FB

Stadswandeling Madrid: langs bezienswaardigheden & musea

Stadswandeling Madrid: langs bezienswaardigheden & musea

922 x gedownload126 ervaringen
  • Startpunt: Plaza de España, Madrid
  • Eindpunt: Plaza de España, Madrid
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 12,4 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen, trappen (te omzeilen)
  • Toeristische dienst Madrid

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze gratis wandeling zie je alle belangrijke bezienswaardigheden van de Spaanse hoofdstad

Madrid is zeer rijk aan musea, kerken, prachtige gebouwen, parken, pleinen en monumenten. Met deze wandeling door de Spaanse hoofdstad brengen we je langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Je stapt door de bekendste lanen, de meest bezochte shoppingstraten maar evengoed beland je via een zijstraat plots op een stemmig pleintje waar je een rustig terrasje kan doen. Je zal versteld staan over welke culturele pareltjes Madrid beschikt.

Nu met stadswandeling in Toledo

Toledo ligt op een half uurtje trein van Madrid. Het is een heel bijzondere stad die een uitstap meer dan waard is. Alles zien op één dag is zelfs niet mogelijk. In de pdf-gids is een stadswandeling van Toledo mee opgenomen.

Madrid stadswandeling

Gratis stadswandeling Madrid downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Madrid: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

126 ervaringen

- 15 juli 2018 - Guy V

Zeer goede uitleg op de wandelroutes.

- 16 juni 2018 - Annick Desramaults

De stadswandelingen van reisroutes.be zijn steeds heel duidelijk, je hebt er alle hoogtepunten van de stad mee gezien en er zitten ook steeds een aantal pareltjes en tips tussen die je anders zomaar zou voorbijlopen. Wij gebruiken deze wandelingen steeds als basis voor onze citytrips.

- 12 juni 2018 - Alex

Zeer goeie gids met een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden dat je tijdens de voorgestelde wandeling kunt ontdekken.

- 19 mei 2018 - Peter Geertsen

Mooie wandeling, die als je musea e.d. wilt bezoeken makkelijk over 2 dagen te verdelen is. Je komt langs alle high lights van Madrid.

- 13 mei 2018 - Anja

Leuke wandelroute met goede informatie. Twee opmerkingen: Monasterio de las Descalazas Reales: de (verplichte) gids vertelde dat er nooit vrouwen in dit klooster hebben gewoond - hoe valt dit te rijmen met jullie achtergrondverhaal? Palacio Real: 23 kamers zijn te bezichtigen, maar sommige meubelstukken die op de folder van het Palacio zelf vermeld staan waren niet aanwezig - reparatie? Een Paseo del Arte is aan te raden voor degenen die de 3 belangrijkste musea willen bezoeken, is goedkoper dan 3 x een apart ticket en het scheelt veel tijd, omdat je niet in de rij hoeft te staan.

Gratis stadswandeling Madrid downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?