga dan even naar het grote marmeren graf en luister goed,.. je zal verschieten :-)
  • Het kasteel van Disney werd gebouwd op het zuiden zodat je nooit last hebt van de zon en tegenlicht bij het maken van foto's vanaf Main Street.
  • Op Main Street kan je een echte kapper vinden, zo wou Walt Disney hulde brengen aan zijn vader, die ook kapper was.
  • Er is maar 1 Mickey Disney figuur per park aanwezig, zo kan je nooit "per ongeluk" 2 Mickey's tegenkomen.
  1. Tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs

  • Je kan ter plaatse aan de ingang van park tickets kopen, maar je mag hier wel een lange wachtrij verwachten. Er zijn ook heel wat verschillende opties, dus we zouden aanraden om op voorhand je tickets voor Disneyland Parijs online te kopen. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar (dagticket, toegangskaart meerdere dagen, express toegang + shuttle...).
  • Probeer je bezoek te plannen tijdens de week. Het kan namelijk goedkoper zijn om de drukste momenten (weekends) te vermijden.
  • Indien mogelijk, neem dan meerdere dagen de tijd om Disneyland te bezoeken. Het is niet alleen voordeliger, maar je zal de tijd ook echt kunnen gebruiken.
  • Vergeet niet te reserveren als je wil eten in een van de Disney restaurants.
  • Wil je je overnachting zo goedkoop mogelijk houden? Bekijk dan zeker onze blog met de goedkoopste hotels in de buurt van Disneyland Parijs.
  • Je uitstap met alles erop en eraan is geboekt, maar je hebt nog geen toegangskaarten ontvangen voor het park? Geen paniek, als je een arrangement hebt geboekt met een van de Disneyhotels, liggen de toegangskaarten gewoon voor je klaar in het hotel.
  • Op warme zomerdagen vergeet je ook best niet je zonnecrème mee te nemen. Zo kan je jezelf beschermen tegen hevige uv-stralen.
  • Ben je op stap met kleine kinderen? Zorg dan zeker voor een kinderwagen.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Filmpje: betoverende beelden van Disneyland Parijs

Zie je je bezoek aan Disneyland Parijs al helemaal zitten? Dan raad ik je aan om dit filmpje nog even te bekijken, waardoor je alleen nog meer goesting zal krijgen om je tripje naar het magische Disney vast te leggen!

  1. Download je gratis stadswandeling Parijs

Maak je een citytrip naar Parijs? Ontdek dan zeker de stad met onze gratis stadswandeling Parijs. Ideaal om Parijs volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Parijs kan je ook 1 stadswandeling vinden. Nog meer goesting in Parijs? Koop onze volledige reisgids Parijs en ontdek alles over deze prachtige stad!

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?