Wat is de beste route naar Denemarken? Tol, etappehotels & tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wat is de beste route naar Denemarken? Tol, etappehotels & tips

24 december 2023 in Denemarken0 reacties

Wat is de beste en snelste route naar Denemarken met de wagen of camper?

Wil je graag met de auto naar Denemarken reizen? Dan zal een groot deel van je route door Duitsland gaan. Welke route de beste is, hangt natuurlijk af van je start- en eindpunt, maar ook van wat je onderweg wil zien of doen.

Wij hebben voor de beste route, de leukste etappehotels en de mooiste stopplaatsen onderweg voor jou verzameld in één handige blogpost.

Inhoud artikel

  1. Hoe lang is het rijden naar Denemarken?

Denemarken kan je al na één dag rijden bereiken. Als je de route naar Denemarken helemaal met de auto aflegt, moet je zo'n 950 kilometer overbruggen.

  • Vanuit Amsterdam moet je +- 820 kilometer overbruggen tot in Kopenhagen.
  • Vanuit Brussel moet je 930 km afleggen tot in Kopenhagen, reken op zo’n 10 à 12 uur rijden.
  • Wil je naar het noorden van Denemarken rijden richting Aalborg, dan moet je zo’n 1060 kilometer overbruggen.
Mis niets van je verblijf in Denemarken met onze reisgids Denemarken inclusief tips, weetjes en talloze bezienswaardigheden.
  1. Hoe bereik je Denemarken met de auto?

Het is perfect mogelijk om de hele route naar Denemarken met de auto af te leggen. Zowel vanuit Nederland als België, rijd je via Duitsland naar Denemarken. Je rijdt eerst richting het Duitse Bremen, wie wil kan er een tussenstop maken en een wandeling maken in de stad van de stadsmuzikanten.

  • Vanuit België ga je via de Nederlandse steden Roermond en Venlo naar de grens met Duitsland. Daar neem je de A40 naar Duisburg. Vervolgens ga je naar Münster via de A43 waar je dan de A1 neemt naar Bremen.
  • Vanuit zuid- en midden-Nederland rijd je bij Hengelo de grens met Duitsland over en neem je de A30 richting Osnabrück. Daar neem je de A1 naar Bremen.
  • Vanuit het noorden van Nederland rijd je naar het Duitse plaatsje Leer waar je de A28 kan nemen naar Bremen.

In Bremen neem je de A1. Je blijft de A1 volgen tot Hollenstedt waar je afslaat op de A261 richting Hamburg. Bij Hamburg neem je vervolgens de A7 in noordelijke richting. Bij Padborg/Flensburg steek je dan de grens met Denemarken over.

Wat is je eindbestemming?

  • Eenmaal bij de Deense grens, is je route afhankelijk van je eindbestemming. Om het noorden van Denemarken te bereiken, bv. Arhus en Aalborg, rijd je dwars door Jutland.
  • Is je eindbestemming Odense of Kopenhagen in het oosten van Denemarken? Dan rijd je via Padborg richting Kolding. Rijd over de Kleine Beltbrug richting Odense.
  • In Odense kan je de Grote Beltbrug (Storebæltsbroen) om Kopenhagen te bereiken.
  • Houd rekening dat je voor de Beltbrug tol dient te betalen.
Wil je je reis doorzetten naar Zweden? Dan kan je vanuit Kopenhagen verder door rijden via de Oresundbrug naar Malmö. Ook voor deze brug dien je weer tol te betalen.

Kaartje met verschillende routes richting Denemarken

  1. Met de auto én veerboot naar Denemarken

Je kan er ook voor kiezen om deels met de veerboot te reizen

  • Ligt jouw eindbestemming in het oosten van Denemarken (bv. Kopenhagen of de krijtrotsen van Møns Klint), kan je de veerboot van Puttgarden (in Duitsland) naar Rødby (in Denemarken) nemen.
  • Hiervoor neem je in Hamburg de A1 richting Puttgarden. Dit is de ideale route als je wat wil uitrusten en deze ferry overtocht van 1 uur als pauze inlassen.
  • De veerdienst wordt verzorgd door Scandlines en vertrekt ieder halfuur.
  • Je ticket voor de ferry kan je hier online boeken.

Om naar Puttgarden te rijden, blijf je in Hamburg de A1 volgen tot die overgaat in de E47. Daar sla je af op de 207. Op het einde van die weg kom je bij de terminal van Puttgarden.

  • Vanuit Utrecht overbrug je de afstand van 600 kilometer in 6 uur.
  • Vanaf Brussel dien je 740 kilometer af te leggen, reken op een kleine 8 uur rijden.
  1. Beste etappehotels op je route naar Denemarken

Select Hotel A1 Bremen-Stuhr (na +- 490 km rijden)

Select Hotel A1 Bremen-Stuhr heeft een uitstekende verbindingen met de snelweg A1 tussen Osnabrück en Hamburg. Het hotel biedt ruime kamers voorzien van alle comfort en moderne faciliteiten. 's Ochtends kan je nog eerst genieten van een ontbijtje. Meer info en boeken.

ibis budget Flensburg City (na +- 750 km rijden)

Het ibis budget Flensburg City ligt in Flensburg en biedt moderne accommodatie. 's Ochtends kan je nog eerst genieten van een ontbijtje alvorens je terug de baan opgaat. Ideaal verblijf als je op zoek bent naar een low-budget verblijf op je route. Meer info en boeken.

Land-gut-Hotel Westerkrug (na +- 730 km rijden)

Wie graag goedkoop wil overnachten, kan dat in de dorpen rondom Flensburg. Een uitstekende optie is het kleinschalige Land-gut-Hotel Westerkrug op 12 kilometer voor Flensburg. Een beter ontbijt zal je niet vinden en de kamers zijn ook heel verzorgd. Meer info en boeken.

Cabinn Odense (na +- 900 km rijden)

Cabinn Odense is een ideaal etappehotel. Je kan er makkelijk parkeren, de kamers zijn verzorgd en er wordt een lekker ontbijt geserveerd. Je kan ook snel nog even Odense zelf verkennen. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht op de stad. Meer info en boeken.

  1. Leukste tussenstops op weg naar Denemarken

Op elke route naar Denemarken passeer je enkele interessante steden waar je even de benen kan strekken.

Münster

Münster is een gezellige stad met historische gebouwen, prachtige kathedralen, boeiende musea en sfeervolle boetiekjes en restaurants. Wandel over de Prinzipalmarkt, het historische hart van de stad en bewonder de typische puntgevelhuizen. Met onze stadswandeling Münster bezoek je o.a. het gotische stadhuis en de Dom van Münster.

Bremen

Bremen is vooral gekend door z’n sprookjes. Als Hanzestad kende Bremen voorspoedige tijden, wat terug te vinden is in het mooie, oude centrum. Het stadhuis en de kathedraal zijn de pronkstukken van de stad. Een bekend symbool van de stad is dan ook het beeld van de Bremer stadsmuzikanten, maar er is zoveel meer te zien en te beleven in Bremen. Ontdek het tijdens onze stadswandeling Bremen.

Hamburg

Hamburg is een rijke wereldstad vol sfeervolle kroegen, leuke winkeltjes en indrukwekkende bezienswaardigheden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest maar heeft naast de moderne bouwwerken ook nog wat historische monumenten. In de Altstadt kan je statige gebouwen zoals het stadshuis en de gotische St. Petri Hauptkirche bezichtigen en in de Nuestadt wandel je door chique winkelstraten. Voor een mooie wandeling in Hamburg kan je terecht in de gezellige havenwijk. Hier kan je ook heerlijk op het water varen in een bootje.

  1. Tips voor je autovakantie naar Denemarken

  • Je rijdt het grootste deel van je route door Duitsland. Wil je een stad bezoeken? Hou rekening met de Umweltzones en de zones waar je eco-vignetten nodig hebt. Meer info over de Umweltzones in Duitsland.
  • De wegen in Denemarken zijn over het algemeen goed onderhouden en duidelijk aangegeven.
  • Wees alert voor fietsers.
  • Er zijn geen tolwegen in Denemarken, met uitzondering van de twee tolbruggen: Storebæltsbroen (Grote Beltbrug) die de eilanden Seeland en Funen verbindt en de Øresundsbroen (Sontbrug) die Seeland met Zweden verbindt.
  • Houd er rekening mee dat langs de snelwegen slechts een beperkt aantal tankstations aanwezig is. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Denemarken.
  • Op rondreis met kinderen? Download ons spelletjesboek voor onderweg met meer dan 40 leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor onderweg en in de auto.

RONDREIS: Gebruik onze uitgestippelde rondreis door Denemarken en mis niets tijdens je verblijf.

  1. FAQ - Veelgestelde vragen over Denemarken

Waar staat Denemarken bekend om?

Denemarken staat onder meer bekend om prachtige natuurgebieden, schitterende sprookjeskastelen, oude steden, vuurtorens, kleurrijke havens, en vele strandjes. Ja, ook stranden! Ze zijn hier uitstekend om te duiken. Grote trekpleister van het land is het attractiepark Legoland.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Denemarken?

Bezoek je Denemarken dan zal je je ogen alvast uitkijken. Enkele van de grootste trekpleisters zijn (deze komen aan bod tijdens je rondreis):

Wat is de beste periode voor een vakantie Denemarken?

Ben je van plan Denemarken te bezoeken? Over het algemeen kunnen we zeggen dat de beste reistijd voor Denemarken is april tot en met oktober. Zowel de zomers als de winters zijn mild en er kan het hele jaar door regen vallen. Verder hangt het er natuurlijk maar helemaal van af welk deel van het land je bezoekt. In het oosten is het 's zomers warmer en regent het juist wat minder. Uiteraard heeft elke periode zijn charme, je zal zeker niet teleurgesteld zijn.

  1. Download je gratis rondreis met de auto door Denemarken

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Denemarken? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze digitale reisgids Denemarken met een uitgewerkte rondreis van 14 dagen met daarbij ook 3 uitgeschreven stadswandelingen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Denemarken.

  1. Waar overnachten in Denemarken (met korting)

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Denemarken? Ontdek het aanbod met promoties (tijdelijk).
Bekijk ook onze selectie van favoriete hotels Denemarken (van goedkoop tot luxe)

Booking.com

Denemarken

Gratis reisgids Denemarken downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?