Rondreis Noord-Macedonië (10 dagen): Reisroute langs alle highlights + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Noord-Macedonië (10 dagen): Reisroute langs alle highlights + kaart

4 februari 2024 in Noord-Macedonië0 reacties

Zelf op rondreis door Noord-Macedonië? Gebruik onze uitgestippelde route met reisschema + tips

Noord-Macedonië, in het hart van de Balkan, is nog ongekend bij veel toeristen. Dit kleine balkanland ligt tussen Albanië, Griekenland, Bulgarije en Servië heeft alles voor een veelzijdige roadtrip. Verken de majestueuze bergketens van het Shar-gebergte en het Pelister National Park. Doorkruis de groene valleien van Mavrovo en de ongerepte natuur van het Galičica National Park vaar over het prachtige Ohridmeer en het Prespameer.

Ontdek wat deze verrassend mooie bestemming allemaal in petto heeft tijdens deze 10-daagse rondreis door Noord-Macedonië.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Noord-Macedonië

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Skopje, richtprijs € 64 vergelijk prijzen bij Skyscanner of Cheaptickets
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 408), Corendon (va.€ 569) of Koning Aap
HuurautoIn Noord-Macedonië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met rondreis door Noord-Macedonië

Dag 1: Skopje

Waar de rondreis door Noord-Macedonië beter starten dan in de hoofdstad Skopje? Skopje is het politieke, economische en culturele centrum van het land en trekt dan ook mensen uit verschillende regio's en van verschillende etnische afkomsten aan. Zo is een mix van gemeenschappen uit Macedonië, Albanië, Turkije en andere landen ontstaan die vreedzaam naast elkaar leven.

Skopje voelt bijzonder kosmopolitisch aan en er hangt steevast een levendige sfeer. Een ideale start voor deze rondreis. Met onze stadswandeling kom je alvast langs dé highlights van Skopje.

Enkele must-see bezienswaardigheden in Skopje

  • Het Moeder Teresa Memorial House, een bekend monument in Skopje, dat tegenwoordig dienst doet als museum en gedenkteken voor Moeder Teresa, de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede die in 1910 in Skopje werd geboren
  • De oude Turkse bazaar, de grootste bazaar van de Balkan. De oude bazaar is een soort winkelcentrum met oriëntaalse sfeer waar je bijzondere winkeltjes en leuke theehuisjes vindt.
  • De prachtig versierde Sveti Spas Kerk waar je onder andere het graf van de nationale volksheld, Goce Delčev kan bezichtigen.
  • De Stenen Brug vanwaar je geniet van het mooie uitzicht op de rivier en de stad.
  • Voor een pauze moet je bij een van de terrasjes zijn op het Macedonia Square.
  • Boven de stad torent ook het Fort Kale uit, dat dateert uit de 6de eeuw.
  • Liefhebbers van musea kunnen even binnenwippen bij het Nationaal Archeologisch Museum, Museum of the Macedonian Struggle for Independence en National Gallery of Macedonia.
  • Wil je graag foto's delen met het thuisfront van je bezoek aan Skopje? Vermijd roaming kosten en koop je een eSIM.

VERBLIJFTIP: In het hart van Skopje kan je overnachten in de Moodeight Apartments. Elk appartement is zorgvuldig ontworpen en volledig uitgerust en bevindt zich in een rustige straat in het meest authentieke deel van de stad. Meer info en boeken..

Uitstap naar de Matka-kloof

Op zo'n 17 kilometer ten westen van Skopje, kan je de Matkakloof bezoeken. De prachtige rivierkloof ligt tussen 100 meter hoge rotswanden en is gevormd door Treska rivier. De kloof word omzoomd door hoge witte kliffen, groene begroeiing en smaragdgroen water.

Het mooie gebied is een waar paradijs voor outdoor liefhebbers. Je kan hier allerlei activiteiten ondernemen: maak een prachtige wandeling door de kloven, huur een kano om de omgeving vanop het water te ontdekken of je kan ook de kliffen beklimmen en genieten van het mooiste uitzicht.

EXCURSIE: Wil je graag een georganiseerde tour boeken naar de Matkakloof? Bekijk hier het volledige aanbod tours & excursies naar de Matka Canyon.

Dag 2: Kratovo

Na een heerlijke nachtrust in Moodeight Apartments rijd je door naar Kratovo, een klein stadje met een intrigerende geschiedenis. De stad is gelegen aan de voet van de berg Osogovo en dichtbij de grenzen met Servië en Bulgarije, op ongeveer negentig kilometer van Skopje. Dit pittoreske stadje heeft een rijk verleden dat teruggaat tot de oudheid.

Kratovo, de stad van de middeleeuwse torens & bruggen

Kratovo telt de meeste middeleeuwse torens van Macedonië. In de stad pronkten ooit zeventien stenen torens uit de 12e tot 14e eeuw. Vandaag de dag staan er nog zes van die bouwwerken overeind, als trotse getuigen van de rijke geschiedenis van de stad.

  • De Zlatko-toren is de oudste toren en de klokkentoren is een van de meest opvallende. De majesteuze toren ligt vlakbij de bekende bazaar en naast de Tabacka-rivier.
  • Benieuwd naar meer informatie over de torens? Dan moet je de permanente tentoonstelling "Kratovo door de eeuwen heen" bezoeken in het Stadsmuseum, gevestigd in de klokkentoren.
  • In en rond Kratovo zijn een aantal prachtige stenen bruggen te zien die de stad extra mooi maken en ook van historische waarde zijn. Enkele bruggen die je tijdens onze stadswandeling door Kratovo tegenkomt zijn de Rada-brug en Grofchanski-, Bazaar-, Yorkshire-, Argulicki- en Gornomaalski-bruggen. Je kan de schoonheid van Kratovo van een andere kant bekijken door langs de rivieroever te wandelen.

Bezoek de stenen stad Kuklica en het Lesnovo-klooster

Heb je tijd over na je bezoek aan Kratovo? Dan raden we aan om de stenen stad Kuklica en het Lesnovo klooster in de buurt van Kratovo te verkennen. Kuklica, op slechts tien kilometer van Kratovo, wordt ook wel eens de stenen stad genoemd vanwege een prachtige groep stenen pilaren die hier de show stelen. Je kan er zo'n 15 grote en 120 kleinere pilaren maar liefst 10 meter boven de grond zien uitsteken. De stad wordt vaak vergeleken met het sprookjesachtige Cappadocië in Turkije.

Ook het Lesnovo-klooster bekend om zijn zorgvuldig aangebrachte muurschilderingen en prachtig betegelde buitenkant, is de moeite om te bezichtigen.

Dag 3: Veles

Na het verkennen van Kratovo bezoek je het charmante stadje Veles, met zijn rijke geschiedenis en idyllische ligging in de vallei van de rivier de Vardar. Al meer dan duizend jaar noemen mensen deze regio hun thuis. Veles heeft de geboorte en ondergang van talloze beschavingen meegemaakt.

Veles maakte in de oudheid deel uit van het Paeonische koninkrijk en werd daarna geregeerd door het Eerste en Tweede Bulgaarse Rijk, het Koninkrijk Servië, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Veles onderging een dramatische transformatie in de 19e eeuw toen het uitgroeide tot een belangrijk knooppunt langs een van de belangrijkste handelsroutes in de Balkan.

  • Verken zoveel mogelijk tijdens je bezoek met onze stadswandeling door Veles.
  • Je komt onder andere langs het prestigieuze Nationaal Museum van Veles dat een enorme collectie historische artefacten herbergt die een fascinerende kijk geven op Veles en het gebied eromheen.
  • Ontdek ook de klokkentoren, een historische schat die al eeuwenlang overeind staat in het hart van de stad.
  • En een absolute must-see is de ontroerende Kosturnica Memorial, een prachtig gedenkteken voor de moedige inwoners van Veles die tijdens WOII vochten tegen de fascistische krachten van Duitsland en Bulgarije.

LEESTIP: Mis niets tijdens je rondreis met onze reisgids Noord-Macedonië.

Dag 4: Kruševo

Op weg naar Kruševo rijd je langs Prilep, waar de legendarische Torens van Marko trots boven het landschap turen. Deze torens werden gebouwd in de tijd van de machtige Macedonische koningen. Het indrukwekkende verdedigingssysteem is kenmerkend voor de Balkan. De torens dragen de naam van koning Marko, een beroemd figuur in de epische poëzie die bekend stond om zijn steun aan de armen.

Kruševo, een prachtig bergstadje in het westen van Macedonië

Dit verborgen juweeltje trekt misschien niet zoveel aandacht als andere populaire plaatsen in het land, maar dat is misschien een extra reden om hier langs te rijden. Kruševo, de historische hoofdstad van de republiek Kruševo, ligt aan de voet van de prachtige berg Buševa Planina. Het is de enige bergstad van Macedonië en de hoogstgelegen stad van de Balkan. Er hangt een rustige en traditionele sfeer die de stad onderscheidt van andere in de ruime omgeving.

Maar de charme van Kruševo ligt niet alleen in de prachtige bergomgeving, maar ook in het rijke culturele erfgoed van de stad en de oprechte gastvrijheid van de bevolking. De charmante stenen huizen en smalle straatjes lenen zich uitstekend tot een ontspannen stadswandeling door Kruševo.

VERBLIJFTIP: Boutique Hotel St Nikolas by Skar is een gezellige bed and breakfast in het centrum van Kruševo. Meer info en boeken.

Vermijd roaming kosten koop je eSIM

Opgelet, in Noord-Macedonië betaal je roaming kosten als je met je smartphone wil surfen of bellen. Hoe dit vermijden? Koop een eSIM voor € 6 (7 - 30 dagen geldig) voor directe toegang tot het lokale hogesnelheids datanetwerk met uw eSIM-compatibele apparaat, waar en wanneer je ook bent. Koop je eSIM kaart online

Weet je precies wat wat eSIM is of hoe het werkt en of je telefoon compatibel is? Lees ons artikel over eSIM

Dag 5: Bitola

Op dag 5 bezoeken we het gezellige stadje Bitola in het zuiden van Noord-Macedonië (niet zo ver van Griekenland). Bitola stond in de oudheid bekend als "Heraclea Lyncestis", een belangrijke nederzetting die werd gesticht in 400 v Chr. door Philippus II van Macedonië. Vandaag de dag kan je in deze oude Macedonische stad nog enkele archeologische overblijfselen bezichtigen zoals een portiek met ere-monumenten, kleine en grote basilieken, een Romeins bad, een Romeins theater en een spectaculaire stadsfontein van Justinianus.

Vandaag de dag vind je in Bitola een unieke mix van traditie en moderniteit. Dwaal door de levendige straten, bewonder de historische bezienswaardigheden die doen herinneren aan de Romeinen, Byzantijnen, Slaven en Ottomanen. Met onze stadswandeling door Bitola ontdek je alvast de mooiste plekjes.

Enkele niet te missen bezienswaardigheden in Bitola

  • De moskee Ishak Çelebi, een van de oudste moskeeën van Bitola en een belangrijk icoon van de moslimcultuur en -geschiedenis van Noord-Macedonië.
  • Stap de moskee zeker even binnen en bewonder de architectuur en zorgvuldig aangebrachte decoraties.
  • Saat Kula oftwel de klokkentoren van Bitola aan de rand van het bruisende Magnoliaplein.
  • De Sint-Demetrios of Solun kerk, een belangrijk religieus en cultureel monument in Bitola.
  • Cafeetjes en restaurants vind je in de autovrije Širok Sokak (drukste straat van de stad).
  • Breng een bezoekje aan het Bitola Museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad.

VERBLIJFTIP: Het Grand Central Hotel bevindt zich in het centrum en biedt 4-sterrenaccommodatie met smaakvol ingerichte kamers, een tuin en een gezellig restaurant en bar. Meer info en boeken.

Dag 6: Nationaal park Pelister

Intussen zit je al aan de helft van je rondreis door Noord-Macedonië, tijd om de steden achter ons te laten en de natuur in te trekken! Vandaag bezoek je dan ook het prachtige nationaal park Pelister, het oudste nationaal park van het land. Het is een groene oase die dienst doet als toevluchtsoord voor wilde dieren. Het park omspant het Baba-bergmassief en is verrassend divers. De hoogtes variëren van 927 tot 2601 meter boven zeeniveau en dat levert uiteenlopende landschappen op.

Het bergachtig gebied met prachtige uitzichten is uitstekend om te wandelen en fietsen. Er zijn verschillende routes uitgestippeld voor elke niveau. In de zomerperiode kan je hier ook klimmen en mountainbiken terwijl het park in de winterperiode wordt omgetoverd tot een prachtig skigebied met uitdagende afdalingen.

Neem ook je verrekijker mee want in het park kan je mooie fauna en flora spotten. Zo kan je onder andere tijdens je wandeling vossen, wolven, beren en lynxen tegenkomen en in het Molika dennenbos kan je bomen van meer dan 200 jaar bezichtigen, uniek voor de Balkan regio.

WANDELTIP: Ga zelf op verkenning in het Nationaal park Pelister met de wandeling naar de top van de Pelister op 2600 m hoogte of de eenvoudigere wandeling naar de Ogen van Pelister (Pelisterski Ochi).

Dag 7: Ohrid

Op dag 7 bezoek je een van de mooiste en meest bezochte plekjes in Noord-Macedonië: Ohrid. Deze stad is gelegen aan het gelijknamige meer en heeft een groot historisch centrum waar je uren kan rondwandelen. Het oude gedeelte van de stad is erg gezellig en staat sinds 1979 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Ohrid staat gekend als de stad met de 365 kerken

  • Bezoek de klassieke Orthodoxe kerken met prachtige fresco's zoals Sveti Jovan Kaneo, Sveti Kliment en Sveti Sofija.
  • Naast het grote aanbod kerken, vind je er ook een klassiek amfitheater (dat vermeld staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst) en straatjes met hier en daar een boetiekwinkeltje en een restaurantje waar je typische Macedonische gerechten kan proeven.
  • Voor een mooie avondwandeling raden we de boulevard van Ohrid aan met tal van gezellige restaurantjes en cafeetjes. De boulevard is gelegen aan het meer en is een ideale plek om te genieten van een zonsondergang.
  • Net buiten het centrum ligt het indrukwekkende Fort van Samuel, vanwaar je zicht hebt over de omgeving. Neem hier plaats op het terras van het Fort Café Ohrid vanwaar je een verbluffend uitzicht hebt over het oude centrum.
  • Niets missen tijdens je bezoek aan Ohrid? Download onze stadswandeling Ohrid die je langs de mooiste plekjes van de historische stad brengt.

Het idyllische meer van Ohrid

Een panoramische boottocht over het meer van Ohrid is de ideale manier om tot rust te komen na een dagje wandelen door Ohrid. Stap aan boord van een comfortabele boot en vaar van het oude centrum langs de oever over het glinsterende water van het meer.

Bewonder de schilderachtige omgeving en zie hoe de warme gloed van de ondergaande zon het meer een warme gloed heeft. Deze boottochten zetten zowel het meer als het historische erfgoed van de stad in de verf. Het meer van Ohrid is met een diepte van 286 meter het diepste meer van de Balkan.

EEN BOOTTOCHT MAKEN?: Boek hier je panoramische boottocht door de oude stad Ohrid.

Een intrigerend kijkje in de prehistorie bij de Bay of Bones

Wil je graag wat meer zien van Ohrid en omgeving? Dan kan je hier best een dagje of twee langer blijven en een uitstap boeken naar Museum Bay of Bones langs de kust van Ohrid. De Bay of Bones, vaak het "museum op het water" genoemd en herbergt een replica (gebouwd tussen 2007-2008) van een paalwoningenndorp Plocha Michov Grad dat zich hier bevond tussen 1200 en 700 v. Chr.

Dit prehistorische dorp was 8500 m² groot en werd ondersteund door 10.000 houten palen die in de bodem van het meer werden vastgemaakt. Het water van het meer was indertijd veel minder diep. Het is een van de grootste prehistorische paaldorpen die we vandaag de dag kennen.

In het museum leer je over het dagelijks leven en de cultuur van de oude bewoners. De naam " Bay of Bones" beschrijft de ontdekkingen goed, want hier zijn talloze skeletten en artefacten ontdekt die licht werpen op een hoogontwikkelde prehistorische nederzetting.

De leukste verblijven in Noord-Macedonië?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie of rondreis door Noord-Macedonië? Boek een overnachting in een hotel, ga gezellig kamperen, of verblijf in een vakantiehuis op een vakantiepark. Of wat dacht je van een camper huren zodat je zelf kan rond trekken? Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

GoBoonyHuur een camper en verken Noord-Macedonië
BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
TUITUI vakanties in Noord-Macedonië
CorendonCorendon vakanties in Noord-Macedonië
Vermijd roaming → Koop je eSIM online

Dag 8: Nationaal park Galičica

Via haarspeltbochten klimt de weg zich omhoog naar het bijzondere natuurreservaat Nationaal park Galičica, tussen Noord-Macedonië en Albanië. Dit nationaal park, gelegen aan de Noord-Macedonische kant van de majestueuze berg Galičica. Van op de top zie je een het Prespameer liggen, dat zich uitstrekt over 3 landen: Noord-Macedonië, Albanië en Griekenland. Het nationaal park is opgenomen in het grensoverschrijdende biosfeerreservaat Ohrid-Prespa en biedt een unieke mix van natuur en cultureel erfgoed.

Het Prespameer

Wist je dat het Prespameer verbonden is met het meer van Ohrid met een ondergrondse doorgang? Het Prespameer, dat 284 km² omspant, was ooit één groot meer, vandaag de dag bestaat het uit 2 meren, het Grote Prespameer en het Kleine Prespameer. Het Grote Prespameer is een van de puurste meren ter wereld en rijkt tot 54 meter diep. Midden in het Prespameer ligt het onbewoonde rotsachtige eiland Golem Grad, dat onder de lokale bevolking ook wel bekend staat als "het slangeneiland".

De omgeving van het meer is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers. De uitgestrekte zandstranden en de vele zonnige dagen doen even vergeten dat je in Zwitserland bent. De temperaturen schommelen hier ‘s zomers tussen de 24 en 28 graden.

WANDELTIP: Ga zelf op verkenning in het Galičica Nationaal park met de wandeling naar de top van de Magaro of de eenvoudigere wandeling naar de top van de Lako Signoj.

Bezoek aan een van de mooiste kloosters in Noord-Macedonië

Een van de absolute must-see's bij het Nationaal park Galičica, is het klooster van Sint-Naum. Het is een uitgestrekt kloostercomplex dat bezoekers van buiten de landsgrenzen trekt. Het klooster ligt op een plateau in een prachtige omgeving waar natuur en religie op harmonieuze wijze samenkomen.

De legendarische heilige Naum van Ohrid stichtte het oorspronkelijke klooster op dit plateau in 905. Het werd daarna tussen de 11e en 13e eeuw afgebroken, maar volledig herbouwd in de 16e eeuw. Vandaag staat dit prachtige Byzantijnse bouwwerk met vele koepels nog steeds trots overeind. Tegenwoordig doet ook een deel van het klooster dienst als Hotel St. Naum met kamers die uitzicht bieden op het meer van Ohrid of de bergen. Er zijn in Noord-Macedonië heel wat kloosters te vinden, maar het klooster van Sveti Naum is toch wel een van de mooiste.

EXCURSIE: Boek hier je georganiseerde dagtour naar het klooster van Sint-Naum.

Dag 9: Demir Kapija

Op de voorlaatste dag van deze rondreis staat een bezoekje gepland een van de meest vooraanstaande wijnproducerende gebieden in Noord-Macedonië: de Tikveš-regio. Bij de Wijnmakerij en museum Tikveš kan je een geweldige rondleiding, de wijnkelders verkennen en het proces met eigen ogen bijwonen. Het wijnmuseum zelf is verdeeld in vele themakamers die de lange wijnbouwtraditie van Tikveš in de verf zetten. Geniet na de rondleiding van een heerlijke viergangenlunch in het restaurant, aangevuld met heerlijke wijnen van eigen bodem. Meer info op de website.

We sluiten de voorlaatste dag af in Demir Kapija, gelegen aan de oevers van de majestueuze rivier de Vardar. Deze stad is zowel van geografisch als historisch belang. In de oudheid liep de Vardarweg door deze vallei, die de steden Thessaloniki en Pella in het zuiden verbond met Antigonea (Negotino), Stobi, Vila Zora (Veles) en Skupi (Skopje) in het noorden. Die weg liep door de adembenemende Demir Kapija-kloof en diende als een belangrijk transport- en handelskanaal.

Vandaag de dag is Demir Kapija trots op zijn geschiedenis als pionier in wijntoerisme. Een mix van natuur, buitenactiviteiten, wijnproeverijen, rondleidingen door wijngaarden en de rijke wijnbouwtraditie van de regio - je vindt het hier allemaal.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een aangename verblijfplaats? Popova Kula is een uniek complex met onder meer een wijnmakerij, een stijlvol hotel, een restaurant met een prachtig terras en een prachtige locatie met een fantastisch uitzicht. Meer info en boeken.

Dag 10: Tetovo

We sluiten deze 10-daagse rondreis af in Tetovo, een bruisende stad in het noordwesten van Macedonië, op de grens met Kosovo en Albanië. Tetovo, de op vier na grootste stad in Noord-Macedonië, heeft een rijke geschiedenis en er vallen heel wat fascinerende plekken te ontdekken. De beschilderde moskee is de belangrijkste attractie.

De stad heeft een eeuwenoude geschiedenis

Er woonden hier al mensen in de bronstijd, al werd Tetovo zelf pas officieel gesticht in de 14e eeuw. Onder Ottomaans bestuur ontpopte het zich tot een levendig handels- en ambachtsknooppunt, wat resulteerde in de bouw van talloze moskeeën, baden en bazaars die vandaag de dag nog steeds in de stad te vinden zijn.

Tetovo heeft door de geschiedenis heen onder Albanese, Servische en Bulgaarse heerschappij gestaan, totdat het deel uitmaakte van het voormalige Joegoslavië en uiteindelijk een onafhankelijk Noord-Macedonië werd. Ontdek tijdens onze stadswandeling door Tetovo de rijke geschiedenis, culturele diversiteit en architectonische pareltjes van Tetovo terwijl je ondergedompeld wordt in de aparte sfeer van de stad.

VERBLIJFTIP: Hotel Lirak bevindt zich aan het centrale plein Illyria van Tetovo, biedt eenvoudig ingerichte kamers voorzien van het nodige comfort. Meer info en boeken.

Wie de rondreis graag rustig afsluit, kan vertoeven in het gezellige stadscentrum van Tetovo. Wie nog wat energie over heeft, kan nog een bezoekje aan het Nationaal park Šar mountain overwegen. Hier kan je een prachtige wandeling maken naar de top van de Titov, de op één na hoogste piek in Noord-Macedonië.

Of je ontdek de diepe kloven, prachtige meren, weelderige bossen en uitgestrekte weiden van het nationaal park Mavrovo, grootste nationale park van Noord-Macedonië en een prachtig bergparadijs. Het park ligt op het kruispunt van drie grote bergketens: Šar, Korab en Bistra.

Het kunstmatig meer van Movrovo met een verzonken kerkje

In het hart van het nationaal park vind je het grootste kunstmatige meer van het land. De prachtige omgeving van het meer nodigt uit om prachtige wandel- en fietstochten te maken. Of je kan ook vissen, kanoën of een mooie boottocht maken op het meer en de verzonken St Nikolai kerk te midden van het water bezichtigen (zie ligging hier). Bij laag water kan je hier soms naar binnen wandelen.

Waar overnachten in Noord-Macedonië?

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Noord-Macedonië en ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en appartementen in Noord-Macedonië.

  • In het hart van Skopje kan je overnachten in de Moodeight Apartments. Elk appartement is zorgvuldig ontworpen en volledig uitgerust. Meer info en boeken.
  • Hotel London B&B ligt in het centrum van Skopje gevestigd in een historisch gebouw uit 1937. Het 3* hotel biedt moderne kamers, een sfeervol restaurant en een traditionele Engelse pub. Meer info en boeken.
  • Vila Bisera ligt in de rustige wijk Lagadin bij Ohrid. De ruime villa wordt omgeven door een tuin met bloemen en biedt moderne accommodatie. Verder biedt de villa ook twee seizoensgebonden buitenzwembaden en ligt het op wandelafstand van het meer. Meer info en boeken.

Mis niets in Noord-Macedonië met onze reigsids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Noord-Macedonië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Noord-Macedonië met een volledige uitgestippelde rondreis Noord-Macedonië, en meer dan 79 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Noord-Macedonië.

Noord-Macedonië

Gratis reisgids Noord-Macedonië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?