Legoland Denemarken bezoeken (Billund)? Info, tips & tickets met korting

Koop de volledige reisgids voor € 10

Legoland Denemarken bezoeken (Billund)? Info, tips & tickets met korting

23 december 2023 in Denemarken0 reacties

Overal ter wereld vind je parken van Legoland, maar eentje daarvan is heel wat specialer dan de andere: Legoland Denemarken in Billund. Dit park ligt namelijk naast de enige echte Legofabriek. Legoland Billund is de grootste toeristische attractie in Denemarken na de hoofdstad Kopenhagen.

Als je naar Denemarken gaat, is het bijna onmogelijk om geen bezoekje te brengen aan dit attractiepark dat helemaal in het thema van Lego staat.

BUDGET TIP: Het is een goed idee om je tickets vooraf online te kopen, want ze zijn 5 EUR/pp goedkoper en je hoeft niet meer aan te schuiven aan de kassa’s.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Legoland Denemarken

Duur1 - 5 dagen ()
OpeningsurenApril tem oktober: Open van 10u tot 18u (in juli tot 21u)
AdresNordmarksvej 9, 7190 Billund, Denemarken
Bereikbaarheid
VerblijvenAan te raden verblijven in Billund zijn:
PakketreizenWil je graag deze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI vakanties (vanaf € 267)
Tickets en activiteitenBestel hier je ticket online
HuurautoEen auto huren in Denemarken? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

 1. Het verhaal van Legoland Billund

In 1949 opende Ole Kirk Christiansen de Legofabriek in de Deense stad Billund en het duurde niet lang vooraleer het speelgoedmerk een wereldwijd fenomeen werd. Zijn zoon Godtfred nam de leiding over in 1957 en hij besloot een aantal jaren later om een pretpark rondom het speelgoedmerk te openen. Legoland Billund opende de deuren in 1968 en werd al snel een groot succes. Er werden sindsdien nog 5 andere Legolands opgetrokken verspreid over de hele wereld en er werden ook nog 8 Discovery Centers geopend.

 1. De attracties van Legoland Billund

Legoland Billund beslaat een gebied van zo’n 18 hectare en er staan in totaal 49 attracties. Je vindt er onder andere 4 achtbanen, 3 waterattracties en 4 dark rides. Het park is verdeeld in 9 gebieden: Duplo Land, Imagination Zone, Legoredo Town, Adventure Land, Ninjago World, Knight’s Kingdom, Miniland, Pirate Land en Polar Land.

2.1. Duplo Land

In Duplo Land vind je de attracties voor de jongste bezoekers. De kleinsten kunnen er het Duplo Speelhuis induiken waar ze met Lego kunnen spelen, van glijbanen kunnen glijden en meer. Er is ook een Duplo trein die een rondje rijdt en een Duplo Rijschool.

2.2. Imagination Zone

In de Imagination Zone kunnen bezoekers naar de Lego Studio gaan, een 4D-theater waar verschillende films dagelijks worden getoond. Je vindt er ook een aquarium van Sea Life waar zo’n 800 zeedieren wonen. In het aquarium zelf zijn ook verschillende activiteiten te doen.

2.3. Legoredo Town

Legoredo Town is een klein stadje dat helemaal opgebouwd werd in Western-stijl. Je vindt er onder andere de waterattractie Lego Canoe en de achtbaan Timber Ride. Je kan er ook op zoek naar goud in de Legoldmine of je laten meevoeren op de draaimolen Westernride. In het Westernstadje vind je daarnaast ook nog de achtbaan Flyvende Ørn.

2.4. Pirate Land

In Pirate Land kan je nat worden! Bezoekers van Legoland Billund kunnen er namelijk deelnemen aan het watergevecht in de Pirate Splash Battle of plaatsnemen in één van de andere waterattracties zoals de Pirate Wave Breaker en de Pirate Boats. Je vindt er verder ook een draaimolen en een vuurtoren waarbij je je eigen stoel naar boven kan trekken.

2.5. Adventure Land

In Adventure land staan de spannendste attracties voor de waaghalzen. Je vindt er de achtbaan X-treme Racers, maar ook andere snelle attracties zoals de Jungle Racers en ook nog de lasergames van de Tempel, waarbij je in een SUV op bepaalde doelen kan schieten. In de Tempel kan je ook nog andere kleinere spelletjes spelen, zoals ringen gooien of deelnemen aan een mummiespel.

Klik hier om je tickets te reserveren

2.6. Ninjago World

In het themagebied Ninjago staan nog meer leuke attracties. De grootste attractie in dit deel van het park is de Ninjago ride waarbij je met een karretje langs 3D-beelden rijdt en je terwijl met handbewegingen vuurballen naar de slechteriken kan gooien. Er is ook nog een klimmuur en een laserdoolhof waar je je eigen ninja-skills kan testen.

2.7. Knight's Kingdom

In het Knight’s Kingdom vind je nog een spannende achtbaan, de Dragon, en de Viking’s River Splash, een grote waterbaan met ronde boten die je hart sneller zal doen kloppen. Wie de Adventurous Stunt Show wil bijwonen moet ook in dit gedeelte van het park zijn.

2.8. Polar Land

In Polar Land werden alle attracties opgetrokken in het thema van de poolgebieden. Je vindt er de razendsnelle achtbaan Polar X-plorer waar je een vrije val van vijf meter maakt. Er wonen hier ook pinguïns die je een bezoekje kan brengen. Bezoekers kunnen in Polar Land ook de riddervoorstelling Battle of the Brick bijwonen.

2.9. THE LEGO® MOVIE™ World

In het vliegende theater ga je met Emmet op verkenning door THE LEGO® MOVIE™ World universum, een attractie boordevol actie. Ervaar de opwindende sensatie van een vrije val, in deze valtoren van Unikitty. Emmet en Lucy nemen je mee op een adembenemende missie om de DUPLO®-invasie vanuit de ruimte te bestrijden in een interactieve rit op de Apocalypseburg Sky Battle molen.
Of speel in de gigantische ruimteschipspeeltuin op de nieuwe speeltoren en achtbanen in Benny's Playship.

TIP: Het is een goed idee om je tickets vooraf online te kopen, want ze zijn goedkoper en je hoeft niet meer aan te schuiven aan de kassa’s.
 1. De legoconstructies van Miniland

In Legoland staan heel wat bouwwerken die volledig uit legoblokjes gemaakt zijn. De meeste daarvan staan in het miniatuurpark Miniland waar je bekende monumenten van over de hele wereld kan bezoeken.

De Nyhavn van Kopenhagen werd er bijvoorbeeld nagebouwd in legosteentjes, maar je vindt er ook een legoversie van de Amsterdamse grachtenpanden, de Acropolis van Athene en van het Vrijheidsbeeld.

Er is ook een deel van Miniland aan Star Wars gewijd. Bezoekers kunnen er daarnaast ook bewegende miniaturen van boten, vliegtuigen en zelfs een raket bewonderen.

De bouwwerken in Miniland en in andere delen van het park veranderen continue. Er zijn tien full-time legobouwers in dienst die elk zo’n 50 verschillende bouwwerken per jaar afleveren.

 1. De Legowinkel

Daarnaast vind je ook de grootste Legowinkel ter wereld in het pretpark. Je kan hier de volledige collectie van Lego bij elkaar bewonderen en je kan er zelfs je eigen Lego scheppen of zelf een poppetje maken. Er is ook heel wat Lego-merchandise te koop.

 1. Openingsuren van Legoland Denemarken

 • Legoland Billund is van april tot en met oktober open. Tot midden april is het park enkel tijdens het weekend open, maar daarna kan je er tot en met augustus wel elke dag terecht.
 • In september en oktober is het park open van vrijdag tot en met maandag.
 • Het park gaat open om 10:00 en sluit om 18:00.
 • De attracties sluiten wel al een uurtje eerder.
 • In juli is het park tijdens de week open tot 21:00.
 • Doorheen het jaar is het park regelmatig open tot 20:00, de attracties sluiten dan om 18:00.
 • De openingstijden schommelen dus sterk doorheen het jaar, kijk daarom de precieze openingstijden van Legoland na voor je vertrekt.

Onze tip: Ben je op rondreis door Denemarken? Download dan zeker onze reisgids Denemarken of onze stadswandeling Kopenhagen.

 1. Hoe tickets Legoland Denemarken kopen?

 • Tickets voor Legoland Billund zijn zowel aan de kassa als online op de website te verkrijgen.
 • TIP: Het is een goed idee om je tickets vooraf online te kopen, want ze zijn 5 EUR/pp goedkoper en je hoeft niet meer aan te schuiven aan de kassa’s.
 • Het is ook mogelijk om een 2-dagenpas te kopen, zo heb je alle tijd om het park te verkennen.
 • Het is ook een goed idee om de productcatalogus van Lego in de gaten te houden als je een bezoek plant. Er staan namelijk regelmatig kortingscodes en vouchers in voor Legoland Billund. Je kan dan bijvoorbeeld gratis een kind meenemen wanneer je een volwassenenticket koopt. Kijk hier voor tickets
 1. Hoe vermijd ik de wachtrijen?

In het hoogseizoen is het erg druk in het park door de schoolvakanties. Vanaf de tweede helft van augustus gaan de Denen zelf weer naar school en wordt het opnieuw rustiger in het park. De zomervakantie is vanzelfsprekend het drukst. Tijdens de krokusvakantie of de paasvakantie is het er al een heel stuk rustiger, maar als je buiten de vakantieperiodes kan gaan, zal je overal het minst lang moeten aanschuiven.

Onze tip: boek vooraf je tickets online zodat je niet hoeft aan te schuiven in de wachtrij voor de kassa’s. Online tickets zijn bovendien ook goedkoper, twee vliegen in één klap dus!

Daarnaast verkoopt Legoland ook tickets met een zogenaamde Q-Bot. Je kan dan zelf een tijdstip reserveren waarop je de attractie wil bezoeken, zodat je niet meer in de wachtrij hoeft te staan. Q-Bot tickets zijn in drie niveaus te verkrijgen, de silver, gold en platinum variant.

 1. Voor kinderen van welke leeftijd is Legoland?

 • Legoland Denemarken is vooral geschikt voor kinderen tot een jaar of 14.
 • Ik denk dat de attracties zijn spannend genoeg meer zijn voor oudere kinderen (bv geen rollercoasters die overkop gaan zoals je die hebt in Phantasialand of Europa-Park). Dat zie je aan de minimum lengte die een kind moet hebben, vanaf 120 cm kan men in principe elke attractie betreden.
 • Desalniettemin is dit een tof attractiepark voor zowel kinderen als hun ouders.
 1. Overnachten in of bij Legoland Denemarken

9.1. Hotel Legoland

Legoland Billund heeft verschillende overnachtingsopties in en rondom het park liggen. Hotel Legoland is het 4* hotel van het park en ligt in het pretpark zelf. De kamers in het hotel zijn, hoe kan het ook anders, volledig ingericht in verschillende Lego thema’s.

Wanneer je verblijft in Hotel Legoland zit de toegang tot het pretpark voor twee opeenvolgende dagen inbegrepen in de prijs. Naast die tweedagenpas is er ook een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen. Meer info en prijzen

9.2. Legoland Wilderness Barrels & Cabins

Een tweede optie zijn de Legoland Wilderness Barrels & Cabins. In dit vakantiepark kan je kamperen op de camping of verblijven in een huisje in de vorm van een ton. Er worden op het grondgebied verschillende activiteiten georganiseerd. Ook bij een overnachting in de Wilderness Barrels & Cabins zit een ontbijtbuffet en toegang tot het attractiepark inbegrepen in de prijs. Meer info en prijzen.

9.3. Het Legoland Castle

Het Legoland Castle Hotel is de derde optie die Legoland aanbiedt. Het hotel ligt vlak naast het attractiepark en je verblijft er als de gasten van een koning. De kamers zijn gethematiseerd volgens het betoverde kasteel en zo kan je in de koninklijke prinsessenkamers, de ridderkamer of het tovenaarsobservatorium verblijven. Meer info en prijzen.

9.4. Het Legoland Pirates' Inn Motel

Nog een optie is het Legoland Pirates' Inn Motel, het Holiday Village van het park. U kunt bij het Legoland Pirates' Inn Motel verblijven in een tent in piratenstijl, een comfortabele kamer of in een cottage met een gedeelde of eigen badkamer. Er worden op het grondgebied verschillende activiteiten georganiseerd. Ook bij een overnachting in het Holiday Village zit een ontbijtbuffet en toegang tot het attractiepark in het Legoland pakket inbegrepen. Meer info en prijzen.

 1. Lalandia Billund

Lalandia Billund is een van de populairste resorts van Denemarken. Lalandia is een indoorpretpark en waterpark ineen en ligt op wandelafstand van Legoland. Je kan er verblijven in moderne en ruime huisjes waar je zelf kan koken. Elk huisje heeft ook een parkeerplaats.

De grote troef hier zijn de binnen- en buitenzwembaden, de sauna's en de hot tubs. Er is ook een fitness en kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de overdekte minigolfbaan en in de grote speeltuin Monky Tonky Land. Vroeg boeken is de boodschap, bekijk prijzen en beschikbaarheid.

Boe je via TUI dan ontvang je een gratis toegangsticket voor Legoland, bekijk de voorwaarden. Tijdig boeken is de voorwaarde. Lees meer hier

 1. Hoe bereik ik Legoland Denemarken in Billund?

11.1. Met het vliegtuig:

 • Legoland Billund ligt vlak naast de luchthaven Billund Airport. Vanuit België en Nederland kan je met KLM, Brussels Airlines, Scandinavian Airlines, Ryanair en British Airways naar Billund vliegen. Boeken via Connections of Cheaptickets.
 • Je kan ook op Kopenhagen vliegen. Je huurt dan het beste een auto om van Kopenhagen naar Billund te rijden. Daar doe je ongeveer 3 uur over.

11.2. Met het openbaar vervoer:

 • Vanaf Billund Airport gaan er regelmatig bussen in de richting van Legoland, waarbij je uit moet stappen bij de halte Legoland/Lalandia voor de ingang van Legoland of bij de halte Billund, Astvej v hotellet, bij Hotel Legoland.
 • Vanaf Kopenhagen kan je met de trein naar Vejle vanwaar je de bus naar Billund kan nemen.

11.3. Met de auto:

 • Vanuit Utrecht is Billund in zo’n 7,5 uur te bereiken met de auto, vanaf Brussel is het zo’n 9,5 uur rijden.
 • Eenmaal in de buurt van Billund kan je de borden richting het vliegveld en Legoland volgen.
 • Vanaf Kopenhagen doe je er ongeveer 3 uur over om Billund te bereiken.

11.4. Adres Leogland Denemarken in Billund

Het adres van Legoland Denemarken is Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Denemarken (zie ligging op de kaart).

 1. Praktische info voor je bezoek

 • Kinderen groter dan 120 centimeter mogen in bijna alle attracties, soms wel nog onder begeleiding van een volwassene. Tussen de 100 centimeter en de 120 centimeter mogen kinderen ook in een groot aantal attracties, maar zijn sommige spannendere attracties uitgesloten. Wanneer kinderen kleiner dan 1 meter zijn, mogen ze enkel in de kleinste attracties.
 • Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen in het park en dat is ook aan te raden omdat de restaurants in het park tamelijk duur zijn. Wie liever in het park eet, heeft heel wat mogelijkheden om uit te kiezen.
 • Honden zijn toegestaan in het park als ze aan de leiband lopen.
 • Tassen kunnen gecontroleerd worden als je het park binnengaat.
 • Er is een Legoland Billund app beschikbaar voor iOS en Android waarmee je ter plekke op je telefoon een plattegrond kan raadplegen, de huidige wachttijden kan zien en de tijdstippen van voorstellingen kan opzoeken.
 • Koop je ticket voor LEGOLAND Billund online.
 1. Filmpje: beleef alvast Legoland Billund van thuis

De leukste attracties in Legoland Billund hieronder in een fimpje. Om zelf de adrenaline en verwonderen te beleven, zal je natuurlijk naar Billund moeten gaan!

 1. Extra tip: Het LEGO House

Onze tip: Als je in Billund bent is het zeker aan te raden om een extra dag te voorzien om het LEGO House te bezoeken. Dit interactief LEGO museum opende z'n deuren in 2017 en is echt de moeite om te bezoeken.

Er zijn verschillende zones waar je kan bouwen, kijken en experimenteren op een interactieve manier met LEGO blokjes. Ontdek er ook de geschiedenis van het speelgoed en ga er eten in een zeer bijzonder restaurant. Zowel voor groot en klein. Bouwers en niet-zo-vervente-bouwers. Lees alles over ons bezoek aan het LEGO House.

 1. Download je gratis rondreis met de auto door Denemarken

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Denemarken? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze digitale reisgids Denemarken met een uitgewerkte rondreis van 14 dagen met daarbij ook 3 uitgeschreven stadswandelingen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Denemarken.

Denemarken

Gratis preview reisgids Denemarken downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?