Premium

Girona stadswandeling: Verken het historische centrum

Koop de volledige reisgids voor € 10

Girona stadswandeling: Verken het historische centrum

  • Startpunt: La Devesa Park
  • Eindpunt: Basilica de Sant Feliu
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,3 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De historische stad Girona is een geweldige optie voor een daguitstap vanuit Barcelona. De stad is echter veel meer waard dan enkel een dagtrip, zeker als je geïnteresseerd bent in de Catalaanse cultuur.

Maak een wandeling door het historische centrum van de stad of door de oude straten op de steile heuvel, en bewonder de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar.

Een wandeling in deze stad is een geweldige manier om de charmes van de stad te leren kennen. Wil je zeker niets missen van deze prachtige stad, dan is onze stadswandeling een goede manier om de belangrijkste bezienswaardigheden te leren kennen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Girona stadswandeling, geniet van de charme van de oude stad

Je begint de wandeling in het La Devesa Park, de groene long van de stad. Er worden hier regelmatig festivals, tentoonstellingen en beurzen georganiseerd en op zaterdag is er steeds een markt.

Daarna neemt de wandeling je langs het Sant Pere de Galligants, een benedictijnenklooster in romaanse stijl uit de 12e eeuw, de kathedraal van Girona met indrukkende trap en de Arabische baden. Al deze plekken zullen Game of Thrones-fans waarschijnlijk wel bekend voorkomen!

Ook kom je langs het portaal van Sant Cristòfol en de Basilica de Sant Feliu. Geniet tijdens je wandeling bovendien van de gezellige sfeer die er hangt in de straten.

Catalonië

Gratis preview reisgids Catalonië

Nog meer in de volledige reisgids Catalonië

Ontdek Catalonië via volledig uitgewerkte rondreis, een uitgewerkte stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 2 augustus 2022 - P. Tasci

Leuke website, de stadswandelingen zijn goed te doen. De uitleg die je erbij krijgt is niet te lang. Dus ideaal als er kinderen bij zijn.

- 23 mei 2022 - Karin

Zoals steeds leuke gids ter inspiratie voor de reis en als leidraad om de stad te verkennen tijdens de reis.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?