Loro Parque en Siam Park in Tenerife bezoeken? Info, tips & tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Loro Parque en Siam Park in Tenerife bezoeken? Info, tips & tickets

Praktische info en tips voor je bezoek aan Loro Parque en Siam Park + waar tickets kopen?

Loro Parque en Siam Park zijn twee van de grootste attracties van de Canarische Eilanden. Loro Parque is een grote dierentuin waar voornamelijk veel soorten vogels te zien zijn, maar de sterren van het park zijn de dolfijnen en de orka’s.

Siam Park is een groot waterpark waar je de hele dag van de leukste waterattracties kan glijden. Het werd meermaals tot het beste waterpark ter wereld verkozen! Wanneer je op Tenerife verblijft, zijn deze 2 parken leuke dagexcursies voor het hele gezin. In deze blogpost kom je alles te weten over je bezoek aan deze prachtige parken.

Praktische info & tickets voor je bezoek Loro Parque en Siam Park

Duur5 - 10 dagen ()
Adres
 • Loro Parque: Av. Loro Parque, s/n, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife, Spanje (bekijk ligging)
 • Siam Park: Av. Siam, s/n, 38660 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Spanje (bekijk ligging)
Openingsuren
 • Loro Parque: Maandag t/m zondag: 9u30 - 17u30
 • Alle shows duren ongeveer 20 minuten.
 • Siam Park: Zomerperiode (1/04 - 29/10): maandag t/m zondag 10u - 18u
 • Winterperiode (30/10 - 31/03): maandag t/m zondag 10u - 17u
HuurautoHeb je een auto nodig om het dierenpark te bereiken, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Wat is het verhaal van Loro Parque?

In 1972 had Wolfgang Kiessling het idee om een papegaaienpark te bouwen. Vandaar ook de naam, ‘loro’ betekent namelijk papegaai in het Spaans. Het begon als een klein park met 150 papegaaien, maar ondertussen is het park in oppervlakte 10 keer zo groot geworden en wonen er meer dan 4000 papegaaien.

Bovendien kan je er nu ook roofdieren en waterdieren bezoeken. Zo heeft het park het grootste dolfijnenbad en de langste haaientunnel van Europa en het grootste pinguïngebied ter wereld. In het park wonen sinds 2006 ook een groep orka’s.

 1. Welke attracties heb je in Loro Parque?

De ingang van Loro Parque en ook enkele delen binnenin het park zijn opgezet in Thaise stijl. Het gedeelte Pueblo Thai is zelfs het grootste Thaise dorp buiten Thailand. Ook het onderwaterpark Zen Garden, het aquarium van het park, is gebaseerd op de natuur van Azië.

Bewonder de prachtige orka's

De sterren van het park zijn natuurlijk de zes orka’s die in het park wonen. Morgan is de bekendste, zij werd gered voor de Nederlandse kust. De orkashow wordt 3 keer per dag gehouden. Tijdens de voorstelling wordt de band tussen de orka’s en de verzorgers uit de doeken gedaan en er wordt ook meer verteld over hoe we de oceanen beter kunnen beschermen.

Woon een dolfijnen- en zeehondenshow bij

Andere populaire voorstellingen zijn die van de dolfijnen en de zeehonden. Er woont een hele familie dolfijnen in het park en er werden ook al verschillende kleintjes geboren. De voorstelling met de dolfijnen wordt 4 keer per dag gehouden, die met de zeehonden 5 keer per dag.

De kleurrijke papegaaien, de grootste en meest diverse collectie

Het park staat toch nog steeds vooral bekend om de papegaaien. In Loro Parque woont de grootste en meest diverse collectie papegaaien ter wereld. Er wonen vogels in alle vormen, maten en kleuren. Een hoogtepunt is de wandeling die je kan maken over een lange loopbrug tussen de vogels.

Wandel langs de schattige pinguïns

Een andere trekpleister van het park is het pinguïngedeelte. Hier wordt in een grote koepel een deel van Antarctica nagebootst. De temperatuur en het licht werden er aangepast aan de noden van de dieren. Er wonen 4 verschillende soorten pinguïns. Het is het grootste pinguïngebied in een dierentuin ter wereld.

TICKETS: Om de wachtrijen aan de kassa’s te vermijden is het aan te raden om voor je bezoek al online tickets voor Loro Parque en Siam Park aan te kopen.

Ontdek nog veel meer!

Naast deze prachtige bovenstaande dieren kan je er ook nog kennis maken met verschillende zoogdieren in het park. Zo wonen er onder andere leeuwen, tijgers, rode panda’s, luiaards, nijlpaarden, gorilla’s en chimpansees in dit bijzonder mooie park.

Wandel door het reusachtige aquarium

Nadat je een show hebt bijgewoond, kan je even door het reusachtige aquarium van het park wandelen waar je meer te weten komt over de schoonheid van de onderwaterwereld. Er werden koraalriffen nagebouwd en er wonen honderden vissen en zelfs enkele haaien. Je kan er ook grote kwallen bewonderen.

Nog meer attracties? Nog meer fun!

Verder vind je naast de dieren in het park ook een grote speeltuin, Kinderlandia, en kan je in het Porcelain Parrot Museum verschillende porseleinen werken in de vorm van papegaaien bekijken.

In Loro Parque kan je ook mee met een Discovery Tour van 1 uur en 45 minuten. Je leert er allerlei dingen over de dieren die in het park leven en je mag een kijkje nemen bij de verzorgers achter de schermen. Deze tour wordt ook in het Nederlands gehouden.
 1. Wat is het verhaal van het Siam Park?

Aan het begin van deze eeuw besloten de eigenaars van Loro Parque om een nieuw waterpark te bouwen. Het park werd ontworpen door Chistoph Kiessling, de zoon van Wolfgang Kiessling. De bouwwerken vatten aan in 2004 en Siam Park opende uiteindelijk de deuren in 2008. Het park heeft een oppervlakte van 185.000 m2 en dat maakt Siam Park het grootste waterpark van Europa is. Het park werd al 5 jaar op een rij tot het beste waterpark ter wereld verkozen!

REISGIDS: Mis niets van je verblijf op dit prachtige eiland en download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

 1. Welke attracties heb je in Siam Park?

Siam Park bevat een groot aantal verschillende waterattracties voor jong en oud. Het park is net als Loro Parque opgebouwd in Thaise stijl. Er werden ook verschillende exotische tuinen aangelegd vol jungleplanten en Aziatische tempels.

Tower of Power

De spectaculairste attractie is de Tower of Power, een glijbaan van 28 meter hoog. Je glijdt aan 80 km per uur naar beneden en op het einde passeer je in een tunnel door het haaienaquarium. Een attractie voor de echte durvers onder ons!

Het golfzwembad

Er staat een groot golfzwembad waar iedereen zich kan uitleven. De golven die ontstaan in het zwembad kunnen tot wel 3 meter hoog reiken. Soms zijn de golven zo hoog, dat je er zou kunnen surfen. Op een bord is te zien of er geen golven, kleine golven of grote golven zijn. Om de 20 minuten verandert het programma.

Mai Thai River

Ook kan je met de Mai Thai River door het park gaan, de langste lazy river ter wereld. Neem bij het startpunt een zwemband en laat je met de stroming meevoeren door het hele park. Wanneer je bij de splitsing links aanhoudt, ga je omhoog op een rolband om daarna via een wilde glijbaan weer naar beneden te glijden. Je komt zo terecht in een spectaculaire haaientunnel. Brrrr.

Singha

Singha is een van de meest recente attracties van Siam Park. Deze achtbaan is met een snelheid van 18 meter per seconde de snelste waterglijbaan ter wereld. Durf jij het aan om van deze glijbaan te glijden?

Ontdek nog meer leuke attracties in het Siam Waterpark

Andere spectaculaire attracties zijn de Dragon, waarbij je in een band voor 4 personen bijna verticaal naar beneden glijdt en in de Volcano ernaast kom je terecht in een reusachtige trechter met een lichtshow. Daarnaast zijn er nog heel wat andere glijbanen waarop jong en oud zich kunnen uitleven. Kortom, iedereen beleeft hier heel wat plezier!

TICKETS: Een bezoek aan het Siam Park, een van de leukste waterpretparken ter wereld plannen? Boek hier je tickets voor Siam Waterpark.

 1. Wat zijn de openingsuren van deze parken?

Openingsuren van het Loro Parque

Loro Parque is dagelijks open tussen 9u30 - 17u30. Echter opent het Aquarium wel pas om 10u en het deel Planet Penguin sluit al om 18u. Voor de verschillende shows die worden gehouden in het park, zijn er andere beginuren:

 • De show met de papegaaien wordt dagelijks 6 keer gehouden om 10u25, 12u30, 14u30, 15u30 en 16u45.
 • De zeeleeuwen vindt dagelijks plaats om 9u45, 10u45, 13u45 en 14u45.
 • De dolfijnenshow start om 11u, 13u en 16u15.
 • De voorstelling met de orka's start om 11u45, en 15u15.
 • Meer info op de website.

Openingsuren van het Siam Waterpark

 • Het Siam Park is in de winterperiode (30/10 - 31/03): tussen 10u en 17u open.
 • In de zomerperiode (1/04 - 29/10) van 10u tot 18u.
 • Meer info op de website.
 1. Boek je tickets voor het Loro Parque en Siam Park

Tickets kopen voor Loro Parque?

Tickets voor Loro Parque kunnen zowel online als ter plekke bij de kassa’s gekocht worden. Kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis naar binnen.

Ook zijn er premium tickets beschikbaar waarbij je toegang krijgt tot het park en de Discovery Tour, maar ook gereserveerde stoelen krijgt bij de voorstellingen en een lunch mag nemen in het Patio del Loro restaurant. Meer info en prijzen.

Bestel je tickets voor het Loro Parque

Tickets kopen voor Siam Park?

Tickets voor Siam Park kan je zowel ter plekke als online kopen. Ook hier kunnen kinderen onder de 6 jaar gratis naar binnen.

Net als in Loro Parque zijn er in Siam Park ook premium tickets beschikbaar, waarbij je naast toegang tot het park ook een handdoek en kluisje krijgt en in het Beach Club restaurant of Thai House restaurant kan lunchen. Meer info en prijzen.

Bestel je tickets voor het Siam Waterpark

Beide parken bezoeken? Koop combitickets!

Ben je betoverd door de prachtige dieren én wil je ook graag een dag beleven in het waterpark? Dan kan je ook gewoon beide parken bezoeken en combitickets bestellen. Er zijn aan de kassa's of online ook combinatietickets voor het Loro Parque en Siam Park beschikbaar waarbij je toegang hebt tot beide parken. Met dit ticket kan je beide parken eenmaal bezoeken in een tijdspanne van 14 dagen.

 1. Hoe vermijd ik de wachtrijen?

Om de wachtrijen voor de kassa’s te vermijden is het aan te raden om voor je bezoek al online tickets voor Loro Parque en Siam Park aan te kopen. Daarnaast zijn maandagen en dinsdagen meestal een stuk rustiger dan de weekenddagen. Wanneer je een voorstelling in het Loro Parque wil bijwonen, kan je het beste op tijd richting de plaats gaan waar de voorstelling gehouden wordt.

 1. Hoe bereik ik Loro Parque?

Met het openbaar vervoer:

Wanneer je met het openbaar vervoer naar Loro Parque gaat, kan je een gratis trein nemen vanaf Plaza Reyes Catolicos in Santa Cruz de Tenerife. Die vertrekt elke 20 minuten tussen 09:00 en 16:00, met de laatste trein terug naar Reyes Catolicos om 18:45.

Verblijf je in het zuiden van Tenerife? Maak dan gebruik van de gratis shuttlebussen naar Loro Parque. Je moet die wel minstens 48 uur op voorhand vastleggen. Van plan om beide parken te bezoeken? Boek dan online het combiticket met vervoer inbegrepen.

Met de auto:

Wanneer je met de auto naar Loro Parque gaat, kan je vanuit het zuiden van Tenerife de TF-1 volgen en vervolgens de TF-82, TF-373 en TF-5 nemen naar Punta Brava nemen. Kom je vanuit het noorden, dan neem je de TF-5 en vervolgens de TF-320 en TF-316 naar Punta Brava.

HUURAUTO: Heb je nog geen huurauto? Wij raden je aan om een auto te huren via Sunny Cars, altijd betrouwbaar!

 1. Hoe bereik ik Siam Park?

Met het openbaar vervoer:

Om Siam Park te bereiken neem je een bus vanaf C.C. Pasarerla in Los Cristianos, C.C. Presidente in Las Américas en C.C. El Duque in Costa Adeje. Je kan ook de gratis shuttlebussen nemen die naar Siam Park rijden. Wacht daarvoor aan de haltes waarop het logo van het park afgebeeld staat. Van plan om beide parken te bezoeken? Boek dan online het combiticket met vervoer inbegrepen.

Met de auto:

Om naar Siam Park te gaan rij je vanuit het noordoosten van het eiland via de TF-1 naar Costa Adeje tot afrit 73 of 74. Vanuit het noordwesten neem je de TF-1 naar Costa Adeje en sla je af bij afrit 73. Parkeren bij Siam Park kan voor €4.

VLIEGTICKETS BOEKEN? Vlieg naar Tenerife met Tui Fly voor € 57

 1. Praktische info voor je bezoek

 • Wanneer je Loro Parque binnenwandelt, ontvang je een plattegrond van het park en de tijdstippen van alle voorstellingen.
 • Je kan bij Loro Parque alleen betalen met creditcard of contant geld.
 • Roken is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde gebieden.
 • Wanneer je bij de orkashows niet nat wil worden, is het aan te raden om achter de eerste 8 rijen plaats te nemen.
 • In Siam Park kan je gratis gebruik maken van de kleedhokjes en de douches. Kluisjes en handdoeken kan je huren vanaf €3.
 • Wanneer je een kluisje wil huren, is het aan te raden om de kluisjes verder in het park te nemen i.p.v. bij de ingang.
 • Neem slippers of waterschoenen mee naar Siam Park. De grond kan behoorlijk warm worden in de zon.
 • In beide parken is gratis WiFi beschikbaar.
 • Vergeet je zonnecrème en zonnebril niet mee te nemen.
 • Boek je tickets online voor Siam en Loro park.
 1. Filmpje: Loro Parque en Siam Park

Benieuwd naar Loro Parque en Siam Park? Bekijk alvast dit filmpje waarin je een bezoek brengt aan Loro Parque en Siam Park. Om het zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar Tenerife moeten reizen.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?