26 x mooiste bezienswaardigheden Hamburg: wat zien en doen in de havenstad? Alle info en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

26 x mooiste bezienswaardigheden Hamburg: wat zien en doen in de havenstad? Alle info en tickets

23 december 2023 in Duitsland10 reacties

De mooiste bezienswaardigheden en highlights in Hamburg, wat te doen en zien bij je bezoek?

Hamburg is een rijke wereldstad vol gezellige kroegen, leuke winkels en indrukwekkende bezienswaardigheden. Vroeger was het een Hanzestad en nog altijd is het de derde grootste zeehaven van Europa, na Rotterdam en Antwerpen, en het is na Berlijn de tweede stad van Duitsland.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Hamburg zwaar getroffen door bombardementen, maar de stad herstelde zich snel en groeide uit tot een bloeiende metropool. Hamburg biedt nu dan ook een mix van moderne architectuur en historische charme, met een bruisend nachtleven en heel wat gezellige horeca aangelegenheden. Ontdek alvast de must-see's van Hamburg.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Hamburg

Duur1 - 5 dagen ()
BereikbaarheidMet de trein naar Hamburg € 21, je komt aan in het centrum van de stad, boek je treintickets hier online
VerblijvenAan te raden verblijven in Hamburg zijn:
PakketreizenOp stedentrip naar Hamburg? Deze reis kan je boeken bij Hotelspecials (va. € 179) of TUI.nl (va. € 430)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Hamburger Rathaus

Het stadhuis van Hamburg wordt gezien als één van de mooiste regeringsgebouwen van Duitsland. De zetel van het Hamburgse parlement werd gebouwd nadat een grote stadsbrand in 1842 het oude stadhuis had verwoest. Het nieuwe bouwwerk bleef echter vrijwel overeind staan tijdens de bombardementen op de stad en is daarmee een van de weinige historische gebouwen die de aanvallen in de Tweede Wereldoorlog overleefd heeft.

Een opvallend bouwwerk dat je niet zal ontgaan tijdens je wandeling

Het Rathaus werd opgetrokken in de neorenaissance stijl, met een groen koperen dak dat je van mijlenver al opmerkt. Binnenin is het gebouw ook rijkelijk versierd. Het is ook mogelijk om het interieur te bekijken tijdens een rondleiding met een Duitstalige of Engelstalige gids. Het gebouw is echter nog altijd in gebruik waardoor het niet altijd mogelijk is het stadhuis te bezoeken. Op het binnenplein kan je verder de Hygieiafontein bezichtigen, een monument dat de cholera-epidemie van 1892 herdenkt.

Tours en rondvaarten in Hamburg

 1. Bezoek de mooiste kerken van Hamburg

St. Petrikirche, de oudste hoofdkerk van Hamburg

De bouw van de kerk begon aan het einde van de 12de-eeuw, op de locatie van een voormalige kathedraal. In 1310 werd de kerk herbouwd in een gotische stijl, waarna de kerk door de jaren heen nog enkele malen is uitgebreid. Door de stadsbrand werd de kerk zwaar beschadigd, maar men wist gelukkig een groot aantal kunstwerken te redden. Na de brand werd de kerk herbouwd, en het gebouw kwam WOII relatief ongeschonden door.

De 132 meter hoge torenspits is een belangrijk herkenningspunt van Hamburg en is een van de hoogste kerktorens ter wereld. In de kerk kan je verschillende kunstwerken bewonderen.

Hauptkirche St. Michaelis

Ontdek de historische Hauptkirche St. Michaelis, of door de Hamburgers ook wel de ‘Michel’ genoemd. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht van op het observatiedek (82m) over de stad of bekijk de prachtige kerk binnenin. Het is de derde kerk – de twee eerdere versies zijn afgebrand – en het interieur is rijkelijk versierd met elegante altaren en beeldhouwwerken. Of bekijk één van de vijf orgels, die samen kunnen bespeeld worden: ditt orgelsysteem is één van de grootste van Duitsland.

TICKETS: Wil je graag de Hauptkirche St. Michaelis bezoeken? Boek je tickets met rondleiding hier online.

Hauptkirche St. Katharinen

Een van de vijf hoofdkerken van de stad is de van oorsprong 14e-eeuwse Hauptkirche St. Katharinen. De Sint-Catharinakerk was een kloosterkerk voor de Dominicanenorde, diende als een toevluchtsoord voor de slachtoffers van de grote brand in 1842, en werd zwaar gebombardeerd in WO II. Ondanks (of dankzij) alle renovaties, is het interieur van de kerk indrukwekkend. Het altaarstuk beeldt het leven van Sint-Catharina uit. Naast de reguliere erediensten worden er ook regelmatig concerten en culturele evenementen gehouden.

 1. Nikolaiturm

Nikolaiturm maakte oorspronkelijk deel uit van de gotische 12e-eeuwse St. Nikolai Kirche. De kerk zelf werd verwoest tijdens WO II, maar met zijn 147 meter was de toren ooit de hoogste toren ter wereld. Vandaag biedt het een panoramisch uitzicht over de stad. Binnenin vind je ook het Mahnmal St. Nikolai, een gedenkteken voor de oorlogsslachtoffers, met een tentoonstellingsruimte over de geschiedenis van de kerk en de verwoesting van Hamburg.

Ontdek de leukste tours en excursies in Hamburg!

 1. Deichstraße

Eén van de oudste straten van de stad waar alle fotografen heentrekken, is de Deichstraße (bekijk ligging). De straat werd oorspronkelijk aangelegd in de 14e eeuw en diende als een belangrijke handelsroute langs de Elbe. Honderden jaren vestigden zich hier handelaars in nauwe straatjes. Tot de cholera-epidemie eind 19e eeuw, die de stad bijna van de kaart veegde en waarna men liever niet meer zo dicht op elkaar wou wonen.

Begin de 20e eeuw werd deze stadszone bekend als het Kontorhausviertel: het commerciële hart van Hamburg, en nu UNESCO Werelderfgoed. Het gebied en de straat staat vol met historische gebouwen, vakwerkhuizen en neoclassicistische herenhuizen waar je nu terecht kan in restaurants, cafés, boetieks en galeries.

 1. Krameramtswohnungen

Het 17e-eeuwse Krameramtswohnungen liggen achter een poortje in de Krayenkamp-straat (bekijk ligging). Oorspronkelijk dienden deze vakwerkhuisjes als onderkomen voor de weduwen van de Krameramt, de gilde van de kruideniers. Vandaag bezoek je er een appartement ingericht in de krappe woonstijl van de 19e eeuw. Op de binnenplaats waar de smalle huisjes rond staan, vind je ook kleine winkels, galeries en een restaurant.

 1. Chilehaus

Het Chilehaus is de blikvanger van het Kontorhaus district van Hamburg en heeft dat te danken aan de opvallende vorm van het gebouw. Het gebouw werd in de jaren 1920 gebouwd in opdracht van de Hamburgse zakenman Henry B. Sloman, die zijn fortuin maakte door natriumnitraat uit Chili te verhandelen. Hij schreef een ontwerpwedstrijd uit voor een nieuw kantoorgebouw, dat werd gewonnen door Fritz Höger, wiens ontwerp het idee van een passagiersschip gaf. Het bouwwerk staat symbool voor de economische wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog.

 1. Het Kesselhaus en HafenCity

Zie je het Kesselhaus? De voormalige stoomketelruimte diende oorspronkelijk als de centrale stoomvoorziening voor Speicherstadt: door het centraliseren van de energie voorzag het gebouw alle omliggende gebouwen van energie voor de aandrijving van machines en verlichting – iets heel baanbrekends in die tijd.

Nu zit er het HafenCity InfoCenter, met een gigantische maquette van de buurt. Er is een tentoonstelling over de belangrijkste thema’s van HafenCity: moderne architectuur, de balans tussen wonen/werken/vrije tijd, en bescherming tegen overstromingen. Meer info op de website.

WANDELTIP: Gebruik onze stadswandeling door de HafenCity en Speicherstadt van Hamburg en ontdek de mooiste plekjes.

Rondvaart door de haven van Hamburg

Wil je graag de havenstad vanop het water verkennen? Dan kan je ook altijd een boottocht boeken. Er worden verschillende rondvaarten langs de haven van Hamburg georganiseerd waarbij je zicht hebt op enkele bekende hoogtepunten van Hamburg. Onderweg kom je nog tal van leuke en interessante dingen te weten over de stad en de rijke stadsgeschiedenis. Een absolute must voor iedereen die voor het eerst in Hamburg is!

 1. Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie ook wel bekend als 'Elphi', is het moderne concertgebouw in HafenCity, dat aan 3 zijden wordt omringd door het water van de Elbe. De glazen constructie boven op een oud warenhuis doet denken aan een gehesen zeil, een golf of een ijsberg. In totaal heeft het gebouw maar liefst 26 verdiepingen, waarvan 8 verstopt zitten in het warenhuis.

Neem de roltrap naar het Plaza op de 8ste verdieping, vanwaar je mooi uitzicht hebt over de Elbe. Daarnaast ligt er een hotel in het gebouw met een spa en verschillende restaurants en bars. Breng zeker een bezoekje aan het Plaza, maar het is het ook waard om een kaartje voor een concert te kopen om zo de geweldige akoestiek van het gebouw te beleven!

TICKETS: Wil je graag het concertgebouw bezoeken? Boek je rondleiding door de Elbphilharmonie online en vermijd lange wachtrijen.

 1. Internationales Maritimes Museum

In HafenCity vind je in een ander gerestaureerd pakhuis het Internationales Maritimes Museum. Dit museum bestaat uit de privécollectie van Peter Tamm. De collectie bestaat uit zo’n 40.000 objecten zoals verschillende modelschepen, ontwerpen, schilderijen, uniformen, wapens, met daarnaast nog ruim 1 miljoen foto’s. Er zijn verschillende tentoonstellingen te zien over de geschiedenis van de scheepvaart, scheepsbouw, marine onderzoek en meer, waarnaast er ook tijdelijke tentoonstellingen getoond worden.

TICKETS: Wil je graag dit museum bezoeken? Wacht niet langer en bestel je toegangsticket voor het Internationales Maritimes Museum online! Zo hoef je niet aan te schuiven in die ellenlange wachtrijen.

 1. Speicherstadt

Binnen het HafenCity kwartier ligt ook Speicherstadt, de stad van de warenhuizen. Het is met een grootte van 300.000 m2 het grootste warenhuizendistrict ter wereld, met vele originele pakhuizen gebouwd met donker baksteen en daken van groen koper. Het wordt gezien als een authentiek deel van Hamburg en staat sinds 2015 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 • De Speicherstadt is een belangrijke toeristische trekker en een groot onderdeel van veel tours door de haven.
 • In het gebied zijn verschillende attracties te vinden, zoals de Hamburg Dungeon, Deutsches Zollmuseum en Miniatur Wunderland.
 • Om het belang van de Speicherstadt volledig te begrijpen, breng je best een bezoekje aan het Speicherstadtsmuseum. Het is gewijd aan de geschiedenis en het erfgoed van de wijk, en is gevestigd in één van de historische pakhuizen. Je krijgt dus meteen ook een kijkje achter de iconische gevels, en ziet er historische voorwerpen, foto's, kaarten en audiovisueel materiaal
 • Evenals bezienswaardigheden zoals het Hafenrathaus en het opvallende Wasserschloss restaurant.
 • Boek je rondleiding door de historische Speicherstadt online!
TIP: Het mooiste uitzicht op de historische pakhuizen heb je vanaf de Poggenmühlenbrücke (bekijk ligging).
 1. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland is de grootste modelspoorbaan ter wereld en kent maar liefst 15,4 km aan spoorwegen in het miniaturenmuseum. Het wonderland is verdeeld in verschillende secties waar bepaalde steden en regio’s nagebouwd zijn, zoals Hamburg zelf, maar ook Oostenrijk, Monaco, Scandinavië, Italië, Amerika enzovoort. Er staan nog een aantal uitbreidingen in de planning, zoals Zuid Amerika en Azië.

Momenteel bestaat het Wonderland uit zo’n 1.300 treintjes met in totaal ruim 15.000 wagonnetjes, nog eens 100.000 bewegende voertuigen, 130.000 bomen, 400.000 menselijke figuurtjes en zo’n 500.000 lichten. Elk half uur wordt een nieuwe dag gesimuleerd door middel van het lichtsysteem. Wanneer je door het museum loopt, kan je zelf het treinverkeer regelen door middel van ruim 200 drukknoppen door de ruimtes heen. Een leuke uitstap voor iedereen! Waar wacht je nog op?

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Miniatur Wunderland op voorhand online.

 1. Brooksbrücke

De Brooksbrücke is één van de oudste bruggen in Hamburg. De oorspronkelijk houten brug werd rond 1870 afgebroken en vervangen, en in 1885 kwam het stalen exemplaar dat er nu ligt en beschouwd wordt als de toegangspoort tot Speicherstadt. Sinds 2003 en 2006 heeft elke pijler een standbeeld: op het vasteland ‘Europa’ (als teken van solidariteit), ‘Hammonia’ (beschermer van Hamburg); aan Speicherstadt ‘St. Ansgar’ (de religieuze stichter van de stad) en ‘Keizer Barbarossa’ (pionier van de vrije handel voor de Hanzestad).

 1. Hamburger Kunsthalle

Het Hamburgse Museum voor de Schone Kunsten is een van de belangrijkste kunstmusea van Duitsland. Het complex bestaat uit drie verschillende gebouwen. Het hoofdgebouw dateert uit 1869 en omvat het grootste deel van het museum. De Kuppelsaal werd in 1921 toegevoegd en de Galerie der Gegenwart in 1997.

Wat kan je er bewonderen?

 • De Kunsthalle heeft een grote collectie met kunstwerken uit de vroege Middeleeuwen tot de eerste helft van de 19de-eeuw.
 • In de Galerie der Gegenwart is ook een deel van de collectie van moderne kunst van na 1960 te zien.
 • Het museum is verdeeld in vier secties, met een galerij van oude meesters, een galerij gefocust op 19de-eeuwse kunst met een nadruk op de Duitse Romantiek, een galerij van klassiek modernisme en een galerij met moderne kunst.
 • De werken Nu de Dos van Matisse, het Zelfportret met model van Kirchner en de Filosoof van Fragonard zijn een aantal van de pronkstukken uit de collectie, maar het museum bevat ook werken van Casper David Friedrich, Philipp Otto Runge, Monet, Manet, Rodin, Rembrandt, Kandinsky enzovoort.
TIP: Boek je tickets voor de Hamburger Kunsthalle online, zo sla je alvast de wachtrijen over. Tickets kan je hier boeken.
 1. Museum für Hamburg Geschichte

Het Hamburgmuseum is het geschiedenismuseum van de stad. Het museum, dat aan de rand van het Planten un Blomen park is gelegen, geeft aan de hand van verschillende tentoonstellingen de geschiedenis van de stad weer. Met objecten, tekeningen, documenten en schaalmodellen laat het museum de geschiedenis zien van de havenindustrie en scheepsvaart, het ontstaan van de stad door de bouw van Hamma Burge, het Duitse keizerrijk, de Nazitijd en zoveel meer.

Zo worden ook verhalen verteld over de Joodse bevolking van de stad, de stormvloed van 1962, de strijd tussen Hamburg en de piraat Störtebeker, en de muziekscene van de jaren 1970 tot 1990 en de Beatles in Hamburg. Meer info op de website.

 1. Museumschip Rickmer Rickmers

Een ander museum dat je in Hamburg kan bezoeken is het museumschip (Landungsbrücken) van het bekende bedrijf Rickmer Rickmers. Het is een 19e-eeuws zeilschip dat tegenwoordig is opengesteld voor publiek en bevindt zich in het hart van de haven van Hamburg. Tijdens je rondleiding door dit museum, maak je kennis met het leven op zee.

In de tentoonstellingsruimte zie je een mix van gerestaureerde nautische objecten die van belang waren en kunsttentoonstellingen en fototentoonstellingen. Honger gekregen? Er is een restaurant aan boord waar je kan genieten van authentieke gerechten uit Hamburg en typische nautische gerechten. Je kan het schip is dagelijks bezoeken van 10u tot 18u.

TICKETS: Vermijd lange wachtrijen aan de kassa en bestel je tickets voor het Museumschip RICKMER RICKMERS online op voorhand.

 1. Alstermeren

Trek naar de Alstermeren, met de Binnenalster en de Buitenalster (Außenalster). Het gebied diende oorspronkelijk als waterreservoir voor de stad, maar is nu een populaire plek om te wandelen over de Alsterpromenade, te sporten en zelfs te zeilen. Aan het einde van je wandeling kan je hier een waterfiets huren of een boottocht maken om je dag af te sluiten.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een overnachting tijdens je bezoek aan Hamburg? Verblijf in Hotel du Nord Alster! Dit 4-sterrenhotel wordt beheerd door een sympathieke familie en ligt net ten noorden van het centrum van Hamburg, op 500 meter van het meer Außenalster! Meer info en boeken.

 1. Planten un Blomen

Het Planten un Blomen Park is de uitgestrekte groene long in het hart van Hamburg. Oorspronkelijk is het een 17e-eeuwse botanische tuin voor medicinale planten. Het openbare park heeft een oppervlakte van 47 hectare en is één van de populairste groene ruimten in Hamburg, met een Japanse tuin, een rozentuin en een tropische kas. Er zijn dansende waterfonteinen tijdens het Water-Licht-Concert. Je kan er met een bootje varen, er is een speeltuin, minigolfbaan en een ijsbaan in de winter. Meer info op de website.

 1. Alter Elbtunnel

Een bijzondere bezienswaardigheid in Hamburg is de ondergrondse Alter Elbtunnel. Deze tunnel was de eerste tunnel onder een rivier door. De tunnel is 610 meter lang en ligt zo’n 24 m onder het wateroppervlak. De tunnel is dag en nacht geopend en verbindt het centrum van de stad met de havendokken op de zuidelijke over van de Elbe.

Voetgangers en voertuigen werden door middel van 6 grote liften naar beneden en vervolgens weer naar boven gebracht. Door de jaren heen zijn er veel bruggen en moderne tunnels bij gekomen in de stad, maar de tunnel wordt nog altijd gebruikt. De muren van de tunnel zijn bedekt met geglazuurde terracotta-tegels die verschillende scenes en voorwerpen voorstellen die iets te maken hebben met de Elbe en Hamburg.

 1. Heinrich-Hertz-Turm

De Heinrich-Hertz-Turm is met een hoogte van 279m het hoogste bouwwerk van Hamburg. De radio- en televisietoren werd tussen 1965 en 1968 gebouwd naar een ontwerp van Fritz Trautwein en is nog altijd een belangrijk onderdeel van de skyline van Hamburg.

De toren heeft verschillende platforms boven elkaar, met een observatieplatform en restaurant op 128 m hoogte. Deze werden echter gesloten in verband met asbestproblemen, waarna er tijdelijk een bungeeplatform werd geïnstalleerd. De toren is vernoemd naar de Hamburgse natuurkundige Heinrich Hertz.

 1. Sankt Pauli

De St. Pauli wijk, is een hippe plek vooral bekend om zijn nachtleven en entertainment. Centraal ligt hier de beroemde Reeperbahn: de bekendste kilometer van Hamburg (bekijk ligging), door zijn levendige rosse buurt, met tal van theaters, clubs en bars. De straat Reeperbahn zelf diende oorspronkelijk als woonplaats voor touwslagers, die de rechte baan gebruikten om scheepstouwen in elkaar te draaien voor de nabijgelegen werven in de 17e eeuw.

Het is dus al sinds het begin een smeltkroes, die kunstenaars, zeevaarders, immigranten en toeristen van over de hele wereld aantrok. De wijk staat nog steeds symbool voor vrije meningsuiting en sociale vooruitgang, en in de loop der jaren ontwikkelde het zich tot een populaire uitgaansbuurt – waar je dus ook stripclubs, seksshops en bordelen vindt.

Om de hoek ligt de Herbertstraße, met zijn controversiële reputatie (bekijk ligging). De straat bestaat uit bordelen met meer dan 250 sekswerkers, en is alleen toegankelijk voor mannen: de toegang wordt geregeld door veiligheidspersoneel aan de poort op straat.

Even relaxen aan het strand? StrandPauli is een gezellige beach club hier aan de haven die het hele jaar open is. Je kan er gezellig iets drinken en eten met uitzicht op de haven.
 1. Centraal Station van Hamburg

Hamburg heeft 4 treinstations - Hauptbahnhof, Dammtor, Altona & Harburg. Het grootste en belangrijkste station in het Centraal Station. Hier passeren dagelijks meer dan een half miljoen reizigers op meer dan 700 lokale en internationale treinen, wat het station het drukst bezochte passagiersstation in Duitsland maakt. Na Parijs-Noord is het zelfs het op één na drukst bezochte station van Europa.

Het grootse gebouw dateert uit 1906: opgetrokken uit zandsteen, valt de versierde gevel in neorenaissancestijl je zeker op. Alle details verwijzen naar de industriële geschiedenis van Hamburg. Bovenop is er de gigantische koepel met een beeld van Germania.

Het centraal station is meteen het beginpunt van onze stadswandeling door de oude binnenstad van Hamburg.
 1. Schanzen- & Karolinenviertel

Het Schanzen- & Karolinenviertel staan bekend om het alternatieve karakter. Hier vind je veel hippe clubs, galerijen, lokale boetieks en meer en de wijken zijn dan ook uitstekend om te gaan winkelen. In de wijk worden ook regelmatig vlooienmarkten gehouden. Daarnaast staat het ook bekend om het entertainment, en ’s avonds vinden er regelmatig concerten plaats. In het Sternschanzenpark worden in de zomer veel evenementen georganiseerd, waaronder concerten en een openluchtbioscoop.

WANDELING: Wil je graag zoveel mogelijk zien van deze kunstenaarswijk met een zeer unieke charme? Boek je rondleiding door het Hamburg's Schanzenviertel online en mis niets!

 1. Cultuurcentrum Rote Flora

In de Sternschanze-wijk vind je het cultureel centrum Rote Flora. Eind de 19e eeuw was het een theater, maar in de jaren '80 werd het gekraakt door activisten. Sindsdien heeft het gebouw een belangrijke rol gespeeld in politieke, sociale en protestbewegingen in Hamburg. Het is nu een ruimte voor alternatieve cultuur, politieke discussies, concerten en kunsttentoonstellingen, en dient als symbool van verzet tegen gentrificatie.

 1. Dockland

Een van de dingen waar Hamburg bekend voor staat is de bijzondere architectuur. Het Dockland gebouw, aan de rand van de Elbe, is daar een mooi voorbeeld van. Wat er in het gebouw afspeelt, is niet zo belangrijk. Het is een simpel kantoorgebouw maar de vorm van het gebouw zal meteen opvallen. Het gebouw heeft namelijk de vorm van de boeg van een schip en is 40 meter hoog. Via de houten en glazen trappen (136 treden) kan je helemaal naar boven lopen, waar je kan genieten van een mooi uitzicht op de skyline van Hamburg.

Tip: Vooral bij zonsondergang biedt het Dockland-platform een van de beste fotomomenten in de stad.
 1. Shoppen in de Mellinpassage

De shopliefhebbers kunnen terecht in de Mellinpassage. Het is niet zomaar een winkelcentrum, het is namelijk de kleinste en oudste winkelpassage in Hamburg. Het is ook iets minder gekend bij de toeristen maar zeker een bezoekje waard.

Het unieke gebouw is in de 19de eeuw gebouwd in Jugendstil stijl en heeft prachtige wand- en plafondschilderingen. Omdat er geen ketens zijn toegelaten in de winkelpassage, kom je er bijzondere winkels tegen die je anders misschien niet zou bezoeken. Je vindt de Mellinpassage in de Altstadt, vlakbij het stadhuis (bekijk ligging).

 1. Spot de street art in Hamburg

Als je door Hamburg wandelt, zal je al snel merken dat er een heleboel street art te vinden is. We raden je aan om de street art cities app te downloaden of een street art tour te volgen zodat je er zoveel mogelijk kan spotten en ze makkelijk kan terugvinden. In de buurt van het Schanzenviertel en St. Pauli zie je onder andere de bekende artiesten El Bocho, Rebelzer en Ray de la Cruz.

 1. Hop-on Hop-off bussen in Hamburg

Je kan ook gebruik maken van de handige hop-on-hop-off bus

 • Deze buslijn stopt bij alle bekende toeristische attracties.
 • Met je dagticket kan je bij 20 bushaltes in- of uitstappen.
 • Bovendien krijg je een 11-talige audiogids waardoor je bijleert over de stad terwijl je van de ene naar de andere trekpleister reist.
 • Er is gratis wifi aan boord zodat je meteen alles kan delen met je kennissen.

TICKETS: Er zijn verschillende hop-on hop-off bussen in Hamburg. Boek je tickets voor een hop-on-hop-off bus in Hamburg online en vertrek zorgeloos op reis. Een ticket is 24 uur geldig.

 1. Waar overnachten in Hamburg?

Tijdens je bezoek aan de hippe stad Hamburg heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en hostels in Hamburg.

PIERDREI Hotel HafenCity Hamburg

Verblijf in het PIERDREI Hotel HafenCity Hamburg, op 600 meter van Dialog im Dunkeln. Elke kamer is modern ingericht en is voorzien van alle comfort dat je maar kan wensen. Verder kan je heerlijk ontspannen in de openbare ruimtes of op het zonneterras en heerlijk dineren of lunchen kan je in restaurant KiTCHENS. Meer info en boeken.

 1. Filmpje: De mooiste bezienswaardigheden van Hamburg

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten tijdens je bezoek aan Hamburg? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Hamburg!

 1. Download je reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Mecklenburg-Vorpommern? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Mecklenburg-Vorpommern.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 30 april 2024 - Carine

Leuke weetjes en tips. Voor ons was het vooral om de stad Hamburg te doen. Weer mooie dingen gezien. We hebben ervan genoten.

- 16 april 2024 - Carine

Uitstekende ondersteuning met goede tips.

- 2 augustus 2023 - Veerle Vermeir

Alweer een fijne reisgids die je doet uitkijken naar de afreisdatum. De beschreven wandelingen staan reeds ingepland en de verwachtingen van wat we in de realiteit zullen zien liggen hoog. Met de duidelijke plannetjes zullen we niet verloren lopen. Alhoewel dat laatste heeft ook zijn charmes.

- 19 juni 2023 - Annette Wilmes

Het is een goede gids

- 23 april 2023 - H. Oudekerk

Wij gaan een midweek naar Hamburg. De beschrijving van de bezienswaardigheden maakt niewsgierig. Mooie compacte beschrijving met fotos die al vast een goede indruk geven van het moois dat er te zien is.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?