Welk Canarisch Eiland kiezen voor je vakantie? De 7 verschillen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Welk Canarisch Eiland kiezen voor je vakantie? De 7 verschillen

15 september 2021 in Canarische Eilanden2 reacties

De Canarische Eilanden zijn één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Dankzij hun ligging voor de West-Afrikaanse kust, ter hoogte van Marokko en ver weg van moederland Spanje, is het er het hele jaar door aangenaam warm, met zachte winters en aangename zomers.
De archipel bestaat naast heel wat kleine, onbewoonde eilandjes, uit 7 grotere eilanden die je kan bezoeken.

Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49
Vlieg naar Tenerife met Tui Fly voor € 57

Inhoud artikel

  1. De veelzijdigheid van de Canarische Eilanden

Heel kort door de bocht zouden we kunnen stellen dat als je vooral op zoek bent naar een ontspannende strandvakantie, je op Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote moet zijn. Wil je vooral veel wandelen in ongerepte natuur, dan zijn La Gomera, La Palma en El Hierro "jouw" Canarische eilanden.

Hoewel hier zeker iets van aan is, houdt deze stelling geen rekening met de veelzijdigheid van elk Canarisch Eiland. Want naast grote resorts en stranden hebben bijvoorbeeld ook Gran Canaria en Tenerife prachtige plekken in de natuur.
In wat volgt, geven we een kort overzicht van de 7 Canarische Eilanden, zodat je gemakkelijker kunt kiezen naar waar jouw volgende vakantie gaat.

  1. Gran Canaria: zon & strand, maar ook een beschermd biosfeerreservaat

Gran Canaria is het derde grootste eiland van de Canarische Eilanden. Er zijn heel wat mogelijkheden voor wie houdt van zon, zee, strand en graag 's avonds een stapje in de wereld zet. Maar ook voor wie liever de culturele toer opgaat of houdt van ongerepte natuurpracht, heeft het eiland veel te bieden. Er zijn niet alleen prachtige stranden, maar ook indrukwekkende zandduinen en ruige bergen met rustgevende dennenbossen, perfect voor wandelaars.

Er wordt wel eens gezegd dat Gran Canaria een continent in miniatuur is, omdat je er zo veel verschillende landschappen en klimaten kan vinden, en dat allemaal binnen een oppervlakte zo groot als Groot-Londen. Met zo’n divers aanbod, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Gran Canaria zo’n populaire vakantiebestemming is. Omdat 1/3 van het eiland een beschermd biosfeerreservaat is, zijn enkele delen van het rustige noorden en binnenland heel anders dan de overbevolkte stranden en vakantieoorden in het zuiden van het eiland.

Gran Canaria kan de perfecte vakantiebestemming zijn, of je nu op zoek bent naar een plek om uit te gaan, wat zonnestralen mee te pikken op het strand, als cultureel tussendoortje of voor een avontuur in de natuur.

Voordelig je reis naar Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

Meer blogberichten over Gran Canaria

  1. Tenerife: niet alleen massatourisme, maar ook natuur en cultuur

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ook het populairste bij de toeristen. Wanneer je ziet wat dit eiland allemaal te bieden heeft, dan is het niet moeilijk te begrijpen waarom. Maar wie ontmoedigd wordt door het etiket ‘massatoerisme’, moet weten dat Tenerife veel meer is dan een goedkope strandvakantie. Terwijl de volgebouwde zuidelijke strook van het eiland je een plaats biedt om te feesten of in de zon te liggen, zijn hier nog tal van andere plaatsen om reizigers die liever de natuur en cultuur van de Canarische Eilanden leren kennen, te verrassen.

Van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife tot de hoge top van de Teide, de hoogste berg van Spanje, met tal van geweldige wandelpaden, is Tenerife een prachtige bestemming voor zowel de avontuurlijke en cultuurgezinde reiziger, als ook voor wie er gewoon eens tussenuit wil en een plek zoekt om uit te rusten en heerlijk te eten en drinken onder een stralende zon.

Voordelig je reis naar Tenerife boeken

Ga op reis naar Tenerife met Tui, 8 dagen vanaf € 476: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Tenerife bij Sunweb vanaf € 429 per persoon: Boek bij Sunweb

Je vakantie Tenerife bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod

De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vlieg naar Tenerife met Tui Fly voor € 57

Meer blogberichten over Tenerife:

  1. Lanzarote: actief en ongerept

Lanzarote is een bestemming voor wie houdt van een actieve en ongerepte vakantie. Als uniek biosfeerreservaat met een buitengewoon vulkanisch kegellandschap en prachtige stranden heeft Lanzarote veel te bieden, vooral voor wie meer wil dan gewoon wat ontspannen op het strand. Je staat misschien versteld te horen dat Lanzarote tegenwoordig een luxueuze vakantiebestemming is—niet opzichtig en ostentatief, maar zeer verfijnd. Het eiland staat mijlenver van zijn vroegere reputatie als low-cost reisbestemming.

Lanzarote wordt minder ontsierd door hoogbouw dan bijvoorbeeld Gran Canaria of Tenerife. Het ongerepte landschap en de aantrekkelijke ontwikkeling zijn allemaal te danken aan de bekende architect en milieuactivist van Lanzarote, César Manrique. Je ziet zijn werk overal op het eiland, en in sommige gevallen, is het moeilijk om zijn resorts te onderscheiden van de traditionele pueblo’s waarop ze gebaseerd zijn. Net dit gebrek aan torenhoge gebouwen is een van de dingen die Lanzarote onderscheidt als een meer verfijnde vakantiebestemming.

Meer blogberichten over Lanzarote:

  1. Fuerteventura: strand, watersport en natuur

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden, en hoewel niet zo drukbezocht als Gran Canaria en Tenerife, is het toch ook een populaire vakantiebestemming. De meeste toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en sport onder de zon gaan naar Corralejo, in het noorden van het eiland, of naar Morro Jable of Jandía, in het zuiden.

Maar het eiland heeft veel meer te bieden voor de avontuurlijke reiziger dan uitsluitend stranden en zonnebaden. Of je nu wil surfen of zeilen, of het kleurrijke vulkanische landschap wil intrekken, dat lijkt op dat van Lanzarote, maar dan in fellere kleuren, je kan het allemaal op Fuerteventura.

Meer blogberichten over Fuerteventura:

  1. La Gomera: ongetemde natuur

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie, weg van het massatoerisme? Dan is La Gomera misschien wel jouw ideale vakantiebestemming.

Piepkleine weggetjes en wandelpaden banen zich een weg langs kliffen en ravijnen, en gaan kronkelend door weelderig groene valleien en rotsen, gevormd door eeuwenoude vulkanische activiteit. Vanop afstand lijkt La Gomera met haar uitstekende rotsen een onneembare vesting .

La Gomera biedt geen traditioneel strandpakket. Zoek je echter ongetemde natuur, dan is La Gomera zeker het overwegen waard.

Meer blogberichten over La Gomera:

  1. La Palma: regenwoud, vulkanen en woestijn

La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden, en is ongetwijfeld de ideale vakantiebestemming voor wie houdt van natuur en wil genieten van een ongerepte locatie om fauna en flora te ontdekken. Het hele eiland is een UNESCO-biosfeerreservaat, wat genoeg zegt over zijn biodiversiteit.

Net als La Gomera zijn ook hier de goudgekleurde zandstranden afwezig, waar de grotere en meer bezochte Canarische Eilanden net zo bekend om staan. Zoek je een typische strandvakantie, dan ga je best naar een van de andere eilanden. Voor wie echter graag afwijkt van het toeristische pad, heeft het eiland veel te bieden, met groen regenwoud in het noorden, rustgevende dennenbossen, en het ongelooflijke woestijnlandschap in het zuiden met zijn vulkanische kraters en gebogen rotsformaties. De hoofdstad is ook charmant, en er is veel te zien.

Lees hier meer blogberichten over La Palma:

  1. El Hierro: weg van de gebaande paden, en ideaal voor duikers

El Hierro is het kleinste van de 7 grootste Canarische Eilanden en het is ook het meest zuidelijk en westelijk gelegen. El Hierro is afgelegen, en zo voelt het ook aan, wat een groot deel van zijn aantrekkingskracht voor avontuurlijke reizigers verklaart. Het leven volgt hier een traag ritme en er heerst een eenvoudige levensstijl, die grotendeels wordt bepaald door de ligging en geografische eigenschappen van het eiland.

El Hierro heeft een kust vol lavarotsen waartegen de grote golven van de Atlantische Oceaan beuken en kolken. In het binnenland vind je pittoreske landbouwgrond en bloemenvelden, veenbessengaarden. En in het zuiden ligt er een bijna buitenaards vulkanisch landschap.

El Hierro is waarlijk uniek, en een goede bestemming voor wie liever weg wil van de grote massa en op zoek is naar avontuur, vooral ook als je graag duikt en de onderwaterwereld wil ontdekken met unieke onderwatergrotten, scheepswrakken, ...

Lees meer blogberichten over El Hierro:

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?