Fondation Louis Vuitton in Parijs bezoeken? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Fondation Louis Vuitton in Parijs bezoeken? Alle info, tips en tickets

25 januari 2023 in Parijs1 reactie

Praktische info voor je bezoek aan de Fondation Louis Vuitton in Parijs + waar tickets kopen?

De Fondation Louis Vuitton is pas open sinds 2014, maar nu al een van de populairste toeristische trekpleisters van de stad. Dit kunstmuseum, opgericht door Bernard Arnault, werd ontworpen door Frank Gehry. Het gebouw alleen is een kunstwerk op zich. Binnenin kan je moderne kunst bewonderen.

Lees in dit blogartikel alles over je bezoek aan de Fondation Louis Vuitton + bestel je tickets op voorhand online.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Fondation Louis Vuitton in Parijs

De Fondation Louis Vuitton is snel uitgegroeid tot een van de beroemdste musea van Parijs. De Fondation d'entreprise Louis Vuitton werd gebouwd in opdracht van Bernard Arnault, het hoofd van Louis Vuitton. Het herbergt zijn kunstverzameling. In 2014 gingen de deuren open voor het publiek.

Het gebouw springt meteen in het oog. Het werd ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry. Hij is onder meer bekend van het Guggenheim Museum in Bilbao en het Dansende huis in Praag. De kosten voor het hele bouwproces werden geschat op 100 miljoen euro, maar dat budget werd ruim overschreden. Frank Gehry inspireerde zich voor het bouwwerk op het Grand Palais even verderop in Parijs.

 1. Het indrukwekkende gebouw van Fondation Louis Vuitton

Misschien wel de belangrijkste reden om de Fondation Louis Vuitton te bezoeken, is het gebouw van Frank Gehry zelf. Rondwandelen in de gangen van dit bouwwerk is een ervaring op zich. Het is zo ontworpen dat je er makkelijk verdwaalt. Bezoekers moeten als het ware op ontdekkingstocht. Onderweg passeer je dan allerhande kunstwerken.

Aan de buitenkant zie je twaalf grote glazen panelen die doen denken aan de bolle zeilen van een schip. Binnenin wordt de grens tussen interieur en exterieur erg vaag. Wanneer het weer slecht is, worden de dakterrassen afgesloten. Kom dus bij zonnig weer (of op z’n minst als het niet regent) zodat je van het indrukwekkende uitzicht kan genieten op de Eiffeltoren en de zakenwijk.

Bestel je tickets voor het Fondation Louis Vuitton

 1. Inside the horizon, het bekendste kunstwerk

Kunst en architectuur smelten in elkaar over in de Fondation Louis Vuitton. Het bekendste permanente kunstwerk is ‘Inside the horizon’ van de IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson. Het is een geheel van spiegels, verlichting en water dat de horizon voorstelt in drie dimensies. Je spiegelbeeld wordt tot in het oneindige gereflecteerd. Het is een van de hoogtepunten tijdens je bezoek aan de Fondation Louis Vuitton.

 1. Een tentoonstelling bijwonen in Fondation Louis Vuitton

De Fondation Louis Vuitton is en blijft een kunstmuseum. Er worden heel wat moderne kunstwerken tentoongesteld. Weinig schilderijen, maar vooral abstracte beelden, videokunst en performance art. Naast de permanente kunstcollectie vind je hier heel uitgebreide tijdelijke tentoonstellingen. Die zijn zeker de moeite waard.

Voor die tijdelijke kunstexposities werkt de Fondation Louis Vuitton samen met gerenommeerde musea van over de hele wereld. In totaal zijn er 11 kunstgalerijen om te bezichtigen. Neem dus vooral de tijd om al die kunst in je op te nemen. En vergeet je fototoestel niet!

TIP: Wil je graag zo weinig mogelijk aanschuiven bij de topbezienswaardigheden in Parijs? Kies dan voor een Stadskaart Parijs. Hiermee geniet je van toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart op de Seine.
 1. Waar bevindt zich het Fondation Louis Vuitton?

 • Het museum Fondation Louis Vuitton ligt niet in het historische centrum van Parijs, maar in het Bois de Boulogne. Net buiten de ringweg van Parijs dus.
 • De dichtstbijzijnde metrohalte is Neuilly - Porte Maillot. Vandaar moet je nog een kwartiertje wandelen naar het museum.
Wil je niets missen tijdens je citytrip Parijs? Download dan onze reisgids Parijs inclusief leuke stadswandelingen.

Ligging van Fondation Louis Vuitton op de kaart

 1. Openingsuren van het Fondation Louis Vuitton

 • De Fondation Louis Vuitton is iedere dag geopend, behalve op dinsdag
 • Op maandag, woensdag en donderdag van 11u tot 20u
 • Op vrijdag van 11u tot 21u
 • Op zaterdag en zondag: 10utot 20u
 • Meer info op de website
 1. Tickets kopen voor het Fondation Louis Vuitton

De Fondation Louis Vuitton is razend populair sinds de opening. Ook al ligt het even buiten het centrum van Parijs. Heel wat toeristen zakken af naar het Bois de Boulogne om van het gebouw, het uitzicht en de tentoonstelling te genieten.

Het succes van de Fondation Louis Vuitton heeft natuurlijk ook een keerzijde: wachtrijen. Wil je die te slim af zijn? Dan raden we je aan om vooraf een online ticket voor de Fondation Louis Vuitton te kopen.

TIP: Sla de wachtrij gewoon over en wandel meteen naar binnen met je digitaal ticket. Boek je tickets voor Fondation Louis Vuitton hier.

 1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?