Premium

Wandeling in Tetovo met als hoogtepunt de beschilderde moskee

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling in Tetovo met als hoogtepunt de beschilderde moskee

  • Startpunt: Arabati Baba Teḱe
  • Eindpunt: Beschilderde moskee Tetovo
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Tetovo is een bruisende stad in het noordwesten van Macedonië, op de grens met Kosovo en Albanië. Tetovo ligt op 45 km van Skopje en is een populaire tussenstop voor vakantiegangers op weg naar het meer van Ohrid, dat 130 kilometer verderop ligt. Tetovo is de op vier na grootste stad in Noord-Macedonië, heeft een rijke geschiedenis en er vallen heel wat fascinerende plekken te ontdekken.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling in Tetovo langs de hoogtepunten

Ontdek tijdens deze stadswandeling de rijke geschiedenis, culturele diversiteit en architectonische pareltjes van Tetovo terwijl je ondergedompeld wordt in de aparte sfeer van de stad. Je komt onder andere langs het Arabati Baba Teḱe, een spiritueel complex dat zeer belangrijk is in de soefi-tak van de islam. Deze plek werd gesticht in de 16e eeuw en diende als spirituele retraiteplaats voor gelovigen. Het complex heeft zijn historische charme uitstekend weten te behouden en biedt toeristen inzicht in de rijke geschiedenis.

Maar de belangrijkste attractie en het ultieme hoogtepunt van Tetovo is de beschilderde moskee, die in 1438 werd opgericht en later in 1833 werd gerenoveerd. De moskee is dan misschien wel niet enorm, maar kan wel uitpakken met prachtige decoraties. In tegenstelling tot veel andere moskeeën werd deze moskee beschilderd met heldere bloemmotieven en die zorgen voor een aparte, fascinerende sfeer.

OVERNACHTINGSTIP: Hotel Lirak ligt aan het centrale plein Illyria van Tetovo, biedt eenvoudig ingerichte kamers voorzien van het nodige comfort. Meer info en boeken.

Noord-Macedonië

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Macedonië

Ontdek het Balkan land Noord-Macedonië via een complete reisgids en 14 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?