Tickets attracties Parijs kopen? Alle kortingskaarten + sla wachtrijen over

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Tickets attracties Parijs kopen? Alle kortingskaarten + sla wachtrijen over

14 juli 2022 in Parijs0 reacties

Overzicht met tickets en kortingskaarten voor attracties Parijs + waar kopen?

Parijs is een prachtige stad waar van alles te zien en te beleven valt. Wil je graag zoveel mogelijk bezoeken tijdens je verblijf in de Franse hoofdstad? Dan raden we aan om je tickets voor bepaalde attracties en bezienswaardigheden in Parijs op voorhand online te kopen. Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en geniet je soms nog van een fixe korting!

Om je wegwijs te helpen in het grote aanbod, hebben wij alvast een overzichtje gemaakt met dé topbezienswaardigheden in Parijs en info over waar je tickets kan kopen.

Inhoud artikel

 1. Overzicht met voordeelpassen en stadspassen in Parijs

Wil je graag het maximum halen uit je bezoek aan Parijs zonder tijd te verliezen in de wachtrij? Koop je tickets voor bezienswaardigheden in Parijs met voorrang online, zo kan je direct binnen en ben je zeker van je toegang.

Er zijn ook verschillende soorten voordeelpassen en kortingskaarten waarmee je al snel enkele 10-tallen EURO kan besparen tijdens je bezoek aan Parijs. Hiermee heb je ook meteen toegang tot meerdere bezienswaardigheden, musea en zelfs openbaar vervoer. Benieuwd? We zetten de verschillende passen even op een rij:

 • Paris Pas®: Deze Citypas is geldig voor 2, 3, 4 of 6 dagen met toegang tot meer dan 75 attracties en tours. Bestel je Paris Pas.
 • Parijs Museumpas: De Museumpas is geldig voor 2, 4, of 6 dagen en biedt toegang tot meer dan 60 topmusea en monumenten in en rondom Parijs. Bestel je Parijs Museumpas.
 • Paris Passlib: Deze stadspas is gepersonaliseerd en geeft je toegang tot attracties die je zelf kiest. Bestel je Paris Passlib.
 • Stadskaart Parijs: Met deze pas heb je toegang tot het Louvre, de Eiffeltoren en kan je een rondvaart maken op de Seine. Daarnaast geniet je nog van 10% korting op andere attracties. Bestel je Stadskaart Parijs.
 1. Tickets voor de Eiffeltoren

Laten we meteen beginnen met dé topbezienswaardigheid van Parijs: de Eiffeltoren. Het is niet alleen het meest bekende monument van de stad, maar ook van het hele land en het is zelfs één van de meest bezochte monumenten ter wereld. Al sinds de opening in 1889 trekt de constructie jaarlijks miljoenen mensen die het bijzondere metalen bouwwerk willen bewonderen. Je kan natuurlijk ook de lift op de trappen naar de observatieplatformen nemen voor een bijzonder uitzicht over de stad.

Welke tickets bestellen voor de Eiffeltoren?

Wanneer je de top van de toren wilt beklimmen met de trap, zal je iets minder betalen dan wanneer je er voor kiest om de lift te nemen. Tickets voor de Eiffeltoren met de lift voor €49 of tickets voor de Eiffeltoren met de trap voor €33.

 1. Tickets voor het Louvre

Het Louvre is zowat het grootste museum ter wereld en huist ook één van de meest kostbare collecties ter wereld. Tijdens je rondleiding door het museum kom je oog in oog komt te staan met de wereldberoemde Mona Lisa (als je deze al kan zien door de horde mensen die er aanwezig zijn) en het schilderwerk over de Franse Revolutie.

Daarnaast loopt het Louvre over van andere wereldberoemde schilderijen en beeldhouwwerken die een bijzonder plekje in de Europese kunstgeschiedenis veroverd hebben.

Welke tickets boeken voor het Louvre?

 • Om niet in deze wachtrijen te hoeven staan kan je het best je ticket voor het Louvre online boeken, zodat je in de aparte rij van tickethouders kan gaan staan. (met mogelijkheid om te annuleren tot 24u voor aankomst).
 • Wil je graag je bezoek aan het Louvre combineren met een rondvaart op de Seine? Boek je combi-ticket vanaf €35.
 • Wil je graag meer te weten komen over de kunstwerken, de immense collectie en de geschiedenis van het museum? Boek dan een rondleiding door het Louvre met gids. De rondleiding wordt gegeven in het Engels en brengt je langs enkele topwerken.
 1. Tickets voor het Musée d’Orsay

Aan de andere kant van de Seine vlak tegenover het Louvre vind je het kleinere Musée d’Orsay. Het museum is gevestigd in een oud negentiende-eeuwse treinstation uit 1900 en is dan ook een kunstwerk op zich. Binnen vind je een hoop beroemde impressionistische werken van kunstenaars als Renoir, Monet en van Gogh. Je kan nog steeds zien dat het gebouw vroeger een treinstation was, de grote stationsklok hangt er bijvoorbeeld nog steeds.

Welke tickets boeken voor Musée d’Orsay?

 1. Tickets voor de Catacomben van Parijs

Boven de grond is er meer dan genoeg te zien in Parijs, maar wist je dat er onder alle grote monumenten van Parijs nog een andere bijzondere bezienswaardigheid te vinden is? De oude kalksteengroeves onder de stad werden in de 18e-eeuw gebruikt als opbergplaats voor de botten en schedels van overledenen die niet meer in de bestaande begraafplaatsen van de stad ten ruste gelegd konden worden. Zo ontstonden de catacomben van Parijs. Een klein deel van deze tunnels kan je bezoeken. Het is eens een heel andere kijk op Parijs!

Welke tickets boeken voor de Catacomben van Parijs?

 1. Tickets voor het Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is misschien wel één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. Dat kom door de bijzondere, industriële architectuur, gekleurde buizen en roltrappen die de hele buitenkant van het museum bekleden. Het gebouw is als het ware binnenstebuiten gekeerd.

De buitenkant is erg indrukwekkend, maar binnenin vind je ook nog tal van topstukken uit de moderne kunst uit de 20ste eeuw die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Denk maar aan werken als de Fontein van Marcel Duchamp en het schilderij International Klein Blue van Yves Klein.

Welke tickets kopen voor het Centre Pompidou?

MUSEUM PAS: Wil je graag zoveel mogelijk musea bezoeken in Parijs? Bestel dan de Paris Museumpas en geniet van toegang tot meer dan 60 topmusea en monumenten in en rondom Parijs.

 1. Tickets voor de Sainte-Chapelle

Op zoek naar een alternatief voor de Notre-Dame? Breng dan eens een bezoekje aan de imposante Sainte-Chapelle, gelegen naast het Palais de Justice op het Ile de Cité. Deze kapel heeft prachtige glas-in-loodramen en de mooie koepel, is een knap staaltje architectuur dat je zeker zal bevallen. De kapel is niet zo groot en is gebouwd in de stijl van de rayonante gotiek. Bewonder tijdens je bezoek de prachtige rijkelijk versierde pilaren met fleur-de-lis, de bloem die symbool staat voor de Franse monarchie, beelden van de apostelen van Christus en een aantal grafstenen van geestelijken.

Welke tickets boeken voor je bezoek aan de Sainte-Chapelle?

 1. Tickets voor de Arc de Triomphe

Iedereen kent natuurlijk de indrukwekkende Eiffeltoren en de Sacré-Coeur als meest bekende monumenten van Parijs, maar ook de Arc de Triomphe de l’Étoile hoort in dat rijtje. Eén van de belangrijkste figuren uit de geschiedenis van Parijs is natuurlijk Napoleon. Aan het begin van de 19e eeuw liet Napoleon een triomfboog bouwen ter ere van zijn talloze overwinningen. Deze Arc de Triomphe is nu de derde grootste triomfboog ter wereld en nog steeds de grootste in Europa.

Het bijzondere bouwwerk staat in het midden van een rondpunt waar maar liefst twaalf drukke avenues samenkomen, waaronder de Champs-Elysées. Wist je dat je zelf de Arc de Triomphe kan beklimmen? Er leiden 284 traptreden naar boven, waar een kleine souvenirwinkel te vinden is naast borden met informatie over de triomfboog en een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van Franse militaire uniformen.

Welke tickets kopen voor de Arc de Triomphe?

VERBLIJFTIP: Wil je graag overnachten nabij de Arc de Triomphe? Verblijf dan in het Hôtel Palais De Chaillot. Dit moderne hotel ligt op een kwartiertje wandelen van de Arc de Triomphe. Meer info en boeken.

 1. Tickets voor een rondvaart op de Seine

De Seine die door Parijs is het eigenlijke hart van de stad. Wanneer je meerdere dagen in Parijs verblijft, raden we dan ook aan om eens een rondvaart te maken op de Seine. Je vaart langs de belangrijke monumenten van de stad en geeft je een heel andere kijk op Parijs.

Je komt onder andere langs de Eiffeltoren, Musée d'Orsay en de Notre-Dame de Paris en je vaart onder verschillende eeuwenoude bruggen door. Onze tip? Wandel ‘s avonds ook eens op de promenades langs de rivier en geniet van de lichtjes van de stad die de Seine een romantische feel geven.

Welke rondvaart op de Seine boeken?

Wanneer je een rondvaart op de Seine wil doen, heb je veel keuze. Er zijn verschillende maatschappijen die boottochtjes aanbieden. Een simpele rondvaart op de Seine boek je hier. Maar naast de gewone boottochten kan je ook nog kiezen voor enkele extra's als een glas champagne of een heerlijke maaltijd tijdens je rondvaart. Of je kan er ook voor kiezen om in het donker op een boot stappen om de romantische stad verlicht te kunnen bewonderen vanop het water.

 1. Tickets voor Opéra Garnier

De Opéra Garnier in Parijs is één van de bekendste operahuizen ter wereld en een symbool voor de Franse hoofdstad. Tegenwoordig worden er voornamelijk balletopvoeringen gehouden. Het gebouw is zowel aan de binnen- als buitenkant extravagant gedecoreerd. De Opéra Garnier bezoeken tijdens een voorstelling is natuurlijk extra bijzonder. Er bestaan heel wat mythen en verhalen rond het gebouw, het bekendste daarvan is het verhaal van het Spook van de Opera.

Wanneer je de Opéra Garnier bezoekt, kan je het door Chagall beschilderde plafond, de 7 ton wegende kroonluchter in het auditorium bewonderen en de dubbele trap van de Grand Escalier beklimmen. Loop ook even door naar de Grand Foyer en ontdek met eigen ogen waarom de Opera Garnier als een van 's werelds mooiste opera's gezien wordt.

TICKETS: Je kan je tickets voor Opéra Garnier boeken op voorhand zodat je lange wachtrijen kan vermijden.

 1. Tickets voor het Panthéon in Parijs

Het Panthéon wordt al eens overgeslagen door toeristen, maar het indrukwekkende neoclassicistisch gebouw is zeker een bezoekje waard. Het Panthéon werd in de 19e eeuw ontworpen als kerk, maar al snel werd het omgebouwd tot een tombe waar bekende en belangrijke Fransen hun laatste rustplaats hebben gevonden. Het Panthéon van Parijs steekt ver boven de omringende gebouwen in het Quartier Latin uit dus je zal er zeker niet voorbij wandelen.

Het interieur van het Panthéon is versierd met verschillende schilderijen die zowel mythische als religieuze scenes uitbeelden. Ook zijn er tal van schilderijen te zien die belangrijke momenten uit de Franse geschiedenis weergeven, met onder andere scènes uit de levens van Charlemagne, Lodewijk IX en Jeanne d’Arc. We raden ook aan om zeker eens de koepel te beklimmen. Het is de klim zeker waard want vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht over de stad.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Panthéon in Parijs online op voorhand en geniet van de voorrang op anderen.

 1. Tickets voor de Moulin Rouge

De rode molen op het dak van het theater Moulin Rouge in de Parijse wijk Montmartre is nog zo’n bijzonder icoon van Parijs. Dat komt niet per se door de bijzondere architectuur of vanwege de historische waarde van het gebouw, maar wel vanwege de bijzondere voorstellingen die er nog altijd gehouden worden. In het theater van de Moulin Rouge kan je al sinds 1889 revuevoorstellingen bijwonen. Daarnaast is het ook dé geboorteplek van de Franse moderne vorm van de Cancan.

Welke tickets kopen voor de Moulin Rouge?

 • Tickets voor de Moulin Rouge dien je altijd online te kopen. Bij alle tickets zit een halve fles champagne inbegrepen!
 • Geniet van een 4-uur durende rondvaart op de Seine en ervaar een uniek uitzicht over Parijs, bekijk de beelden van waterspuwers van de Notre-Dame die 's nachts verlicht zijn en geniet nadien van een heerlijk glaasje champagne terwijl je profiteert van de pracht van de beroemde Moulin Rouge. Boek je rondvaart op de Seine en Moulin Rougeshow (deze combi-aanbieding is erg populair en snel uitverkocht).
 1. Tickets voor het Paleis van Versailles

Een andere must-see wanneer je in Parijs bent, is het Paleis van Versailles. Het paleis ligt niet in het centrum van Parijs, maar in het naburige stadje Versailles dat op zo'n 20km van de Franse hoofdstad verwijderd ligt. Versailles en Parijs zijn uitstekend verbonden met het openbaar vervoer en dat maakt van Versailles dus de ideale dagtrip.

Het Paleis van Versailles en de nauwkeurig aangelegde sierlijke tuinen waren één van de belangrijkste plekken in de Franse geschiedenis en staan dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens je bezoek aan het paleis kan je nog steeds de rijkdommen bewonderen van de monarchen die er tussen de 17e en de 19e eeuw leefden. De mooiste zaal is in het paleis is ongetwijfeld de Galerie des Glaces.

Welke tickets kopen voor het Paleis van Versailles?

 1. Tickets voor Disneyland Parijs

Ben je van plan om je stedentrip Parijs uit te breiden en een dag of twee in Disneyland Parijs door te brengen? Gelijk heb je, een bezoekje aan Disneyland bezorgt je namelijk een buitengewone ervaring en is leuk voor het hele gezin. Niet alleen de grootste Disneyfans zullen hier de tijd van hun leven hebben. Het pretpark bestaat uit twee attractieparken: Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Daartussen heb je ook nog Disney Village waar je prachtige souvenirs kan shoppen.

Disneyland focust zich op de sprookjes en karakters van de Disneyfilms. Denk maar aan Frozen, Mickey Mouse, Star Wars enz... Het park is onderverdeeld in 5 entertainmentgebieden: Adventureland, Frontierland, Discoveryland, Fantasyland en Main Street USA. Wandel door het Sprookjeskasteel van Doornroosje, maak een ritje op de Crush Coaster achtbaan waarbij je wordt meegenomen door verschillende scenes van Finding Nemo en sluit de dag af met een prachtige parade van de Disneyfiguren!

TOEGANGTICKETS: Wil je graag die ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijden en meteen aan je avontuur beginnen? Bestel je tickets voor Disneyland Parijs online op voorhand!

Wil je graag meerdere dagen doorbrengen in Disneyland Parijs? Bestel dan je meerdaags ticket voor Disneyland Parijs.

 1. Hop-on Hop-off bussen in Parijs

Ben je slechts een dag of twee in Parijs en wil je graag zoveel mogelijk zien? Dan kan je ook altijd een ritje maken op de hop-on hop-off bussen die in overvloed door de straten van Parijs rondrijden. Je komt langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad én je bespaart geld en tijd.

Er zijn verschillende hop-on hof-off tourbussen in Parijs:

 1. Ga mee met een tour of rondleiding en zie meer

Uiteraard is dit lang niet alles van wat er te zien valt in Parijs. Kan je maar niet genoeg krijgen van de stad en wil je graag nog meer zien en doen tijdens je verblijf in Parijs? Geen probleem, er zijn nog tal van andere tours en excursies die aangeboden worden. Je kan het volledige aanbod tours, rondleidingen en excursies in Parijs online bekijken.

Bekijk hieronder alvast enkele leuke tours en excursies in Parijs

 1. Waar overnachten in Parijs?

Op zoek naar een leuke hotel op de juiste plek in Parijs? We hebben een volledig artikel geschreven met de leukste hotels per wijk in Parijs. Zo weet je in welke wijk wat te zien is en waar te overnachten.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Download je gratis stadswandeling Parijs

Maak je een citytrip naar Parijs? Ontdek dan zeker de stad met onze gratis stadswandeling Parijs. Ideaal om Parijs volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Parijs kan je ook 1 stadswandeling vinden. Nog meer goesting in Parijs? Koop onze volledige reisgids Parijs en ontdek alles over deze prachtige stad!

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?