Premium

Stadswandeling Bitola: Saat Kula, Širok Sokak tot Heraclea Lyncestis

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Bitola: Saat Kula, Širok Sokak tot Heraclea Lyncestis

 • Startpunt: Moskee Ishak Çelebi
 • Eindpunt: Heraclea Lyncestis
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,6 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Bitola is een gezellige stad in het zuiden van Noord-Macedonië (niet zo ver van Griekenland) en na Skopje de grootste stad van het land qua inwonersaantal. Bitola stond in de oudheid bekend als Heraclea Lyncestis, een belangrijke nederzetting die werd gesticht in 400 v Chr. door Philippus II van Macedonië.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling in Bitola van Saat Kula over Širok Sokak tot Heraclea Lyncestis

Vandaag de dag vind je in Bitola een unieke mix van traditie en moderniteit. Dwaal door de levendige straten, bewonder de historische bezienswaardigheden die doen herinneren aan de Romeinen, Byzantijnen, Slaven en Ottomanen. Benieuwd naar meer? Volg dan zeker deze korte stadswandeling door Bitola.

Enkele hoogtepunten op deze wandeling door het centrum van Bitola:

 • De moskee Ishak Çelebi, een van de oudste moskeeën van Bitola en een belangrijk icoon van de moslimcultuur en -geschiedenis van Noord-Macedonië. Stap de moskee zeker even binnen en bewonder de architectuur en zorgvuldig aangebrachte decoraties.
 • Saat Kula oftwel de klokkentoren van Bitola gelegen in het betoverende, centrale park van de stad, aan de rand van het bruisende Magnoliaplein. Rondom dit monument lopen wandelpaden omgeven door het weelderige groen.
 • De Sint-Demetrios of Solun kerk, een belangrijk religieus en cultureel monument in Bitola. De bouw van de kerk was een unieke onderneming omdat Ottomaanse ambtenaren er een speciale toestemming voor moesten geven. De kerk moest een nederig en discreet gebouw worden dat niet boven de omringende moskeeën zou uitsteken.
 • Je wandelt even door de autovrije Širok Sokak (drukste straat van de stad). Vandaag is het vooral de levendige sfeer die bezoekers aantrekt. Je vindt er diverse cafeetjes en restaurants.
 • Je brengt ook een bezoekje aan het Bitola Museum en aan de rand van Bitola wacht je een oude Macedonische stad op, Heraclea Lyncestis. Vandaag de dag kan je hier archeologische overblijfselen bezichtigen zoals een portiek met eremonumenten, kleine en grote basilieken, een Romeins bad, een Romeins theater en een spectaculaire stadsfontein van Justinianus uit de 6e eeuw.

VERBLIJFTIP: Het Grand Central Hotel bevindt zich in het centrum en biedt 4-sterrenaccommodatie met smaakvol ingerichte kamers, een tuin en een gezellig restaurant en bar. Meer info en boeken.

Noord-Macedonië

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Macedonië

Ontdek het Balkan land Noord-Macedonië via een complete reisgids en 14 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?