Waar overnachten aan de Amalfikust? 20 x mooiste verblijven van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten aan de Amalfikust? 20 x mooiste verblijven van goedkoop tot luxe

Tijdens je bezoek aan de Amalfikust, heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven aan de prachtige Amalfikust.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Il Riguolo Holiday Home (Vietri sul Mare)

Il Rigiuolo is een charmant vakantiehuis op de eerste verdieping van een historisch gebouw in het centrum van Raito, een karakteristiek dorp in Vietri sul Mare. Het appartement, volledig gerenoveerd en smaakvol ingericht, heeft grote kamers zoals de keuken, woonkamer, twee tweepersoons slaapkamers, twee badkamers en een kleine wasruimte. Verdere geniet je ook van een adembenemend uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Lloyd's Baia Hotel (Vietri sul Mare)

Het Lloyd's Baia Hotel is rustig gelegen aan het zuidelijke uiteinde van de kust van Amalfi, op een panoramische klif boven het eigen strand. Het hotel biedt modern ingerichte kamers met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet en nadien het strand bezoeken. Het hotel bevindt zich in Vietri Sul Mare, op 10 minuten rijden van de haven van Salerno. Meer info en boeken.

  1. Bella Baia Campsite (Maiori)

Bella Baia Campsite biedt luxe tenten in Maiori in de regio Campania. De glamping beschikt over gemeubileerde tenten en een eethoek in de buitenlucht waar je ook gebruik kan maken van een barbecue.

's Ochtends kan je een prachtige ochtendwandeling maken langs het rotsachtige strand dat je kan bereiken via de trappen. Verder biedt de accommodatie ook een boodschappendienst en worden er lunchpakketten verzorgd. Meer info en boeken.

  1. B&B Villa Mary Suites (Positano)

B&B Villa Mary Suites is een gezellige B&B gevestigd in een gerenoveerd 19e-eeuws gebouw en ligt in het historische centrum van Positano. Deze accommodatie biedt klassiek ingerichte kamers met een panoramisch terras, airconditioning en gratis WiFi. Sommige bieden ook een bubbelbad zodat je volledig kan ontspannen. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met een koffie en panoramisch zicht op de baai van Positano.

Iedere dag wordt er een ontbijtbuffet met zoete producten verzorgd terwijl je geniet van het schitterende zonnetje op de achtergrond. Verder ligt Villa Mary op wandelafstand van de zee, die bereikbaar is via de beroemde Positano-trappen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Palazzo Murat (Positano)

Hotel Palazzo Murat is gelegen in het centrum van Positano, op loopafstand van het strand. Het hotel is gevestigd in een elegant 18e-eeuws gebouw dat wordt omgeven door landschapstuinen en biedt een panoramisch uitzicht op het dorp.

Het merendeel van de ruime kamers kijkt uit op de zee, de tuin of de hooggelegen stad. Iedere ochtend geniet je van een ontbijtbuffet met zoete deegwaren uit eigen oven geserveerd op de binnenplaats met uitzicht op de tuin. En het Restaurant Al Palazzo biedt lokale specialiteiten op een veranda, omringd door eeuwenoude citrusbomen. Meer info en boeken.

  1. Casa Buonocore (Positano)

Casa Buonocore is gelegen in Positano op wandelafstand van het zandstrand en het kristalhelder water van de kust van Amalfi. Dit prachtige pension is gevestigd in een 17-eeuws huis en biedt elegante kamers met volledig witte interieurs, airconditioning en gratis WiFi.

Verder beschikt het gezellige huis over een aangename tuin, een patio en een kleine bibliotheek met mooie betegelde vloeren en grote ramen. Iedere ochtend mag je genieten van een zoet ontbijtbuffet op de patio. Meer info en boeken.

  1. Hotel Margherita (Praiano)

Hotel Margherita is gelegen in Praiano en wordt door een familie beheerd en biedt uitzicht op de Amalfikust. Het viersterrenhotel beschikt over een panoramisch zonneterras met een zwembad met hydromassage. Je verblijft in een van de ruime klassiek ingerichte kamers met traditioneel meubilair, een balkon en uitzicht op de zee of de tuinen.

Het ontbijtbuffet bestaat uit biologische ingrediënten, vers fruit en Italiaanse zoete deegwaren. Het gezellige restaurant serveert regionale specialiteiten en biedt meer dan 100 Italiaanse wijnen. Beschik je over een huurauto? Er is gratis parkeergelegenheid voorzien. Meer info en boeken.

  1. B&B La Divina Amalfi Coast (Praiano)

La Divina Amalfi Coast is een knusse bed & breakfast in Praiano, op wandelafstand van het strand. De kamers zijn ruim en volledig wit geschilderd. Vanop het terrasje heb je adembenemend uitzicht op de Capo di Conca en de zee. In de buurt van de B&B zijn er tal van gezellige restaurantjes en bars gevestigd. Meer info en boeken.

  1. Hotel Montestella (Salerno)

Start of eindig je je rondreis langs de Amalfikust in Salerno? Verblijf dan in het Hotel Montestella is gevestigd in de hoofdstraat van Salerno, de Corso Vittorio Emanuele en op een steenworp afstand van het treinstation. Het hotel wordt door een familie beheerd en biedt ruime moderne designkamers voorzien van parketvloeren. Iedere ochtend geniet je van een zoet en hartig ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Cicerale (Salerno)

Dit gezellige natuurhuisje in Cicerale (Salerno) ligt midden tussen olijf- en fruitbomen op een landgoed met uitzicht op een meer, in de groene heuvels van Nationaal Park Cilento. Het natuurhuisje bevindt zich in een vrijstaand gebouw en beschikt over een ruime woonkamer met goed uitgeruste keuken, een slaapgedeelte met boxspringbed en een moderne badkamer voorzien van een royale inloopdouche.

Via de terrasdeuren kom je op de overdekte veranda met directe toegang tot de tuin. Het landgoed verschaft een gevarieerd aanbod van organisch geteelde groenten en fruit. Je kan bij de accommodatie dan ook heerlijke huisgemaakte producten en conserven uit eigen organische landbouw verkrijgen. Meer info en boeken.

  1. Castle Mezzacapo (Minori)

Castle Mezzacapo biedt ruime appatement voor maximum 10 personen in Minori, op wandelafstand van het Maiori-strand en de haven van Maiori. Het elegant ingerichte appartement, gelegen in een laat 19e-eeuws kasteel, is onlangs gerenoveerd en voorzien van moderne architectonische elementen.

Verschillende plekken in het kasteel bieden een prachtig uitzicht op de zee en het beschikt ook over een exclusieve tuin en terras met uitzicht op de stad. Deze accommodatie garandeert je comfort en luxe! Meer info en boeken.

  1. Palazzo Confalone (Ravello)

Mag het eens wat luxueuzer zijn? Ga dan voor een sterrenbehandeling en geniet van service van wereldklasse in Palazzo Confalone in Ravello! Palazzo Confalone kijkt uit over Ravello en biedt uitzicht op de Golf van Salerno. Sommige van de unieke kamers bieden een panoramisch uitzicht en hebben een moderne of antieke inrichting.

Verder beschikt het hotel over een koele, ontspannende tuin waar je kan genieten van een goed boek of simpelweg de rust en stilte. Meer info en boeken.

  1. The Lemon Garden Villa (Ravello)

Wil je liever een appartement huren in de buurt van Ravello? Verblijf dan in The Lemon Garden Villa buiten het centrum van de stad. Het appartement beschikt over ruime kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort. Na een heerlijk wandelen in de omgeving kan je nog nagenieten op het terras vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Albergo Diffuso Bacco Furore

Het kleine, gezellige Albergo Diffuso Bacco Furore ligt middenin de heuvels en biedt een adembenemend, panoramisch uitzicht op de Amalfikust. Het rustige, afgelegen hotel wordt omgeven door pittoreske wijngaarden en bloementuinen. Natuurliefhebbers kunnen in de omgeving van het hotel prachtig wandelen langs het beroemde Sentiero degli Dei en de vele andere wandelpaden.

Je verblijft in individueel ingerichte kamers en je geniet van rust, eenvoud en comfort. 's Ochtends word je wakker met een schilderachtig zicht op het beroemde kustgebied of de groene tuin van het hotel. Verder staat het hotel ook bekend om zijn gastronomische restaurant waar je heerlijk kan dineren op het panoramaterras. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om de schilderachtige omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Limoneto Di Ercole (Erchie)

Vakantiehuis Limoneto Di Ercole is een oude 19e-eeuwse boerderij waar citroenen werden geproduceerd en geoogst. Het gezellige vakantiehuis kijkt uit over de kleine kustplaats Erchie en wordt omgeven door groen. Een verblijf in dit vakantiehuis is ideaal om de belangrijkste steden aan de kust snel te bereiken, zowel met de auto als met de bus. Meer info en boeken.


Voor de volgende accommodaties zul je iets dieper in de buidel moeten tasten, maar ze garanderen een onvergetelijk verblijf aan de prachtige Amalfikust. Of het nu gaat om een huwelijksreis of een andere bijzondere gelegenheid, een overnachting in een van deze droomlocaties is absoluut de moeite waard.

  1. Hotel Le Agavi (Positano)

In de romantische setting van Positano is een verblijf in Hotel Le Agavi een waar sprookje. Je geniet hier optimaal van de prachtige omgeving met een adembenemend uitzicht over de zee en de Golf van Salerno.

  • De kamers zijn stijlvol ingericht met een combinatie van moderne elegantie en kostbare meubelstukken uit de 19de eeuw. Elke kamer beschikt bovendien over een balkon of terras, zodat je op elk moment van de dag kunt genieten van het panoramische uitzicht of een romantisch diner bij maanlicht kunt ervaren.
  • Voor culinaire hoogstandjes kun je terecht in een van de 2 restaurants van het hotel, waarvan één direct aan het strand ligt. Hier worden heerlijke maaltijden bereid door een met een Michelinster bekroonde chef-kok, waardoor elke maaltijd een gastronomisch feest wordt.
  • Naast het genieten van een luxueuze overnachting, kun je jezelf ook laten verwennen bij Hotel Le Agavi. Het hotel beschikt over een privéstrand dat bereikbaar is met een lift, maar je kunt ook relaxen op een ligbedje op het zonneterras bij het zwembad. Daarnaast biedt het wellnesscentrum de mogelijkheid om te ontspannen met een heerlijke massage, terwijl je uitkijkt over de betoverende kustlijn. Meer info en boeken
  1. Hotel San Pietro 5* met Michelin restaurant (Positano)

Bij Hotel San Pietro ervaar je een verblijf in een klein stukje paradijs op aarde. Het staat dan ook bekend als een van de meest prachtige hotels ter wereld. Dit juweeltje strekt zich uit op de rotsen, ingeklemd tussen terrassen en de azuurblauwe zee.

  • Vanuit de smaakvol ingerichte kamers geniet je van een adembenemend uitzicht op zee en zijn ze voorzien van alle moderne gemakken die je maar kunt wensen.
  • Daarnaast biedt het hotel een scala aan faciliteiten om je verblijf zo plezierig mogelijk te maken.
  • Er is een privéstrand waar je in alle rust kunt zonnebaden en af kunt wisselen met een verfrissende duik in het water.
  • Verder beschikt het hotel over een zwembad, tennisbaan, fitnesscentrum en een met Michelin-ster bekroond restaurant dat gerechten bereidt met biologische producten. Meer info en boeken
  1. Boetiekhotel Casa Angelina (Praiano)

Op een schilderachtige klif aan de kust bij Praiano vind je het exclusieve boetiekhotel Casa Angelina. Deze locatie biedt betoverende vergezichten en is versierd met unieke kunstwerken die de muren van het hotel verfraaien.

  • De moderne en stijlvol ingerichte kamers bieden een aangenaam verblijf. Ze zijn uitgerust met alle comfort en beschikken elk over een eigen balkon met een schitterend uitzicht op de zee.
  • Bij het panoramische buitenzwembad kun je heerlijk ontspannen, of maak gebruik van de glazen lift en ongeveer 200 treden om het privéstrand te bereiken dat is voorzien van alle benodigde faciliteiten. Voor extra ontspanning kun je genieten van diverse spa-behandelingen, variërend van ontspannende massages tot luxe schoonheidsbehandelingen. Ontspan in de sauna of werk aan je conditie in de fitnessruimte.
  • Het hotel beschikt over 2 restaurants waar traditionele mediterrane gerechten de menukaart sieren. En voor een drankje aan het einde van de dag is de Seascape Bar de perfecte plek, waar je kunt genieten van kleurrijke cocktails op de tonen van sfeervolle muziek waardoor deze plek nog net iets magischer wordt. Meer info en boeken
  1. Oud klooster Monastero Santa Rosa (Conca dei Marini)

In het exclusieve Monastero Santa Rosa komen verleden en heden op harmonieuze wijze samen, waardoor een unieke en betoverende sfeer ontstaat voor een onvergetelijk verblijf aan de Amalfikust. Dit voormalige klooster heeft zijn oorspronkelijke stijl behouden terwijl het is omgetoverd tot een luxueus vijfsterrenhotel. Genesteld op een klif biedt de locatie een adembenemend uitzicht, waar groene terrassen zich uitstrekken tot aan de zee.

  • De kamers zijn stijlvol ingericht en bieden prachtig uitzicht op de weelderige tuinen en blauwe zee. De tuinen zijn aangelegd op verschillende niveaus en leiden naar een infinity pool waar de lucht en de zee naadloos in elkaar overgaan.
  • De historische kloosterkelders zijn omgetoverd tot een wellnesscentrum, waar gasten kunnen genieten van ontspannende massage- en schoonheidsbehandelingen.
  • Gasten kunnen gedurende de dag genieten van rustige hoekjes op het terrein van het klooster waar ze de schoonheid van de omgeving kunnen bewonderen. Naast diverse bars heeft Monastero Santa Rosa ook een restaurant met een met Michelin-ster bekroonde keuken. Hier worden heerlijke maaltijden bereid, die een perfecte mix vormen van traditionele en moderne smaken, een treffende weerspiegeling van de locatie zelf. Meer info en boeken
  1. Hotel Villa Cimbrone (Ravello)

Hotel Villa Cimbrone in Ravello, gelegen op ongeveer 350 meter boven zeeniveau, biedt adembenemende panoramische uitzichten. Dit pittoreske stadje creëert een romantische ambiance waardoor het een perfecte bestemming is voor degenen die iets speciaals te vieren hebben en graag willen verblijven in deze wonderschone omgeving. Omringd door de betoverende tuin met een eindeloos uitzicht op zee, is hotel Villa Cimbrone wellicht het meest sprookjesachtige hotel dat de kust kent.

  • De kamers zijn gedecoreerd met gewelven die zijn verfraaid met fresco's, marmeren schouwen en kleurrijke, gedetailleerde majolicavloeren, waardoor je je werkelijk in een filmset waant.
  • Het hotel biedt diverse ontspanningsruimtes met ligstoelen en er is een zwembad waar je terecht kunt voor een verfrissende duik.
  • Bovendien herbergt Hotel Villa Cimbrone een van het meest exclusieve restaurants in het land, bekroond met een Michelinster. Meer info en boeken
  1. Mis niets tijdens je rondreis langs de Amalfikust met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis langs de Amalfikust? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Amalfi-kust downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust
- 12 november 2023 - Henri Hodenius

Goede informative gids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?