Premium

Stadswandeling Ohrid: door het historische centrum, langs het Ohrid-meer

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Ohrid: door het historische centrum, langs het Ohrid-meer

  • Startpunt: Oude centrum van Ohrid
  • Eindpunt: St Bogorodica Perivleptos kerk
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,1 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Ohrid is een van de mooiste steden in Noord-Macedonië en werd in 1979 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Steeds meer toeristen weten hun weg te vinden naar deze prachtige vakantiebestemming. Dit komt onder meer door de schilderachtige ligging op een heuvel aan het schitterende meer van Ohrid. Ontdek zelf de charme van deze stad met onze stadswandeling door Ohrid.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Ohrid langs alle hoogtepunten en het meer

De wandeling loopt door het oude stadscentrum van Ohrid, een karaktervolle buurt die uitnodigt om rond te dwalen in de geschiedenis. Hier kan je onder meer het fort van Samuel bezichtigen en talloze klassieke Orthodoxe kerken met prachtige fresco's zoals de Sveta Sofija en kerk van St. Clement.

Naast het grote aanbod kerken, vind je er ook een klassiek amfitheater (dat vermeld staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst) en straatjes met hier en daar een boetiekwinkeltje en een restaurantje waar je typische Macedonische gerechten kan proeven.

Een panoramische boottocht over het meer van Ohrid is de ideale manier om tot rust te komen na een dag wandelen door Ohrid. Stap aan boord van een comfortabele boot en vaar van het oude centrum langs de oever over het glinsterende water van het meer.

VERBLIJFTIP: Villa Chingo ligt op de hellingen van het Galicica-gebergte, op wandelafstand van het meer van Ohrid. Vanaf de B&B geniet je bovendien ook van een schilderachtig uitzicht op het meer. Meer info en boeken.

Noord-Macedonië

Gratis reisgids Noord-Macedonië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Macedonië

Ontdek het Balkan land Noord-Macedonië via een complete reisgids en 14 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Noord-Macedonië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?