Fuerteventura bezoeken? Reisgids met dé top bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Fuerteventura bezoeken? Reisgids met dé top bezienswaardigheden

Fuerteventura heeft naast zon en strand ook heel wat te bieden voor de avontuurlijke reiziger. f je nu wil leren de golven en de wind te domineren, of het kleurrijke vulkanische landschap wil intrekken, dit eiland zou wel eens jouw ideale vakantiebestemming kunnen zijn. Lees er alles over in deze reisgids over Fuerteventura.

Inhoud artikel

  1. Ongerept natuurreservaat Lobos Eiland

Gelegen net ten noorden van Fuerteventura ligt Lobos Eiland, een zo goed als onbewoond natuurreservaat en thuishaven van diverse flora en fauna, waaronder veel vogels. Lobos Eiland kan je bereiken via een ferryboottocht van 15 min. Een aanrader!

  1. Beeldhouwwerken en straatkunst in Puerto de Rosario

Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuertaventua. Hier woont ongeveer de helft van de bevolking. Het is een relatief moderne havenstad die zich pas echt begon te ontplooien in de 19de eeuw. De voorsteden zijn nogal wanordelijk opgesteld, maar ga naar de oude stadskern en daar vind je een aangename plek om te verkennen, met tal van winkels, bars en restaurants. Beeldhouwwerken en straatkunst zijn hier de voornaamste bezienswaardigheden.

  1. Fossielen en kustvogels in Cuchillos de Vigán

Ten zuiden van Costa Caleta de Fuste vind je een ongelooflijk mooi natuurgebied met fossielen uit het mariene leven en vele indrukwekkende wilde kustvogelsoorten. Cuchillos de Vigán is een beschermd natuurgebied dat voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuurlijke geschiedenis van de Canarische Eilanden of gewoon houdt van de wilde natuur, zeker een bezoek waard is.

  1. Het landschap vol contrasten van het Jandía Natuurpark

Jandía Natuurpark biedt een landschap vol schitterende contrasten. Het duinlandschap van La Pared Isthmus lijkt bijna verborgen te zijn door het zand, hoewel je toch enkele kleine heuveltjes ziet opduiken. Het zand houdt op bij de Vallei van Pecenescal en het landschap verandert aanzienlijk. Op de zuidelijke helling zie je de Pico de la Zarza, van 807 m hoog.

Terwijl je verder de kust volgt, kom je veel ‘tabaibales’ (inheems struikgewas) tegen: oude zones vol vegetatie die ooit door lava bedolven waren. De fauna en flora op dit deel van het eiland is ongelooflijk gevarieerd, en een bezoek hier is zeker een van de hoogtepunten van een verblijf op Fuerteventura.

  1. Het wilde en ongestoorde landschap van Montaña Cardón

Samen met de bergen van het Jandía Natuurpark en de bergen van Betancuria, is het beschermd natuurgebied van Montaña Cardón één van de plaatsen waar wandelaars en bergbeklimmers hun hart kunnen ophalen. Op Fuerteventura kan je heel wat wilde en ongestoorde landschappen ontdekken, en dit massief is één van de gebieden in het binnenland die je zeker niet mag missen als je graag van het begane pad afwijkt.

  1. Een oase midden in de woestijn: Pájara

Pájara is een oase van schaduw in het midden van het woestijnlandschap van het binnenland. Maar de reden waarom je deze plek moet bezoeken, is de 17de eeuwse kerk, Iglesia de Nuestra Señora de Regla. Het interieur van de kerk is geïnspireerd op kunst van de Azteken, met dierenmotieven en andere kenmerken die eerder teruggaan op de Mexicaanse traditie dan de barokke excessen van het Spaanse vasteland. Kijk omhoog en je zal ook een indrukwekkend plafond in houtsnijwerk zien.

  1. Wandelen en vergezichten in de Betancuria Regio

De Betancuria Regio is de meest bergachtige zone van het eiland en voor wie houdt van de buitenlucht, mag deze plek niet ontbreken. Ook al ben je geen fervent wandelaar of bergbeklimmer, je kan ook met de wagen gemakkelijk bij een restaurant komen en bij het fantastische uitzichtpunt op de top van de Tegú (645 m), Mirador de Morro Velosa.

  1. Vergane glorie in La Oliva

Ooit de belangrijkste nederzetting van het eiland was La Oliva toen ook de de-facto hoofdstad. Hier en daar kan je nog sporen van de voorspoedige geschiedenis van deze stad terugvinden, zoals de klokkentoren van de 18de-eeuwse Iglesia de Nuestra Señora de la Candelaria, die ook het oriëntatiepunt van de stad is. De zwarte toren uit vulkaansteen staat in scherp contrast met de witte muren van de kerk zelf.

  1. Waar overnachten op Fuerteventura?

Ben je vooral op zoek naar zon en strand, dan is Caleta de Fuste een prima uitvalsbasis op Fuerteventura.
Zoek je een iets veelzijdigere invulling van je vakantie? Verblijf dan in El Cotillo.

Booking.com

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?