Welke Spaanse costa is de mooiste? Ontdek de 17 costa's in Spanje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Welke Spaanse costa is de mooiste? Ontdek de 17 costa's in Spanje

20 juni 2022 in Spanje1 reactie

Spanje is een groot land en heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer lang waar zowel in de winter als in de zomer heel wat toeristen op afkomen. Het is zelfs één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. De meesten kennen wel de Costa Brava, de Costa Blanca en de Costa del Sol, maar Spanje heeft nog heel wat meer costa’s in petto die elk hun eigen troeven hebben.

De Spaanse kustlijn is onderverdeeld in 17 costa’s waarvan er 13 aan de oost- en zuidkust van Spanje liggen aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De andere 4 liggen aan de noordkust van het land bij de Golf van Biskaje. Elke costa ziet er net iets anders uit en heet zijn eigen troeven en bezienswaardigheden.

Hieronder hebben we alle costa’s op een rijtje gezet en we geven je een overzichtje van alle info en bezienswaardigheden per costa. Zo kan je zelf kiezen welke costa het beste bij jou past.

Inhoud artikel

  1. Costa Brava

De kustlijn van de Costa Brava

De Costa Brava is de meest noordelijke kuststreek van de Spaanse costa’s langs de Middellandse Zee. De streek ligt in Catalonië en loopt van Portbou bij de grens met Frankrijk tot aan de badplaats Blanes. Deze kust is zo’n 200 kilometer lang en staat bekend om de uitgestrekte rotsformaties, uitlopers van de Pyreneeën, die soms tot in de zee lopen.

De kustlijn van de Costa Brava is onregelmatig en wild met veel hoogteverschillen, ruige rotskusten en afgeschermde baaien. Je vindt er weinig brede stranden en de stranden die je aan de Costa Brava vindt bestaan voornamelijk uit kiezels of fijn grind.

De natuur van de Costa Brava

In de Costa Brava liggen enkele prachtige natuurgebieden in de schaduw van de bergketen Sierra de la Albera, een uitloper van de Pyreneeën. Ongeveer een derde van de regio is beschermd en in de costa vind je in totaal drie natuurparken.

Cap de Creus is een ruig kustgebied waar je spectaculaire rotswanden kan bewonderen. Het tweede natuurpark is Aiguamolls de l’Empordà rondom de monding van de Muga-rivier en het derde vind je zuidelijker rondom het Montseny Massief.

Bezienswaardigheden in de Costa Brava

Ondanks de ruige kustlijn vind je in de Costa Brava toch heel wat badplaatsen die voornamelijk in het zuidelijke deel van de regio liggen. De 4 stranden van Platja d’Aro zijn de drukst bezochte van de regio, maar de beroemdste toeristische badplaats is waarschijnlijk Lloret de Mar waar je naast mooie stranden ook heel wat uitgaansgelegenheden terugvindt. Ook Blanes is een populaire badstad aan de Costa Brava.

Daarnaast liggen er ook heel wat historische stadjes in de regio verstopt. De plaats Cadaqués, op het schiereiland Cap de Creus in het noorden van de Costa Brava, is een niet-te-missen halte voor kunstliefhebbers. Veel beroemde kunstenaars en intellectuelen hebben hier een tijd verbleven en je kan er enkele topmusea bezoeken waaronder het atelier van Salvador Dalí.

Ook de stad Figueras, iets meer in het binnenland, is een belangrijke culturele stad en staat vooral bekend als het dorp waar de kunstenaar Dalí in 1904 geboren werd. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is dan ook het Teatre-Museu Gala Salvador Dalí dat door de kunstenaar zelf werd ontworpen. Het is een van de meest unieke kunstmusea in Europa!

De stad Girona is de hoofdstad van de Costa Brava. Deze stad ligt iets meer in het binnenland tussen Figueres en Blanes. Girona staat vooral bekend om het mooie middeleeuwse centrum en de Romeinse ruïnes in de binnenstad. Bezoek zeker de verschillende kerken van de stad, zoals de kathedraal of de Basílica de Sant Feliu en wandel over de oude stadsmuren van Girona.

TIP: Ben je in de regio op vakantie, download dan zeker onze stadswandeling Girona, zo zie je de mooiste bezienswaardigheden van de stad !

  1. Costa de Ponent (Costa Barcelona)

De kustlijn van de Costa de Ponent

De Costa de Ponent omvat eigenlijk drie kleinere costa’s die sommigen vaak foutief benoemen als de Costa Brava. Vanaf Blanes tot Montgat loopt de Costa del Maresme, daarna vind je de Costa Barcelona tot bij Castelldefels en tussen Castelldefels en Vilanove i la Geltrú loopt ten slotte de Costa de Garraf. Soms wordt de Costa de Ponent ook in zijn geheel de Costa Barcelona genoemd.

Net als de Costa Brava is de kust van de Costa de Ponent erg grillig. Je vindt er veel steile en rotsachtige kustgebieden, maar in tegenstelling tot de Costa Brava vind je langs de Costa de Ponent al meer zandstranden.

De natuur van de Costa de Ponent

De Costa del Maresme wordt ook wel de groentetuin van Spanje genoemd omdat er veel kersen, aardbeien, tomaten en bonen in de regio worden gekweekt. Verder vind je 2 natuurreservaten in de Costa de Ponent, het Parc Natural de la Serra de Collserola en het natuurreservaat Sant Llorenç del Munt i l’Obac waar je veel vleermuizen kan spotten.

Ook de Muntanya de Montserrat, een indrukwekkend berggebied, is zeker een bezoekje waard. Vooral het bijzondere klooster van Montserrat in de bergen mag je niet overslaan.

Bezienswaardigheden in de Costa de Ponent

Ook in de Costa de Ponent vind je heel wat mooie badplaatsen. De belangrijkste kustgemeente is Calella aan de Costa del Maresme. Er komen al sinds halverwege de vorige eeuw heel wat toeristen op af en ook de kleinere omliggende dorpjes zoals Pineda de Mar, Sant Pol de Mar en Canet de Mar worden steeds populairder. Het zijn de perfecte plekken voor een dagje strand onder de Spaanse zon.

Mataró is de hoofdstad van de Costa del Maresme en ook een belangrijk handelscentrum. De stad heeft een grote jachthaven, maar je vindt er ook een mooi stuk strand waar je helemaal kan ontspannen.

Als je eenmaal in de Costa de Ponent bent, mag een bezoek aan Barcelona natuurlijk niet ontbreken. Het is de op één na grootste stad van Spanje en je kan er dan ook makkelijk enkele dagen verblijven en nog steeds niet alles gezien hebben. De beroemdste bezienswaardigheden zijn de Sagrada Família, het Casa Milà en het Park Güell, maar je kan in Barcelona ook een namiddag op het strand spenderen.

Castelldefels en Sitges zijn populaire badplaatsen voor de inwoners van Barcelona zelf. Sitges staat naast de fijne stranden ook bekend om het internationale film- en theaterfestival Festival de Cine de Sitges. De laatste stad van de regio, Villanova i la Geltrú, is ook een belangrijke badplaats maar daarnaast vooral een grote vissershaven. Villanova i la Geltrú is ook de hoofdstad van de Costa de Garraf.

  1. Costa Dorada

De kustlijn van de Costa Dorada

De Costa Dorada, wat letterlijk de gouden kust betekent, loopt van Villanova i la Geltrú tot aan de monding van de Ebro in het Parque Natural del Delta del Ebro en beslaat maar liefst 216 kilometer kustlijn. In de lente komen hier 250 verschillende vogelsoorten hun eieren uitbroeden en dat maakt het één van de beste plekjes van Spanje om vogels te spotten.

De Costa Dorada is minder bekend dan de Costa Brava, maar de regio heeft wel heel wat te bieden. Je vindt er de breedste stranden van Catalonië en die zijn bovendien omringd door dennenbossen en de helderblauwe zee, een idyllisch duo! Vooral de badplaatsen Salou, Cambrils en l’Ampolla zijn bekend.

Bezienswaardigheden in de Costa Dorada

Wie de geschiedenis van de regio wil induiken moet naar Calafell gaan. Daar vind je Ciutadella Ibéric, een belangrijk archeologisch gebied uit de Romeinse tijd. Tarragona is de grootste stad van de regio en is ook een belangrijke havenstad in Spanje. Ook heel wat gebouwen uit de Romeinse tijd, waaronder een amfitheater en een necropolis, hebben de tand des tijds in Tarragona doorstaan.

Wie een actiever dagje wil doorbrengen aan de Costa Dorada moet zeker naar het pretpark PortAventura met daarnaast het beroemde Ferrari Land gaan. Daar kan je je helemaal uitleven in de snelste en hoogste achtbaan van Europa, tientallen waterglijbanen en nog veel meer andere attracties.

TIP: Wie nog meer van de stad wil zien kan onze stadswandeling Tarragona downloaden.

  1. Costa del Azahar

De kustlijn van de Costa del Azahar

De kustlijn van de Costa del Azahar loopt vanaf het zuiden van de Ebro-delta tot net boven Valencia. Deze regio staat bekend om de vele sinaasappelkwekerijen langs de kust en de geurige bloesems die aan de bomen hangen in de lente.

Naast de vele sinaasappelbomen vind je langs de Costa del Azahar natuurlijk ook heel wat mooie zandstranden die door spectaculaire rotsformaties omkaderd worden. Het grote voordeel van deze costa is dat het er een stuk rustiger is vergeleken met de Costa Brava of de Costa del Sol, een win-winsituatie dus!

Bezienswaardigheden in de Costa del Azahar

De stad Peñiscola is de grootste trekpleister van de Costa del Azahar. Deze stad draagt een lange geschiedenis met zich mee en dat heeft zijn sporen nagelaten. Bezoek zeker het veertiende-eeuwse kasteel van de stad dat op een rots boven de zee en het dorp uittorent.

Iets verderop ligt de stad Benicàssim. Dit traditionele vakantieoord is de grootste badplaats van de regio en vooral populair bij Spanjaarden die er een vakantiewoning hebben. Bij Benicàssim vind je 6 kilometer brede zandstranden en een gezellige boulevard en je kan er ook de oude 19de-eeuwse strandvilla’s bezoeken.

De stad Castellón de la Plana is de hoofdstad van de regio. De grootste troeven van de stad zijn de historische gebouwen, de gotische kathedraal en het museu de Belles Arts. Op het strand van Pinar bij Castellón de la Plana worden heel wat strandsporten uitgeoefend. Ook in het pijnboombos naast het strand worden heel wat sportactiviteiten georganiseerd.

  1. Costa de Valencia

De kustlijn van de Costa de Valencia

De Costa de Valencia is de middelste costa aan de Middellandse Zeekust en ligt aan de Golf van Valencia. De costa wordt soms in één adem genoemd met de Costa del Azahar, maar de Costa de Valencia heeft zijn eigen karakter. De costa begint boven Valencia en loopt door tot aan Xàbia. Je vindt er zowel brede zandstranden die omlijnd worden met appartementsgebouwen als verlaten baaien waar enkel boerderijen en landhuizen staan.

Bezienswaardigheden in de Costa de Valencia

De havenstad Valencia is de hoofdstad van de Costa de Valencia. De stad is op Madrid en Barcelona na de grootste stad van Spanje en is ook de bakermat van de paella. Wie naar Valencia gaat, moet deze Spaanse lekkernij er dus zeker proberen!

Je vindt in Valencia daarnaast heel wat Romeinse ruïnes en musea en er zijn ook een aantal stranden waar je terecht kan om van de Spaanse zon te genieten. Ten zuiden van de stad ligt het Parque Naturel de la Albufera, een natuurgebied rondom een meer waar je mooie wandelingen kan maken.

Ook de stad Gandia heeft een mooi historisch centrum en loopt over van de bijzondere bezienswaardigheden. Het hoogtepunt van je reis naar Gandia is een bezoek aan het klooster van Sant Jeroni de Cotalba. Vlakbij de stad ligt ook het natuurpark Parpalló-Borrel waar je de Cueva del Parpalló kan bezoeken, een oude grot uit het Paleolithicum.

Xàbia, tussen de Costa de Valencia en de Costa Blanca, is een mooie kustplaats vlakbij het natuurpark Montgó dat bekendstaat om de pittoreske baaien. Hier vind je enkele van de mooiste uitzichten op de Middellandse Zee. Ga zeker naar de kapen Cabo de San Antonio en de Cabo La Nao om van deze prachtige omgeving te genieten. Het mooiste strand is La Granadella.

  1. Costa Blanca

De kustlijn van de Costa Blanca

De Costa Blanca loopt van Xàbia tot aan Pilar de la Horadada en is 244 kilometer lang. Aan de Costa Blanca vind je maar liefst 74 zandstranden en dat maakt de regio één van de populairste van heel Spanje bij buitenlandse toeristen. Naast zandstranden kan je er ook rondwandelen in lage duinen en langs rotsige gebieden, afgelegen baaien en indrukwekkende kliffen. De gemiddelde temperatuur ligt er tussen de 13 °C en 23 °C en de winters zijn er mild.

De natuur van de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft ook 5 natuurparken. De Penyal d’Ifac is een berggebied op het schiereiland ten oosten van de plaats Calpe. Je hebt er een mooi uitzicht over de twee en er is ook een klein vogelreservaat. Het Parque Naturel del Carrascal de la Fuente Roja ligt onder de Serra Mariola en je kan er mooie wandelingen maken of mountainbiken. Bij de stad Elche ligt de botanische tuin Jardín Huerto del Cura waar je terechtkomt in een oase van palmbomen.

Elche bezoeken? Download onze stadswandeling Elche en zie de mooiste plekjes van de stad.

Het Parque Natural Salinas de Santa Pola en de Lagunas de la Mata y Torrevieja zijn echter de twee bekendste en meest bezochte natuurgebieden van de regio. De zoutmeren waren een belangrijke bron van inkomsten voor de regio en er wordt tot de dag van vandaag nog zout gewonnen. Het meer van Torrevieja iets verderop heeft volgens de lokale bewoners een helende werking en je zal er dan ook heel wat gezondheidscentra, therapeutische praktijken en thermen vinden.

Bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Calpe is een populair toeristisch vakantieoord waar heel wat toeristen van het strand komen genieten. Je vindt er ook een zomerse boulevard die geflankeerd wordt door appartementsgebouwen. De Penyal d’Ifac, de grote rots die boven de stad uittorent, is de grootste bezienswaardigheid van Calpe.

Ook de stad Benidorm ligt in de buurt. Je kan hier op vakantie gaan in één van de tientallen hotels of appartementen die langs de kustlijn opgetrokken werden. Ooit was Benidorm een klein vissersdorp, vandaag eerder een Britse kolonie.

Alicante is de hoofdstad van de Costa Blanca en ook de grootste badplaats van de regio. De stad werd al in de Romeinse tijd gesticht en daarna veroverd door de Moren. De Casco Antiguo van de stad is, het relatief kleine historische centrum, is erg bijzonder en staat vol middeleeuwse bouwwerken. In Alicante staat ook een mooi kasteel.

  1. Costa Calida

De kustlijn van de Costa Cálida

De Costa Cálida is een minder bekend kustgebied, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Deze costa heeft maar liefst 250 kilometer aan witte zandstranden, indrukwekkende grillige kustlijnen en prachtige baaien in de aanbieding. De Costa Cálida loopt vanaf San Pedro del Pinatar door tot aan Aguilas.

Bezienswaardigheden in de Costa Cálida

De Mar Menor is het bekendste stukje langs de Costa Cálida. Deze binnenzee ligt door een dijk afgesloten van de Middellandse Zee en vormt zo het grootste natuurbad ter wereld. Er komen vooral veel surfers en zeilers om zich uit te leven op het water.

Cartagena is één van de belangrijkste havensteden van het land. De stad werd in de Romeinse tijd gesticht en was toen al een belangrijke stad. De stad staat vol historische bezienswaardigheden. Je vindt er bijvoorbeeld een Romeins amfitheater en een Romeinse tempel gewijd aan de goden Jupiter, Juno en Minerva en ook heel wat statige 18de-, 19de- en 20ste-eeuwse gebouwen.

Ben je op vakantie in Cartagena, download dan zeker onze stadswandeling Cartagena met een volledig uitgestippelde wandelroute langs alle bezienswaardigheden.
  1. Costa de Almería en Costa Tropical

De kustlijn van Costa de Almería en Costa Tropical

De Costa de Almería en de Costa Tropical worden vaak als één costa beschouwd omdat de gebieden naadloos in elkaar overlopen. De twee regio’s zijn zeer droog en woestijnachtig. Door het warme klimaat worden er aan de Costa Tropical veel tropische vruchten verbouwd zoals bananen, mango’s en papaja’s. De Costa de Almería loopt van San Juan de Los Terreros door tot aan Adra waar de Costa Tropical begint en doorloopt tot aan Almuñécar.

De hoofdstad van Costa de Almería is de stad Almería. Wanneer je in de binnenstad rondwandelt, zullen de Moorse invloeden je meteen opvallen. Vooral in het indrukwekkende Alcazaba van Almería, een Moors paleis, is die Moorse architectuur erg gedetailleerd uitgewerkt. In het Alcazaba vind je ook bijzondere ondergrondse tunnels die in de Spaanse Burgeroorlog als schuilplaatsen werden gebruikt.

Granada is de hoofdstad van de Costa Tropical. Deze stad ligt meer in het binnenland, ten noorden van de stad Motril. Granada ligt aan de voet van de bergketen Sierra Nevada en barst van de bouwwerken die dateren uit de Moorse periode van de stad. Bezoek hier zeker het adembenemende Alhambra, één van de bekendste bouwwerken van Europa. Download ook onze stadswandeling Granada, of onze complete reisgids Andalusië, langs de mooiste bezienswaardigheden van Andalusië, waaronder ook de mooiste witte dorpen van Andalusië.

Wil je graag het Alhambra bezoeken zonder in de lange wachtrij aan te schuiven?
Koop je tickets online, deze kosten tussen de € 18 en € 49. De goedkope tickets geven enkel toegang tot de tuinen en niet tot de prachtige Nasrid Paleizen. Voor de Nasrid Paleizen is een gelimiteerde aantal bezoekers van 300 per uur. Bij GetYourGuide of Ticketbar bestel je veilig en snel je tickets online.

Wil je Granada volledig verkennen en ontdekken? Koop je een Granada Card voor € 49 (incl. Alhambra + Nasrid paleizen), hiermee heb je toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden van Granada + gratis het openbaar vervoer gebruiken.

HELP, alle tickets zijn uitverkocht, wat nu? In de drukste periodes zijn tickets zeer snel uitverkocht, een ultieme tip is dan mee te gaan met een gids. Bekijk hier de mogelijheden, zo kan je meestal nog binnen.

In het binnenland tussen de twee steden vind je het berggebied Sierra Nevada. Het vormt een bijzonder scherp contrast met de drogere gebieden van de twee costa’s eromheen. De bergen reiken tot een duizelingwekkende 3479 meter boven zeeniveau en de bergtoppen worden er bedekt met eeuwige sneeuw. Het is een populair skioord waar je pistes van alle niveaus kan bedwingen. Je kan in dit deel van Spanje dus bakken aan het strand en skiën op dezelfde dag!

Wil je graag de regio van Andalusië en de Sierra Nevada verkennen? Download deze complete roadtrip Andalusië langs alle top bezienswaardigheden..
  1. Costa del Sol

De kustlijn van de Costa del Sol

De Costa del Sol loopt van Almuñécar tot aan Sotogrande aan de monding van de rivier Guadiaro. De kustlijn is 300 kilometer lang en ligt bezaaid met prachtige zandstranden. Jaarlijks bezoeken ruim 8 miljoen mensen de Costa del Sol en dat maakt van deze costa één van de belangrijkste toeristische gebieden van Spanje. Toch heeft de Costa del Sol veel meer te bieden dan stranden alleen. Je vindt er heel wat natuur, traditionele dorpjes en historische steden.

Bezienswaardigheden in de Costa del Sol

De stad Nerja is een mooie badplaats die vooral bekend staat om de ruige kustlijn en mooie baaitjes. Vlakbij de stad vind je echter ook een bijzonder stelsel aan druipsteengrotten waar heel wat archeologische vondsten tentoongesteld worden. Je kan er ook muurschilderingen bewonderen van maar liefst 20 000 jaar oud!

Málaga is de hoofdstad van de Costa del Sol en heeft een mooi historisch centrum waar de invloeden van de Moren nog zeer goed te zien zijn. Je kan er het prachtige Alcazaba bezoeken en ook het Gibralfaro-kasteel is de moeite waard. Het zijn 2 van de best bewaarde Arabische gebouwen in Spanje en je hebt er een niet-te-kloppen uitzicht over de stad.

Vlakbij Málaga liggen heel wat bekende toeristische badplaatsen als Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona.

  1. Costa de la Luz

Costa de la Luz

De kustlijn van Spanje wordt na de Costa del Sol voor een klein stuk onderbroken door het Britse Gibraltar. Vervolgens vind je vanaf Tarifa tot aan Isla Cristina bij de grens met Portugal de Costa de la Luz, de enige costa aan de zuidkust van Spanje die aan de Atlantische kust ligt.

Ook de Costa de la Luz is minder bekend en is zonder twijfel het best bewaarde geheim van het land. De Costa de la Luz geniet van de meeste zonuren van de hele Spaanse kust en de naam “kust van het licht” heeft de regio dan ook aan die stralende zon te danken.

Bezienswaardigheden in de Costa de la Luz

De stad Tarifa is alleen al een bezoek waard omdat de stad het meest zuidelijke punt van Spanje is. De stad ligt bovendien op slechts 14 kilometer van Marokko en er vertrekken daarom ook heel wat veerdiensten die de oversteek naar Tanger maken. Daarnaast is de stad een populaire bestemming voor surfers.

De stad Cádiz is één van de oudste steden van Europa en speelde een hoofdrol in de tijd van de ontdekkingsreizigers in de 16e eeuw. Columbus vertrok bijvoorbeeld vanuit deze stad op zijn reis naar Amerika. Daarnaast is de stad ook de thuisbasis van de Spaanse marine en je zal er heel wat wachttorens langs de kust zien opduiken. Vandaar kan je goed de vele schepen spotten die in de wateren rondom Cádiz liggen.

De stad Huelva is een mooie badplaats die eruitziet als een traditionele badplaats, maar niet de drukte kent van de kuststadjes langs de Costa del Sol. Het is de perfecte bestemming voor een dagje strand.

  1. De noordelijke kust van Spanje

Aan de noordelijke kust van Spanje, van Portugal tot aan Frankrijk, vind je nog 4 costa’s aan de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan. Dit deel van Spanje is een stuk ruiger en groener dan de costa’s aan de oostelijke en zuidelijk kusten van het land.

Costa de Galicia

Bij de grens van Portugal begint de Costa de Galicia die doorloopt tot aan Ribadeo. Deze costa wordt ingedeeld in nog eens 4 aparte gebieden, de Rías Baias tot aan Riberia, de Costa de la Muerte van Riberia tot aan A Coruña, de Golf van Artabro tot aan Sada en de Rías Altas van Sada tot aan Ribadeo. De kustlijn is hier erg ruig en rotsachtig en de zee is onvoorspelbaar in dit deel van Spanje.

Costa Verde

Vervolgens heb je van Ribadeo tot aan Val de San Vicente de Costa Verde, de groene kust. Dit gebied wordt dan ook gekenmerkt door heel wat wilde planten en bloemen die genieten van de uitbundige regenval in dit deel van Spanje. Wandel hier zeker eens door het Parque Nacional de Los Picos de Europa om de groene bergen te bewonderen.

Op rondreis door Noord-Spanje? Download onze reisgids Noord-Spanje met een complete rondreis langs alle top bezienswaardigheden van de regio.

Costa de Cantabria

De Costa de Cantabria is een verlengde van de Costa Verde en loopt door tot aan Muskiz, net iets voor de grote stad Bilbao. Je vindt hier nog meer groene gebieden, valleien, mooie stranden en bergen.

Costa Vasca

De Costa Vasca is de Baskische kust en loopt tot aan Irun bij de grens met Frankrijk. Deze kust heeft vooral veel ruige kliffen en groene heuvels in de aanbieding. In de verte doemen ook de Pyreneeën op. Langs de Costa Vasca ligt de stad Bilbao die steeds populairder wordt mede door het Guggenheimmuseum van de stad.

Onze tip: Koop je tickets online voor je bezoek aan het Guggenheim Museum, zo moet je niet aanschuiven bij de ingang en verlies je geen kostbare tijd.

Wil je graag een tour of rondleiding in Bilbao doen, bekijk het aanbod bij GetYourGuide hieronder:

  1. Kaartje met de ligging van de Spaanse Costa's

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 1 november 2021 - Geert

Prachtige wandeling door de historische stad van Malaga. We zijn wel naar naar het kasteel gereden met de wagen. Zeer mooie uitzichten van op de versterkte muren. We waren verrast bij het zien van eekhorens in de tuin van het kasteel.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?