Premium

Wandeling naar de top van de Pelister vanuit Nižepole

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling naar de top van de Pelister vanuit Nižepole

  • Startpunt: Villa Rebecca
  • Eindpunt: Villa Rebecca
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 26,0 km
  • Duur: 2 dagen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Unieke wandeling in het Pelister Nationaal Park

Op zoek naar een onvergetelijk wandelavontuur? Deze wandeling brengt je naar de spectaculaire bergtop Pelister. Met zijn 2601 meter is dit de hoogste top van het Pelister gebergte. De wandelroute begint in het schilderachtige dorpje Nižepole, dat vanuit het centrum van Bitola gemakkelijk bereikbaar is met een goedkope taxirit van een 15 min. over een goed geasfalteerde weg.

Het pad biedt prachtige vergezichten en gidst je door diverse landschappen. Langs de route kom je het meer Golemo Ezero tegen, een prachtige plek waar je een welverdiende rustpauze kan houden. Veel wandelaars kiezen ervoor om de nacht door te brengen in de hut naast het meer, om te genieten van de rustige omgeving voordat ze de volgende dag verder trekken naar de top. Neem contact op via [email protected] om een plekje te reserveren.

De top van de berg is moeilijk te missen. Boven staat namelijk een elektriciteitscentrale. In een kleine ruimte in de centrale wordt een verzameling foto's tentoongesteld en vind je nuttige wandelinformatie over het gebied.

Praktische info over deze wandeling

  • De wandeling naar de top van Pelister vanaf Nižepole (de oostelijke toegangsweg) is een behoorlijk uitdagend wandelpad, maar de uitzichten zijn de moeite wel meer dan waard.
  • Je moet ongeveer 7 uur voorzien voor een enkele reis. Daarom kiezen de meeste wandelaars ervoor om de trek op te splitsen in twee dagen en te overnachten in de hut.
  • Het duurt 3,5 tot 4 uur om Golemo Ezero (het grote meer) te bereiken en nog eens 3 uur om via het kleine meer de spectaculaire Pelister-piek te beklimmen.
  • Wie in het nationaal park Pelister nog meer wil wandelen kan ook de wandeling naar de de Ogen van Pelister (Pelisterski Ochi) maken.
Noord-Macedonië

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Macedonië

Ontdek het Balkan land Noord-Macedonië via een complete reisgids en 14 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?