21 x mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Dorada: wat zeker zien en doen?

Koop de volledige reisgids voor € 10

21 x mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Dorada: wat zeker zien en doen?

9 januari 2024 in Catalonië0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden aan de Costa Dorada + verblijftips

De Costa Dorada of Daurada is de prachtige kust van de provincie Tarragona, gelegen in het oosten van Spanje. Costa Dorada wordt letterlijk vertaald als de gouden kust en loopt van Villanova i la Geltrú tot aan de monding van de Ebro in het Parque Natural del Delta del Ebro. Deze prachtige Costa heeft meer dan 215 km kustlijn en is erg populair bij toeristen die op zoek zijn naar een traditionele zonvakantie. De Costa Dorada is minder bekend dan de Costa Brava, maar de regio heeft wel heel wat te bieden. Je vindt er de breedste stranden van Catalonië, die bovendien omringd zijn door dennenbossen en de helderblauwe zee, en de gezellige badplaatsen Salou, Cambrils en l’Ampolla. Ontdek hier alles over je bezoek aan de Costa Dorada.

Inhoud artikel

  1. Vakantie aan de Costa Dorada

De Costa Dorada of Costa Daurada, is gelegen in Catalonië, een van de meest toeristische regio's van Spanje. Zoals eerder vermeld, wordt de Costa Dorada letterlijk vertaald als "de Gouden kust". Met een 216 kilometer lange kustlijn, prachtige lange zandstranden en indrukwekkende rotspartijen is dat niet zo gek.

De Costa Dorada heeft enkele gezellige badplaatsen als Salou, L'Ampolla en Cambrils die heel wat zonnekloppers trekken. Uiteraard mogen de grote toeristische steden als Tarragona en Tortosa niet ontbreken. Maar geen zorgen, als je op zoek bent naar rustige en authentieke plekjes, zit je hier ook zeker goed. In dit blogartikel lees je alvast meer over de mooiste plekjes en topbezienswaardigheden aan de Costa Dorada.

Mis niets tijdens je verblijf aan de Costa Dorada met onze reisgids Catalonië.

Mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Dorada op de kaart

  1. Tarragona

De middeleeuwse havenstad Tarragona is één van de grootste steden van Catalonië en ook één van de populairste reisbestemmingen in de Costa Dorada. Wanneer je door de stad wandelt, vertellen de mooie historische gebouwen het verhaal van het fascinerende verleden van de stad. Tarragona is een zonnige havenstad met veel charme, met bovendien enkele van de mooiste stranden in de buurt. Je kan er lekker eten en drinken, wedden dat Tarragona als snel bij een van je favoriete bestemmingen in Spanje zal behoren?

VERBLIJFTIP: Hostal 977 is een kleinschalige boetiekhostel gelegen in het hartje van de oude binnenstad van Tarragona. De hostel heeft een zeer warm interieur waar authentieke houten en stenen elementen gecombineerd worden met een modern design. Meer info en boeken.

  1. Kathedraal van Tarragona

Een van de grootste trekpleisters in Tarragona is ongetwijfeld de kathedraal. De rooms-katholieke Santa Maria kathedraal werd gebouwd tijdens de 12e tot 14e eeuw, maar de geschiedenis van deze site is vele malen ouder. De kathedraal staat waar vroeger een Romeinse tempel uit de tijd van Tiberius stond. Daarna werd het een Visigotische kathedraal en nog later zelfs een Moorse moskee. De kathedraal is nu een mix van gotische en romaanse bouwstijlen,.

Neem ook zeker eens een kijkje binnenin. Wanneer je de kathedraal binnenwandelt, kom je meteen in de grote hoofdzaal waar ja kan zien dat twee rijen van gigantische pilaren de kathedraal ondersteunen. Verder kan je in deze ruimte ook een enorm orgel en een magnifiek gouden altaar. Wandel nadien ook even door naar de ridderzaal en de prachtige binnentuin met meerdere fonteinen en versierde forums. Tickets voor de kathedraal van Tarragona boek je hier voor slechts €5.

WANDELTIP: Met onze stadswandeling door Tarragona kom je langs de topbezienswaardigheden van de stad.
  1. Aqüeducte de les Ferreres

Midden in de Costa Dorada vind je een van de grootste aquaducten van Spanje. Het aquaduct (Les Ferreres) wordt ook wel de duivelsbrug (Pont del Diable) genoemd en voerde destijds het water aan vanuit de Francoli rivier naar de stad. De brug is tegenwoordig onderdeel van een natuurpark en is in totaal 217 meter lang en tot wel 27 meter hoog. Je kan over de brug wandelen terwijl je geniet van een prachtig zicht over de vallei.

HUURAUTO: Ben je van plan om zoveel mogelijk te zien van de Costa Dorada? Dan beschik je best over een eigen auto. Wij raden je aan om een auto te huren via Sunny Cars.

  1. PortAventura Park

Zin in een leuke daguitstap? Breng dan een bezoekje aan het themapark PortAventura World van Universal Studios, een van de belangrijkste attracties in de regio van Tarragona. Dit is het grootste water- en pretpark van de Costa Dorada en biedt ongetwijfeld een dag plezier voor zowel jong als oud.

Het park is onderverdeeld in verschillende wereldregio’s, zoals Mediterrània, Far West, México, China en Polynesia. Er zijn verschillende attracties: zoef in 3 seconden van 0 naar 135 km/u in de adembenemende Furius Baco of zoek verkoeling in de waterattracties in Far West. Daarnaast kan je ook verschillende shows, optredens en licht- en watershows bijwonen. Vooral als je met kinderen reist, is het misschien de moeite om hier een extra dag voor te voorzien!

  • PortAventura is gelegen in Vila-Seca, aan de rand van Salou.
  • Het park is dagelijks geopend van 10u tot 19u. De openingsuren kunnen afwijken naar gelang het seizoen, weekenddagen of feestdagen. Raadpleeg de website voor actuele openingsuren.
  • In de zomermaanden is het park geopend tot middernacht.
  • Meer info op de website.

TICKETS: PortAventura trekt jaarlijks heel wat bezoekers, vooral in de zomermaanden. We raden je dan ook aan om je tickets op voorhand te boeken. Boek je tickets voor PortAventura hier.

  1. Tortosa

Tortosa is gelegen aan de monding van de Ebro rivier en wordt omringd door prachtige hoge bergen. Deze voormalige bisschopstad is tot op de dag van vandaag nog niet zo bekend onder de grote massa toeristen. Toch is Tortosa de moeite waard om te bezoeken.

Wandel er door het rijke, historische centrum met een gotische kathedraal van Santa Maria en verschillende paleizen. Bezoek er ook zeker eens het Castillo de la Zuda dat boven de stad uit torent. Vooral 's avonds, wanneer het kasteel verlicht wordt, is het prachtig om te zien.

VERBLIJFTIP: Tegenwoordig zit er in het Zuda-kasteel een prachtig hotel gehuisvest. Boek je verblijf in het Parador Hotel en geniet van een historische omgeving en een prachtig uitzicht vanuit dit 10e-eeuwse kasteel. Meer info en boeken.

  1. Delta de l'Ebre

Het deltagebied van de rivier de Ebro is een rijk natuurgebied, en het grootste beschermde wetlandgebied van Catalonië. Het gebied omvat zo’n 320 km² van de rivierdelta, met veel rijstvelden en natuurgebieden. Er zijn zo’n 800 planten en bloemensoorten in het gebied. Daarnaast is de rivierdelta ook een belangrijke habitat voor zo’n 343 verschillende soorten vogels, waarvan een aantal van de belangrijkste vogelsoorten van het Middellandse Zeegebied.

De perfecte manier om dit natuurgebied te leren kennen is door een boottocht op de delta, met als afsluiter een heerlijke verkoelende duik in de Middellandse Zee. Bekijk hier de tours door de Delta de l'Ebre vanaf € 35.

  1. Calafell

Calafell is een gezellige badplaats middenin de Baix Penedès wijnstreek. Wandel door de smalle straatjes in het oude stadscentrum, plof neer op het prachtige zandstrand Playa de Calafell en geniet van een terrasje op de mooie boulevard omringd door palmbomen.

Daarnaast is een bezoekje aan het hooggelegen kasteel van Santa Creu ook wel Castell de la Santa Creu de Calafell genoemd, ook zeker een aanrader. Het kasteel is gebouwd in de 12de eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Aan de andere kant van de stad kan je de Ciudadela Iberica de Calafell bezichtigen, eeuwenoude romeinse begravingen die verassend goed bewaard zijn gebleven.

  1. Altafulla

Op een 15 minuten rijden van Tarragona, kan je het rustige stadje Altafulla bezoeken. Altafulla is een vooral een aanrader voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. In het stadscentrum kan je het middeleeuwse Castillo de Altafulla bezichtigen en plaatsnemen op een terrasje op het bruisende Plaza del Pou.

Na je bezoek aan het centrum kan je nog even wandelen langs de gezellige boulevard Carrer Botigues de Mar met oude visserspakhuizen uit de 18de eeuw. Sommige van deze huizen werden omgebouwd tot vakantiewoningen en anderen tot restaurants waar je heerlijk kan lunchen.

Altafulla Beach

Altafulla Beach is een kilometerslang, ongerept, wit zandstrand, gelegen in een afgezonderde baai, die genesteld is onder de ruïnes van een Romeins fort. Het is een van de juweeltjes van de Costa Daurada. Als je zin hebt in een pauze tijdens je citytrip en een beetje zon, zee en strand, dan kan dit de ideale plek zijn om even uit te rusten.

  1. Het klooster van Montserrat

Montserrat behoort misschien niet tot de Costa Dorada maar een daguitstap naar het klooster van Montserrat hoort zeker in deze lijst thuis. Het natuurgebied van Montserrat is een mooie bergketen vol bossen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Benedictijnse klooster aan de voet van de bergen. In deze bergen zouden mensen visioenen hebben gekregen en het beeld van de Zwarte Madonna, de beschermheilige van Catalonië, zou hier in een grot gevonden zijn. Daarna werd er in de elfde eeuw een klooster gebouwd op die plek, waar nog steeds zo’n 70 monniken leven.

In het klooster van Montserrat kan je onder andere het La Moreneta beeld zien in de basiliek van het klooster, maar luister ook zeker naar het jongenskoor Escalonia, wat één van de oudste en meest gerenommeerde jongenskoren ter wereld is.

Tegenover het klooster vind je ook nog een mooi museum met werken van grote Catalaanse kunstenaars als Salvador Dalí en Pablo Picasso, maar ook bijzondere artefacten uit de regio. Daarnaast kan je vanuit de regio verschillende wandelingen rondom het klooster en door de bergen maken, waarbij het ook mogelijk is om tussen de rotsen van Montserrat door te wandelen naar de grotten van het gebergte.

TICKETS: Je kan je tickets voor het Klooster van Montserrat op voorhand boeken. Zo kan je wachtrijen aan de kassa vermijden.

Geen zin om tot boven te wandelen? Dan kan je altijd een ritje maken met de kabelbaan. Ondertussen geniet je nog eens van een panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving. Boek je tickets voor de Montserrat Kabelbaan online.

  1. Siurana

Het pittoreske Siurana ligt op 1 uur rijden van Tarragona en is misschien wel een van de mooiste dorpjes in de Costa Dorada. Siurana ligt middenin het Parque Natural Serra del Montsant en is zo'n typisch dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. De traditionele gebouwen werden gebouwd rond de 8de eeuw en zien er nog steeds hetzelfde uit. Het geeft het dorpje een bepaalde charme.

Het middeleeuwse dorpje is op zich niet bijzonder groot. Je vindt er nog een klein kerkje en enkele restaurants en cafés. Verder raden we een wandeling aan naar de Mirador de Siurana (bekijk ligging). Vanaf hier geniet je namelijk van een indrukwekkend uitzicht op de omgeving en het stuwmeer van Siurana.

  1. Sitges

Sitges is de badplaats waar vele Barcelonezen in het weekend komen ontspannen. De badplaats is bij het grote publiek nog niet zo bekend als bijvoorbeeld Lloret de Mar, maar heeft toch zo’n 15 prachtige standen waar je heerlijk in de zon tot rust kan komen.

Aan de boulevard vind je veel modernistische villa’s, die door de rijke Catalanen aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd werden nadat ze terugkeerden uit Amerika. Ook in het centrum van de stad vind je een aantal bijzondere woningen, leuke winkels en gezellige restaurants. Lees ook onze blogpost met de leukste daguitstappen vanuit Barcelona.

  1. Klooster van Poblet

Het klooster van Poblet, ook wel Monasterio de Santa María de Poblet genoemd, is gelegen aan de voet van het Prades-gebergte. Een bezoekje aan het klooster is een absolute aanrader! Het werd in 1151 door de Cisterciënzers gesticht en ligt op zo’n 40 minuten van Tarragona.

Het is een van de grootste en meest complete cisterciënzer kloostercomplexen ter wereld. De monniken vestigden het op land dat ze veroverd hadden van de Moren en het werd al snel een belangrijke christelijke religieuze plaats. Het complex vertoont een unieke mix van architecturale stijlen en omvat niet alleen een 12e-eeuwse kerk, maar ook een versterkte koninklijke residentie en het pantheon van de koningen en koninginnen van Catalonië en Aragón.

  • Het klooster bestaat uit drie afzonderlijke delen, die omgeven zijn door een verdedigingsmuur. In de eerste buitenomheining bevinden zich een aantal 16de-eeuwse gebouwen, zoals pakhuizen, werkplaatsen en huizen voor leken, maar ook de gotische kapel van Sant Jordi, die dateert uit 1452.
  • Een grote gouden deur leidt van hieruit naar het tweede deel van het klooster, dat bestaat uit het hoofdplein, de Plaça Major. Op dit plein vind je de overblijfselen van een ziekenhuis voor de armen, de romaanse kapel van Santa Caterina en een schatkamer.
  • In de derde en binnenste omheining kan je de kerk, het klooster en de kloosteraccommodatie bezichtigen.
  • Dit klooster is niet alleen van religieus belang: het speelde ook een belangrijke rol in de herbevolking en het agrarisch gebruik van dit Nieuwe Catalonië onder de Kroon van Aragon.
  • Het diende als bewaarplaats van de geschiedenis van de dynastie en de koninklijke overblijfselen - de bibliotheek en het scriptorium hier werden befaamd vanaf de 13e eeuw en bevatten veel belangrijke werken over recht en geschiedenis.
  • Het klooster was vanaf haar oprichting een centrum voor zowel het religieuze als het culturele leven in de omgeving, en dat is het tot op de vandaag nog steeds.
  1. Cambrils

Cambrils, een voormalig vissersdorpje, is een van de bekende badplaatsen aan de Costa Dorada. De stad heeft een gezellige haven met een mooie wandelpromenade die vol staan met terrasjes en restaurants waar je lekkere tapas kan proeven. Verder kan je neerploffen op het 9 kilometer lange zandstrand waar tal van strandbars voor een aangename sfeer zorgen of je kan ook de wekelijkse markt bezoeken waar je voor weinig geld heel wat moois kan scoren.

WANDELTIP: Maak een prachtige wandeling van Cambrils naar Salou. Na 1u30 wandelen bereik je het centrum van Salou (houd er wel rekening mee dat dit op warme zomerdagen niet zo vanzelfsprekend is).

  1. Parc Samà

Even aan de drukte ontsnappen? Breng dan een bezoekje aan de botanische tuin Parc Samà. De aanleg van het park werd gesponsord door Salvador Samái Torrens, Markies van Marianao die een aandenken wou aan de koloniale sfeer van Cuba waar hij jarenlang geleefd heeft. Hij koos voor dezelfde ontwerper als die van het Parc de la Ciutadella in Barcelona.

In deze prachtige tuinen wandel je over schattige bruggetjes, langs statige standbeelden, exotische bomen, idyllische meertjes, kunstmatige grotten. Daarnaast kan je er ook verschillende dieren spotten. De twee belangrijkste plekken in het park zijn het huis van de markies en het prachtige meer. Kortom, Parc Samà is een waar paradijs aan de Costa Dorada.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Parc Samà online. Zo kan je wachtrijen aan de kassa vermijden.

  1. Montblanc

Het stadje Montblanc is al duizenden jaren bewoond, wat de rotstekeningen uit de oude Steentijd die er werden teruggevonden bewijzen. In de Middeleeuwen vergroeiden de verschillende dorpen die uit de Romeinse Tijd met elkaar, en verschillende bevolkingsgroepen woonden vanaf dan samen in de nieuwe stad die gevormd werd.

De stad heeft een oud centrum en wordt omringd door middeleeuwse stadsmuren. Enkele must-see bezienswaardigheden in de stad zijn de Joodse Wijk met restanten van Islamitische gebouwen, het klooster van Sant Francesc uit de 13de eeuw en de kerk van Santa Maria.

Jaarlijks wordt de feestdag van Sant Jordi groots gevierd in Montblanc

Deze feestdag op 23 april, ter ere van de patroonheilige van Catalonië, wordt overal in Catalonië gevierd met grote markten waar rozen en boeken verkocht worden. Volgens de traditie moeten mannen op die dag een roos aan de vrouwen in hun leven geven, maar tegenwoordig geeft iedereen aan iedereen rozen.

Naast rozen worden er ook boeken cadeau gegeven, omdat die dag ook Wereldboekendag is, ter herdenking van Shakespeare en Cervantes. In Montblanc wordt er naast deze feesten een geheel Middeleeuws feest gevierd in oude klederdracht, met lokale lekkernijen en nog veel andere festiviteiten.

  1. L’Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar is misschien iets minder bekend maar dat maakt het zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken. L’Ametlla de Mar is een traditioneel vissersdorpje met een gezellig centrum waar je an rondkuieren.

Maar de vissershaven en de prachtige kustlijn met mooie kleine baaien en stranden, zijn misschien wel de grootste redenen om dit dorpje te bezoeken. Je kan er met een beetje geluk genieten van de rust en de omgeving. Na een dagje snorkelen, jetskiën of wandelen door het authentiek dorpje, kan je de dag afsluiten met heerlijke verse visgerechten in de sfeervolle restaurants aan de haven.

  1. Salou

Salou ligt tussen het schilderachtige Cambrils en het rustige La Pineda. Wat Lloret de Mar betekent voor de Costa Brava is Salou voor de Costa Dorada. In deze stad leeft men als het ware 's nachts en slaapt men overdag op het strand. Je vindt er een prachtig 13 kilometer lang zandstrand en een schitterende palmenboulevard met tal van cafeetjes en restaurantjes.

Salou bestaat uit twee delen: een oud en een nieuw centrum. In het oude gedeelte kan je wandelen door de gezellige winkelstraatjes en leuke souvenirs kopen. In het nieuwe gedeelte vind je vooral het uitgaanscentrum met tal van discotheken en bars waar je een onvergetelijke nacht kan beleven.

  1. Torredembarra

Torredembarra is een andere gezellige stad aan de Costa Dorada die niet moet onderdoen voor de andere bekende steden. Torredembarra is een rustige badplaats met enkele historische bezienswaardigheden als Castillo de Torredembarra, een van de meest opvallende voorbeelden van de Catalaanse-renaissancistische architectuur. Daarnaast kan je ook het Hospital Residencia Pere Badia, dat is opgetrokken in een schitterende barokstijl bezoeken.

Wandel ook even tot aan de 38 meter hoge vuurtoren aan de kust vanwaar je prachtige foto's kan maken. Het is de ideale plek om de te genieten van het uitzicht tijdens een zonsondergang. Verder loopt hier ook een wandelpad dat je naar het pittoreske Altafulla brengt.

  1. Miravet

Op 40 minuten rijden van Tortosa kan je het charmante dorpje Miravet bezoeken. Door de strategische ligging aan de Ebro, werd hier door de eeuwen heen veel gevochten. De grootste slachtpartij vond plaats tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1936 waarbij ruim 100 000 mensen om het leven zijn gekomen. Tegenwoordig is Miravet een gezellig dorpje dat gedomineerd wordt door het Castell de Miravet, een indrukwekkende fort van Arabische oorsprong. Absoluut een bezoekje waard.

  1. Aquopolis Costa Dorada

Op zoek naar afkoeling op die ene warme zomerdag? Wat dacht je van een daguitstap naar het Aquopolis Costa Dorada? Dit waterpretpark is gelegen in La Pineda en biedt talloze waterglijbanen en andere spectaculaire attracties in het water. Trotseer de golven van Surf Waimea, roetsj van de Kamikaza glijbaan af en waag een sprong in het duister van de Black Hole. Na een dagje spetteren in het water kan je nog een dolfijnenshow bijwonen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bespaar kostbare tijd door je tickets voor het Aquopolis Costa Dorada online te bestellen.

  1. Reus

De stad Reus is de geboorteplaats van de architect Antoni Gaudí. In de stad zelf vind je jammer genoeg geen gebouwen van deze bijzondere kunstenaar, al vind je er wel het Gaudí Centrum, een museum gewijd aan het leven van de architect. Je kan wel bijna 80 modernistische gebouwen in Reus bezoeken die gemaakt werden door collega’s van Gaudí, zoals onder andere Lluís Domènech i Montaner, Pere Caselles i Tarrats en Pere Domènech Roura.

Om Reus goed te leren kennen kan je uit twee mooie wandelroutes door de stad kiezen.:

  • De Ruta del Modernista loopt langs de vele modernistische gebouwen in de stad.
  • De Ruta del Gaudí leidt je dan weer langs alle gebouwen gaat die een rol hebben gespeeld in het leven van de architect, zoals zijn geboortehuis en het klooster waar hij werd gedoopt.

Daarnaast is er nog veel meer te beleven in Reus. Bezoek bijvoorbeeld het Castell del Cambrer, of neem een kijkje in het Prioral de Sant Pere. Ook vind je er nog vele andere musea, zoals het Museo de Arte e Historia de Reus, een museum gewijd aan de geschiedenis en de kunst van Reus.

Wist je dat Reus een eigen luchthaven heeft? Dit vliegveld ligt maar liefst 120 kilometer verwijderd van Barcelona en wordt voornamelijk gebruikt door reizigers die naar badplaatsen als Salou reizen. Boek hier je privétransfer van Reus naar Salou.
  1. Extra tips voor je vakantie aan de Costa Dorada

REISGIDS: Ontdek nog meer mooie plekjes aan en in de buurt van de Costa Dorada met onze reisgids Catalonië.

  1. Reizen naar de Costa Dorada

Ben je van plan om met je eigen wagen naar de Costa Dorada te reizen? Houd er dan rekening mee dat je, afhankelijk van je begin- en eindpunt, zo’n 15 uur onderweg bent. De beste manier om naar de Costa Dorada te reizen, is langs de Route du Soleil via Lyon of via Parijs. Bekijk hier de beste route naar Spanje.

Omdat je best een aantal uren onderweg bent, is het aan te raden om een tussenstop te houden. Zo kan je de dag nadien vol energie opnieuw de baan op. Ontdek dan ook de beste etappehotels onderweg naar Spanje. Houd verder ook rekening met tolwegen en de verkeersdrukte in de vakantieperiodes. Je plant je autovakantie naar Spanje best een beetje op voorhand zodat je zonder zorgen op vakantie kan vertrekken.

Nog enkele handige blogpost voor je vakantie

  1. Waar overnachten aan de Costa Dorada?

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan de Costa Dorada? Wij hebben alvast onze favoriete voor je uitgekozen. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen aan de Costa Dorada.

  • Tarragona: Hostal 977 is een kleinschalige boetiekhostel gelegen in het hartje van de oude binnenstad van Tarragona. De hostel heeft een zeer warm interieur waar authentieke houten en stenen elementen gecombineerd worden met een modern design. Meer info en boeken.
  • Salou: Apartamentos Best Michelangelo ligt op wandelafstand van de prachtige stranden van Salou. De appartementen zijn voorzien van een modern design en een terras met uitzicht op de buitenzwembaden. Meer info en boeken.
  • Creixell (nabij Torredembarra): Eerder op zoek naar een leuke camping? Camping Gavina Creixell is gelegen aan het strand van Creixell, naast een natuurgebied met duinen en lagunes. Je verblijft in houten bungalows in chaletstijl voorzien van een gemeubileerde veranda, verwarming en een gezellig terras. Meer info en boeken.
  • Cambrils: Hotel Best Maritim ligt aan het strand van San Pere in de wijk Vilafotuny en biedt moderne kamers met balkon, verschillende buitenbaden en een spa waar je even tot rust kan komen. 's Ochtends word je verwend met een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Catalonië

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Catalonië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Catalonië met meer dan 70 bezienswaardigheden, 3 wandelingen + volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Catalonië en ga op pad!

Catalonië

Gratis reisgids Catalonië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?