28 x mooiste bezienswaardigheden Fuerteventura bezoeken + mooiste plekjes

Volledige reisgids kopen voor € 10

28 x mooiste bezienswaardigheden Fuerteventura bezoeken + mooiste plekjes

24 november 2022 in Canarische Eilanden2 reacties

De mooiste bezienswaardigheden op Fuerteventura bezoeken + verblijftips

Fuerteventura is onderdeel van de Canarische Eilanden en betekent letterlijk ‘sterke wind’. Maar het eiland ligt op zo'n 100 km van de Afrikaanse kust waardoor het hier het hele jaar door lekker warm is. Je kan hier dus zo goed als iedere dag genieten van een heerlijk briesje met warme temperaturen. Ideaal, niet?

Naast zon, zee en strand heeft deze bestemming ook heel wat te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Of je nu wil leren de golven en de wind te domineren, of het kleurrijke vulkanische landschap wil intrekken, dit eiland zou wel eens jouw ideale vakantiebestemming kunnen zijn! Ontdek hieronder alvast de mooiste plekjes en bezienswaardigheden op Fuerteventura

Tours en excursies boeken op Fuerteventura

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Fuerteventura bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies op Fuerteventura en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

  1. Wat is de ligging van Fuerteventura op de kaart?

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden, en hoewel niet zo drukbezocht als Gran Canaria en Tenerife, is het toch ook een populaire vakantiebestemming. De meeste toeristen die op zoek zijn naar wat vertier onder de zon gaan naar Corralejo, in het noorden van het eiland, of naar Morro Jable of Jandía, in het zuiden.

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden op Fuerteventura

  1. Vissersdorpje El Cotillo

Ga zeker eens langs El Cotillo, een pittoresk vissersdorpje én een populaire surfbestemming in het noorden van Fuerteventura. Wanneer je door het kustdorpje wandelt, voel je de relaxte en ontspannen sfeer wat vooral te danken is aan het feit dat het een populaire plek is bij surfers en hippies.

Vlakbij de oude haven vind je het gezellige Calle Muelle Pescadores, een soort openlucht kunst gallerie waar je tal van sfeervolle (hippie)winkeltjes en levendige tapasbarretjes langs de voetgangerszone kan terugvinden. Je zal ook om elke hoek prachtige schilderijen en beeldhouwwerken opmerken. Op het einde van de dag kan je bij de nieuwe haven in het zuiden terecht in een van de uitstekende visrestaurantjes. Hier kan je heerlijk dineren!

Graag zoveel mogelijk ontdekken van Fuerteventura? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek alvast enkele mooie plekjes
  1. Ongerept natuurreservaat Lobos Eiland

Gelegen net ten noorden van Fuerteventura ligt Lobos Eiland, een zo goed als onbewoond natuurreservaat en thuishaven van diverse flora en fauna, waaronder veel vogels. Het eiland beschikt over een eigen vulkaan die je nog kan bezoeken. Liever wat watersportactiviteiten ondernemen? Wat dacht je van een namiddagje snorkelen, duiken, peddelsurfen of kajakken? Lobos Eiland kan je bereiken via een ferryboottocht van 15 min. Een aanrader!

EXCURSIE: Wil je graag een georganiseerde tour boeken naar het Lobos Eiland? Dat kan! Met deze tours naar Isla de Lobos ontdek je de schoonheid van het ongerept natuurreservaat Lobos. Reserveer je tickets alvast op voorhand, zo ben je zeker van je plaatsje en hoef je niet aan te schuiven bij lange wachtrijen.

  1. Beeldhouwwerken en straatkunst in Puerto de Rosario

Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuerteventua. In deze bruisende stad woont ongeveer de helft van de bevolking. Het is een relatief moderne havenstad die zich pas echt begon te ontplooien in de 19de eeuw. De voorsteden zijn nogal wanordelijk opgesteld, maar wanneer je je in de oude stadskern bevindt, is het een erg aangename plek om te verkennen.

Je wandelt er door de gezellige straatjes met tal van sfeervolle winkeltjes, leuke bars en restaurants waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Wat hier zo bijzonder is, zijn de prachtige beeldhouwwerken en straatkunst.

VERBLIJFTIP: Dit elegant ingerichte landhuis Suite Vistas al Mar is gelegen in Puerto del Rosario en biedt moderne accommodatie met een patio of een balkon. Je kan na een vermoeiende dag even relaxen in het bubbelbad. Meer info en boeken.

  1. Fossielen en kustvogels in Cuchillos de Vigán

Ten zuiden van Costa Caleta de Fuste vind je een ongelooflijk mooi natuurgebied met fossielen uit het mariene leven en vele indrukwekkende wilde kustvogelsoorten. Cuchillos de Vigán is een beschermd natuurgebied dat voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuurlijke geschiedenis van de Canarische Eilanden of gewoon houdt van de wilde natuur, zeker een bezoek waard is.

Wanneer je op vakantie bent in Fuerteventura moet je eens geproefd hebben van de "Gofio", een lokaal gerecht op de Canarische Eilanden. Gofio is graan dat eerst geroosterd is en dan pas gemalen. Daar voegen ze melk of een andere vloeistof aan toe en na het kneden bakken ze dit als brood. De dag van vandaag bestaan er verschillende variaties van Gofio.
  1. Plonzen in het Krabbenfelsen Natural Pool

Wist je dat een van de mooiste zwemplekken op Fuerteventura eigenlijk een natuurlijk zwembad is?

Het Krabbenfelsen Natural Pool, verborgen in de rotsachtige kliffen, ligt in het centrum van het eiland, net buiten de badplaats Castillo Caleta de Fuste. Dit is misschien wel een van de meest verbluffende zwemplekken waar je ooit zal zwemmen. De ideale plek om enkele epische foto's te maken!

Het belangrijkste om te weten over een bezoek aan de Krabbenfelsen Natural Pool zijn de getijden. De zwembaden zijn slechts een uur voor en na eb toegankelijk, anders is het water te ruw om te zwemmen. Daarom is het belangrijk om de getijdenkaart te controleren voordat je hierheen gaat.

  • Bij hoge vloed: Bij vloed beuken de golven van de oceaan tegen de rotsen. Als je bij vloed langskwam en niet wist van dit natuurlijke zwembad van Fuerteventura, zou je waarschijnlijk niet eens beseffen dat het mogelijk is om te zwemmen. Door de golven en stroming is het te gevaarlijk om bij vloed te gaan.
  • Bij lage vloed: Ongeveer een uur voor eb, begint het zwembad te kalmeren met slechts kleine golven die over de natuurlijke barrière in het water beuken. Precies bij eb is het zwembad helemaal stil en kan je hier rustig zwemmen. Maar bij eb (en in het uur daarna) komen de meeste reizigers uit de stad, dus het wordt wat drukker.

Tips voor je bezoek aan het Krabbenfelsen Natural Pool?

  • Draag stevige wandelschoenen en geen flipflops. De rotsen zijn extreem scherp en je moet een aantal steile rotsen afdalen om in het zwembad te komen.
  • De rotsen zijn glad bij het betreden van deze natuurlijke zwemplek, dus spring er best vanaf de zijkant in of glijd naar binnen op je billen.
  • Het natuurlijke zwembad van Krabbenfelsen ligt langs het oceaanpad Castillo Caleta de Fuste. Je kan ook een fiets huren in de stad en kilometers langs de kust fietsen.
  1. Het landschap vol contrasten van het Jandía Natuurpark

Jandía Natuurpark biedt een landschap vol schitterende contrasten. Het duinlandschap van La Pared Isthmus lijkt bijna verborgen te zijn door het zand, hoewel je toch enkele kleine heuveltjes ziet opduiken. Het zand houdt op bij de Vallei van Pecenescal en het landschap verandert aanzienlijk. Op de zuidelijke helling zie je de Pico de la Zarza, van 807 m hoog.

Terwijl je verder de kust volgt, kom je veel ‘tabaibales’ (inheems struikgewas) tegen: oude zones vol vegetatie die ooit door lava bedolven waren. De fauna en flora op dit deel van het eiland is ongelooflijk gevarieerd, en een bezoek hier is zeker een van de hoogtepunten van een verblijf op Fuerteventura.

TOURS: Wil je graag een uitstap maken naar het Jandía Natuurpark? Dat kan! Met deze georganiseerde tours naar het Jandía Natuurpark ontdek je fantastische landschappen. Maak je vakantie onvergetelijk een bezoek het Jandía Natuurpark met een spannend ritje op de quad!

  1. Het wilde en ongestoorde landschap van Montaña Cardón

Samen met de bergen van het Jandía Natuurpark en de bergen van Betancuria, is het beschermd natuurgebied van Montaña Cardón één van de plaatsen waar wandelaars en bergbeklimmers hun hart kunnen ophalen. Op Fuerteventura kan je heel wat wilde en ongestoorde landschappen ontdekken, en dit massief is één van de gebieden in het binnenland die je zeker niet mag missen als je graag van het begane pad afwijkt.

REISGIDS: Wil je graag nog meer ontdekken van de Canarische eilanden te bieden? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden met een stadswandeling in Las Palmas en een stadswandeling in Santa Cruz de Tenerife.

  1. Zoutmuseum Salinas del Carmen

Salinas del Carmen

Salinas del Carmen is een echt vissersdorpje waarbij het vissen bij de bewoners in het bloed zit. Wil je het dorpje op haar mooist zien? Dan moet je ervoor zorgen dat je ‘s morgens vroeg gaat. Na zonsopkomst geeft de zon namelijk een prachtige gouden gloed over de veelal eenvoudige vissershuisjes en de kleine kerk die aan het einde van het dorp staat.

Maar het vissersdorpje Salinas del Carmen is vooral bekend vanwege het zoutmuseum dat hier tegenwoordig gevestigd is. Het Museo de la Sal is gevestigd bij de zoutpannen van Salinas del Carmen. De zoutpannen vinden hun oorsprong in het begin van de 20ste eeuw, toen het nog zeer rendabel was om deze relatief dure wijze van zoutwinning toe te passen. De overheid heeft zich ontfermt over de zoutpannen en er een monument van gemaakt! De opbrengsten van het museum worden dan ook gebruikt om de zoutpannen zo goed als mogelijk te onderhouden.

  1. Een oase midden in de woestijn: Pájara

Pájara is een oase van schaduw in het midden van het woestijnlandschap van het binnenland. Maar de reden waarom je deze plek moet bezoeken, is de 17de eeuwse kerk, Iglesia de Nuestra Señora de Regla. Het interieur van de kerk is geïnspireerd op kunst van de Azteken, met dierenmotieven en andere kenmerken die eerder teruggaan op de Mexicaanse traditie dan de barokke excessen van het Spaanse vasteland. Kijk omhoog en je zal ook een indrukwekkend plafond in houtsnijwerk zien.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie Fuerteventura? Bekijk het volledige aanbod hotels en B&B's op Fuerteventura.

  1. Parque Natural de Corralejo

Corralejo bestaat uit twee helften. Aan de ene kant vind je een druk toeristisch vakantieoord, met alle te verwachten (moderne) infrastructuur. Aan de andere kant ten zuiden van het stadje, vind je een lang stuk ongerepte zandduinen die wegkijken van de zee en beschermd worden als natuurreservaat: Parque Natural de Corralejo.

Ondanks de drommen toeristen, straalt Corralejo nog steeds charme uit, met zijn smalle, ongelijke straatjes, hier en daar een vissermanshuisje en een aantal zeer lekkere vis- en zeevruchtenrestaurants.

Parque Natural de Corralejo

Graag even ontsnappen aan de drukte en genieten van de rust en stilte in de natuur? Dan moet je in het Parque Natural de Corralejo zijn! Het natuurpark strekt zich uit langs de prachtige kust van Fuerteventura en is een van de populairste surfspots voor kite- en golfsurfers in deze regio. Dit komt omdat het hier soms behoorlijk hard kan waaien. Verder bevind je je hier tussen de uitgestrekte zandduinen. Soms lijkt het wel alsof je je middenin de Sahara bevindt.

  1. Betancuria, de voormalige hoofdstad

Betancuria is een gezellig wit dopje gelegen als een oase in het droge heuvellandschap van Fuerteventura. Betancuria is erg toeristisch, maar zeker en vast een bezoekje waard. Het pittoreske dorpje is de oude hoofdstad van Fuerteventura en bestaat voornamelijk uit charmante witte huizen met leuke balkonnetjes, kleurrijke bloemen en palmbomen die zorgen voor schaduw.

Hier en daar kan je een souvenirwinkeltje binnenwandelen of neerploffen op een van de gezellige terrassen. Daarnaast vind je er ook de prachtige Santa Maria kerk die dateert uit de 17e eeuw en kan je er een bezoekje brengen aan het archeologisch en kunstnijverheidsmuseum van Fuerteventura.

VERBLIJFTIP: Op een kwartiertje rijden van Betancuria kan je overnachten in het aangename landhuis Hotel Rural Era de la Corte. Het landhuis beschikt over een huiselijke sfeer en is de perfecte plek voor een zonvakantie, omgeven door uitgestrekte zandlandschappen. Meer info en boeken.

  1. Wandelen en vergezichten in de Betancuria Regio

De Betancuria Regio is de meest bergachtige zone van het eiland en voor wie houdt van de buitenlucht, mag deze plek niet ontbreken. Ook al ben je geen fervent wandelaar of bergbeklimmer, je kan ook met de wagen gemakkelijk bij een restaurant komen en bij het fantastische uitzichtpunt op de top van de Tegú (645 m), Mirador de Morro Velosa.

Mirador de Morro Velosa

Eens je de top hebt bereikt, krijg je vanaf het uitzichtpunt "Mirador de Morro Velosa" (bekijk de ligging) een prachtig uitzicht over het ruige landschap van Fuerteventura. Vanaf deze plek heb je een goed zicht op een dor landschap met kronkelige ravijnen en pittoreske dorpjes.

Vlakbij het uitkijkpunt vind je ook een huis dat ontworpen werd door César Manrique. Hier kan je een boeiende tentoonstelling over de geologische geschiedenis van Fuerteventura bezoeken en nadien je je nog wat drinken op het terras en genieten van de omgeving.

  1. Dolfijnen en walvissen spotten op Fuerteventura

Altijd al eens dolfijnen of walvissen willen spotten? Tijdens je vakantie op Fuerteventura kan dat zeker. Er worden verschillende boottochten georganiseerd waarbij je de kans krijgt om dolfijnen en/of walvissen van allerlei soorten, van ver en soms van dichtbijt te bezichtigen. Boten mogen vaak niet te dichtbij komen zodat de prachtige dieren genoeg plaats hebben om vrij te bewegen. Het is een onvergetelijke ervaring die we alleen maar kunnen aanraden!

  1. Het charmante, authentiek vissersdorpje Ajuy

Ajuy, een afgelegen en charmant vissersdorpje, heeft een zwart zandstrand en enkele aantrekkelijke restaurants. De sfeer van dit dorp is authentieker Canarisch dan de resortsteden op het eiland, en er zijn ook enkele bezienswaardigheden in de buurt die de trip naar hier de moeite waard maken.

Grotten van Ajuy

Op wandelafstand van het dorp vind je enkele indrukwekkende grotten. Het wandelpad naar de grotten ligt langs de noordkant van het strand en gaat voorbij een verlaten hut die in de rotswand werd gebouwd. De grotten zelf kan je bereiken via een steile, stenen trap.

Peña Horadada

Op 10 minuten rijden van Ajuy ligt Peña Horadada, een indrukwekkende rotsboog aan het water. Het strand hier noemt Playa del Jurado en is één van de minst bekende stranden van Fuerteventura. Plan je bezoek in tijdens laagtij om de mooiste foto’s te kunnen nemen.

  1. Playa del Bajo de la Burra, ook wel bekend als 'Popcorn Beach'

Popcorn Beach is een van de beroemdste stranden op het eiland Fuerteventura

Deze prachtige natuurlijke plek wordt bezocht door heel wat nieuwsgierige reizigers, het is dan ook niet zomaar een van de vele stranden van Fuerteventura. Het is één van de "hidden spots" van de Canarische Eilanden. Popcorn Beach, het is precies zoals de naam het doet vermoeden. Miljoenen kiezelsteentjes liggen hier gelijkend op kleine korrels popcorn. De zwart-witte korrels zijn verspreid over het strand en langs de kust waar je heerlijk kan wandelen of even kan neerploffen en genieten van de omgeving.

Hoewel dit misschien een van de meest unieke stranden van het eiland is, moet je weten dat je hier niet eender waar in het water springt. Hier is de zee namelijk ruw en het water is iets te rotsachtig en gevaarlijk om in te springen. Zorg er ook voor dat je geen van deze speciale rotsen van het strand meeneemt, want er staat een flinke boete op!

  1. Caleta de Fuste

Wil je genieten van een strandvakantie op Fuerteventura? Dan is de populaire badplaats Caleta de Fuste, in het oosten van Fuerteventura een goede keuze. Dit plekje werd gebouwd als vakantieoord, dichtbij de luchthaven, met meer dan genoeg zon, zee en zand. Dankzij de centrale locatie langs de oostkust, zou dit een goede uitvalsbasis kunnen zijn om de rest van het eiland te verkennen.

Het knappe, mooi ontworpen resort heeft iets chique, en er zijn een mooi aantal gezellige restaurants en andere faciliteiten in de buurt te vinden. Dit vakantieoord wordt soms ook ‘Il Castillogenoemd, naar de 18de -eeuwse Martello Toren die je in de haven kan vinden. Ben je echter eerder op zoek naar de authentieke Canarische cultuur, dan ga je best elders naartoe.

  1. Ontspannen op de mooiste stranden

Fuerteventura is een tropisch eiland, dus je kan hier heerlijk genieten aan de mooie stranden! Maar wat echt verbazingwekkend is, is dat hier geen twee stranden hetzelfde zijn. Van zwart en wit zand tot natuurlijke zwembaden en massieve rotswanden, er is voor elk wat wils die Fuerteventura bezoekt. Lees meer over de mooiste stranden van Fuerteventura.

  1. Bezoek de vuurtorens van Fuerteventura

Op Fuerteventura zal je heel wat vuurtorens tegenkomen. Een van de mooiste en meest indrukwekkende vuurtoren bevindt zicht in het zuiden van Fuerteventura: Faro Punta de Jandia. Bekijk de ligging. Deze vuurtoren werd gebouwd in het midden van de 19e eeuw om zeilers te begeleiden. Je geniet hier van een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Andere vuurtorens die de moeite waard zijn te bezichtigen zijn Faro de Morro Jable, de hoogste vuurtoren van het eiland en vuurtoren Punta de la Entallada in de buurt van het plaatsje Gran Tarajal. Bij slechte weersomstandigheden als onweer en felle wind zijn de vuurtorens vaak gesloten.

Ontdek meer van de Canarische Eilanden met onze reisgids.
  1. De fotogenieke Arco de las Peñitas

Een van de meest fotogenieke spots op Fuerteventura is ongetwijfeld de Arco de las Peñitas. Deze must-see bezienswaardigheid is gelegen op de wandelroute Vega de Rio Palmas in het westen van het eiland. Deze unieke rotsformaties bevindt zich in de Barranco de las Penitas en bestaat uit een natuurlijk boog dat door de zon, wind en regen uit de rots gehouwen.

  • Parkeer je auto bij in het dorpje Vega de Río Palmas en wandel van daar ongeveer een half uurtje naar de fotogenieke Arco de las Peñitas.
  • Soms moet je omhoog klimmen en klauteren, stevige wandelschoenen zijn altijd aangeraden.
  1. Vergane glorie in La Oliva

Ooit de belangrijkste nederzetting van het eiland was La Oliva toen ook de de-facto hoofdstad. Hier en daar kan je nog sporen van de voorspoedige geschiedenis van deze stad terugvinden, zoals de klokkentoren van de 18de-eeuwse Iglesia de Nuestra Señora de la Candelaria, die ook het oriëntatiepunt van de stad is. De zwarte toren uit vulkaansteen staat in scherp contrast met de witte muren van de kerk zelf.

Wil je graag zoveel mogelijk bezichtigen tijdens je verblijf op Fuerteventura? Deze dagexcursie naar Fuerteventura Noord laat je onder meer kennis maken met de zandduinen van Corralejo en de vulkaan in Lajares. Je brengt daarnaast ook een bezoekje aan de stad Corralejo. En je eindigt de dag in het historische La Oliva.

  1. Bezoek de vulkaan Calderón Hondo

Fuerteventura is een vulkaaneiland en daarom is een uitstap naar de Calderón Hondo vulkaan een absolute must! Wandel door de vulkanische landschappen naar de krater en geniet van het panoramisch uitzicht over het dorp Lajares en de 'Malpais'. Onderweg kom je ook enkele inheemse dieren tegen, zoals eekhoorns, kleine roofvogels, zwarte kraaien en geiten die langs de rand van de krater grazen.

De wandeling is 5,5 kilometer lang wat ongeveer goed is voor twee uur wandelen (afhankelijk van je tempo natuurlijk). De vulkaan is ook erg populair bij klimmers door het grote hoogteverschil.

TOUR: Boek je georganiseerde tour naar de Calderón Hondo op Fuerteventura.

  1. De heilige Tindaya-berg met rotstekeningen

De Tindaya-berg is gelegen in het noordwesten van het eiland. Deze berg heeft een erg speciale plek in de lokale geschiedenis en mythologie van Fuerteventura. Het is een plek met een bijzondere geschiedenis en van grote archeologische waarde. Het werd ook wel eens de heilige berg van Fuerteventura genoemd door de eerste inwoners van het eiland wat blijkt uit de meer dan 300 rotstekeningen, die hier gevonden zijn. Verder wordt het omgeven door een prachtig gebied waar je heerlijk kan wandelen.

  1. De verborgen Barranco de los Enamorados

Barranco de los Enamorados is een verborgen pareltje op het eiland Fuerteventura. Het betekent letterlijk “ravijn van de geliefden” en is meer dan 6 kilometer lang. De versteende zandbanken zijn duizenden jaren geleden gevormd door water en wind. De Barranco de los Encantados zijn gelegen in het noorden van Fuerteventura en je kan ze makkelijk bereiken via de zuidelijke ingang naast El Cotillo of via de noordelijke ingang dichtbij Lajares.

  • Om de hele ravijn te verkennen reken je best op zo'n 2u30.
  • Je draagt best een paar stevige wandelschoenen en voorzie voldoende water.
  • Bezoek je de Barranco de los Enamorados op een warme zomerdag? Voorzien je dan van zonnecrème. Het grootste deel van het pad ligt namelijk in de volle zon,
  1. Ontdek het spectaculaire landschap in een duinbuggy

Wil je graag even iets actiefs ondernemen? Wat dacht je van een duinbuggytour door het spectaculaire landschap van Fuerteventura? Met deze buggytour ga je off-road en kan je de prachtige zandduinen van Corralejo en het vulkanische landschap bezichtigen. Met deze tour geniet je van het prachtige landschap van dit magische eiland op een bijzondere en avontuurlijke manier!

TICKETS: Boek je duinbuggytour in Fuerteventura online op voorhand en ga zorgeloos op vakantie!

  1. Surfen in La Pared en Lajares

Fuerteventura betekent letterlijk “sterke wind” en dat is niet voor niets. Op het eiland waait het hier quasi altijd en is daarmee de ideale bestemming voor wind- en kitesurfers. Er zijn verschillende plekken op Fuerteventura waar je je een dagje kan uitleven.

La Pared is een van de dorpjes dat bekend staat is bij surfers. Door de sterke wind zijn hier vaak grote golven te vinden. Bovendien zijn de zonsondergangen hier ook adembenemend. Een ander dorpje waar je terecht kan is Lajares, tussen de twee surfplaatsen El Cotillo en Corralejo. Dit dorp is erg populair en heeft verschillende leuke winkels, hippe koffiebars en surfscholen.

TIP: Je kan ook een surfles op voorhand boeken met een professionele surfer op het zonnige El Cotillo strand in Fuerteventura. Hij geeft je de beste tips en tricks mee die nodig zijn om zo goed mogelijk te surfen. Boek je surfles in El Cotillo.

  1. Duiken en/of snorkelen op Fuerteventura

Graag een dagje doorbrengen op of in het water? Dat kan natuurlijk ook. Fuerteventura is erg een erg populaire vakantiebestemming voor duikers en snorkelaars. Je vindt er dan ook verschillende lavariffen, rotsachtige kliffen, indrukwekkende grotten en zandplateaus waar je bijzondere fauna en flora kan bewonderen. Duik de onderwaterwereld van Fuerteventura in en geniet!

Ontdek hieronder alvast enkele leuke excursies om te duiken of snorkelen

  1. Daguitstap naar het La Lajita Oasis Park

Ben je op vakantie met kinderen? Maak dan eens een daguitstap naar het Oasis Park in het zuiden van Fuerteventura. Ooit was het een tuincentrum, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een prachtig dierenpark. Je kan er olifanten, giraffen en apen spotten maar je kan er ook verschillende zeehondenshows, papegaaienshows en roofvogelshows bijwonen.

Maar het meest bijzondere dat je hier kan doen is een kamelensafari. Dat raden we dan ook zeker aan! Verder vind je hier ook heel wat tropische planten en cactussen in de botanische tuin.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Oasis Wildlife Park online op voorhand en vertrek zorgeloos op vakantie.

  1. Waar overnachten op Fuerteventura?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je vakantie op Fuerteventura? Wij hebben alvast onze favoriete hotels voor je opgelijst. Ben je eerder op zoek naar zon en strand? Dan is de omgeving van Caleta de Fuste een prima uitvalsbasis. Zoek je een iets veelzijdigere invulling van je vakantie? Verblijf dan in El Cotillo. Bekijk het volledige aanbod hotels op Fuerteventura.

  • In Lajares, op 7 km van Cotillo vind je de gezellige B&B Surfescape Fuerteventura. De kamers van deze B&B zijn modern en sfeervol ingericht en beschikken elk over een eigen patio. Hier kan je 's ochtends genieten van een lekker kopje koffie om de dag goed te starten. Nadien kan je nog wat energie opdoen aan het ontbijtbuffet. Kan je wel wat verfrissing gebruiken? Dan kan je een duik nemen in het buitenzwembad! Meer info en boeken.
  • Het elegante Hotel Risco Del Gato Suites ligt op een steenworp van het strand Sotavento in Costa Calma. Het hotel wordt omgeven door tuinen en verschillende zwembaden. De suites zijn voorzien van airconditioning, een ruime woonkamer en een eigen badkamer met een bubbelbad. Daarnaast is er ook een terras en een kleine privétuin. Meer info en boeken.
  • Verblijf je liever in een eigen vakantiehuisje? Dan raden we je Casa Alonso aan in Pájara! Het vakantiehuisje is rustig gelegen en modern ingericht. Deze accommodatie beschikt over één ruime slaapkamer en is voorzien van alle moderne faciliteiten zoals een televisie, magnetron etc. Bij mooi weer kan je genieten van het zonnetje met een heerlijk glaasje wijn op het zonneterras. Meer info en boeken.
  1. Waar best een auto huren op de Canarische eilanden?

Welk eiland je ook kiest, een huurauto raden we zeker aan. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook onderweg naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Begin meteen aan je vakantie met een huurauto

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!

HUURAUTO: Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. FAQ - Veelgestelde vragen over Fuerteventura

Hoe reis je het best naar Fuerteventura?

  • Met het vliegtuig? De gemakkelijkste manier om naar Fuerteventura te reizen is per vliegtuig. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er rechtstreekse vluchten naar Fuerteventura. De vliegtijd is ongeveer 4,5 uur.
  • Vanaf Brussel zijn er ook rechtstreekse vluchten naar Fuerteventura. Je kan goedkoop vliegen met Ryanair vanaf Brussel Charleroi.
  • Buiten de vakantieperiodes kan je goedkoop naar Fuerteventura vliegen door het boeken van een last-minute vlucht. Wees dan wel flexibel met de reisperiode.
  • Boek je vliegtickets met Cheaptickets, Tui vliegtickets, Vliegtickets.nl en Vueling.
  • Met de ferry? Fuerteventura is ook per boot te bereiken vanaf de andere Canarische eilanden en vanaf Spanje. Fuerteventura ligt relatief dichtbij de kust van Marokko, maar naar dit Afrikaanse land zijn geen directe bootverbindingen.
Wil je graag eilandhoppen tussen de Canarische eilanden? Dat kan ook. Bekijk alvast onze tips om te eilandhoppen op de Canarische Eilanden.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie Fuerteventura?

  • De Canarische eilanden liggen voor de kust van Noord-Afrika waardoor het hier het hele jaar door waait en de temperatuur redelijk constant blijft.
  • De temperatuur van het zeewater is het hoogst in zomer en najaar.
  • Ga je voor een echte zon- en strandvakantie, dan plan je best je vakantie tussen mei en oktober.
  • Vergeet wel niet dat het tijdens de zomermaanden al eens druk kan zijn.
  • Ga je voor een actieve vakantie? Dan is de winter ook prima, de temperatuur zal vrijwel nooit onder de 20 graden zakken.
  • Ga je vooral om te surfen? Dan is de beste reistijd tussen april en september. Dat is de periode dat de wind het sterkst is.
  1. Filmpje: de mooiste bezienswaardigheden van Fuerteventura

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je vakantie op Fuerteventura? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar de Canarische eilanden!

  1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 23 februari 2023 - Yves Vincent

Goed uitgekiende selectie van de voornaamste bezienswaardigheden !

- 21 augustus 2020 - Marleen De Windt

Zeker de moeite waard

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?