De 5 Cinque Terre bezoeken? Kleurrijke bezienswaardigheden + wandelingen

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 5 Cinque Terre bezoeken? Kleurrijke bezienswaardigheden + wandelingen

10 juni 2024 in Ligurië18 reacties

Alle info om de kleurrijke Cinque Terre dorpjes te bezoeken + verblijftips

De Cinque Terre dorpen zijn 5 vrolijk gekleurde dorpjes aan de Italiaanse Riviera kust. De dorpjes zelf zijn zeer in trek bij toeristen, maar ook de wandelpaden tussen de dorpjes zijn ongelofelijk prachtig en zeker een bezoek waard.

Dit deel van Italië samen met het nationaal park hebben terecht een plekje gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kies je beste paar wandelschoenen uit en bezoek deze 5 leuke dorpjes!

Praktische info & tickets daguitstappen Cinque Terre

Duur1 - 3 dagen ()
Vliegtickets1u45 vliegen naar Florence, Genua of Pisa, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij TUIFly of Cheaptickets
VerblijvenGoede overnachtingen nabij Cinque Terre zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 265) of Euroreizen (va. € 395)
HuurautoCinque Terre kan je best met de trein bezoeken. (boek je ticket + gids hier online). Wil je meer van de omgeving zien dat is een auto zeer handig, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Overzicht van de 5 dorpjes van de Cinque Terre

De naam 'Cinque Terre' heeft als letterlijke vertaling 'vijf landen'. Die naam verwijst natuurlijk naar de vijf dorpjes die samen de ‘Cinque Terre’ vormen. Sinds 1997 staan alle vijf de dorpen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en maken ze samen deel uit van een nationaal park waar ook de wandelpaden, het binnenland en een deel van de zee onder benoemd zijn. Cinque Terre is gelegen aan de prachtige kust in Ligurië in Italië.

De 5 Cinque Terre dorpjes zijn met elkaar verbonden door wandelpaden die de mooie natuur van de bloemenriviàra doorkruisen. Van noord naar zuid vinden we de dorpjes als volgt:

1.1. Monterosso al Mare

Monterosso al Mare, of kortweg Monterosso, is het grootste en oudste dorp van de Cinque Terre. Het werd voor het eerst gedocumenteerd in 1056. Het dorp bestaat uit 2 delen met enerzijds het oude centrum en het nieuwe en anderzijds het meer toeristische gedeelte Fegina, dat vanaf de jaren 50 in de vorige eeuw werd ontwikkeld.

We raden ook aan om de tijd te nemen om rustig door het oude centrum te wandelen de pleintjes, straatjes en winkeltjes te ontdekken. Deze plek is ideaal om een hapje te eten of een origineel souvenir op de kop te tikken!

Monterosso is het enige dorp van de Cinque Terre met een strand en het dorp staat verder bekend om de vele citroenbomen die om het dorp te vinden zijn. Huur hier dus zeker een paar uurtjes een strandbedje en relax to the max! Je hebt zowel een strand aan de kant van het oude stadscentrum als in het nieuwe gedeelte, waar het strand wat groter is.

In het dorp zijn de resten van het kasteel Palazzo del Podestà (de 14de eeuwse kerk van Johannes de Doper), het oude klooster en het castello dei Fieschi te bezichtigen.

TOUR: Benieuwd naar Monterosso al Mare? Ontdek dit prachtig dorpje aan de hand van een georganiseerde tour van en naar Monterosso al Mare.

Daarnaast vind je hier ook de Gigante, de reus van Monterosso, namelijk een stenen beeld van Neptunes dat aan het begin van de 20ste eeuw door Arrigo Minerbi gemaakt werd. Het beeld is in de Tweede Wereldoorlog beschadigd door bommen en door de daaropvolgende jaren door zware golven, maar is daardoor zeker niet minder imposant.

Op zoek naar een restaurantje in Monterosso al Mare? Dan kunnen we Ristorante Ciak aanbevelen.

1.2. Vernazza

Vernazza wordt gezien als het mooiste dorp van de Cinque Terre. Dit dorp werd voor het eerst gedocumenteerd in 1080 en in het dorp zijn nog veel restanten van de middeleeuwse forten terug te vinden. Sommige mensen vinden dit dorpje het mooiste van de vijf, omdat het zo gezellig is en veel charme heeft. Er is bijvoorbeeld een erg mooi baaitje, een kleine kerk, prachtige huisjes in alle kleuren van de regenboog, oude bootjes en nog veel meer. Je vertoeft je meteen in een oud vissersdorpje en de sfeer is fantastisch.

 • De kerk van Santa Margherita di Antiochia uit 1318 en het Doriakasteel uit de 15de eeuw dat tegen de piraten beschermde, zijn de grote bezienswaardigheden in het dorp.
 • Daarnaast zijn de restanten van een amfitheater in het dorp te vinden en bevat Vernazza een grote haven.
 • Vernazza was dan ook de maritieme basis vanwaar boten de middellandse zee opgingen om het land te beschermen tegen piraten.
 • Een van onze hoogtepunten in Vernazza is het prachtig uitzicht, maar hiervoor moet je wel een stevige klim trotseren. Volg de borden van het wandeling naar Monterroso en dan bereik je na een steile (maar korte) klim een uitzichtpunt (bekijk ligging). Liefde op het eerste gezicht, opgelet het viewpoint ligt op het officiële wandelpad van de Cinque Terre, dus je hebt een Cinque Terre Card nodig.

REISGIDS: Wil jij ook graag de schoonheid van Vernazza met eigen ogen bewonderen? Dat kan! Met onze reisgids Ligurië & Piëmont ontdek je de mooiste bezienswaardigheden.

1.3. Corniglia

Corniglia vond haar oorsprong al in de Romeinse tijd toen het gebied het land van de familie Cornelia was. Hierna is het voor lange tijd het land van de graven van Lavagna geweest, waarna het uiteindelijk in 1276 opgekocht werd door de republiek van Genoa.

Corniglia is het enige dorpje van de Cinque Terre die niet direct met de zee verbonden is en de huisjes van het dorp zijn gelegen op een rots op 100 meter hoogte boven zeeniveau. Hierdoor is Corniglia eerder een agrarisch dorp dan een vissersdorp zoals de andere 4 dorpen. Het dorp is alleen te bereiken via een trap met 382 treden. In het dorp is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de kerk van Sint-Pieter die in de 14de eeuw gebouwd is en bijzonder mooi gedecoreerd is, de gevel bestaat volledig uit Carrara marmer.

Corniglia is over het algemeen minder druk dan de andere dorpjes, wat wel eens aangenaam kan zijn. Wanneer je door de smalle straatjes slentert richting de kerk, neem dan zeker eens een kijkje achter de kerk. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de omgeving rond Corniglia. Verder is dit ook de perfecte plek om een lekker drankje te drinken of één van de vele gezellige terrasjes.

1.4. Manarola

Manarola staat vooral bekend om de wijn, maar daarnaast bevat het een aantal bijzondere gebouwen, zoals het molenwiel waaraan het dorp de naam dankt en de kerk van San Lorenzo uit 1338. Er is ook een oude witte cementen piramide te vinden in het dorp die vroeger als merkteken werd gebruikt door zeevaarders.

Manarola is een erg fotogenieke plek. Wanneer je Cinque Terre opzoekt, zal je vaak dit gekleurde dorpje zien opduiken. De beste plek om de allermooiste foto’s te nemen van Manarola is bij het Manarola Scenic Viewpoint (bekijk ligging). Dit uitzichtpunt is erg populair en daarom ook drukbezocht door toeristen, maar het blijft wel erg mooi, dus vonden wij het de drukte waard. Leuk weetje: tijdens de kerstperiode vind je in Manarola een kerststal met 15.000 lichtjes.

TIP: Breng een onvergetelijke avond door in een gezellige wijnbar in Manarola en proef 3 verschillende lokale wijnen. Tijdens deze wijnproeverij geniet je nog van enkele lokale hapjes en leer je meer over de traditie en diversiteit achter de beroemde wijnbereiding van Cinque Terre. Boek je wijnproeverij in Manarola hier.

1.5. Riomaggiore

Riomaggiore is het meest zuidelijk gelegen en dit dorp ziet er pas écht nog helemaal uit als een vissersdorp. Meer zelfs, het ruikt er ook echt naar vis! Deze plek is de meest ongerepte van de vijf. Je kan het verkennen al wandelend door de steile paden, de duistere steegjes en passeer ook zeker langs het kleine baaitje met vissersboten. Wie wil kan er het liefdespad bewandelen van Riomaggiore naar Manarola.

Hier vind je meer traditioneel leven en minder toeristische ontwikkeling. Wil je ook hier een zonsondergang of mooi uitzicht meepikken? Ga naar in de baai op zoek naar het uitzichtpunt dat hier wat hoger gelegen is (bekijk ligging).

Riomaggiore werd voor het eerst gedocumenteerd in 1251, toen het onderdeel werd van de republiek van Genova. De gebouwen in het dorp zijn hoog gebouwd en bevatten meerdere verdiepingen en zijn gekleurd in tinten roze, rood en oker. In het dorp is een oud stenen kasteel te vinden welke voor het eerst genoemd werd in documenten uit de 6de eeuw, waarin het gebouw al ‘oud’ werd genoemd. Daarnaast is ook de kerk van Johannes de Doper uit 1340 met een houten beeld van Maria een grote bezienswaardigheid.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf in dit vissersdorpje? Bekijk het volledige aanbod hotels in Riomaggiore.

 1. Wandelingen langs de Cinque Terre

 • Tussen de 5 dorpjes liggen verschillende wandelpaden die voor jarenlang de enige wegen tussen de dorpen en de vlakbij gelegen dorpen en steden waren.
 • Er zijn 3 grote paden die tussen de verschillende dorpen lopen, en daarnaast nog een hoop kleinere paden, zo'n 50 in totaal. De routemap kan je online vinden via deze link.

2.1. Het Sentiero Alto wandelpad

Het Sentiero Alto pad is een oude ezelweg die dateert uit de Romeinse tijd. Het pad begint in Levanto en loopt via een bergrug naar Porto Venere. Het pad is 40 kilometer lang, recht en zonder puin, waardoor het door iedereen te belopen is. De hele route duurt minstens 10 uur, maar het is aan te raden om het pad in delen op te delen.

2.2. Het Sentiero Azzuro wandelpad

Het Sentiero Azzuro pad is 12 kilometer lang en loopt langs de 5 dorpjes via de kust. Hierbij kom je dan ook langs verschillende olijfgaarden en wijngaarden en ook de Via dell’Amore is een onderdeel van dit pad. Het hoogteverschil op deze route is 600 meter, maar dit is verdeeld over 10 kilometer en het is dan ook zeer goed te doen voor elke wandelaar. De route duurt ongeveer 4 uur.

2.3. Via dei Santuari wandeling

Het derde grote pad is de Via dei Santuari die via de kerken die net buiten de dorpen gelegen zijn gaat. Het pad gaat via een makkelijke route en het is goed begaanbaar voor elke wandelaar, aangezien dit een vrij eenvoudige wandeling is, is deze ook zeer druk. Deze loopt van Riomaggiore naar Monterosso en staat ook wel gekend als het blauwe pad.

2.4. Wandeling van Corniglia via Volastra naar Manarola

Als de vorige wandelpaden je vooral het mooiste langs de kust lieten zien is dit wandelpad (6P trail) eentje die je meer het hinterland inbrengt. Zo kom je langs wijngaarden en olijfboomgaarden, citroenplantages en bossen. Onderweg kom je langs het 2000 jaar oude kleine dorpje Volastra, vroeger heette het Vicus Oleaster, wat "het dorp van de olijfgaard" betekent. De route is ongeveer 5 km lang, reken op 2u30 om deze af te wandelen. De trail kan je hier downloaden.

 1. Wat is de beste reistijd om de Cinque Terre te bezoeken?

De dorpjes en de bijbehorende wandelpaden zijn het hele jaar door geopend, maar het is aan te raden om de paden alleen bij daglicht te betreden. Over het algemeen is het klimaat hier is zo heerlijk, dat je zelfs in januari kan komen wandelen.

De beste tijd voor een bezoek aan de Cinque Terre is echter afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wil je graag vertoeven aan zee? Dan is de beste reistijd vanaf half mei tot eind september. Vergeet ook zeker je goede wandelschoenen niet aan te trekken en je beste zonnecrème op te smeren op warme zomerdagen!

 1. Tickets voor het Parco Nazionale delle Cinque Terre

De dorpjes van de Cinque Terre en de verschillene wandelpaden zijn onderdeel van het Parco Nazionale delle Cinque Terre. Wil je graag een wandeling maken langs de paden dan heb je een toegangskaartje nodig. Er bestaan 2 verschillende kaartjes, eentje enkel voor de wandelpaden (Cinque Terre Trekking Card) en de andere wandelpaden + trein tussen de dorpjes (Cinque Terre Treno Card)

 • Cinque Terre Trekking Card: Geldig voor 1 of 2 dagen, hiermee kan je de wandelpaden betreden en heb je de mogelijkheid om de bus naar Biassa te nemen, geeft je toegang tot de openbare toiletten (anders €1 per bezoek kosten) en geeft je toegang tot de WiFi verbinding op de treinstations. De kaart kost €7,50 voor volwassenen, €4,50 voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en €6 voor iedereen ouder dan 70 jaar. Bestel deze online.
 • Cinque Terre Treno Card: Hiermee kan je naast de wandelpaden betreden ook gebruik maken van de trein tussen de verschillende dorpjes. De kaart kost €16 voor volwassenen, €10 voor kinderen. De Cinque Terre kaart is te verkrijgen bij de touristencentra in de Cinque Terre, aan het begin van elke deel van de paden, bij de treinstations en online.
 • Het is ook mogelijk om begeleide excursies en dagtrips te maken, meer info vind je hier.

Hieronder nog enkele mogelijke tours en dagexcursies die je kan maken naar de Cinque Terre dorpjes

 1. Vermijd wachtrijen in de Cinque Terre dorpjes

De Cinque Terre zijn zeer populair onder toeristen, waardoor er nog maar anderhalf miljoen bezoekers per jaar over de wandelroutes mogen. Daarnaast zijn de dorpjes erg klein en is het al snel erg druk. Het is dan ook aan te raden om het hoogseizoen te vermijden en in het vroege voorseizoen of het late naseizoen naar de dorpjes te gaan.

Meer info om tours en daguitstappen online te boeken met een rondvaart of wijnproeverij.

Onze tip: Ben je er in het hoogseizoen, dan is het aan te raden om de dorpjes niet in volgorde te bezoeken, iedereen doet dit immers. Start je dag in Vernazza en doe Monterosso al Mare dan als laatste op je terugrit.
 1. Hoe met de trein de Cinque Terre bezoeken?

6.1. Maak het jezelf gemakkelijk en comfortabel en neem de trein

Je zal het merken als je met je auto in de buurt van de Ligurische kust en de Cinque Terre komt, het is er aardig druk en een parkeerplaats vinden zal niet eenvoudig zijn. Kies daarom voor de trein, het is comfortabel, goedkoop en je krijgt er nog eens een uniek uitzicht bovenop.

De dorpjes van de Cinque Terre zijn echt gemakkelijk te bezoeken met de trein. Elke dorpje heeft zijn station en het is maar een paar minuten rijden tussen elke halte. We vertrokken zelf in Monterosso al Mare en nog geen 3 minuten later was onze volgende stop in Vernazza er al. Er zijn treinen elke 20 minuten.

Wil je graag alle haltes afrijden van noord naar zuid? Dan ben je van Monterosso al Mare naar Riomaggiore zo'n 15 minuten onderweg.

6.2. Koop een Cinque Terre Card Train

 • Hiermee heb je een een volledige dag onbeperkt toegang tot de trein op de Levanto - Cinque Terre - Le Spezia lijn
 • Onbeperkt toegang het het Cinque Terre nationaal park
 • Je kan tevens gebruik maken van de bussen en gratis de openbare toiletten gebruiken
 • In het laagseizoen betaal je € 13 per persoon (november tot maart)
 • In het hoogseizoen betaal je € 16 per persoon (maart tot november)
 • Je kan deze kaart kopen in elk treinstation op Levanto - Cinque Terre - Le Spezia lijn of online.
 1. Hoe met de boot de Cinque Terre bezoeken?

Graag de Cinque Terre vanaf het water zien? Het is een goed idee om bijvoorbeeld eerst de trein te nemen en terug te keren met de boot. Er vaart een hop-on/hop-off boot tussen de dorpjes met stops in La Spezia, Vernazza, Monterosso en Proto Venere (Corniglia heeft geen haven wegens zijn hoge ligging).

Een ticket kost € 37 voor volwassenen en € 15 voor kinderen voor een volledige dag. Alle info en stops kan je vinden op de site van Navigazione Golfo dei Poeti of in deze handige PDF met uurrooster.

 1. Wegbeschrijving naar de dorpjes

8.1. Te voet

Het is mogelijk om van het ene dorpje naar het andere te stappen met de verschillende uitgezette wandelroutes.

 • De route tussen Monterosso en Vernazza is 3,5 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Dit stuk is dan ook het zwaarst.
 • Tussen Vernazza en Corniglia loopt een route van 4 km welke zo'n anderhalf tot 2 uur duurt.
 • De routes tussen Corniglia en Manarola en tussen Manarola en Riomaggiore zijn een stukje makkelijker.
 • De route tussen Corniglia en Manarola is 3 km lang en neemt ongeveer 1 uur in beslag.
 • De route tussen Manarola en Riomaggiore 1,5 km lang is en ongeveer een 30 minuten in beslag neemt.

8.2. Met het openbaar vervoer

Vanaf Milaan, Pisa, Genoa, Florence:

 • Dagkaart trein €16.
 • Enkele rit groene bus €2,50. Opgelet: rijden niet tussen de 5 dorpjes, maar wel vanaf de dorpjes naar mooie, minder bekende plekken in de buurt.
 • Explora 5 Terre bussen rijden wel tussen dorpjes, rijden vanaf 8u30 tot 22u, dagpas kost €22, kinderen van 4 tot 12 jaar €17.
 • Ferryboot dagkaart €37

8.3. Met de auto

In de Cinque Terre kan je niet met de auto rondrijden, en parkeren kan dan ook alleen buiten de dorpjes. Het is dan ook aan te raden om met het openbaar vervoer de dorpjes te bezoeken.

 1. Praktische info voor je bezoek aan de Cinque Terre

 • Draag goede wandelschoenen wanneer je de Cinque Terre bezoekt.
 • Bezoek de dorpjes in mei of september, wanneer het niet zo warm is.
 • Vergeet je zeker niet in te smeren met een goede zonnecrème op deze warme zomerdagen.
 • Neem genoeg water mee wanneer je de dorpjes bezoekt en in de regio gaat wandelen.
 • De wandelpaden kunnen onaangekondigd worden gesloten wanneer het te gevaarlijk zou zijn om de paden te betreden. Dit is vaak als gevolg van modderstromen, hevige regen en andere natuurverschijnselen.
 • Je kan je bagage achterlaten in de bagageopslag van het treinstation van Riomaggiore of van La Spezia.
 • Meer info om tours en daguitstappen online te boeken met een rondvaart of wijnproeverij.
 1. Kaartje met de ligging Cinque Terre dorpjes

Op onderstaande kaart zie je de 5 verschillende dorpjes liggen. De blauwe lijn is de route die je met de auto moet afleggen.. terwijl de trein de Cinque Terre dorpjes aandoet langs de kust.

 1. Waar overnachten in Cinque Terre?

11.1. Monterosso al Mare

 • Albergo Degli Amici is een prachtig klein hotelletje in Monterosso al Mare, gelegen op slechts 3 minuutjes wandelen van het strand. Deze cosy en huiselijke bed & breakfast is eigendom van de lokale bevolking en wordt goed onderhouden. Je kan er rustig ontspannen op het zonneterras en de dakterras en vanaf hier ook genieten van de mooie uitzichten op de Italiaanse Rivièra. Het ontbijt is ook erg lekker. Je krijgt een goede prijs-kwaliteit. Meer info en prijzen.

 • Villa Tanca Luxury Collection is een luxe villa in Monterosso die je zowel uitzicht op zee biedt als op de mooie huisjes op de klif van de Cinque Terre. Erg indrukwekkend! Het is perfect voor gezinnen of grote groepen en er is on-site kinderopvang (tegen een vergoeding). Het is gelegen op een paar minuutjes te voet van het strand van Monterosso en andere populaire plaatsen. Meer info en prijzen.

 • Boek je je overnachting liever in een appartementje, kijk dan eens naar Tramonto sul Mare. Deze accommodatie ligt vlakbij de zee en is modern en gezellig ingericht. Het treinstation is in de buurt, winkeltjes, het oude centrum... Bovendien krijg je ook een mooi uitzicht! Meer info en prijzen.

11.2. Vernazza

 • Hotel Gianni Franzi is een van de best betaalbare middenklasse hotels in Cinque Terre. En dat is vooral opvallend, omdat Gianni Franzi op minder dan 5 minuten wandelen van het hoofdstrand ligt. Dit roze (!) hotel ligt ook nog eens bovenop een klif met uitzicht op de zee. Meer info en prijzen.

 • La Polena biedt zicht op de zee en heeft mooie moderne kamers. Dit appartement is erg goed gelegen bij de haven en dichtbij verschillende restaurantjes. Er is ook een dakterras waar je een 360-graden uitzicht hebt over Vernazza. Meer info en prijzen.

11.3. Corniglia

 • Het Affittacamere Le Terrazze is een typisch Italiaans pension met een gezellige inrichting. Er zijn tweepersoonskamers of ruime appartementen beschikbaar. De appartementen hebben een eigen keuken en is gratis WiFi in openbare ruimtes. We vinden deze plek ideaal voor koppels. Meer info en prijzen

 • Hanging Garden is een betaalbaar hotel gelegen in het hart van Corniglia. Het is dichtbij het stadscentrum en het ligt hoog op een heuvel in het Cinque Terre National Park. Er is een dakterras en de kamers hebben een eigen kitchenette. Op deze plek vind je de echte lokale Italiaanse charme terug. Meer info en prijzen

 • De mooie woning Arbanella is iets duurder, maar nog steeds betaalbaar. Het uitzicht is waanzinnig: je kijkt op de wijngaarden en groene heuvels die als het ware in de zee versmelten. De kamers zijn comfortabel en er is gratis WiFi. Meer info en prijzen

11.4. Manarola

 • In het gunstig gelegen Ca' D'Andrean krijg je een moderne kamer en een heerlijk ontbijt, bestaande uit cappuccino's, croissants, vers sap en andere zelfgemaakte Italiaanse lekkernijen. Dit is alvast een goede reden reden om hier je overnachting te boeken. Er is gratis WiFi in het hele hotel, ook op de kamers. Je kan ontspannen aan de bar of in de tuin. Meer info en boeken

 • Een erg goed middenklasse hotel is Olimpo Affittacamere. Je hebt een prachtig uitzicht op de zee en het dorpen het ligt vlakbij het treinstation. Een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Meer info en boeken

 • Il Sogno di Manarola by The First is een luxe optie, maar je kan er tegen een degelijke prijs verblijven buiten het hoogseizoen. Verwacht je hier aan pure luxe! Er zijn slechts drie privé-appartementen en die kijken uit op Manarola. Je hebt een eigen terras en ligstoelen en alles is super modern. Meer info en boeken

11.5. Riomaggiore

 • Locanda Ca Da Iride is volgens ons de beste budgetoptie in Riomaggiore. En dit betekent niet dat het hotel niets te beiden heeft. Het ligt dichtbij stadscentrum en je hebt uitzicht op zee en er is ontbijt. Dit hotel is er intiem en zeker een goede optie. Meer info en boeken

 • Ook bij Affittacamere Le Giare krijg je een mooi uitzicht en word je voorzien van ruime schone kamers. Er zijn kamers beschikbaar met mooie balkons. Op slechts 5 minuten (te voet) sta je op het strand. Goede prijs-kwaliteitverhouding en comfort. Meer info en boeken

 • Cinqueterre Residence is een van de meest aanbevolen hotels in de omgeving en wij begrijpen waarom. Gasten hebben hier een privé-hot tub en zonneterras. Je hebt er een super uitzicht, de ligging is top en er is parking in de buurt. Je kan ook een heerlijk en erg uitgebreid ontbijt bijbestellen. Meer info en boeken
 1. Voorproefje: sfeervolle beelden van Cinque Terre

Kan je haast niet wachten om je uitstap naar de kleurrijke Cinque Terre te plannen? Kom dan alvast in de sfeer met dit filmpje vol prachtige beelden, mooie uitzichten, leuke sfeermomenten en nog veel meer!

 1. Extra: download je gratis reisgids Cinque Terre

Wil je ook niets missen tijdens je vakantie in Ligurië en de Cinque Terre? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ligurië met meer dan 40 bezienswaardigheden en tips van locals. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Ligurië en ga op pad!

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 maart 2024 - Johan

Prima info. Geen probleem.

- 31 januari 2024 - DECLOEDT JOZEF

Goede tips gevonden in verband met 5 Cinque Terre. Dank!

- 28 januari 2024 - De Buck Boudewijn

We plannen een reisroute langs de iIaliaanse Riviera.In elk geval hebben we reeds nuttige informatie over Ligurië.We plannen nog verder

- 2 januari 2024 - Pierre Vindevogel

Mooi om dit te zien en een push om ter plaatse te zijn

- 2 januari 2024 - Ina Meliadó-van Kuil

Een goed beschreven interessante reisgids, hoop hem te kunnen gebruiken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?