Premium

Wandeling naar de Monte Vettore in Nationaal park Monte Sibillini

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling naar de Monte Vettore in Nationaal park Monte Sibillini

  • Startpunt: Parking Forca di presta
  • Eindpunt: Parking Forca di presta
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 9,9 km
  • Duur: 5 uur

Het nationaal park Monte Sibillini werd opgericht in 1993 en beslaat en beschermt nu meer dan 70 000 hectare van Umbro-Marchigiano, de hoogste berggroep in de Apennijnen. De blikvanger van dit gebied is de Monte Vettore, die piekt op 2476 meter boven de zeespiegel.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Alle info over je wandeling naar de Monte Vettore

De wandeling van 9,9 km start bij de parkeerplaats van Forca di Presta (bekijk ligging) en duurt ongeveer 5 uur. De top van de Monte Vettore, omgeven door roodachtige kliffen, is de kroon op de Regina Sibilla. Volgens de plaatselijke middeleeuwse traditie werd de mysterieuze Apennijnse sibille hier door God gestraft en opgedragen om in een berggrot te wonen en de Dag des Oordeels af te wachten. De sibille was in opstand gekomen nadat ze vernomen had dat niet zij, maar wel een nederige Judese maagd verkozen was als moeder van God.

De sibille was in zekere zin een weldadige fata (fee) die af en toe met haar gevolg uit de bergen afdaalde om de dorpsmeisjes alle geheimen van het spinnen en weven te leren en met jonge mannen te dansen. Op de Monte vettore kan je kuilen in de rotsen zien die gemaakt zouden zijn door de voeten van de geitachtige fata's die terug de berg op klauterden in een poging om voor zonsopgang terug hun veilige grot te bereiken.

De Monte Vettore kan het hele jaar door worden beklommen. In de zomer is de normale route een relatief gemakkelijke wandeling. In de winter wordt de weg naar de Forca di Presta bergpas tussen Castelluccio en Arquata del Tronto altijd goed onderhouden, al krijg je dan met dikke pakken sneeuw, lage temperaturen en een snijdende wind te maken, waar deze berg beroemd om is.

Le Marche & Abruzzo

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Le Marche & Abruzzo

Ontdek De Marken en Abruzzen via 7 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?