Waar overnachten in Parijs? Dé 20 beste hotels per arrondissement

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar overnachten in Parijs? Dé 20 beste hotels per arrondissement

15 juni 2022 in Parijs2 reacties

Op citytrip naar Parijs? Dan heb je heel wat bezienswaardigheden om te bezoeken en ook heel wat hotels om uit te kiezen. Dat grote aanbod kan het lastig maken om het perfecte hotel uit te kiezen voor jouw bezoek aan Parijs. Wil je een hotel in hartje Parijs naast de Eiffeltoren of wil je je mengen tussen de lokale bevolking in één van de buitenwijken?

Wij hebben de beste hotels in Parijs en mooiste bezienswaardigheden per arrondissement voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je keuze.

Kaartje met de 20 arrondissementen van Parijs

Een overzichtje van alle arrondissementen van Parijs + de belangrijkste bezienswaardigheden en leukste hotels per arrondissement.

Inhoud artikel

Het 1e arrondissement (hartje Parijs, Louvre)

Het 1e arrondisement is het hart van Parijs. Hier vind je het Louvre, le Palais Royal, de Jardin des Tuileries en de grote winkelstraat Rue de Rivoli. Ook Les Halles, de beroemde markt van de stad, ligt in dit arrondissement.

Overnachten kan bij Hôtel Brighton aan de 218 Rue de Rivoli. Dit viersterrenhotel is erg luxueus en heeft kamers met uitzicht op de Eiffeltoren. Een kamer kan je boeken vanaf 196 euro.

Je kan ook overnachten bij het Novotel Paris Les Halles. Dit viersterrenhotel ligt aan de 8 Place Marguerite de Navarre, op wandelafstand van het Louvre. Hier verblijf je vanaf 159 euro.

Het 2e arrondissement

Ten noorden van het 1e arrondissement ligt het 2e arrondissement. Dit is het kleinste arrondissement van de stad en er zijn daarom ook een stuk minder bezienswaardigheden te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheid in dit arrondissement is de Bibliothèque Nationale de France, maar ook de Opéra-Comique ligt in dit deel van Parijs.

In het 2e arrondissement kan je overnachten bij Hotel the Hoxton. Dit hippe hotel ligt aan de 32 Rue du Sentier en je kan er overnachten vanaf 169 euro.

Het 3e arrondissement (wijk Le Marais)

Het 3e arrondissement, aan de oostkant van het 2e arrondissement, werd lang beschouwd als een arme en achterstallige buurt, maar die reputatie is sterk veranderd na grootschalige renovatiewerken. In dit arrondissement vind je de bekende de wijk Le Marais, één van de leukste wijken van de stad door de vele gezellige restaurantjes en boetiekjes. Er zijn ook verschillende musea te vinden in dit arrondissement waaronder het Musée Picasso.

Aan 5 Rue des Arquebusiers staat Villa Beaumarchais, een klassiek ingericht 4-sterrenhotel met een knappe binnentuin. Je kan er een kamer boeken vanaf 112 euro.

Het 4e arrondissement (Notre-Dame, Centre Pompidou)

Het 4e arrondissement beslaat het gebied ten oosten van het 1e arrondissement en ten zuiden van het 3e arrondissement. Tot dit arrondissement behoren het Île de la Cité en île Saint-Louis en een deel van de wijk Le Marais. Je loopt er ook in het middeleeuwse centrum van Parijs.
Enkele van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs staan in dit deel van de stad zoals de Notre Dame, het Hôtel de Ville, de Sainte Chapelle, La Bastille en het Centre Pompidou.

In dit arrondissement kan je overnachten in het driesterrenhotel Neuve by Happyculture aan 14 Rue Neuve Saint Pierre. Prijzen beginnen hier bij 87 euro.

Het 5e arrondissement (studentenbuurt)

Ten zuiden van de Seine en van het 4e arrondissement ligt het historische 5e arrondissement. Dit arrondissement is het oudste gedeelte van Parijs en bestond al in de Romeinse tijd. Tegenwoordig is het vooral een plek waar veel studenten vertoeven, want je vindt er de Sorbonne, de universiteitsbibliotheek Sainte-Geneviève en het universitair ziekenhuis Hôpital Cochin.

In dit arrondissement vind je ook heel veel gezellige cafés, restaurants en clubs. De beste plek om hier uit te gaan is in de Quartier Latin. Andere belangrijke bezienswaardigheden in dit arrondissement zijn het Panthéon, de Jardin des Plantes, de Grande Mosquée de Paris en de beroemdste boekenwinkel van de stad, Shakespeare & Company.

Het viersterrenhotel Les Bulles de Paris aan de 32 Rue des Ecoles is een grote aanrader in dit arrondissement. Hier verblijven kan al vanaf 151 euro.

Het 6e arrondissement (bohémien-sfeer, Pont Neuf)

Het 6e arrondissement ligt aan de linkeroever van de Seine ten zuiden van het 1e arrondissement. Dit arrondissement heeft een echte bohémien-sfeer. Je vindt er veel antiquairs, boekhandels, cafés en hippe winkels en boetiekjes. In dit arrondissement prijkt ook de beroemde Pont Neuf, de oudste brug van de stad.

Ook de Jardin du Luxembourg en het Palais du Luxembourg liggen in dit arrondissement, net als de Église Saint-Sulpice.

In dit arrondissement raden we het viersterrenhotel Le Sainte-Beuve aan. Een kamer in dit klassieke luxueuze hotel aan 9 Rue Sainte-Beuve kost 165 euro.

Het 7e arrondissement (Eiffeltoren, Musée d’Orsay)

Het 7e arrondissement ligt in de bocht van de Seine, ten westen van het 6e arrondissement. Ondanks het feit dat dit deel van Parijs in eerste instantie minder sfeervol lijkt, kan je er wel een groot aantal bezienswaardigheden bezoeken. Hier staat namelijk hét symbool van de stad, de Eiffeltoren. Ook het Musée d’Orsay en het Hôtel des Invalides liggen in dit stadsdeel.

Wil je graag vlakbij de Eiffeltoren overnachten? Dan is het Hôtel de Lille een aanrader. Dit designhotel met 4 sterren ligt middenin het 7e arrondissement aan 40 Rue de Lille. Je boekt hier een kamer vanaf 198 euro.

Het 8e arrondissement (Champs-Élysées, Place de la Concorde)

Boven de bocht van de Seine ligt het 8e arrondissement. Dit stuk Parijs is behoorlijk statig en langs de brede lanen staan heel wat paleizen, luxewinkels en imposante monumenten. In dit stukje Parijs kan je over de Champs-Élysées flaneren en de Arc de Triomphe bezoeken, maar je kan ook passeren langs de Place de la Concorde, de Place de l’Étoile en de indrukwekkende Pont Alexandre III. Je kan er ook een cabaret show in Le Lido bijwonen.

Overnachten in het 8e arrondissement kan bij Hôtel Madeleine Haussmann, aan de 10 Rue Pasquier. Een kamer in dit moderne driesterrenhotel is te boeken vanaf 154 euro.

Het 9e arrondissement (Opéra Garnier)

Het 9e arrondissement ligt ten noordoosten van het 8e arrondissement. Het wordt gezien als het kloppende hart van cultureel Parijs. In dit arrondissement kan je langsgaan bij de wereldberoemde Opéra Garnier. Ook het luxueuse winkelcomplex Galeries Lafayette en de Église de la Sainte-Trinité staan in het 9e arrondissement. Kijk zeker eens omhoog als je door de straten struint, want hier staan enkele van de mooiste herenhuizen van de stad!

Het Dream Hotel Opera is een luxueus viersterrenhotel aan de 15 Bis Rue le Peletier dat perfect in het straatbeeld van het 9e arrondissement past. Een kamer boek je hier al vanaf 185 euro.

Het 10e arrondissement (Gare du Nord, Canal Saint-Martin)

In dit stukje Parijs valt er eigenlijk niet zo veel te bezoeken. Het is wel een belangrijk deel van de stad, want hier bevindt zich het Gare du Nord. Het mooiste stukje van dit arrondissement is het rond het Canal Saint-Martin. Je kan er picknicken langs het water.

Als je dicht bij het station wil overnachten kan je in het 10e arrondissement het Hôtel Paris La Fayette vinden. Dit driesterrenhotel ligt aan de 23 Rue des Messageries en daarmee vlakbij het Gare du Nord en het Gare de l’Est. Je overnacht al in één van de simpele en moderne kamers vanaf 53 euro.

Het 11e arrondissement (Place de la Bastille)

Het 11e arrondissement ligt ten oosten van het 3e arrondissement. Ook dit is niet zo’n bijzonder arrondissement en er zijn relatief weinig bezienswaardigheden te bezoeken. Dat maakt van het 11e arrondissement wel de perfecte plek om de Parijzenaren beter te leren kennen.

Er zijn in dit stadsdeel veel leuke terrasjes, restaurants en cafés te vinden waar je je tussen de lokale bevolking kan mengen. De enige grote bezienswaardigheid van dit arrondissement is de Place de la Bastille waar in de achttiende eeuw de Franse Revolutie ontketend werd.

Goedkoop overnachten kan in het 11e arrondissement bij het Ibis Paris Bastille Opera hotel aan de 15 Rue Breguet. Je overnacht hier al vanaf 80 euro.

Wil je in een modern hotel overnachten? Boek dan een kamer bij Hôtel les Deux Girafes. Dit viersterrenhotel ligt aan de 23 Passage Beslay en een kamer kost hier 249 euro.

Het 12e arrondissement (Opéra de la Bastille)

Het 12e arrondissement ligt aan de oostkant van het 4e arrondissement. In dit stadsdeel vind je de Place de la Bastille, de Opéra Bastille en ook het Chateau de Vincennes. Het Gare de Lyon bevindt zich eveneens in het 12e arrondissement en verder liggen er verschillende parken, zoals Parc Bercy en de Promenade Plantée, waar je een ontspannende wandeling tussen het groen kan maken.

In het 12e arrondissement kan je uitstekend overnachten bij het citizenM hotel Paris Gare de Lyon. Dit 4-sterrenhotel ligt aan 8 Rue van Gogh. Hier boek je een kamer vanaf 84 euro.

Het 13e arrondissement (Chinatown)

In het zuidoosten van Parijs ligt het multiculturele 13e arrondissement. In dit deel van Parijs vind je het gezellige Chinatown waar je heerlijk Aziatisch kan dineren. Je kan hier ook langsgaan bij de grootste bibliotheek van Frankrijk, de Bibliothèque Nationale François Mitterrand en ook de Université Paris Diderot en het Stade Sébastien Charléty liggen in het 13e arrondissement.

Het C.O.Q. Hôtel Paris ligt in het 13e arrondissement aan de 15 Rue Edouard Manet. Dit viersterrenhotel werd gedecoreerd in een vintage bohemienstijl. Een kamer boeken kan al vanaf 135 euro.

Ook het Mercure Paris Gobelins Place d’Italie is een aanrader. Dit viersterrenhotel ligt aan de 8 bis Avenue de la Soeur Rosalie in Chinatown. Een kamer boek je hier al vanaf 98 euro.

Het 14e arrondissement (Catacomben van Parijs)

Het 14e arrondissement ligt ten zuiden van het drukkere centrum van Parijs. Je komt hier minder bezienswaardigheden tegen, maar daardoor ook minder toeristen. Het is een goede uitvalsbasis om de Tour Montparnasse en de Gare Montparnasse te bezoeken die net over de grens met het 15e arrondissement liggen. De bekendste trekpleister van dit arrondissement zijn de griezelige catacomben van Parijs, een aanrader!

Overnachten in dit arrondissement kan bij het Hôtel Orchidée aan de 65 Rue de l’Ouest. In dit fleurige driesterrenhotel boek je al een kamer vanaf 79 euro.

Het 15e arrondissement (Tour Montparnasse)

Het 15e arrondissement ligt in het zuiden van Parijs aan de oostelijke oever van de Seine. Net als het 11e en 12e arrondissement is dit het authentieke Parijs, zonder grote bezienswaardigheden. Je kan er wel lekker eten in lokale brasseries of een wandeling maken door het Parc Georges-Brassens.

De leukste plek hier is rondom de Tour Montparnasse. Je hebt er een mooi uitzicht over de stad, inclusief de Eiffeltoren. Het arrondissement grenst ook aan de Champ de Mars je kan vanuit het 15e arrondissement uitstekend de Eiffeltoren bezoeken.

In het 15e arrondissement kan je uitstekend overnachten bij het hotel Madrigal. Dit hotel ligt aan de 32 Boulevard Pasteur en je hebt er uitzicht op de Eiffeltoren. Je kan hier overnachten vanaf 117 euro.

Ook het Oceania Paris Porte de Versailles aan de 52 Rue Oradour-sur-Glane is een aanrader in dit arrondissement. Het hotel heeft ook een zwembad, een spa en een fitnesscentrum. Een kamer kost hier 107 euro.

Het 16e arrondissement (Arc de Triomphe)

Het 16e arrondissement neemt het gebied in ten zuiden van de grote Avenue de la Grande-Armée en de Arc de Triomphe en ligt ten westen van de Seine. In dit deel van Parijs staan de duurste huizen van de stad. Je kan er dan ook heel wat mooie, statige gevels bewonderen. Het Palais de Chaillot en de Jardins du Trocadéro, vanwaar je mooie foto’s van de Eiffeltoren kan nemen, liggen in dit arrondissement.

Overnachten in het 16e arrondissement kan bij het 3-sterrenhotel Le Singulier aan de 38 Rue Saint Didier. Dit kleine elegante hotel ligt op een kilometer afstand van zowel de Arc de Triomphe als de Eiffeltoren. Een kamer boek je hier vanaf 130 euro.

Het 17e arrondissement (markt van Batignolles)

Tussen de Avenue de la Grande-Armée en het 18e arrondissement ligt het 17e arrondissement. Wandel hier zeker eens door de mooie Avenue Villiers of door het Parc Monceau. In dit arrondissement vind je ook de overdekte markt van Batignolles.

Het Celeste Hotel Paris Batignolles is in een aanrader in dit arrondissement. Dit 4-sterrenhotel ligt aan de 5 Rue Lecluse en je kan er helemaal ontspannen in de sauna of aan de piano-bar. Prijzen beginnen bij 119 euro.

Het 18e arrondissement (Sacré-Coeur & Moulin Rouge)

Ten noorden van het 9e en 10e arrondissement ligt het 18e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur. Op deze heuvel werkten grote kunstenaars als Henri Matisse en Pablo Picasso ooit aan hun schilderijen. Je kan er ook een voorstelling bijwonen in de Moulin Rouge.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Het 19e arrondissement

Het 19e arrondissement ligt boven het 10e arrondissement. De leukste plekjes van dit stukje Parijs vind je langs de oevers van het Canal Saint-Martin. Het is de ideale plek om uit te rusten op één van de vele terrasjes. Verder kan je hier ook rondwandelen in het Parc des Buttes-Chaumont of het Parc de la Villette, waar je ook verschillende muziek- en theaterpodia kan vinden.

Een fijne plek om te overnachten in het 19e arrondissement is het driesterrenhotel Campanile La Vilette aan de 151 Avenue de Flandre. Je boekt hier al een kamer vanaf 69 euro.

Zowel eten en overnachten kan bij het hotel en restaurant Au Boeuf Couronné, een driesterrenhotel aan de 188 Avenue Jean Jaurès. Een kamer kost hier 80 euro.

Het 20e arrondissement (Père-Lachaise)

Het 20e arrondissement ligt ten oosten van het 11e arrondissement. Dé toeristische trekpleister van dit arrondissement is het bijzondere Cimetière du Père-Lachaise. Op deze beroemde begraafplaats hebben heel wat bekende mensen hun laatste rustplaats gevonden. Je kan er de graven van onder andere Oscar Wilde en Edith Piaf bezoeken. In de wijk zelf zijn vooral de lokale cafeetjes en restaurantjes de moeite.

Overnachten in het 20e arrondissement kan bij Mama Shelter Paris East aan de 109 Rue de Bagnolet. Een kamer in dit hippe en moderne hotel kost 89 euro.

Tips om een hotel in Parijs te kiezen

Om het perfecte hotel voor jouw reis te kiezen, zijn er verschillende dingen die je niet uit het oog mag verliezen.

21.1. Welke bezienswaardigheden wil je bezoeken?

Parijs bestaat uit 20 verschillende arrondissementen die allemaal andere bezienswaardigheden te bieden hebben. Wil je bijvoorbeeld in de buurt van de grootste bezienswaardigheden zoals de Notre Dame, de Eiffeltoren en het Louvre verblijven, dan zal je voor een hotel in één van de centrale arrondissementen moeten kiezen.

21.2. Elk arrondissement heeft z'n eigen karakter

Houd er ook rekening mee dat de sfeer van de verschillende arrondissementen anders is. Het 16e arrondissement is bijvoorbeeld een stuk chiquer dan het studentikoze 5e arrondissement.

21.3. Een metrostation in de buurt

Een andere belangrijke factor is de aanwezigheid van metrostations in de buurt van het hotel. Zorg ervoor dat je hotel dichtbij een metrostation ligt zodat je ’s avonds na een lange dag niet nog een stevige wandeling naar je hotel moet maken.

21.4. De prijs

Natuurlijk is ook de prijs van de hotelkamer belangrijk. Een hotel in Parijs is over het algemeen tamelijk prijzig, maar er zijn grote verschillen binnenin de stad. De hotels in het hart van Parijs zijn vanzelfsprekend een stuk duurder dan de hotels in de omringende arrondissementen. Bekijk hier de hotels in Parijs per prijs.

Wil je in het centrum verblijven? Hou er dan rekening mee dat de kamers vaak klein zijn en dat de prijs-kwaliteitsverhouding vaak te wensen overlaat.

21.5. Lees de beoordelingen

We raden je bovendien aan om goed de beoordelingen van het hotel te lezen om zo een goed beeld te krijgen van wat het hotel te bieden heeft. In de beoordelingen leer je heel wat bij over de kamers, de hygiëne en het ontbijt.

21.6. Vermijd bepaalde buurten

Hou ook rekening met je veiligheid. De allergoedkoopste hotels zullen waarschijnlijk niet de meest veilige zijn. We raden je ook aan om de hotels rondom de grote stations zoals Gare du Nord en Gare St. Lazare te vermijden. Het kan daar 's avonds soms onveilig zijn voor toeristen (ik spreek uit ervaring).

21.7. Hoe kom je naar Parijs?

Kom je met het openbaar vervoer of met de trein naar Parijs? Zorg er dan voor dat je hotel dichtbij een metrohalte ligt.

Ga je met de auto naar Parijs? Houd dan rekening met de route. Zo rij je aan de westkant een stuk makkelijker Parijs binnen dan langs een ander deel van Parijs. Je doet er ook goed aan om ervoor te zorgen dat je het centrum van Parijs niet moet inrijden. Ga ook zeker na of je de auto bij het hotel kan parkeren.

21.8. Boek je kamer op tijd

Als laatste raden we je aan om op tijd te boeken. In principe hebben grote hotels vaak nog vrije kamers tot enkele dagen voor je vertrekt, maar soms stijgen de prijzen dan aanzienlijk. Kleine hotels in Parijs zijn dan weer snel volgeboekt. Heb je een leuk hotel gevonden dat aan al je wensen voldoet? Boek het dan snel om er zeker van te zijn dat je een kamer hebt.

Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis preview reisgids Parijs downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 7 juli 2023 - TINY PIJNEN

Overnachten in de studentenbuurt is een feest. Deze gids toont ons de mooiste plekje met details. Na 20 bezoeken aan deze prachtige stad heb ik wer nieuwe plekjes ontdekt. Bijzondere restaurant, herkenbare uit Franse films soms met Nederlandse eigenaren zoals in de Rue Mofftard. Het bezoek aan Parijs was weer een feest met deze heldere reisgids.

- 17 oktober 2022 - Tea Sevenoo

heel duidelijke, gestructureerde beschrijving van de wandelroute.Een wandeling in een lus draagt echter mijn voorkeur en dit was het jammergenoeg niet : een tip misschien ?

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?