Premium

Stadswandeling door San Leo: ontdek de mooie, oude stad + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door San Leo: ontdek de mooie, oude stad + kaartje

  • Startpunt: Forte di San Leo
  • Eindpunt: Torre Civica
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

San Leo ligt in het hart van het platteland van Montefeltro, ten zuidwesten van Rimini. Het stadje is een afgelegen juweeltje waar je tijdens je rondreis door Emilia-Romagna zeker een tussenstop kan maken. Het stadje barst van de bijzondere bouwwerken en in de omgeving kunnen natuurliefhebbers zich uitleven op talloze wandelpaden. San Leo staat vermeld als een van de 'mooiste dorpen van Italië', tijdens onze stadswandeling ontdek je alvast waarom!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling San Leo langs de mooiste bezienswaardigheden

Onze uitgestippelde stadswandeling brengt je langs de mooiste plekjes en topbezienswaardigheden van de stad. We beginnen de wandeling meteen met een bezoekje aan de belangrijkste trekpleister van de stad: het imposante kasteel Forte di San Leo bovenop een heuvel. Het was vroeger een gevangenis en nu is er een museum in gevestigd waar oude wapens en martelwerktuigen tentoongesteld worden.

Na je museumbezoek, geniet je nog van een spectaculair uitzicht over de oude binnenstad en het prachtige landschap. Vervolgens wandel je verder naar het historische centrum van de stad waar je de oudste kerk Pieve di Santa Maria, de kathedraal van San Leo en dorpstoren, Torre Civica kan bezichtigen. Na je stadswandeling kan je nog even de sfeer opsnuiven op het Piazza Dante, een gezellige plek met verschillende cafeetjes en restaurants.

VERBLIJFTIP: In stadscentrum van San Leo kan je verblijven in het San Leo Albergo Diffuso. Het hotel beschikt over klassiek ingerichte kamers, een gezellig terras met uitzicht op de historische gebouwen in de stad en biedt iedere ochtend een zoet Italiaans ontbijt. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?