Premium

Stadswandeling in Münster: Ontdek het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling in Münster: Ontdek het historische centrum

  • Startpunt: Hauptbahnhof Münster
  • Eindpunt: Aasee
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,4 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Münster is bekend als de "Vredesstad" vanwege de ondertekening van de Vrede van Münster in 1648, waarmee zowel de Dertigjarige Oorlog als de Tachtigjarige Oorlog tot een einde kwamen. De architectuur van Münster is uiteenlopend, met vooral een gotische kathedraal die de skyline siert.

Je vindt hier een uitgebreide culturele scene, met musea, kunstgalerieën, straatmarkten en festivals. Onze stadswandeling door Münster is alvast voor een ideale, eerste kennismaking met de stad.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Münster stadswandeling langs de topbezienswaardigheden

De wandeling door Münster begint bij het centraal station van stad en brengt je meteen bij het enige museum in Duitsland dat volledig is gewijd aan Pablo Picasso. Nadien bezoek je het museumkwartier met nog meer musea zoals het Bijbelmuseum, Archeologisch Museum en het Geologisch-Paleontologisch Museum.

Zo wandel je verder naar het hart van Münster, op de Domplatz met links het Bisschoppelijk Paleis. Maar de 13e-eeuwse Sint-Paulusdom is toch wel hét symbool van Münster. Verderop vind je de gotische St. Lambertikerk met indrukwekkende glas-in-loodramen en de Prinzipalmarkt, nu een geplaveide winkelstraat met nog steeds heel wat historische charme en huizen met puntgevels.

Uiteraard mag een bezoekje aan het stadhuis niet ontbreken waar je een kijkje kan nemen in de historische Vredeszaal. Enkele andere hoogtepunten die je nog tegenkomt op deze route zijn o.a. het Stadtmuseum, de Promenade met de Zwinger-toren, het Kuhlviertel en het kasteel van Münster.

VERBLIJFTIP: Het H.ostel Münster, een modern en budgetvriendelijk verblijf op wandelafstand van de historische binnenstad. Meer info en boeken.

Ruhrgebied en Urbanana

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Rurhgebied en Urbanana

Ontdek de deelstaat Noordrijn-Westfalen via een complete reisgids, 9 stadswandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 december 2023 - ti

Altijd weer een pareltje.

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?