20 x mooiste bezienswaardigheden Gardameer bezoeken + wat te doen aan het Lago di Garda?

Volledige reisgids kopen voor € 10

20 x mooiste bezienswaardigheden Gardameer bezoeken + wat te doen aan het Lago di Garda?

23 januari 2024 in Italiaanse meren24 reacties

Highlights en bezienswaardigheden rond het Gardameer

Het helderblauwe Gardameer ligt in Noord-Italië tussen Milaan en Venetië en wordt omgeven door een prachtig berglandschap. Aan de oevers bevinden zich verschillende historische dorpjes, prachtige bezienswaardigheden en boomgaarden vol olijf- of citroenbomen. De meest pittoreske dorpjes bevinden zich aan de zuidelijke kant van het meer. Aan de noordelijke kant, dichter bij de Alpen, worden dan weer verschillende avontuurlijke activiteiten georganiseerd.

Het Gardameer is de ideale vakantieplek voor zowel strandliefhebbers, cultuurfanaten als avonturiers.

Praktische info & verblijven aan het Gardameer

Reisgids
Bereikbaarheid
  • Met het vliegtuig: vlieg van Brussel naar Verona (1u30). Vanuit Verona kan je verder reizen met een huurauto naar het Gardameer (nog 1 uur rijden).
  • Met de auto: 1035 kilometer vanuit Brussel, reken op ongeveer 12 uur rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Italië. Vignet nodig in Oostenrijk of Zwitserland, koop je hier.
Verblijven
Excursies en tours

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste dorpjes rond het Gardameer

  1. Riva del Garda

Riva del Garda is het grootste en meest bekende dorp aan de noordelijke oever van het meer. Vanuit Riva del Garda vertrekken drie wandeltochten en ook verschillende mountainbikeroutes. Wie het omringende berglandschap van het meer beter wil leren kennen, moet dus hier zijn.

Ook het historische centrum van Riva del Garda heeft heel wat te bieden. Je kan er het Museo Alto Garda en de Torre Apponale bezoeken. Het zijn leuke uitstapjes bij regenachtig weer.

Parco Grotta Cascata Varone

Vlakbij Torbole en Riva del Garda ligt Parco Grotta Cascata Varone, een grot waarin een waterval naar beneden stort. De grot en de waterval worden omgeven door een privé natuurpark, een klein natuurreservaat dat beschermd is dankzij het werk van de mensen die de Varone-waterval in de loop der jaren hebben beheerd.

  • Via paden, bruggen en kronkelende trappen is dit indrukwekkende natuurfenomeen vandaag de dag voor iedereen zichtbaar.
  • Tegen betaling kun je de waterval in de periode maart tot en met oktober dagelijks bezoeken, in de winter alleen op zondagen en feestdagen. Meer info vind je hier.

Een klein stukje verderop vind je het helderblauwe meertje Lago di Tenno. Over het algemeen is het ijskoud, want dit is smeltwater uit de bergen. Het is een van de meest heldere zoetwater meren in Italië en een bezoekje waard.

  1. Torbole sul Garda

Torbole sul Garda ligt naast Riva del Garda en is een andere uitstekende optie voor wie aan het noorden van het Gardameer wil verblijven.

  • Ook vanuit dit dorpje vertrekken verschillende wandelroutes. De Valletta Santa Lucia en de Sentiero Busatte-Tempesta, één van de mooiste wandelingen van de regio, zijn absolute aanraders.
  • Vanuit Torbole sul Garda kan je ook wandelen of fietsen naar Riva del Garda.
  • In Torbula sul Garda worden bovendien verschillende wateractiviteiten georganiseerd. Je kan er onder andere gaan zeilen of windsurfen.
  1. Canale di Tenno

In dit mooie dorpje kan je terecht als je het authentieke Italië wil ontdekken, want het lijkt wel alsof de tijd hier al jaren stilstaat. Toch is het (tot nu toe) nog een redelijk onbekende plek bij toeristen, wat het des te leuker maakt om door de middeleeuwse straatjes te wandelen. Je kan Canale di Tenno bereiken met de wagen (gelegen op zo’n 20 minuutjes van Riva del Garda).

Vanaf het dorpje kan je een mooie wandeling maken langs het wandelpad dat naar Lago di Tenno leidt (bekijk ligging). Een absolute aanrader! Vergeet zeker je zwemkledij niet en neem hier een verfrissende duik in het helderblauwe meer of ontspan wat op een handdoek en geniet van de mooie omgeving.

LEESTIP: Canale di Tenno is één van de vele pittoreske dorpjes in Italië, ontdek in deze blogpost nog meer van de mooiste dorpjes in Italië.
  1. Arco

Arco ligt niet aan het Gardameer, maar wel vlakbij Riva del Garda en Torbole sul Garda. Dit dorpje is het vertrekpunt van verschillende avontuurlijke tochten en staat bekend als één van de beste klimplekken in Italië. Je kan er honderden klimroutes volgen en ook het Rockmaster stadium ligt hier, een van de hoogste klimmuren ter wereld waar al verschillende kampioenschappen georganiseerd werden.

TIP: Ben je aan het Gardameer maak dan zeker een boottochtje over het meer, en kom zeker langs het Castello Scaligero, dit waterkasteel is zeker een bezoekje waardig ! Boek je tickets voor je boottocht online vanaf € 10.

  1. Malcesine

Malcesine is één van de mooiste plaatsen rondom het Gardameer. In Malcesine vind je het Castello Scaligero, een zeer goed bewaard kasteel waar je tegenwoordig ook het Museo di Storia Naturale kan bezoeken. In het kasteel kan je ronddwalen in de verschillende gangen en kamers en vergeet ook zeker niet om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over het meer.

In Malcesine kan je ook de kabelbaan naar de Monte Altissimo nemen, de hoogste bergtop bij het Gardameer. De kabelbaan overbrugt een hoogteverschil van 1500 kilometer en eenmaal boven heb je een indrukwekkend uitzicht over Malcesine en het Gardameer. Er vertrekken vanop de Monte Altissimo ook verschillende wandelroutes. Houd er wel rekening mee dat het boven op de berg heel wat frisser is dan in het dorpje beneden.

VERBLIJFTIP: Hotel Vega is een 3-sterrenhotel aan de oever van het Gardameer, op een centrale locatie in het kleine dorpje Malcesine. Het hotel beschikt over een eigen strand en een eigen tuin. Ter ontspanning kan je natuurlijk ook altijd even vertoeven in een klein zwembad met hydromassagestralen met uitzicht op het Gardameer. 's Avonds kan je genieten in het à-la-carterestaurant van gespecialiseerde Italiaanse gerechten. Meer info en boeken.

  1. Torri del Benaco

Wanneer je vaart op over het Gardameer en je passeert Torri del Benaco zal je al snel zien hoe idyllisch het eruitziet. De mooie haven trekt meteen de aandacht en natuurlijk kan je ook niet naast de 14de eeuwse burcht kijken die metershoog uitsteekt.

Torri del Benaco is een klein dorpje dat veel mensen vooral kennen als vertrek- en aankomstpunt met de ferry, maar het is veel meer dan dat. De historische burcht is al één reden om hierheen te komen, maar verder heerst hier ook gewoon een heel aangename sfeer en kan je een mooie wandeling maken door het historische dorp. Neem dus zeker je tijd om Torri del Benaco en haar boeiende geschiedenis te ontdekken!

  1. Garda

Het dorpje Garda leende zijn naam aan het Gardameer. De naam Garda stamt af van het oud-Germaanse woord “warda”, wat wacht betekent. Dat verwijst naar het kasteel van de stad dat tijdens de Middeleeuwen één van de belangrijkste en sterkste van de regio was. Het is een aangenaam dorpje waar je het hele jaar door kan genieten van het warme klimaat.

  • Wandel door het historische centrum van de stad.
  • Ga zeker eens langs bij het pittoreske kerkje Madonna della Corona. Deze kerk is gebouwd in de rotsachtige berg met uitzicht op de vallei.
  • Vlakbij Garda ligt ook Punta San Vigilio met Locanda San Vigilio, een prachtige villa waar je ook heerlijk kan dineren en uitrusten op het strand.

TIP: Vanaf het Gardameer kan je een begeleide dagtocht maken naar het heiligdom van Madonna della Corona. Bovendien geniet je van een lokale cake met Italiaanse koffie. Boek je dagtocht naar Madonna della Corona hier.

  1. Punta San Vigilio

Punta San Vigilio is een verborgen pareltje waar heel veel toeristen het bestaan niet eens van afweten. Bovendien bevind je je hier vlakbij Parco Baia delle Sirene: een mooie baai met park en privé strandje. Dit strandje is ook ideaal voor kinderen met gezinnen, want er kan gezwommen worden in de beschutte baai en er zijn ook mooie ligbedjes te huur. Je hebt vanaf Punta san Vigilio ook prachtig uitzicht op het Gardameer.

Op het schiereiland Punta San Vigilio vind je ook Locanda San Vigilio: een prachtig authentiek gebouw waar de gordijnen door de ramen wapperen, waar een heerlijk relaxte sfeer heerst én waar je een prachtig verborgen terras vindt met vlakbij een klein haventje waar bezoekers kunnen aanmeren. Vanaf deze plek heb je ook nog eens prachtig uitzicht op een 15de eeuws imposant hotel en restaurant.

Kortom is dit de perfecte plek om even te ontspannen, te genieten van de rust. En dat doe je als je het ons vraagt best met een hapje en drankje in de zon, waarvoor Punta san Vigilio nu toevallig perfect is! Vertoef tussen de locals en relax, relax, relax...

  1. Lazise

Lazise is het kleine broertje van Bardolino. Ook in dit kleine dorpje wordt namelijk wijn verbouwd. Daarnaast staat Lazise ook bekend om de thermale bronnen waar je helemaal tot rust kan komen. Er wordt ook elke week een markt gehouden waar je de lokale wijnen en heerlijke olijfolie kan kopen. Al die troeven samen maken van Lazise een van de leukste dorpjes rond het Gardameer.

In Lazise vind je verder ook nog een kasteel, het Castello Scaligero, en je kan een bezoekje brengen aan een voormalig douanekantoor vlak aan het meer. Daar werd ten tijde van de Republiek van Venetië enkele honderden jaren geleden de handel in deze regio gecontroleerd.

  1. Peschiera del Garda

Peschiera del Garda is de grootste stad aan de zuidelijke kant van het Gardameer. Het is een belangrijk verkeerspunt en waarschijnlijk ook de plek waar je zal aankomen. Zowel de SR11 als de A4 kruisen dit stadje en je kan er ook een groot treinstation vinden. Peschiera del Garda oogt daardoor iets minder idyllisch dan de andere dorpjes rondom het Gardameer, maar toch heeft het stadje heel wat te bieden.

Boven het historisch centrum torent een vijfhoekig fort uit dat met de rest van het dorpje verbonden is via een voetgangersbrug. Het fort van Peschiera del Garda was één van de vier forten die het Habsburgse Keizerrijk beschermden.

Peschiera del Garda is ook dé badstad rondom het Gardameer. Het strand Braccobaldo Bau is bovendien één van de weinige stranden waar ook honden welkom zijn. Verder kan je vanuit Peschiera del Garda ook verschillende boottochten maken naar andere dorpjes rondom het Gardameer vanaf € 17.

  1. Bardolino

Bardolino staat al sinds de Romeinse tijd bekend om de heerlijke wijnen die er worden geproduceerd en vandaag wordt Bardolino nog steeds beschouwd als de beste wijnregio van de omgeving. In Bardolino kan je dan ook vooral wijnhuizen bezoeken. Tijdens de rondleidingen neem je een kijkje in de kelders en natuurlijk kan je dan ook de lokale wijnen proeven. Er is bovendien een wijnmuseum waar je meer te weten komt over de wijnen die in Bardolino geproduceerd worden en over de geschiedenis van deze wijnstreek.

In het najaar organiseert Bardolino twee grote wijnfeesten. Tijdens het Festa dell’Uva wordt de oogst gevierd en het festival Palio del Chiaretto staat helemaal in het teken van de roséwijn. Bij beide festivals kan je overal in het stadje concerten bijwonen, langsgaan bij heerlijke eetkraampjes en indrukwekkende vuurwerkshows bijwonen. Natuurlijk kan je dan ook volop genieten van de lokale wijnen.

  1. Maak een excursie naar Verona

Verona, iedereen kent het stadje van z'n bekende inwoners en hun balkonscène, ... jawel Romeo en Juliette. Wil je graag vanuit Milaan naar Verona en het dorpje bezoeken dat Shakespeare zo intrigeerde dat hij het in z'n epos liet afspelen? Ontdek dit prachtig Italiaanse dorpje en beleef er zelf de romantische geschiedenis, ontdek hier nog meer bezienswaardigheden in Verona.

Ga mee met een daguitstap vanuit Milaan, voor € 89 bezoek je Verona en het nabij gelegen Gardameer.

  1. Onze tip: Borghetto sul Mincio

Vanuit Peschiera del Garda naar het middeleeuwse dorpje Borghetto sul Mincio

Net naast Valeggio sul Mincio kan je het kleine maar indrukwekkende dorpje Borghetto sul Mincio bezoeken. Een van de mooiste dorpjes in Italië, je vindt er authentieke huisjes en watermolens met als kers op de taart het Castello Scaligero. Dit unieke kasteel bezit een bijzondere toren in hoefijzervorm en 3 ophaalbruggen.

Jaarlijkse kan je erop de 3de dinsdag van de maand juni genieten van het Festa del Nodo d'Amore. Aan lange tafels wordt er tortellini geserveerd, er worden meer dan 500.000 knopen gemaakt door wel 40 lokale chefs.

  1. Sirmione

Sirmione is één van de meest idyllische dorpjes rondom het Gardameer. Dit rustige dorpje ligt op een schiereiland in het meer waardoor het lijkt alsof je langs alle kanten door het helderblauwe water omgeven bent. Vooral het Rocca Scaligera, het kasteel van Sirmione aan de oevers van het meer, is een bezoekje waard.

Daarnaast raden we je ook aan om rond te struinen op de ruïnes van de Grotte di Catullo, een oude Romeinse villa.

Ga mee met een gegidste tour door het centrum van Sirmione. Bezoek Scaliger Castle en geniet van het uitzicht over het meer. Bezoek ook de grotten van Catullus en loop door de ruïnes van een Romeinse villa. Boek je ticket online

Bekijk dit mooie filmpje van het Rocca Scaligera, het kasteel van Sirmione

  1. Desenzano

Desenzano is de grootste stad aan het Gardameer. Desenzano is minder pittoresk dan de andere plaatsen aan het meer, maar het is wel de ideale uitvalsbasis als je van plan bent om ook andere delen van Italië ten zuiden van het Gardameer te verkennen. Het stadje ligt aan de weg SP572 en heeft een treinstation vanwaar je onder andere naar Milaan, Verona en Venetië kan reizen.

TIP: Je kan in Desenzano ook verschillende ferry’s nemen naar andere dorpjes langs het Gardameer.

In Desenzano zelf valt er ook heel wat te zien. Je kan bijvoorbeeld de Romeinse villa aan het meer bezoeken of langsgaan bij het archeologisch museum Giovanni Rambotti om het Italië tijdens het Bronzen Tijdperk te leren kennen. De belangrijkste bezienswaardigheid van Desenzano is echter het Castello di Desenzano del Gardo, ook wel bekend als het Terrazza sul Garda. Beklim daar de toren voor een prachtig uitzicht over het meer.

  1. San Felice & Isola del Garda

In San Felice en omgeving vind je heel wat strandjes op korte afstand van elkaar en ook een ruime waaier aan campings. Daarnaast is er één bekende en prachtige bezienswaardigheid, namelijk Isola del Garda, een eiland met een sprookjesachtig kasteel. Het lijkt wel uit een Disney film geplukt! Het eiland is helaas privébezit en daarom moeilijk te bezoeken, maar er zijn een aantal momenten in een week waar je toch een rondleiding kan strikken. Neem daarvoor een kijkje op de website van Isola del Garda waar je ook je tickets kan boeken.

  1. Salò

Salò is een andere grote stad aan het meer en staat in de Italiaanse geschiedenisboeken vooral bekend als het hoofdkwartier van de Repubblica Sociale, de zetel van de fascistische overheid aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig heeft Salò één van de mooiste en langste promenades van het Gardameer. Je kan hier naast het water wandelen langs eeuwenoude huizen en tussendoor uitrusten op een terrasje vanwaar je een knap uitzicht hebt over het meer.

In Salò staat ook de Duomo di Sant’Annunziata, een vijftiende-eeuwse kathedraal waar gotische en renaissancistische bouwelementen gemengd werden. Je kan in dit romantische dorpje ook wandelen in het park Alto Garda Bresciano of je kan gaan zonnen op het strand Rimbalzello.

  1. Gardone Riviera en het Vittoriale degli Italiani

Het plaatsje Gardone Riviera is op zichzelf niet heel bijzonder, maar je kan er wel de impressionante villa Vittoriale degli Italiani bezoeken. Deze villa is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio. Dit enorme huis werd in 1921 gebouwd voor de politicus en dichter d’Annunzio om er te gaan wonen nadat hij uit een raam gevallen was.

Hij woonde er uiteindelijk tot zijn dood in 1938, maar de bouw van het complex was pas compleet in 1955 toen het mausoleum afgewerkt was. De villa is een bijzonder bouwwerk waar elke kamer een andere stijl heeft. Op het stuk land dat bij de villa hoort ligt ook een groot amfitheater en het militaire schip Puglia.

  1. Gargnano

Gargnano is een ander mooi dorpje waar je over een romantische promenade langs het water kan wandelen. Als je naar Gargnano gaat, rijd dan via de weg die over de Gardesana Occidentale gaat. De rit door dit prachtige stukje natuur rond het Gardameer is op zichzelf al een bezoek aan Gargnano waard.

Vanuit het dorpje kan je mooie wandelingen maken door de bergen of op het meer varen met een zeilboot. Je kan er ook de villa Feltrinelli bezoeken, het oude huis van Mussolini waar tegenwoordig een hotel in is gevestigd. Een andere trekpleister is de Limonaia la Malora, één van de oudste citroengaarden van de regio.

Onze tip: Ben je aan het Gardameer maak dan zeker een boottochtje over het meer, en kom zeker langs het Castello Scaligero, dit waterkasteel is zeker een bezoekje waardig ! Boek je tickets voor je boottocht online.

  1. Tremosine

Tremosine, ook bekend als “de stad die niet bestaat”, bestaat uit een verzameling van kleine dorpjes op dezelfde vlakte liggen. Pieve di Tremosine is het grootste dorpje van de groep. Je kan er over de Strada della Forra rijden, een mooie weg door een kloof die het plaatsje met de kust van het Gardameer verbindt.

De meeste toeristen gaan naar Tremosine om er van de natuur te genieten. Je kan de regio te voet of met de fiets verkennen en er worden ook veel paardrijtochten georganiseerd. Er is ook een kloof die je kan afdalen en op het water voor het dorpje wordt vaak gekitesurft. Wie geschiedenis met sport wil combineren, kan vanuit Tremosine naar de Passo Nota gaan, een populaire wandelroute door de bergen die je langs verschillende monumenten uit de Eerste Wereldoorlog brengt.

  1. Limone sul Garda

Zoals de naam misschien al doet vermoeden is Limone sul Garda vooral bekend om de uitgestrekte citroenboomgaarden. Je vindt de zure vruchten overal in en rond het dorpje. Wandel zeker ook eens rond in het prachtige historische centrum en langs de gezellige promenade. Er werd ook een spectaculair nieuw fietspad gebouwd vlak naast het water dat sportievelingen zeker eens kunnen uitproberen. Vanuit Limone kan je naar verschillende mooie dorpjes in de omgeving fietsen.

  1. Pregasina + uitkijkpunten

De mooiste uitkijkpunten met prachtig zicht op het Gardameer vind ongetwijfeld in in Pregasina. Vanaf Punta Larici en Passo Rocchetta krijg je een uitzicht om in te kaderen en nooit meer te vergeten. Hou er rekening mee dat je soms wel eerst een wandeling moet trotseren om een uitzichtpunt te bereiken. In de buurt van Pregasina kan je mountainbiken en hiken, waarvoor deze plek dan ook het meest bekend is.

  1. Activiteiten op en rond het Gardameer

23.1. Wandelen rond het Gardameer

Zowel in het noorden als in het zuiden van de regio vind je heel wat wandelpaden door de prachtige omgeving. De bekendste wandeling is de GardaTrek ten noorden van het meer, maar er vertrekken nog heel wat andere wandelroutes door de bergen en rondom het meer.

23.2. Fietsen rond het Gardameer

Ook voor mountainbikers zijn er opties genoeg. In totaal werden er maar liefst 44 fietsroutes uitgestippeld rondom het meer. De meeste daarvan overlappen grotendeels de wandelpaden, maar andere routes brengen je langs heel andere wegen. De route door de Sarca-vallei is één van de beste en makkelijkste routes in de regio. Ook de routes Monte Calino en Senitero del Ponale zijn echte aanraders. Maak een fietstocht eventueel met een wijnproeverij. Bekijk hier de mogelijkheden.

23.3. Suppen op het Gardameer

Wie houdt van water kan zich wagen aan een (initiatie) SUPPEN op het Gardameer. Stand Up Paddling is zeer toegankelijk, dus ook voor nieuwelingen een ideale manier om snel en autonoom een deeltje van het Gardameer te verkennen. Hou er wel rekening mee dat het Gardameer wel erg groot is, we hadden soms het gevoel eerder op zee dan op een meer te paddelen. Zeker als er wat sterke wind staat kunnen er al snel stevige golven gevormd worden. Wie wat onzeker is kan ook mee met een tour. Meer info en verhuurcentra vind je hier.

23.4. Paragliden op het Gardameer

Altijd al eens met een parachute willen zweven boven het prachtige blauwe water? Dan moet je dit zeker eens proberen op het Gardameer. Zo kan je vanaf de Monte Baldo ongeveer 20 minuten naar beneden zweven naar een speciale landingsplaats bij Malcesine. Ondertussen geniet je van prachtige uitzichten op het meer en omgeving!

Echt iets voor jou? Je paragliding kan zowel individueel als samen met een instructeur, ook wel een tandemsprong. Boeken kan bijvoorbeeld bij Fly2Fun in Malcesine.

23.5. Gardaland en Sea Life

Gardaland is een pretpark bij het Gardameer. Boek je tickets voor het Gardaland online, zo sla je alvast de wachtrijen over.

Als je met kinderen reist, is Gardaland een leuke daguitstap voor het hele gezin. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich er uitleven op verschillende achtbanen en andere attracties. Sea Life is een groot aquarium waar meer dan 5000 dieren leven.

23.6. Met een riva op het Gardameer

Met een Riva boot varen op het Gardameer is ongetwijfeld de moeite waard, maar natuurlijk ook wel een van de duurste opties. Riva's zijn luxueuze speedboten en worden gezien als de Rolls-Royce onder de jachten. Een Riva heeft een prachtig achterdek waar je kan genieten van de zon, maar ook overdekte plekjes als je liever in de schaduw schuilt. Vaar richting Gardone Riviera en genieten van de mooie uitzichten en de warmte van de Italiaanse zon. Op de website van Riva Charter kan je de mogelijkheden en prijzen bekijken.

  1. Waar verblijven rond het Gardameer?

24.1. Waar verblijf je best?

Wanneer je naar het Gardameer op vakantie gaat, heb je heel veel keuze aan accommodaties. In elk dorpje vind je verschillende hotels, bed and breakfasts en appartementen. Er zijn ook heel wat campings in de buurt.

Waar je het beste verblijft, hangt af van wat je precies wil doen rond het Gardameer.

  • Als je van plan bent om rond het meer te trekken, dan raden we je aan om een van de grotere steden als uitvalsbasis te nemen. Dat is op zich geen noodzaak, want eigenlijk zijn alle dorpjes goed met elkaar verbonden waardoor je makkelijk van het ene stadje naar het andere kan reizen. Bekijk de hotels en prijzen
  • Wil je een rustige zonvakantie, kies dan voor een van de pittoreske dorpjes om van de Italiaanse sfeer te kunnen genieten. Bekijk de hotels en prijzen

24.2. Onze tips

  • Een goede budgetoptie is het Garda Family House. Alle kamers bieden uitzicht op het Gardameer of de tuin. De kamers zijn comfortabel en verzorgd en 's morgens word je verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet.
  • Kies je voor pure luxe en een sterrenbehandeling? Ga dan naar Grand Hotel Terme, gelegen recht tegenover het meer en op een steenworp afstand van het historische centrum van Sirmione (populaire verblijfplaats). De elegante kamers zijn prachtig ingericht en perfect uitgerust, er is een wellness, zwembaden, ligstoelen, ontspanningsruimte, een fitnessruimte en bovenal: een prachtig uitzicht over het meer!
  • Als middenklasse hotel raden we het Parc Hotel Flora aan. Dit mooie en best wel luxueuze hotel heeft een spa, privézwembad, mooi uitzicht en biedt ontbijt. Het hotel wordt omgeven door een prachtig mediterraan park met directe toegang tot het strand. Sommige kamers hebben een balkon dat uitkijkt op de bergen of het meer.
  • Een uitstekende optie om te kamperen in de buurt van het meer is Camping Village San Francesco. Deze verzorgde camping heeft een zwembad, restaurant, tennisbaan, kinderspeelplaats en voorziet amusement voor 's avonds. Bovendien is het gelegen aan de oevers van het Gardameer.
  1. Route rondreis Gardameer & Noord-Italië

We hebben een unieke rondreis Gardameer, Piëmonte en Ligurië, 3 prachtige Noord-Italiaanse regio's. De drie regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 10-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze route.

  1. Mis niets: download onze reisgids Gardameer

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie aan het Gardameer? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Gardameer met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Gardameer downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 13 maart 2024 - Els spapen

Topsite, veel om te ontdekken. Goede tips opgedaan!

- 1 februari 2024 - Carine Vanassche

Heel goeie site !

- 29 september 2023 - Cees Hogendoorn

Leuke gegevens, om alvast veel voorpret te hebben voor de komende vakanties

- 19 juli 2023 - Paul

Deze reisgids ziet er zeer goed uit. In augustus gaan wij naar het Gardameer en zullen er dan zeker gebruik van maken. Heb al diverse bezienswaardigheden aangestipt, die wij zeker gaan bekijken.

- 3 juni 2023 - edje

mooie dokumentatie die ons zeker van nut zal zijn

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?