Stadswandeling Madrid: langs bezienswaardigheden & musea

Stadswandeling Madrid: langs bezienswaardigheden & musea

3 145 x gedownload158 ervaringen
  • Startpunt: Plaza de España, Madrid
  • Eindpunt: Plaza de España, Madrid
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 12,4 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen, trappen (te omzeilen)
  • Toeristische dienst Madrid

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze gratis wandeling zie je alle belangrijke bezienswaardigheden van de Spaanse hoofdstad

Madrid is zeer rijk aan musea (oa Prado museum), kerken, prachtige gebouwen, parken, pleinen en monumenten. Met deze wandeling door de Spaanse hoofdstad brengen we je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid. Je stapt door de bekendste lanen, de meest bezochte shoppingstraten maar evengoed beland je via een zijstraat plots op een stemmig pleintje waar je een rustig terrasje kan doen. Je zal versteld staan over welke culturele pareltjes Madrid beschikt.

Inclusief stadswandeling in Toledo

Toledo ligt op een half uurtje met de trein van Madrid. Het is een heel bijzondere stad die een uitstap meer dan waard is. Alles zien op één dag is zelfs niet mogelijk. In de pdf-gids is een stadswandeling van Toledo mee opgenomen. Ontdek hier alvast de bezienswaardigheden van Toledo of download de gratis stadswandeling door Toledo.

Onze tip: Combineer je bezoek aan Madrid met een uitstap naar Toledo, gemakkelijk te bereiken ook met het openbaar vervoer. Of kies voor een georganiseerde tour van Madrid naar Toledo, met pickup aan je hotel.
Madrid stadswandeling

Gratis stadswandeling Madrid downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Madrid: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

158 ervaringen

- 15 oktober 2019 - Liesbeth Groenewegen

Ik vond het een prima wandeling, die ons heel weinig in verwarring bracht en dit is weleens anders! Ik ga Geert zeker aanbevelen en hiermede jullie site👍 De enige opmerking (geen aanmerking): we kwamen nog weleens voor een dichte deur te staan bij kerken....Als we openingstijden gelezen hadden, zouden we de wandeling er wellicht op aangepast hebben. Met vriendelijke groet, Liesbeth

- 23 september 2019 - Els De Kimpe

Super. Het is de tweede keer dat ik van jullie een stadswandeling gebruik. Ik ben zeer tevreden over de beschrijving. Alles klopt tot in het detail. Wanneer ik de volgende keer een stad bezoek, maak ik zeker opnieuw gebruik van jullie site.

- 23 september 2019 - Irenedenijs

Ik heb de wandeling in Madrid 2 weken op 1 dag. Nergens naar binnen Een hele mooie wandeling met goede toelichting. Ik ga hem nog vaker gebruiken en dan gedeeltelijk. Dan is er ook tijd om gebouwen te bezoeken. Met vriendelijke groeten, Irene

- 20 september 2019 - greta.vanacker@gmail.com

De wandeling was goed getekend,het kaartje was soms wat onduidelijk omdat niet alle straatnamen er bij stonden. Je kon aanpikken waar je het best paste,de weg was goed bewandelbaar. De uitleg van de bezienswaardigheden was juist gepast. Ik was best tevreden.Bedankt.

- 5 september 2019 - Marc Vanwezer

Heel veel aan de stadswandeling gehad. Duidelijk en volledig. Ook bezoek aan Toledo was volledig.

Gratis stadswandeling Madrid downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?