Premium

Wandeling in Veles: Verken de charmante handelsstad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling in Veles: Verken de charmante handelsstad

  • Startpunt: Nationaal Museum Veles
  • Eindpunt: Kosturnica Memorial Veles
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het charmante stadje Veles, met zijn rijke geschiedenis, en de natuurlijke schoonheid van de vallei van de rivier de Vardar, trekken heel wat bezoekers. Veles telt ongeveer 45.000 inwoners en ligt op slechts 55 kilometer ten zuidoosten van Skopje. Het is een mooie mix van traditie en moderniteit.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Veles langs de hoogtepunten

Veles is idyllische gelegen en zijn huizen liggen verspreid over verschillende heuvels. Al meer dan duizend jaar noemen mensen deze regio hun thuis. Veles heeft de geboorte en ondergang van talloze beschavingen meegemaakt. Veles maakte in de oudheid deel uit van het Paeonische koninkrijk en werd daarna geregeerd door het Eerste en Tweede Bulgaarse Rijk, het Koninkrijk Servië, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Veles onderging een dramatische transformatie in de 19e eeuw toen het uitgroeide tot een belangrijk knooppunt langs een van de belangrijkste handelsroutes in de Balkan.

Is het de eerste keer dat je Veles in Noord-Macedonië bezoekt? Volg dan zeker onze 2 kilometer lange stadswandeling. Je komt onder andere langs het prestigieuze Nationaal Museum van Veles dat een enorme collectie historische artefacten herbergt die een fascinerende kijk geven op Veles en het gebied eromheen. Nadien ontdek je de klokkentoren van Veles, een historische schat die al eeuwenlang overeind staat in het hart van de stad. Wandel ook zeker langs het ontroerende Kosturnica Memorial, een prachtig gedenkteken voor de moedige inwoners van Veles die tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten tegen de fascistische krachten van Duitsland en Bulgarije.

OVERNACHTINGSTIP: Romantique Veles Hotel ligt in de wijk Nort-West van het meer Veles. Het biedt stijlvolle accommodatie met airconditioning, een restaurant waar je kan proeven van Macedonische gerechten, een buitenzwembad en 3 bars. Meer info en boeken.

Noord-Macedonië

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Macedonië

Ontdek het Balkan land Noord-Macedonië via een complete reisgids en 14 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?