Stadswandeling Madrid: langs bezienswaardigheden & musea

Stadswandeling Madrid: langs bezienswaardigheden & musea

  • Startpunt: Plaza de España, Madrid
  • Eindpunt: Plaza de España, Madrid
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 12,4 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen, trappen (te omzeilen)
  • Toeristische dienst Madrid

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze gratis wandeling zie je alle belangrijke bezienswaardigheden van de Spaanse hoofdstad

Madrid is zeer rijk aan musea (oa Prado museum), kerken, prachtige gebouwen, parken, pleinen en monumenten. Met deze wandeling door de Spaanse hoofdstad brengen we je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid. Je stapt door de bekendste lanen, de meest bezochte shoppingstraten maar evengoed beland je via een zijstraat plots op een stemmig pleintje waar je een rustig terrasje kan doen. Je zal versteld staan over welke culturele pareltjes Madrid beschikt.

Inclusief stadswandeling in Toledo

Toledo ligt op een half uurtje met de trein van Madrid. Het is een heel bijzondere stad die een uitstap meer dan waard is. Alles zien op één dag is zelfs niet mogelijk. In de pdf-gids is een stadswandeling van Toledo mee opgenomen. Ontdek hier alvast de bezienswaardigheden van Toledo of download de gratis stadswandeling door Toledo.

Onze tip: Combineer je bezoek aan Madrid met een uitstap naar Toledo, gemakkelijk te bereiken ook met het openbaar vervoer. Of kies voor een georganiseerde tour van Madrid naar Toledo, met pickup aan je hotel.
Madrid & Toledo

Gratis stadswandeling Madrid downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Madrid: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

187 ervaringen

- 4 maart 2023 - Kristel

We maakten bij aankomst in de Madrid de stadswandeling. Een ideale start om de stad op dag 1 te leren kennen. Heel veel gezien, heel mooie, charmante wandeling. De wegomschrijving was ook heel duidelijk, je kon eigenlijk niet missen. Dank hiervoor !

- 6 februari 2023 - Ann De Neve

Heel goeie reisgids met handige tips zoals vb de gele express bus dat je kan gebruiken om vanuit de vlieghaven naar het centrum te gaan. De stadswandeling is ideaal en goed omschreven.

- 26 december 2022 - Eric Goosens

Wij hebben de volledige stadswandeling gevolgd in veschillende dagen : super om te doen . Eventueel aan te raden : vermelden dat de grote musea een aantal tijdssloten gratis zijn .

- 18 november 2022 - Viviane

De wandelroute heeft ons zeer goed geholpen bij ons bezoek aan Madrid. Wij logeerden in Hostal Aguilar, vlak bij de Puerta del Sol en deelden de wandeling in 2, te beginnen bij "S". De eerste dag het linker deel, dag 2 het rechter. Was zeer goed. Dank

- 9 juni 2022 - Peter De Pelsmaker

-Heel goede Madrid en Toledo wandeling , we hebben er veel aan gehad. Dank u. - Opmerking: de route van de QR code van de Madrid route varieert met die van de beschrijving van de wandeling. -Bijkomende Tip: Aan de plaza de espania: de “ España Building” het “Riu – hotel” heeft een schitterend panoramisch dak 360° – met hippe bar . Deze is toegankelijk voor het publiek: inkom is 15€, en echt de moeite waard. Ingang via de achterkant van het hotel, langsom de Zara , C/ del Maestro Guerrero https://www.riu360rooftopbar.com/ Toledo: Treintickets: ik confirmeer: best op voorhand boeken, want voor de dag zelf zijn alle treinen volboekt. Hou rekening met een enorm traag en inefficient ticketing verkoop: aanschuif was 45 minuten. Ze beschikken niet over ID kaart lezers en typen voor elke reiziger alle kaartgegevens manueel over voor je boeking.

Gratis stadswandeling Madrid downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?