25 x mooiste dorpjes in Italië: wat zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x mooiste dorpjes in Italië: wat zien en doen tijdens je verblijf?

9 december 2023 in Italië0 reacties

Overzicht van de mooiste dorpjes in Italië + kaartje

Op vakantie naar Italië? Vergeet de typische steden als Rome, Napels en Venetië en ga op zoek naar de mooiste dorpjes van Italië waar de geschiedenis nog levend is. Verspreid over het hele land vind je historische dorpjes die hun charme wisten te behouden. Een voor een de moeite waard om te bezichtigen.

Ontdek hier alvast een selectie van de mooiste dorpjes in Italië + tips.

Inhoud artikel

Overzichtskaartje met de mooiste dorpjes in Italië

  1. Serralunga d'Alba

Serralunga d'Alba wordt beschouwd als één van de mooiste en historisch gezien één van de meest intacte dorpen van de Langhe, omringd door de glooiende heuvels van de wijngaarden van Barolo. Wanneer je door het centrum van het dorpje wandelt, zie je nog het typische Italiaanse stillevens.

Het dorp wordt overschaduwd door het slanke en majestueuze kasteel, de belangrijkste attractie hier, dat beschouwd wordt als één van de best bewaarde 14e-eeuwse kastelen in de regio Piëmont. Het vertegenwoordigt een uniek stukje Italiaanse geschiedenis, met een Franse donjonstructuur. Vanaf het kasteel is het uitzicht trouwens fenomenaal! Je kan het Castello di Serralunga d’Alba bezoeken tijdens aan de hand van een boeiende rondleiding. Het wordt echter aangeraden om op voorhand te reserveren.

BIJZONDER OVERNACHTEN: Ga voor een uniek verblijf middenin de wijngaarden en heuvels van de streek Langhe. Hotel Le Case dei Conti Mirafiore is een prachtig 4* hotel, aan de ingang van het dorpje en biedt elegante en moderne kamers. Bij je aankomst krijg je een set ambachtelijke producten gemaakt met Fontanafredda wijnen. 's Ochtends kan je genieten van een gastronomisch ontbijt. Meer info en boeken.

  1. La Morra

La Morra, oorspronkelijk ontstaan als Murra (Latijn: "schapenafrastering"), is een dorp dat in de Romeinse tijd gebouwd werd door de nabijgelegen stad Alba Pompeia. In 1631 werd het eigendom van het Huis van Savoie. La Morra is een klein, rustig dorpje tussen de wijngaarden, maar heeft wel 3 kerken: Chiesa di San Sebastiano detta "dei bianchi", Chiesa di San Rocco detta dei Blu en de hoofdkerk van Parrocchia San Martino. Er is ook een klokkentoren "Torre Campanaria", die 31 meter hoog is en tussen 1709 en 1711 werd gebouwd. In het weekend kan je deze beklimmen voor een fantastisch uitzicht.

Het is ook aangenaam om gewoon een wandeling door de pittoreske straatjes te maken en uit te komen op het Piazza Castello, met zijn prachtige uitzichten over de heuvels van de Langhe en de bergen daarachter.

  1. Triora

Triora, één van de mooiste dorpen van Italië, is een pittoreske citadel, genesteld in de heuvels dichtbij de Frans-Italiaanse grens. Hoewel Triora vooral gewaardeerd wordt omwille van zijn aantrekkelijke huizen, straten en aangename omgeving, staat het ook bekend als een plaats van verschrikkingen. Triora was immers de plaats van de laatste heksenprocessen in Italië, tijdens de Renaissance. Vanwege deze associatie worden hier elk jaar een aantal folkloristische en horrorthema-festivals en -evenementen gehouden.

LEESTIP: Nog meer leuke plekjes ontdekken? Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Piëmont & Ligurië.
  1. Pigna

Pigna is een pittoresk bergdorpje dat je zeker niet zal teleurstellen. Wandelen in de oplopende straatjes die bijna allen naar één plek lopen, van waar een fraai uitzicht over het dal hebt. Torens en fonteinen bepalen hier het stadsbeeld.

Bezoek zeker eens de Chiesa di San Michele uit de 15e eeuw met een veelluik van Giovannii Canavesio (16e eeuw) en een marmeren roosvenster. Op het Piazza Vecchia zie je nog meer oude schoonheid met de Chiesa di San Bernardo waar je 15e eeuwse fresco’s kan bewonderen.

NATUURHUISJE: Natuurhuisje in Castel Vittorio bevindt zich op de prachtige berghellingen van de Colle Langan, net buiten Pigna en biedt accommodatie voor 2 tot 4 personen. Het natuurhuisje beschikt over een een ruime veranda en terras met zicht op het verwarmd privé zwembad. Meer info en boeken.

  1. Apricale

Apricale is zo’n dorpje dat je nauwelijks in reisgidsen vermeld ziet staan. Nochtans is het een gezellig dorpje met veel muurschilderingen zomaar links en rechts op de gevels. Ga zeker eens een kijkje nemen bij het Oratorio di San Bartolomeo en het stadhuis. Keramiek is er een traditie, vandaar de kleurrijke versieringen op de muren. Een barokke palazzo bevindt zich op het pleintje. Probeer het dorp ook vanop enige afstand te bekijken, dan krijg je een goed uitzicht op de wirwar van omhoogklimmende huizen met de uitstekende kerktoren op de top.

  1. Dolceacqua

Dolceacqua is een juweeltje van een dorp in de heuvels van Val Nervia

Claude Monet is slechts één beroemde figuur die geboeid raakte door de charmes van deze prachtige plek, toen hij in het nabijgelegen Bordighera verbleef. Hij gaf het dorp een gezicht. En wat we vandaag zien, is sinds zijn tijd bovendien niet of nauwelijks veranderd. Het dorp is nu erg populair vanwege zijn tijdloze schoonheid.

Dolceacqua dateert uit 1151. Het oude gedeelte van de stad rond het kasteel ('Terra') ontwikkelde zich eerst. Tegen de 15e eeuw ontstond de nieuwe wijk ('Borgo') aan de andere kant van de rivier. De twee delen werden met elkaar verbonden door een kenmerkende ezelrugbrug die Claude Monet omschreef als 'een juweel van lichtheid'.

Wat zien en doen in Dolceacqua?

In het oudere gedeelte van de stad bevindt je je in een web van smalle straatjes, trappen, bogen en overdekte doorgangen die tot de bescherming van het middeleeuwse dorp bijgedragen hebben. De middeleeuwse werkplaatsen in dit doolhof transformeerden in galerijen, ambachtelijke werkplaatsen en wijnhuizen, waar je heerlijke lokale gerechten en wijnen kan kopen.

Andere bezienswaardigheden zijn de kerk van Sant'Antonio Abate en Palazzo Doria. En in de wijk Borgo bevindt zich het oratorium van San Sebastiano, waar je een waardevol houten beeldhouwwerk kan bewonderen dat wordt toegeschreven aan Maragliano.

VERBLIJFTIP: Agriturismo dalla Mimmi ligt verscholen in het groene landschap op een steenworp afstand van het middeleeuwse dorp Dolceacqua. De vakantieboerderij biedt accommodatie in gezellig ingerichte units, een aangenaam tuin, een hot tub en een heerlijk à-la-carte- of Italiaans ontbijt. Je kan ook gratis fietsen lenen. Meer info en boeken.

  1. Santa Maria di Leuca

Het pittoreske dorpje Santa Maria di Leuca ligt op de meest zuidelijke tip van het Salento-schiereiland, waar de wateren van de Adriatische en de Ionische Zee in elkaar overvloeien. Dit was altijd al een favoriete vakantiebestemming van de Puglianen zelf, en dat al sinds de vroege jaren 1900. Dat zie je aan de art-nouveau-villa’s die je nog altijd langs de zee promenade ziet. De stad is ook bekend om het heiligdom boven de haven, een belangrijk bedevaartsoord.

RONDREIS: Ontdek nog meer van deze pittoreske dorpjes tijdens onze roadtrip Zuid-Italië, langs alle hoogtepunten van Napels & Amalfikust naar Puglia.

  1. Mooiste kustdorpjes aan de Amalfikust

Officieel vormen 13 dorpjes samen de Amalfikust. Elk dorpje aan de Amalfikust heeft zijn eigen sfeer en karakter, maar wat ze wel in gemeen hebben, zijn de indrukwekkende uitzichten over de Tyrreense Zee, de gezellige terrasjes, de heerlijke ijsjes en de kwalitatieve wijnen. Hieronder vind je alvast de mooiste en populairste kustdorpjes aan de Amalfikust die de moeite waard zijn. Of ontdek meteen de mooiste plekjes met onze reisgids Amalfikust.

Positano

Positano is het populairste dorpje. Je kan hier niet alleen van het uitzicht genieten, maar ook door de wirwar van kleine straatjes wandelen. Positano staat vol pittoreske huizen en loopt over van de gezellige restaurantjes. ’s Avonds ontwaakt het slaperige Positano helemaal en kan je hier van het bruisende nachtleven genieten. Eenmaal je naar de voet van het stadje gewandeld hebt, kom je aan op een prachtig zandstrand.

Ravello

Ravello is net zoals Positano een van de mooiste plekjes aan de Amalfikust. Je hebt hier onklopbare uitzichten op de baai en dat lokte heel wat kunstenaars door de eeuwen heen. Er werden indrukwekkende villa’s gebouwd zoals de Villa Rufolo en de Villa Cimbrone die tot de mooiste plekjes van Italië behoren. Een absolute must-see! Ook het dorpje zelf leent zich uitstekend tot een interessante wandeling.

De Amalfikust is gewoonweg een prachtige vakantiebestemming in Italië. Wil je er graag meerdere dagen doorbrengen? Bekijk dan zeker onze selectie favoriete verblijven aan de Amalfikust.

Furore

Een heel klein dorpje dat onder de Italianen bekendstaat als “het dorpje dat niet bestaat”. Er staan namelijk slechts enkele huizen die omringd worden door uitgestrekte olijfboomgaarden, citroenboomgaarden en velden vol druivenstokken die heerlijke wijn voortbrengen. De diepe kloof Fiordo di Furore is de meest spectaculaire bezienswaardigheid van dit dorpje. Daarnaast vind je hier ook nog het huis van Anna Magnani, een bekende Italiaanse actrice.

Opgelet: Doordat de wegen best smal zijn en er weinig parkeerplaats is, parkeer je de wagen het beste langs de toegangswegen. Ook de lokale bewoners doen het zo. Zij verplaatsen zich dan naar het centrum met hun scooter. Wil je liever geen stressvol gedoe? Boek een daguitstap of excursie langs de Amalfikust online (al dan niet met boottocht erbij).

  1. Dozza

Dozza is een charmant middeleeuws dorpje in Noord-Italië en heeft gezellig centrum met steile straatjes, kleurrijke huizen en vele muurschilderingen. Het kleine dorpje torent met haar burcht La Rocca boven het bijzonder mooie landschap uit. Wandel door de kleurrijke straatjes met bijzonder mooie muurschilderingen die gemaakt zijn door kunstenaars uit de omgeving. Het lijkt hier wel een openluchtmuseum.

Nadien kan je het kasteel bezoeken waar een boeiend museum in gevestigd zit met een enorme wijnkelder en de vertrekken zodanig zijn ingericht zoals vroeger. Vanuit de kleine raampjes kan je naar buiten kijken en genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving.

  1. Monteriggioni

Monteriggioni is een klein Toscaans dorpje, ommuurd met middeleeuwse stadswallen, bovenop een heuveltop en omringd door glooiende wijngaarden. Het is zonder twijfel een van de meest idyllische en romantische dorpjes van de streek. Verken het kleine historische centrum, wandel langs de stadsmuren en ga binnen in de 13e-eeuwse kerk. Je kan de omwalling ook beklimmen en genieten van het uitzicht. Het is hier bijzonder vredevol. Fervente gamers kunnen Monteriggioni misschien wel herkennen uit het populaire Assassin’s Creed II (zie hier een fragment).

  1. Kleurrijke dorpjes van de Cinque Terre

Pittoreske dorpjes in combinatie met zon, zee en strand? Dan moet je naar Cinque Terre. Het zijn vijf kleurrijke dorpjes die genesteld liggen op en tussen rotsige hellingen die zich in de blauwe zee storten. De dorpjes zelf zijn zeer grote toeristentrekkers, maar ook de wandelpaden tussen de dorpjes en door de omgeving zijn ongelofelijk prachtig en zeker een bezoek waard. Cinque Terre staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

TOUR: Maak het jezelf gemakkelijk en bezoek de pittoreske dorpjes tijdens een georganiseerde dagtour door de Cinque Terre.

  1. Varenna

Varenna is een schilderachtig dorpje aan de oever van het Comomeer met heel wat historische bezienswaardigheden. Je kan bijvoorbeeld de ruïnes van het Castello di Vezio bezoeken waar je ook een tentoonstelling over de dinosaurussoort Lariosaurus kan bekijken. Daarnaast kan je in Varenna ook naar de Villa Monastero gaan (bekijk ligging), een prachtig oud klooster dat omgebouwd werd tot een villa. Het bouwwerk ligt vlak aan het water en je kan er rondwandelen in prachtige tuinen in de schaduw van de cipressen en citroenbomen.

Het dorpje is bij vele toeristen geliefd omwille van de magnifieke panorama’s over het meer, de pittoreske steegjes, kleurrijke huizen en de romantische sfeer die hier rondhangt. Het lijkt wel een dorpje dat rechtstreeks uit een sprookjesboek komt!

OVERNACHTEN: Verblijf tijdens je bezoek aan Varenna in de elegante Villa Monti uit 1910. Deze accommodatie is gunstig gelegen nabij het centrum en direct naast de wereldberoemde Villa Monastero. Vanaf je luxe-appartement heb je een onklopbaar uitzicht en duik je zo het privézwembad in. Meer info en boeken.

  1. Nesso

Nesso is iets minder gekend bij de grote massa toeristen maar ook zeker de moeite om te bezichtigen. Nesso ligt genesteld tussen de schilderachtige bergen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In het centrum wandel je door de geplaveide straatjes, langs gezellige pleinen en de kerk van San Giovanni Battista

Orrido di Nesso

Vanuit het dorpje kan je tevens een bezoek brengen aan de indrukwekkende Orrido di Nesso, een diepe en indrukwekkende kloof waarin een waterval naar beneden stort. Via een van de 2 oude Romeinse boogbruggen - de Ponte della Civera (zie ligging hier) - heb je een uitstekend zicht op dit natuurfenomeen. Wil je graag het authentieke Italiaanse leven ervaren, zonder de toeristenmassa's dan is Nesso zeker een plek voor een stop langs het Comomeer.

  1. Canale di Tenno

Canale di Tenno is gelegen aan de voet van de bergen en wordt omringd door de natuurlijke schoonheid van het Gardameer. In dit mooie dorpje kan je terecht als je het authentieke Italië wil ontdekken, want het lijkt wel alsof de tijd hier al jaren stilstaat.

Toch is Canale di Tenno (tot nu toe) nog een redelijk onbekende plek bij toeristen, wat het des te leuker maakt om de middeleeuwse straatjes te verkennen. Het dorpje heeft een unieke architectuur met smalle straatjes, oude huizen en stenen trappen die langs de huizen omhoog gaan. Wandel zeker even naar het Casa degli Artisti (bekijk ligging), dat is omgebouwd tot een kunstenaarswerkplaats en museum waar lokale ambachtslieden hun werken tonen.

We raden je ook aan om je uitstap naar Canale di Tenno te combineren met een bezoekje aan het mooie Lago di Tenno (bekijk ligging). Vergeet zeker je zwemkledij niet en neem hier een verfrissende duik in een van de blauwste meren van de regio. Of ontspan wat op een handdoek en geniet van de mooie omgeving.

  1. Borghetto sul Mincio

Het kleine maar indrukwekkende dorpje Borghetto sul Mincio is een van de mooiste dorpjes in Italië. Tot op de dag van vandaag vind je hier nog enkele authentieke huisjes en watermolens met als kers op de taart het Castello Scaligero. Dit unieke kasteel uit de 14de eeuw bezit een bijzondere toren in hoefijzervorm en 3 ophaalbruggen.

Maak na je bezoek aan het kasteel, een mooie wandeling door de smalle straatjes en steegjes, en bewonder de goed bewaard gebleven gebouwen. Vanaf sommige plekjes heb je prachtige uitzicht op het omliggende platteland. Neem even pauze op een van de gezellige terrasjes en proef van de lokale keuken, waaronder heerlijke handgemaakte pastagerechten en de beroemde tortellini di Valeggio.

Weetje: Jaarlijkse kan je erop de derde dinsdag van de maand juni genieten van het Festa del Nodo d'Amore. Aan lange tafels wordt er tortellini geserveerd, er worden meer dan 500.000 knopen gemaakt door wel 40 lokale chefs.
  1. Specchia

In het zuidwesten van de regio Puglia vind je het pittoreske dorpje Specchia. Het dorpje met middeleeuws centrum ligt op een heuveltop te midden van olijfboomgaarden en wordt beschouwd als een van de mooiste van Italië. Hier vind je vele historische parels, waaronder de ondergrondse oliemolens en een aantal historische gebouwen, vooral in de buurt van het prachtige Piazza del Popolo.

LEESTIP: Wil je graag nog meer zien? Download onze gratis reisgids Puglia, zo kom je langs dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden.
  1. Città della Pieve

Het kleine dorpje Città delle Pieve is de geboorteplaats van de kunstenaars Pietro Vannuci, beter bekend als Il Perugino, en Niccolò Circignani. Daarnaast is het dorp ook een belangrijke vindplaats van verschillende Etruskische tombes. Wat Città delle Pieve helemaal bijzonder maakt is de Vicolo Baciadonne Città della Pieve (zie ligging op de kaart). Dit is één van de smalste steegjes van Italië met een breedte van maar 43 centimeter.

  1. Deruta

Het middeleeuwse dorpje Deruta kent een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de gotische San Francesco kerk, maar het dorp staat vooral bekend om de maiolica, met de handbeschilderd keramiek. De lokale klei wordt al sinds de vroege Middeleeuwen hiervoor gebruikt en nog steeds worden de keramieken over de hele wereld geëxporteerd. Een aantal van de mooiste keramieken zijn terug te vinden in het Museo Regionale della Ceramica, zeker een bezoekje waard!

LEESTIP: Deruta is een van de charmante dorpjes in Umbrië. Ontdek nog meer mooie plekjes in Umbrië voor je volgende rondreis.
  1. Gradara

Gradara is een burchtdorpje die barst van de geschiedenis. Het dorpje wordt gekenmerkt door haar dubbele verdedigingsmuren, uit de middeleeuwen, en haar enorme kasteel, een van de best bewaarde van Italië. Gradara kan ook bij fervente lezers een belletje doen rinkelen. In Dante’s geprezen werk Inferno eindigt het liefdesverhaal van Paolo en Francesca namelijk in het kasteel van Gradara.

Wandel naar het kasteel en bewonder de prachtige meubels en renaissancekunst binnenin. Je duikt er in het leven van de beroemde families Malatesta, Sforza, Borgia en Della Rovere, die het kasteel ooit in handen hadden. Rondom het kasteel kan je het Liefdespad bewandelen of de wandelpaden in het Bosco di Paolo en Francesca volgen. Je wordt er verwend met een prachtig uitzicht op het platteland rondom Pesaro.

Gradara is een van de vele officiële “mooiste Italiaanse dorpjes” die je tijdens je rondreis door Le Marche zal tegenkomen.

TICKETS: Je kan het dorp het best verkennen tijdens een begeleide wandeling met gids inclusief toegang tot het Kasteel van Gradara.

  1. Ripatransone

Ripatransone, bekend als het 'Belvedere del Piceno', is een dorp op een heuveltop dat ooit werd bewoond door de Piceners en later werd veroverd door de Romeinen. Het kreeg zijn huidige naam in de middeleeuwse periode. Langs de Corso Vittoria Emanuele II kan je vele prachtige oude palazzi uit verschillende tijdsperioden bewonderen. In het doolhof van smalle straatjes ontdek je een steegje - misschien wel het smalste van Italië - van slechts 43 cm breed (bekijk ligging op de kaart).

  1. Pretoro

Pretoro is een prachtig dorpje dat bestaat uit een cluster van stenen gebouwen die bovenop een groene heuvel neergepoot werden. Wanneer je de straten verkent, kom je prachtige religieuze gebouwen tegen, waaronder de kerk van Sant'Andrea Apostolo met de eigenaardige vloer die zich aanpast aan de vorm van de rots.

Niet minder belangrijk zijn de kerk van San Nicola, ook bekend als de kerk van San Domenico, en de kerk van de Madonna della Mazza of Santa Maria della Mazza. Dit kleine dorp is beroemd om zijn ambachtslieden, bedreven in het werken met hout en steen. Het zijn ambachten die hier al generaties lang worden geperfectioneerd.

  1. Abbateggio

Abbateggio is opnieuw een van de mooiste dorpen van Italië

De grootste troeven van Abbateggio zijn de smalle steegjes en de stenen huizen. Het historische centrum van het dorp bestaat uit een kern vol oude kleine huizen opgetrokken in een lokale witte steen. De huisjes lijken zich vast te klampen aan een klif die uitkijkt over de smalle vallei van Fosso della Vecchia Fonte. Het dorpje ziet eruit als een cluster van kleine stenen huisjes, kronkelende straatjes en steile trappen. Het prachtige landschap op de achtergrond maakt het plaatje compleet. Het stadje heeft ook een nieuwere wijk die dateert uit het begin van de jaren 1900.

LEESTIP: Abbateggio is een van de vele dorpjes in deze regio waar de tijd lijkt stil te staan. Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Abruzzen & Le Marche.
  1. Trulli-dorpje Alberobello

1500! Zoveel trulli, bijzondere kleine kegelvormige gebouwen, kan je vinden in het historische centrum van Alberobello. Het is dus niet zonder reden dat dit dorp prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Enkele bijzondere trulli die je zeker moet bezoeken, zijn de Trullo Sovrano (1785), de enige trullo met twee verdiepingen, de trullo-Kerk van Sint-Antonius (1926) of het Museo del Territorio 'Casa Pezzolla', waar 2 trulli met elkaar verbonden zijn, en zo bekend staan als de "tweeling trulli". Ontdek nog meer mooi dorpjes en trulli in de Valle D'Itria.

TOUR: Wil je graag wat meer achtergrondinformatie over Alberobello? Dan ga je best mee met een lokale gids die je alle verborgen plekjes zien en laat je kennis maken met het bekende en minder bekende Alberobello. Boek je tour in Alberobello hier.

  1. San Leo

San Leo is klein en daardoor extra pittoresk. Vreemd genoeg wordt San Leo vaak overgeslagen op rondreizen door Emilia-Romagna. Het is een afgelegen juweeltje waar je zeker naartoe moet. Het stadje barst van de bijzondere bouwwerken en in de omgeving kunnen natuurliefhebbers zich uitleven op talloze wandelpaden. Tijdens onze stadswandeling door San Leo kom je alvast langs dé mooiste plekjes.

  1. Torre di Palme

Torre di Palme, een charmant dorp dat slechts uit een paar straten bestaat. Toch kan het stadje uitpakken met goed onderhouden middeleeuwse gebouwen en een handvol kerken, waarvan de oudste de kerk van San Giovanni is, die dateert uit het jaar 1000. De straten zijn versierd met bloemen en wuivende palmbomen. Wandel door de hoofdstraat, Via Piave, en ontdek links en rechts de smalle straatjes vol terracotta bloempotten.

Neem de tijd om de kerk van Sant'Agostino te bekijken met het beroemde altaarstuk van Crivelli en diverse andere middeleeuwse en renaissancistische monumenten. 's Avonds kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf het Piazzale Belvedere.

WANDELTIP: In Torre di Palme hebben we een wandeling uitgestippeld naar de Grotta degli Amanti. Bekijk onze wandeling naar Grotta degli Amanti.
  1. Monteleone d'Orvieto

Genesteld in de groene heuvels van de verrassend mooie regio Umbrië ligt het rustige kasteeldorpje Monteleone d’Orvieto. Het staat dorpje staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en traditionele manier van leven. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden hier is het middeleeuwse kasteel van Monteleone dat dateert uit de 13de eeuw. Het kasteel biedt een panoramisch uitzicht op het omliggende platteland en is een geweldige plek om de geschiedenis van de stad te ontdekken.

OVERNACHTEN: Ondergedompeld in de mooie natuur vind je het charmante Borgo Giorgione. Deze accommodatie is ingericht met landelijke elementen en met respect voor de lokale traditie en het comfort van de moderniteit. Op slechts een paar kilometer van het verblijf ligt Monteleone d'Orvieto. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Italië

Wil jij ook graag Italië zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

ToscaneEmilia-Romagna & GardameerLiguriëNapels-AmalfikustPugliaRomeLe Marche & AbruzzoDolomieten & Zuid-TirolSardiniëSiciliëMilaan
Reisgids ToscaneReisgids Emilia-Romagna & GardameerReisgids LiguriëReisgids Napels-AmalfikustReisgids PugliaReisgids RomeReisgids Le Marche & AbruzzoReisgids Dolomieten en Zuid-TirolReisgids SardiniëReisgids SiciliëReisgids Milaan

Op reis naar Italië? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Italië.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?