25 x mooiste bezienswaardigheden in Turkije: wat zien & doen? + kaartje

25 x mooiste bezienswaardigheden in Turkije: wat zien & doen? + kaartje

30 december 2023 in Turkije0 reacties

De mooiste bezienswaardigheden in Turkije + verblijftips

Turkije is een prachtige vakantiebestemming die meer dan alleen maar zon- zee en strand te bieden heeft. Dit fascinerende land biedt naast de gezellige badplaatsen als Antalya, Bodrum en Kuşadası ook een boeiende mix van een rijke geschiedenis, levendige cultuur en natuurlijke schoonheid.

Van prachtig wandelen door spectaculaire kliffen, ballonvaren boven de sprookjesachtige landschappen en ontspannen op de zonovergoten stranden tot het verkennen van duizenden jaren cultuur en geschiedenis. Ontdek alvast meer over de mooiste bezienswaardigheden in Turkije in deze blogpost.

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Turkije

  1. De Turkse hoofdstad Ankara

Plan je binnenkort een bezoekje aan Turkije? Laat dan een typische stedentrip naar Istanbul achterwege, en overweeg een bezoekje aan de Turkse hoofdstad Ankara. Alhoewel de stad vaak overschaduwd wordt door Istanbul, is Ankara ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Alleen al de architectuur is er bijzonder om te zien. Van indrukwekkende ruïnes tot traditionele Ottomaanse gebouwen uit de 19de eeuw. Om nog maar te zwijgen over de prachtige moskeeën zoals de Kocatepe-moskee, de grootste moskee van de stad.

Je zou het misschien niet meteen denken maar er zijn heel wat interessante bezienswaardigheden te bezichtigen in de Turkse hoofdstad. Breng zeker een bezoekje aan het citadel van Ankara bovenop een rotsachtige heuvel nabij het stadscentrum. Hier geniet je van een schitterend uitzicht over de stad.

Op 20 minuten wandelen vind je de Romeinse baden die nog in verrassend goede staat zijn. Verder zijn er ook enkele boeiende musea, een oude bazaar en de historische wijk Hamamönü waar je een heerlijke kopje Turkse koffie kan proeven.

TIP: Bezoek de mooiste plekken van de Turkse hoofdstad met een lokale gids. Boek je wandeltour door Ankara met gids en zie dé highlights van de stad. Bovendien past de gids de wandeltour aan op basis van jouw interesses.

VERBLIJFTIP: Divan Cukurhan Ankara ligt tegenover de ingang van de citadel van Ankara en beschikt over ruime stijlvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort. Geniet van een heerlijk kopje koffie in de sfeervolle bar en proef de lokale gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Imposante moskeeën en grote bazaars in Istanbul

De Turkse metropool Istanbul is om vele redenen een bijzondere stad. Zo ligt ze op de grens tussen Europa en Azië en daardoor is de stad een smeltkroes van culturen. Daarnaast heeft de stad een ontzettend lange geschiedenis en doet het bijna dienst als één groot museum, terwijl het tegelijkertijd juist heel modern is. Het is een bruisende plek waar een unieke sfeer hangt en heel erg veel te zien en te beleven valt.

Verder is Istanbul de grootste stad van het Europese continent met maar liefst zo’n 15 miljoen inwoners op een oppervlakte van ruwweg 5000 km². De stad huist dan ook heel wat fantastische bezienswaardigheden die je kan bezichtigen tijdens onze stadswandeling door Istanbul.

Enkele hoogtepunten tijdens je bezoek aan Istanbul

  • Hagia Sophia, één van de bekendste gebouwen van Istanbul. Dit bouwwerk is behoort tot de oudste en grootste kerkgebouwen ter wereld. Bestel je tickets hier.
  • Een andere grote trekpleister van Istanbul ligt direct tegenover de Hagia Sophia: de Blauwe Moskee, ook wel de Sultanahmet Moskee genoemd.
  • Het Topkapı Paleis is het grootste en oudste paleis van de stad en wordt aanschouwd als één van de mooiste gebouwen van Istanbul. Boek je rondleiding door het Topkapi paleis.
  • Beklim de Galatatoren, voor een prachtig uitzicht over de oude stad. Deze vind je in het Europese deel van de stad. Boek hier je Galata-wandeling.
  • Winkelen in de Grote Bazaar oftewel de Kapalı Çarşı, één van de bekendste marktplaatsen in de wereld. Dit gigantische winkelcentrum is één van de oudste en grootste overdekte markten ter wereld. Daarnaast is er ook nog de Egyptische Bazaar.
  • De Basilica Cisterne, welke gebruikt werd als wateropslagplaats voor het paleis van de Byzantijnse keizer Justinianus. Het is tegenwoordig de grootste overgebleven cisterne van Istanbul.

BESPAARTIP: Bespaar kostbare tijd en geld en bekijk zoveel mogelijk van de iconische bezienswaardigheden met de Istanbul City Card.

  1. Maak een rondvaart op de Bosporus

De Bosporus, ook wel de Straat van Bosporus genoemd, is gelegen in het noordwesten van Turkije en verbindt de Zwarte Zee in het noorden met de Zee van Marmara in het zuiden. Het verdeelt de stad Istanbul in twee delen: het Europese Istanbul in het westen en het Aziatische Istanbul in het oosten.

De Bosporus is een van 's werelds drukste zeestraten en een strategisch belangrijke doorgang voor internationale scheepvaart. Het is een cruciale route voor de scheepvaart van en naar de Zwarte Zee en vormt de toegangspoort tot de Middellandse Zee vanuit deze regio.

Het biedt spectaculaire uitzichten, vooral bij zonsondergang wanneer de verlichting van de stad Istanbul het wateroppervlak verlicht. Het is een populaire plek voor toeristen om te genieten van panoramische uitzichten op de stad en de historische bezienswaardigheden.

CRUISE: Maak een rondvaart over de Bosporus, en zie de meest iconische bezienswaardigheden van Istanbul. Boek een stadscruise op de Bosporus.

  1. Bezoek de ruïnes van Efeze

Efeze mag je gerust beschouwen als één groot, spectaculair openluchtmuseum. De Grieks-Romeinse ruïnes behoren tot de grootste en best bewaarde van het continent. Door aardbevingen en invasies werd de stad in de loop der eeuwen verschillende keren beschadigd, maar toch zijn veel bouwwerken in opmerkelijk goede staat bewaard gebleven. Bezoek je slechts één van de Romeinse archeologische sites in Turkije, laat dit dan jouw keuze zijn. De hoogdagen van het Romeinse Rijk lijken hier nog springlevend.

Boek hier je daguitstap naar Efeze

  1. Zon, zee en strand aan de Turkse Riviera

Lekker zonnebaden onder de Turkse zon, sippen van heerlijke cocktails aan de strandbars en rondkuieren in de bruisende badplaatsen met kleurrijke bazaars en je laten verwennen in een traditionele hamam, wat kan je meer wensen voor een ontspannende zonvakantie? De Turkse Riviera staat zonder twijfel garant voor een onvergetelijke strandvakantie, maar.. het heeft meer te bieden dan dat alleen! Ga wandelen in het Dilek Peninsula National Park, bezoek de indrukwekkende watervallen van Düden of maak een jeepsafari door het Taurusgebergte.

LEESTIP: Download hier onze uitgebreide reisgids Turkse Riviera en ontdek onder andere de sfeervolle badplaatsen en archeologische vondplaatsen.
  1. Het verlaten dorpje Kayaköy

Kayaköy, ook wel bekend als "Karmylassos" in het Grieks, is een verlaten dorp dat zicht uitstrekt langs een glooiende heuvel in het Taurusgebergte. Het dorpje staat vooral bekend als de "spookstad" vanwege zijn verlaten en vervallen staat. Tot 1920 werd het dorpje bewoond door de Grieken, maar door de Grieks-Turkse bevolkingsuitwisseling als gevolg van het Vredesverdrag van Lausanne, dat Klein-Azië tot volledig Turks nationaal grondgebied verklaarde, verlieten de inwoners deze nederzetting.

Vandaag de dag heeft het dorpje een bijzondere aantrekkingskracht. Neem de tijd om de geschiedenis van deze plek in je op te nemen wanneer je door de verlaten oude steegjes wandelt.

  1. Verken de mooiste valleien van Cappadocië

De valleien in Cappadocië met hun bizarre rotsformaties en kleuren zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Cappadocië. Omringd door een prachtig landschap kan je je vergapen aan grotwoningen, indrukwekkende schoorstenen en uit rotsen gehouwen kerken en huizen. Wil je graag zoveel mogelijk valleien zien tijdens je vakantie? Dan kan je best een georganiseerde tour volgen. Hieronder vind je alvast enkele interessante tours die je langs dé belangrijkste valleien brengen.

  • De Ihlara-vallei met het duizelingwekkende aantal oude rotskerken en ondergrondse woningen. De canyon ligt bezaaid met die historische bouwwerkern, grotendeels gebouwd door de Cappadocische Grieken tijdens de Byzantijnse periode. Verken de Ihlara-vallei aan de hand van een leuke dagtocht.
  • Openluchtmuseum Zelve is een historische grottenstad waar vroeger een grote en diverse gemeenschap woonde. Er zijn drie valleien in het Openluchtmuseum die je langs een aantal religieuze en wereldlijke kamers, woningen, stallen en het stadsplein voeren. Boek je begeleide tour hier.
  • Of verken de valleien tijdens een begeleide ATV-tour en ontdek de prachtige valleien en het pittoreske landschap van sprookjesachtige schoorstenen. Na je avontuurlijke rit langs de ruige paden kan je nog even de zonsondergang in je opnemen.
  1. Ga bijzonder overnachten in een grothotel

Een van dé populairste bezienswaardigheden in Cappadocië zijn ongetwijfeld de mysterieuze grotten. Eeuwenlang woonde men hier in grote ruimtes uitgehouwen in grotten. Tegenwoordig worden sommige van deze grotten omgetoverd tot prachtige hotels waar je kan overnachten. We raden je aan om tijdens je rondreis door Cappadocië dan ook een overnachting te boeken in een van deze grothotels.

  1. Maak een ballonvaart boven Cappadocië

Een van de meest iconische ervaringen in de regio Cappadocië, en zeker een beeld dat bij velen opkomt als je aan dit gebied denkt, zijn ballonvaarten over het sprookjesachtige landschap. Het is dan ook de uitgelezen manier om de grootsheid van de rotsformaties en het buitenaardse landschap te ervaren.

  • Sommige ballonvaarten omvatten extra's zoals hoteltransfers, ontbijt en zelfs champagne, bekijk beschikbare balloonvluchten en tours hier.
  • Natuurlijk zijn ballonvaarten afhankelijk van het weer, dus probeer te reserveren voor de eerste dag van je verblijf. Als het weer een vlucht niet toelaat, kan je naar een volgende dag omboeken.
LEESTIP: Wil jij ook graag vanuit de lucht het landschap zien? Onze blog met info voor je ballonvaart boven Cappadocië.
  1. De heilige berg Nemrut Dagi

De heilige Mount Nemrut, met een hoogte van 2134 meter, is vooral beroemd om zijn bergtop. Daar pronkt namelijk een groot aantal standbeelden rond wat vermoedelijk een koninklijk graf uit de 1e eeuw v.Chr. is. Dit is een van de hoogste toppen van het Taurusgebergte. Deze bergtop werd in 1987 toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De gemakkelijkste manier om er te komen is met een georganiseerde tour en gids (deze kan je hier boeken). De site toont een aantal grote sculpturen van leeuwen, adelaars en Griekse goden, en hoewel het graf van Antiochus bij latere opgravingen niet is gevonden, wordt toch aangenomen dat dit zijn laatste rustplaats is. Nemrut Dağı is vanwege de ligging een mooie plek om de zonsopgang te bewonderen.

  1. Wandelen langs de Lycische kust

Langs de kuststrook van Turkije loopt het Lycische Pad. Dit langeafstandswandelpad is 540 kilometer lang en strekt zich uit van Ölüdeniz, in de buurt van Fethiye, tot aan Geyikbayırı, ongeveer 20 kilometer van Antalya.

De Lycische weg, die pas sinds de jaren 90 bestaat, verbindt eeuwenoude paden die men gebruikten als handelswegen. Best impressionant als je weet dat er soms amper tot geen wandel- of klimmogelijkheden zijn. Het wordt beschouwd als een van de mooiste én langst gemarkeerde wandelroutes in Turkije. De paden, de rustieke dorpjes, historische sites en de onevenaarbare uitzichten op de Mediterrane zee maken deze route ook onbeschrijfelijk.

Enkele hoogtepunten op deze wandelroute zijn ongetwijfeld Myra, een historisch stadje dat bekend staat om de graftombes die in de rotsachtige kliffen zijn uitgehouwen, de overblijfselen van de oude stad Patara en de indrukwekkende de Tombe van Amyntas in Fethiye. Ook de schilderachtige baaien en stranden als Butterfly Valley en Kabak Beach zijn erg de moeite.

Praktische info over het Lycische Pad

  • Het is goed om te weten dat de wandelroute (Likya Yolu) is gemarkeerd met rode en witte lijnen is opgedeeld in kleinere etappes zodat je zelf makkelijk kan kiezen welk deel je loopt.
  • Om de volledige wandelroute af te leggen, ben je zo’n 4 à 6 weken onderweg. De totale reisduur is natuurlijk afhankelijk van hoeveel en hoe snel je per dag wilt hiken.
  • Daarnaast is een goede fysieke conditie en een gedetailleerde kaart onmisbaar.
  • Een paar goede wandelschoenen, wandelstokken, een wandel-gps en zonnecrème mogen natuurlijk ook niet ontbreken.
  • Ben je van plan om deze route in één keer af te leggen? Dan is een goede voorbereiding een absolute must.
  1. Bezoek de uit rotsen gehouwen tombes bij Dalyan

Dalyan ligt op een dik uurtje rijden van de badplaats Marmaris en is gelegen aan de oevers van de rivier en bij de monding van het Köycegiz Gölü. Tegenover het stadje bevinden zich rotsen waarin bijzonder mooie tombes zijn uitgehouwen die dateren uit de 4de eeuw v.C.

Dalyan ligt aan de turkooizen kust en is beroemd om zijn zonovergoten strand, maar deze stad heeft meer te bieden dan zand en zee. Het stadje is al jaren een geschikte uitvalsbasis voor uitstappen naar het antieke Kaunos met zijn bekende graftomben in de rotsen, het meer van Köycegiz Gölü met de warmwaterbronnen en het strand van Iztuzu. Bootjes varen hier op en af, een absolute aanrader als je in Marmaris verblijft.

Boek je daguitstap naar Dalyan

  1. Gaziantep en zijn lange gastronomische geschiedenis

Gaziantep ligt in het zuidoosten van Turkije en is vooral bekend als dé culinaire stad van Turkije, ideaal voor de foodlovers onder ons! De stad werd niet voor niets uitgeroepen door UNESCO als "Creative City of Gastronomy" sinds 2015.

Breng zeker een bezoekje aan Zincirli Bedesten Bazaar, een walhalla voor foodies. Hier vind je natuurlijk van alles; van gedroogd Turks fruit tot de meest gevarieerde kleurrijke specerijen. Proef er zeker eens van de heerlijke baklava met pistachenoten en de Katmer, een dunne Turkse pannenkoek gevuld met pistache en room.

Wandel ook even door de oude binnenstad, bewonder de Ottomaansse architectuur en breng een bezoekje aan het Zeugma Mozaik Müzesi, dat een van 's werelds beroemdste mozaïekcollecties bezit.

  1. Het beroemde Pergamon in Bergama

In Bergama ligt het beroemde Pergamon, een stad uit de Griekse oudheid, net zoals Ephese. Maar eerst was er Pergamon, waar de Grieken voor een indrukwekkende nalatenschap zorgden. In de 2de eeuw v.C. was de politieke invloed van Athene tanend. Die rol werd overgenomen door Alexandrië en Pergamon. Beide steden probeerden nu de voortrekkersrol in te palmen. Het zorgde ervoor dat Pergamon uitgroeide tot een belangrijk handels-en bestuurscentrum.

De boven- en benedenstad is er met de nodige verbeelding goed te reconstrueren. De akropolis of ‘burcht op de top van de berg’ biedt je de meeste bezienswaardigheden: tempels waaronder de mooie tempel van Zeus, thermen, een bibliotheek, een marktplein (agora) en het paleis. Maar het meest indrukwekkende is het theater gebouwd tegen een steile heuvel. In de buurt vind je ook een archeologisch museum met daarin de belangrijkste vondsten van de opgravingen.

Boek je daguitstap naar het beroemde Pergamon

  1. Manavgat watervallen

Een bezienswaardig natuurfenomeen ligt op zowat een klein half uurtje rijden van Side, in Manavgat. Daar bevinden zich 4 km buiten het stadje de spectaculaire watervallen van Manavgat, een van de bekendste watervallen van Turkije. Een picknickplek, leuke theehuizen en diverse winkeltjes omringen de watervallen. Het water komt vanaf twee stuwmeren bovenaan de gelijknamige rivier Manavgat naar beneden.

Boek je excursie naar de Manavgatwaterval

  1. Traditionele Ottomaanse huizen in Safranbolu

Safranbolu behoort tot de best bewaarde Ottomaanse steden van Turkije. Het is een fotogenieke plek met smalle geplaveide steegjes met houten herenhuizen die een prachtige weergave zijn van de traditionele Ottomaanse architectuur uit de middeleeuwen. Ooit was dit de thuisbasis van rijke handelaren en kooplieden, inmiddels zijn de gebouwen omgetoverd tot boetiekhotels en gezellige restaurantjes.

Wanneer je door de straten van de stad wandelt, ervaar je de ouderwetse sfeer die hier rondhangt. Breng er ook een bezoekje aan de oude bazaar waar je leuke ambachtelijke souvenirs kan kopen.

  1. Bezoek het Sumela-klooster

Het Sumela-klooster is gelegen op een steile klif in het Pontische gebergte, ongeveer 45 kilometer ten zuiden van de stad Trabzon. Het klooster kijkt uit over een prachtige vallei en biedt een spectaculair uitzicht op het omliggende landschap.

Het klooster is beroemd om zijn opmerkelijke architectuur, met gebouwen die in de rotsen zijn uitgehouwen. De belangrijkste kerk van het klooster, de kerk van de Zwarte Maagd, is versierd met fresco's die dateren uit de 13de en 14de eeuw en die belangrijke religieuze en historische gebeurtenissen uitbeelden.

Het klooster bevindt zich in een schilderachtige omgeving, omringd door dichte bossen en een waterval die uitmondt in de vallei eronder. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Meer info op de website.

  1. Roadtrippen langs de Zwarte Zeekust

Pittoreske vissersdorpjes verborgen in afgelegen baaien, kilometers lange zandstranden en groene, schaduwrijke bossen, dat is wat de Zwarte Zeekust te bieden heeft. Vanuit het noorden van Turkije naar het oosten strekt zich de Zwarte Zee uit tot de grenzen van Bulgarije en Georgië.

De noordkust van Turkije is nog relatief onbekend bij de grote massa toeristen. Jammer, want het is een prachtige regio die uitnodigt tot een mooie roadtrip, wandel- of fietstocht en zelfs een rondvaart. Aan jou de keuze hoe je de Zwarte Zeekust het liefst wilt ontdekken (boek hier je excursie langs de Zwarte Zeekust).

Langs de hele kust loopt een slingerende weg tussen de Zwarte Zee en de groene glooiende bergen. Ontdek de ongerepte stranden en gezellige steden als Trabzon en Amasra, afwisselend met oude monumenten.

  1. Azuurblauwe lagune van Ölüdeniz

Zoek je een plek langs de Egeïsche kust waar je alleen maar door de natuur bent omringd, dan moet je naar Ölüdeniz, 12 kilometer van Fethiye. Olüdeniz is Turks voor ‘dode zee’, maar zo dood is het daar niet. Gelukkig heeft men er ingezien dat er dreigde een overexploitatie te komen. De omgeving is nu beschermd gebied, wanneer men nog hotels wil bijbouwen, zal dit landinwaarts moeten gebeuren.

Je kent wel de foto’s van een azuurblauwe lagune met een dobberend bootje. Veel kans dat die foto genomen is in Olüdeniz. Tijdens de weekends en in de zomermaanden ligt het er propvol met toeristen of bewoners uit de omgeving.

  1. Saklikent kloof, een van de diepste kloven ter wereld

Het Saklıkent Canyon National Park beslaat 1.643 hectare en zal je weten te betoveren met zijn steile kliffen, wilde rivierstroomversnellingen, natuurlijke bronnen en schilderachtige vegetatie. Meer nog, je vindt er een van de diepste kloven ter wereld: de Saklikent-kloof.

Deze steile en smalle kloof van 18 kilometer lang, biedt twee wandelpaden, een voor beginners en een andere, een meer uitdagend pad waarvoor klimuitrusting nodig is. Het pad loopt langs de rivier en de fascinerende steile kliffen. Hier en daar kom je ook langs enkele natuurlijke modderpoelen die je kan gebruiken voor een gratis gezichtsmasker of laat je handafdruk achter op de stenen muren van de kloof. Er zijn ook kano- en raftingtochten langs de rivier voor de iets actievere bezoeker.

  • De Saklikent Canyon is na april bewandelbaar, wanneer de meeste sneeuw uit het Taurusgebergte is gesmolten.
  • De zomer is de beste tijd om de kloof te bezoeken, omdat de kloof heerlijk koel en schaduwrijk is met koud water.
  • Zorg ervoor dat u onderwaterschoenen meeneemt, aangezien je soms in ondiep water of modder wandelt.
  • Leuke tip: een van de leukste hotspots bij deze kloof is het Saklıkent Paradise Park Restaurant (bekijk ligging).
  1. Treinreis met de Eastern Express naar Kars

Een van de mooiste treinreizen die je in Turkije kan maken is met de Eastern Express naar Kars in de regio Oost-Anatolië. Onderweg kom je langs rivieren en prachtige berglandschappen die in de winter bedekt liggen met een dikke laag sneeuw. Vergelijk de snelheid van de Eastern Express-trein (ook wel gekend als de Doğu Ekspresi) niet met die van hogesnelheidstreinen. Deze nostaligische trein neemt je op een rustige rit mee door het gebied.

  • De route die de Eastern Express aflegt is van het station van Ankara naar Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan en Erzurum, om te eindigen in Kars.
  • De trein legt in totaal 1300 kilometer af en doet er ongeveer 24 uur over.
  • De Eastern Express is het hele jaar door beschikbaar, maar het is vooral populair in de winter vanwege het prachtige winterlandschap langs de route.
  1. Dansende derwisjen in Konya

De dansende derwisjen zijn leden van de soefi-orde bekend als de Mevlevi-orde, opgericht in de 13e eeuw in Konya, door beroemde dichter en filosoof Rumi. De Mevlevi-orde is een van de meest bekende soefi-broederschappen en staat vooral bekend om de "Sema" of "Sufi draaiende dans". Tijdens deze dans draaien ze in witte gewaden in cirkels terwijl ze zich overgeven aan gebed en meditatie. Vaak wordt de Sema-dans begeleid door traditionele soefi-muziek en gezang die past op het ritme van de dans.

Ben je op vakantie in Turkije? Dan zou je eigenlijk moeten proberen om zo'n dans bij te wonen. Bekijk hier het volledige aanbod derwisjshows.

  1. Ruïnes van Perge en Side

Heb je een auto gehuurd? Dan is een tripje naar Perge en/of Side het zeker waard als je een liefhebber van geschiedenis en archeologie bent. Je vindt bij Perge namelijk een archeologische site met een episch theater, een tempel van Artemis en een Palaestra (een openbare sportfaciliteit). Deze stammen allemaal uit de Romeinse oudheid. Side kent een tempel van Apollo en Dionysus, zonen van Zeus.

Ook vind je er een groot amfitheater en de poort van Vespasianus. Het is een kleine 20 minuutjes rijden, maar zeker een aanrader voor liefhebbers van dit soort historische locaties. Beschik je niet over een eigen wagen? Dan kan je ook altijd een daguitstap boeken naar Perge en Side.

HUURAUTO: Om een daguitstap te maken vanuit Antalya, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

  1. Het idyllische eiland Suluada

Na een korte boottocht vanuit Antalya, bereik je het idyllische eiland Suluada omgeven door de mooiste stranden en azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee. Niet zo gek dus dat deze betoverende plek de bijnaam van ‘Turkse Malediven’ kreeg.

Eenmaal je het eiland bereikt hebt, kan je een hele dag lekker zonnebaden op de witte zandstranden, zwemmen in het kristalheldere water, de indrukwekkende rotsformaties bewonderen of vissen spotten tijdens het snorkelen en duiken.

Boek je boottocht naar het eiland Suluada

  1. Waar overnachten in Turkije?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je bezoek aan Turkije? Bekijk hieronder alvast enkele van onze blogpost met de leukste verblijven of bekijk meteen het volledige aanbod hotels bij Booking.com online.

  1. Download onze gratis reisgidsen Turkije

Wil jij ook graag Turkije zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

IstanbulTurkse Kust & RivièraCappadocië
Reisgids IstanbulReisgids Turkse Kust & RivièraReisgids Cappadocië

Op reis naar Turkije? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Turkije.

Turkse Kust & Rivièra

Gratis reisgids Turkse Kusten downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?