Reisgids Rome gratis downloaden PDF [ebook] + hidden spots

Rome

De reisgids Rome bevat:

 • 3 wandelingen: langs pleinen en fonteinen, álle highlights en Vaticaanstad 
 • Meer dan 81 bezienswaardigheden, ook onbekende plekjes
 • Ook boeiende lectuur over de keuken en eten in Rome
 • 85 bladzijden met info, weetjes, tips van locals
 • Tips voor eten en drinken
 • Inspiratie met 15 daguitstappen vanuit Rome
 • Hoe geld besparen bij monumenten en bezienswaardigheden?

FAQ: Veelgestelde vragen over de reisgids Rome

Is de reisgids Rome gratis te downloaden?

Ja de reisgids Rome is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Welke info staat er in de reisgids Rome?

De reisgids Rome bevat:

 • 3 wandelingen: langs pleinen en fonteinen, álle highlights en Vaticaanstad
 • Meer dan 81 bezienswaardigheden, ook onbekende plekjes
 • Ook boeiende lectuur over de keuken en eten in Rome
 • 85 bladzijden met info, weetjes, tips van locals
 • Tips voor eten en drinken
 • Inspiratie met 15 daguitstappen vanuit Rome
 • Hoe geld besparen bij monumenten en bezienswaardigheden?

Wat is het verschil tussen de gratis en de betalende reisgids Rome?

De gratis versie bevat het 1ste deel (gratis route) van de reisgids Rome. De volledige reisgids kopen voor € 7,5, hiermee haal je ook direct alle waardevolle info over Rome in huis.

 • De reisgids Rome is gemakkelijk uit te printen of te lezen op tablet/smartphone.
 • Is na aankoop meteen te downloaden.
 • Mis niets, beleef meer.
 • Ontdek verborgen plekjes & bezienswaardigheden.
 • Overzichtelijke & kant-en-klare routes.
 • Bespaar veel tijd bij het voorbereiden van je reis.

Waar kan ik het best overnachten in Rome?

Nog op zoek naar een hotel of B&B in Rome om te overnachten? Dan hebben we voor jou een mooie selectie gemaakt van de leukste hotels en B&B's, deze kan je via deze link bekijken en direct boeken. Liever budget overnachten? Bekijk onze jeugdherbergen en hostels of onze favoriete agriturismo in Rome.

Hoe kan ik het best de wachtrijen vermijden in Rome?

Wil je graag een daguitstap/tour maken in Rome of dé top bezienswaardigheden in Rome bezoeken? Dan raden we je aan om je tickets tijdig online te bestellen via deze link. Zo kan je binnen zonder wachten en ben je zeker van je toegang. Bij monumenten zoals de Sixtijnse Kapel of de Vaticaanse Musea kunnen de wachtrijen zeker in het hoogseizoen oplopen tot meerdere uren. Daar wil je zeker niet in gaan staan. Zorg dus dat je jouw e-tickets reeds op zak hebt, of boek een tour met gids, zodat je meteen door kan voor je bezichtigingen.

Hoe het Colosseum bezoeken in Rome?

Het Colosseum amfitheater is niet alleen het bekendste ter wereld, maar wordt ook gezien als 1 van de 7 wereldwonderen uit de geschiedenis. Deze arena waar de gladiatoren hun bloedige gevechten uitvochten spreekt tot ieders verbeelding. Laat je betoveren door een fantastisch stuk Romeinse architectuur en ga terug in de tijd tijdens je bezoek aan deze indrukwekkende arena. Lees ook hoe je best je tickets voor het Colosseum kan boeken en (lange!) wachtrijen kan vermijden.

Welke daguitstappen kan je vanuit Rome maken?

Heel wat toeristen willen ook eens wat gaan verkennen buiten de stad Rome. Door de centrale ligging in Italië kan je perfect een daguitstap maken naar een aantal andere prachtige bezienswaardigheden in de ruime omgeving. Een paar suggesties voor een geslaagde dagtrip vanuit Rome. Meer inspiratie nodig? Ontdek onze 16 favoriete daguitstappen vanuit Rome.

De ruïnes van Pompeï bezoeken vanuit Rome

Het wereldberoemde Romeinse dorp dat samen met Herculaneum ten prooi viel aan de asregen van de Vesuvius kan je goed bezoeken als daguitstap vanuit Rome. Pompeï ligt in de buurt van Napels, maar er is een goede verbinding met het openbaar vervoer van en naar Rome zodat je Pompeï in één dag wel kan doen. Toen wij er waren, kwamen we meerdere mensen tegen die in de Italiaanse hoofdstad verbleven en een dagje de ruïnes kwamen bezoeken.

Firenze bezoeken vanuit Rome

Ook Florence, ofwel de bakermat van de Renaissance, is goed te doen vanuit Rome. Met de trein spoor je in minder dan 1,5 uur van Rome naar Firenze en er rijden zeer frequent treinen tussen beide steden. Als je altijd al de beroemde Duomo di Firenze of de originele David van Michelangelo wou gaan bewonderen, is dit dus ook een uitgelezen kans.

De Romeinse villa's in Tivoli

De stad Tivoli ligt op ongeveer 30 kilometer van Rome. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de luxueuze villa's van de Romeinse aristocraten zoals de Villa Adriana en de Villa d'Este. Met de auto ben je er in een uurtje, maar je kan ook gewoon meegaan met een gegidste dagtour vanuit Rome naar beide villa's.

Welke Rome City Pass kopen?

In Rome is er zo ontzettend veel te doen, maar al die bezienswaardigheden bezoeken kost heel wat geld en tijd natuurlijk. Met een Rome City Pass is het gelukkig mogelijk om zowel een pak tijd als geld te besparen tijdens je bezoek aan de Italiaanse hoofdstad. Er worden verschillende kortingskaarten aangeboden, combideals voor musea en inclusief gebruik van het openbaar vervoer in Rome. Wij zetten ze alvast op een rijtje zodat je de beste keuze kan maken voor jouw bezoek! Lees meer over welke Rome City Pass te kopen.

Hoe de Sixtijnse Kapel vlot bezoeken?

Je bent misschien al bekend met de verhalen van extreem lange wachtrijen voor het beroemde plafond van de Sixtijnse Kapel en de andere bezienswaardigheden van Vaticaanstad. Met 5 miljoen bezoekers per jaar is dat natuurlijk niet zo vreemd. Daarom doe je er goed aan om de wachtrijen over te slaan. Je kan het beste de Sixtijnse Kapel binnen geraken door voorrangstickets te boeken of door mee te gaan met een rondleiding in groep. Via de website van GetYourGuide kan je online tickets boeken om wachtrijen over te slaan voor € 21, wist je dat je tot 24u op voor aankomst kan annuleren?

Wat moet je weten om Vaticaanstad te bezoeken?

Vaticaanstad is in feite een dwergstaat binnen Rome die bestaat uit het paleis van de paus, het Sint-Pietersplein met de gelijknamige basiliek, de omliggende tuinen en nog een paar bijkomende gebouwen zoals het Apostolisch archief en het treinstation. Je kan het ommuurde Vaticaanstad gratis binnen, maar voor de musea en de kerken moet je uiteraard wel betalen. Ook een courante vraag: Vaticaanstad heeft geen eigen munteenheid, je kan er dus gewoon met euro's betalen.

De snelste manier om er te geraken is door de metro te nemen naar halte Ottaviano - S. Pietro op lijn A. Deze bevindt zich net buiten de stadswallen en op amper 5 minuten lopen van het Sint-Pietersplein. Deze metrolijn passeert bovendien ook langs andere hotspots zoals de Trevifontein en de Spaanse trappen. Je kan dit dus makkelijk combineren met andere bezienswaardigheden in Rome op die manier.

Wat betreft museumbezoeken in het Vaticaan hebben we maar één tip: boek je tickets of je Vatican City Pass vooraf online zodat je geen tijd verliest in de ellenlange wachtrijen.

Waar ligt Rome precies in Italië?

Rome is vrij centraal gelegen in Italië, niet te ver van de Tyrreense Zeekust in de regio Lazio. De stad telt net geen 3 miljoen inwoners en is de grootste van Italië.

Video: een korte impressie van Rome

Benieuwd wat je allemaal mag verwachten van je bezoek aan Rome? In dit filmpje krijg je alvast enkele indrukken van wat er allemaal te zien en te doen is.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?