30 x mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria + wat te doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

30 x mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria + wat te doen?

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden op Gran Canaria + verblijftips

Gran Canaria is één van de populairste reisbestemmingen voor een zonvakantie. De Canarische Eilanden liggen ter hoogte van Marokko en zijn dan ook gezegend met een aangenaam subtropisch klimaat. Op Gran Canaria kan je dan ook volledig ontspannen op de fijne zandstranden en afkoelen in de Atlantische Oceaan. Of je kan er ook de wijde natuur intrekken, dolfijnen en walvissen spotten en historische dorpjes bezoeken.

Ontdek alvast de mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria in deze blogpost. Tickets boeken? Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Praktische info & tickets voor je vakantie Gran Canaria

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Gran Canaria naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Gran Canaria zijn:
HuurautoWil je Gran Canaria zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria

  1. Wat is de beste reistijd?

Het grootste voordeel van Gran Canaria is dat er niet echt één beste reistijd is. Dankzij het subtropische klimaat is het er namelijk het hele jaar door mooi weer. Ook het zeewater schommelt het hele jaar door tussen de 20 en 25 graden.

Gran Canaria in de zomer

  • In de zomer schommelen de temperaturen gemiddeld tussen de 20 en 24 graden
  • Er valt amper regen en de zon schijnt er 8 tot 9 uur per dag.

Gran Canaria in de winter

  • De winters zijn iets koeler en natter, maar zelfs dan ligt de temperatuur gemiddeld nog rond de 15 tot 20 graden en schijnt de zon er 6 tot 7 uur per dag.
  • Er zijn bovendien gemiddeld amper vijf regendagen per maand.
  • Je kan dus goed overwinteren op Gran Canaria!
  1. Vliegen naar Gran Canaria

De luchthaven van Gran Canaria

Je bereikt Gran Canaria het beste met een vlucht naar Las Palmas de Gran Canaria Airport. Deze luchthaven wordt ook wel Gando Airport of Gran Canaria Airport genoemd en ligt op zo’n 19 kilometer van de hoofdstad Las Palmas.

Vluchten

  • Je kan vanuit België naar Gran Canaria vliegen vanuit Zaventem, Charleroi, Oostende, Antwerpen en Luik.
  • Vanuit Nederland bereik je Gran Canaria vanuit Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven.
  • Je kan kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, RyanAir, KLM, TUI Fly, Laudamotion en Brussels Airlines
  • De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

Naar Gran Canaria met de boot

Wanneer je een reis door Spanje met een bezoek aan Gran Canaria wil combineren, kan je het eiland ook bereiken met een veerboot. Vanuit Cádiz vertrekt er elke week één of twee keer een veerboot naar Las Palmas die er ongeveer 40 uur over doet. Voor de snelheid hoef je het dus niet te doen, maar het kan wel een leuke ervaring zijn.

  1. Roque Nublo

De Roque Nublo wordt gezien als hét symbool van Gran Canaria. Het is een gigantische basaltrots van maar liefst 80 meter hoog die zich op een hoogte van 1813 meter bevindt. Het landschap rondom de rots is ruig en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

Het wandelpad GC-600 brengt je naar de Roque Nublo en je passeert onderweg ook andere prachtige uitkijkpunten. Bij de rots heb je een prachtig uitzicht over Gran Canaria en je kan in de verte zelfs Tenerife zien liggen.

EXCURSIES: Wil je graag de Roque Nublo bezoeken? Maak het jezelf gemakkelijk en boek een georganiseerde tour naar Roque Nublo en geniet zorgeloos van je vakantie.

  1. La Vegueta in Las Palmas

La Vegueta is de oudste wijk van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. In deze historische wijk kan je heel wat mooie gebouwen bewonderen. De mooiste plek van de wijk is zonder twijfel het Plaza de Santa Ana.

Wat zeker zien en doen in La Vegueta?

  • Je wandelt er langs kleurrijke gebouwen zoals het Casas Consistoriales de Las Palmas en het Archivo Histórico Provincial de Las Palmas.
  • Op het plein mag je ook zeker de Catedral de Las Palmas niet missen, een zestiende-eeuwse gotische Rooms-Katholieke kerk.
  • Verder kan je in La Vegueta ook het Casa de Colón bezoeken aan het Plaza de Colombus. In dit voormalige gouverneurshuis zou ontdekkingsreiziger Christoffel Colombus een tijdje verbleven hebben. Het gebouw huist een museum gewijd aan de reizen van Colombus.
  • Andere bezienswaardigheden in La Veguetta zijn onder andere het kunstmuseum CAAM en het Museo Canario over de prehistorie op de Canarische eilanden.

STADSWANDELING: Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Las Palmas met onze gratis wandeling Las Palmas, download ze hier.

  1. Teror

Het mooiste dorp van Gran Canaria

Wandel hier door het centrale plein dat omzoomd wordt door verschillende historische gebouwen. De huizen werden er in verschillende kleuren geschilderd en zijn allemaal uitgerust met een typisch Canarisch houten balkonnetje. Op zondag kan je hier ook de lokale markt bezoeken, een aanrader!

Daarnaast is Teror ook een belangrijk bedevaartsoord op het eiland. Volgens de lokale legende verscheen hier de Virgen del Pino, de beschermheilige van het eiland. Jaarlijks wordt daarom een pelgrimstocht georganiseerd naar de Basilica de Nuestra Señora del Pino. In die achttiende-eeuwse basiliek wordt een oud beeld van de heilige maagd bewaard.

  1. Gáldar

Gáldar is een klein authentiek dorp in het noorden van Gran Canaria aan de voet van de bergen. Het is een gezellig dorp waar je kan rondwandelen tussen de smalle straatjes. Op zondag kan je hier ook de lokale markt bezoeken. Je kan er verse groenten en fruit uit de regio kopen.

In Gáldar kan je ook heerlijk eten in enkele tapasbars aan het centrale plein Plaza de Santiago. Daar prijkt ook een mooie kerk. Even verderop kan je in het archeologisch museum Cueva Pintada eeuwenoude muurschilderingen bewonderen.

REISGIDS: Benieuwd naar de schoonheid van de andere Canarische Eilanden? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek alvast enkele mooie plekjes.

  1. Tejeda

Tejeda ligt in het centrale gedeelte van Gran Canaria. Dit dorpje is niet groot, maar er valt wel heel wat te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de parochiekerk of bezoek het museum gewijd aan de Canarische beeldhouwer Abraham Cárdenes. In Tejeda vind je ook een centrum waar je meer te weten komt over de helende krachten van enkele planten op Gran Canaria. Vergeet ook zeker niet even langs de parochiekerk te gaan.

Interesse in archeologie?

Dan heeft Tejeda heel wat te bieden. Er zijn grotten die dienst deden als begraafplaats, rotstekeningen, prehistorische huizen en artefacten... Een geweldige archeologische site in dit gebied is Roque Bentayga, ooit een heilige plek voor de lokale bevolking.

De Cuevas del Rey (“grotten van de koning”), die zich binnenin Roque Bentayga bevinden, werpen een blik op het leven en het geloof van de mensen die hier erediensten hielden. Er is ook het Bentaya Archeologisch Park, een eco-museum met informatie over het archeologische complex.

  1. Artenara

Artenara is het hoogst gelegen dorp van Gran Canaria en daarnaast ook één van de oudste dorpen van het eiland. De grotten rondom Artenara werden al in de prehistorie bewoond. Je vindt er zelfs nog enkele huizen die uit de rotsen gehouwen werden of in grotten gebouwd werden. In het dorp kan je ook een etnografisch museum bezoeken waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de streek.

Een andere must-see is de bijzondere grotkerk La Ermita de la Cuevita waar je het beeld van de Virgen de la Cuevita kan bezoeken. Elk jaar wordt er op 15 augustus een groot feest gevierd ter ere van deze heilige maagd.

Onze tip: Bezoek de charmante dorpjes en de prachtige en groene landschappen van Gran Canaria. Met je lokale gidsen zul je Moya, Fontales, Artenara en Tejeda tegenkomen. Boek je tour online
  1. Dunas de Maspalomas

Tussen de badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglés liggen de zandduinen Dunas de Maspalomas. Dit is een uniek duingebied dat lijkt op de Sahara, een absolute must-see op het eiland! Dunas de Maspalomas is een beschermd natuurgebied waar je mooie wandelingen kan maken.

Onze tip: bezoek de duinen ook eens bij zonsondergang, het zand krijgt dan een mooie rode gloed.

De duinen lopen in het westen over in het strand van Maspalomas bij El Oasis, een zeewaterlagune die omringd wordt door palmbomen en waar je verschillende trekvogels kan spotten.

KAMELENRIT: Wil jij ook de Dunas de Maspalomas op een bijzondere manier ontdekken? Ga mee met een kamelentour door de duinen. Boek je kamelenrit vanaf € 12 online

  1. Pico de Bandama

De Pico de Bandama is een vulkaan in het oosten van Gran Canaria van 594 meter hoog. De krater van deze niet-actieve vulkaan is maar liefst 200 meter diep en een kilometer breed. Je kan in de krater afdalen of je kan vanop de randen genieten van het mooie uitzicht over Las Palmas en de omringende wijngaarden. Onderweg kom je ook prehistorische rotstekeningen tegen.

  1. Pico de las Nieves

Naast Pico de Bandama heb je ook de Pico de las Nieves. Deze is met een hoogte van 1949 meter het hoogste punt van het eiland. Op het hoogste punt ligt een militaire basis, maar daar net onder kan je wel genieten van het uitzicht bij een uitkijkpunt.

  1. Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een pittoresk vissersdorpje. Het wordt ook wel klein-Venetië genoemd omdat er zo veel kanalen en bruggen te vinden zijn. Puerto de Mogán is erg toeristisch, maar toch heeft het dorpje zijn authentieke karakter weten bewaren. Er is een uitstekend gezinsvriendelijk strand met gouden zand en kalm water, en de zee bij hoogtij is fantastisch om te snorkelen. Aan de kust ligt de jachthaven waar het dorpje zo bekend om is en je kan ook uitrusten op het strand.

TIP: In de haven ligt ook een gele duikboot die toeristen kennis laat maken met het onderwaterlandschap voor de kust van het eiland. Boek alvast je zitje in de duikboot online en geniet van al het onderwater leven!

  1. Barranco de las Vacas

De Barranco de las Vacas is een spectaculaire ravijn waarin honderden palmbomen groeien. Het is een van de spectaculairste plekken van Gran Canaria. In de ravijn ligt het gelijknamige dorpje Fataga. Dit is een dorpje dat de Canarische Eilanden typeert, met smalle, geplaveide straten en inheemse Canarische architectuur.

Tip: Rijd je naar hier vanuit het zuiden van het eiland, dan kom je onderweg een mooi uitzichtpunt over de ravijn tegen. Een leuke daguitstap!
  1. Barranco de Mogán

De Barranco de Mogán is een andere mooie kloof tussen Puerto de Mogán en Mogán tien kilometer landinwaarts. Het is een vruchtbaar dal waar heel wat tropische planten groeien. De bekendste bezienswaardigheid hier is de Molino de Viento, een witte windmolen uit de achttiende eeuw. Rond de molen ligt een cactustuin waar je heel wat verschillende soorten cactussen kan bekijken.

  1. Jardín Canario

De Jardín Botánico Viera y Clavijo, of kortweg de Jardín Canario, is de grootste botanische tuin van Spanje. Je vindt de tuin niet ver van Las Palmas. Het gebied is tien hectare groot en je kan er maar liefst 500 verschillende Canarische plantensoorten bewonderen.

Het park werd ontworpen door de Zweeds-Spaanse botanist Erik Ragnar Stevenson in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het is ook een belangrijke plek voor wetenschappelijk onderzoek. Er horen een bibliotheek en verschillende laboratoria bij de tuin.

  1. Wandelen langs de Roque Nublo en El Fraile

Relatief gemakkelijk te bereiken vanuit Tejeda (of Vega de San Mateo) is een van de meest iconische natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland: Roque Nublo. Deze 80 m hoge, vulkanische monoliet ligt in het ruwe berglandschap op een hoogte van 1813 m.

Je komt er via een wandelweg langs de GC 600. Noordwestelijk van deze rotspilaar, kan je nog een kortere pilaar vinden, El Fraile genoemd, omdat hij met wat fantasie de vorm heeft van een biddende monnik. Om op het wandelpad naar deze monolieten te komen, kom je langs Llanos de la Pez, een park met dennenbomen, de ideale plek voor een picknick vooraleer je aan je wandeltocht begint.

  1. Kliffen van Tirajana

In het zuiden vormen de Kliffen van Tirajana een andere natuurlijke bezienswaardigheid op Gran Canaria. De kliffen zijn opmerkelijk dankzij hun geologie en geomorfologie. Belangrijke erosieve afbouwprocessen hielpen bij hun ontstaan, en hier wonen tal van inheemse diersoorten.

  1. Luswandeling langs de Caldera de Los Marteles

Een andere plaats waar je kan genieten van de gevarieerde fauna en flora van Gran Canaria is in Caldera de Los Marteles. Deze vulkanische caldeira is een speciaal natuurreservaat. Via een luswandeling van 7,5 km wandel je door deze mooie plek en kan je genieten van haar rust, schoonheid en diversiteit.

Behalve genieten van de bijzondere vulkanische landschappen, de fauna en flora, krijg je tijdens deze wandeling ook de kans om een traditionele kaasboerderij te bezoeken waar de lekkere Valsequillo-kazen worden gemaakt.

  1. Montana de las Tierras a Lereta

Eten in een van de grotrestaurantsMontana de las Tierras a Lereta

De Barranco de Guayadeque (“Guayadeque-ravijn”) is een van de grootste ravijnen van de Canarische Eilanden. Het is alweer een mooie plek in de natuur, die niet alleen bekend staat om haar diversiteit aan inheemse planten en dieren, maar ook omwille van haar rijkdom aan archeologische overblijfselen. Hier vind je een aantal rotswoningen, alsook een kluizenarij en verscheidene restaurants die verborgen liggen in het rotsige landschap.

De wandelroute GC103 volgt de bodem van de vallei en de rivier, en eindigt in Montaña de las Tierras waar je kan eten in een van de grotrestaurants. De grotten van de vallei werden vroeger meer bewoond dan nu: dit was ooit de meest bevolkte vallei van het eiland. Je komt meer te weten over de bevolking dat hier in pre-Spaanse tijden leefde in het Guayadeque Museum.

REISGIDS: Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende reis? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en laat je verrassen!

  1. Parque Natural de Pilancones

Meer naar het zuiden en gemakkelijk bereikbaar vanuit de zuidelijke kustgebieden van het eiland ligt het Parque Natural de Pilancones, waar nog meer adembenemende landschappen op je wachten. Hier kan je een aantal zeldzame en belangrijke soorten fauna en flora tegenkomen. Het park speelt een belangrijke rol in de bodembescherming en de aanvulling van grondwater. Zuidwaarts vind je enkele prachtige ravijnen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende wandeling of een uitdagende wandeltocht, in het Pilancones-gebied is er voor ieder wat wils.

  1. De berglandschappen van Inagua, Ojeda en Pajonales

De berglandschappen van Inagua, Ojeda en Pajonales zijn enkele van de best-bewaarde natuurlijke dennenbossen van Gran Canaria. Dit beschermd natuurgebied heeft een aantal belangrijke ravijnen en pieken en, net zoals het Parque Natural de Pilancones, speelt het een belangrijke rol bij de aanvulling van grondwater en bodembescherming.

De dennenbossen huizen grote aantallen inheemse fona en flora. Dit is alweer een ideale bestemming voor wie houdt van de buitenlucht, en graag gaat wandelen of rondtrekken in een ruige, adembenemende omgeving.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk dan zeker eens onze selecties verblijven op Gran Canaria.
  1. Vega de San Mateo

Genieten van de ongerepte natuur en lokale producten

Hoewel er wel meer charmante bergdorpjes zijn, blinkt Vega de San Mateo toch uit als een van de meest betoverende. Kuier door het historische gedeelte en bezoek de parochiekerk. In het weekend is er een landbouwmarkt, waar je verse producten van plaatselijke boerderijen kan kopen, alsook een aantal lokale ambachtsproducten, zoals werk van mandenmakers, messen en voorwerpen uit leer of hout.

Ga je graag wandelen in de ongerepte bergnatuur, dan is Vega de San Mateo het perfecte uitgangspunt voor je vakantie. Je bereikt San Mateo met de wagen, of met bus nummer 303 vanaf het busstation van Las Palmas.

Vega de San Mateo is ook een goede basis voor uitstappen naar het omliggende platteland. Bezoek Roque Bicacaral in La Bodeguilla, een natuurlijk uitzichtpunt halfweg tussen Vega de San Mateo en Santa Brígida, voor prachtige panorama's. Andere uitkijkpunten vind je bij Montaña Cabrera en La Cruz Natural. Wie houdt van de natuur, mag Las Cumbres niet overslaan, een idyllische locatie waar je tal van inheemse planten vindt.

  1. Zon en strand aan de Costa Canaria

Maspalomas, Costa Canaria, bestaat uit verscheidene vakantieoordgebieden: Águila, Las Burras, San Agustín en Playa del Inglés. Het meer mondaine Maspalomas Resort wordt gescheiden van Playa del Inglés door de Maspalomas Duinen.

Benieuwd naar de schoonheid van de andere Canarische Eilanden? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek alvast enkele mooie plekjes.

  1. Puerto Rico

De zonnigste plek van Gran Canaria

Het bruisende vakantieoord Puerto Rico heeft een klein maar mooi strand en staat bekend als “de zonnigste plek van Gran Canaria”. Puerto Rico is ook een goede keuze voor een daguitstap als je bepaalde activiteiten wil doen, van jetskiën of duiken tot zeilen, vissen of windsurfen. Je kan ook mee op boottocht om dolfijnen te spotten.

  1. De oase van El Oasis

Aan het westelijke uiteinde van de Maspalomas Duinen ligt El Oasis, begrensd door La Charca. Het is een overblijfsel van een zeewaterlagune die omringd wordt door palmbomen. Hier kan je veel trekvogels zien die even stoppen op hun weg naar Afrika.

  1. Playa de Amadores

Playa de Amadores is een aangelegd strand dat zich nestelt in de goed-beschutte baai tussen Maspalomas en Puerto de Mogán aan de zuidwestkust. Hier vind je een boog van 800 m zand dat, hoewel druk, wel rustig en veilig is voor families met jonge kinderen.

Ben je op vakantie met kinderen in Gran Canaria? Bekijk dan ook eens onze blogpost met onze 13 leukste daguitstappen (oudersproof) op Gran Canaria.
  1. Bergdorp Santa Lucia

In Santa Lucia lijkt het soms wel alsof de tijd al enkele jaren stilstaat en dat maakt het oh-zo-charmant. Dit kleine bergdorpje representeert het échte Gran Canaria. Je krijgt hier ook erg mooie uitzichten en wanneer de zon uitzit, is het hier werkelijk heerlijk vertoeven op een terrasje. Deze plek is ook populair bij wielrenners vanwege het landschap. Wij zouden Santa Lucia vooral aanraden als spot om even te ontspannen en te lunchen.

  1. Firgas

Het charmante dorpje Firgas ligt op 25 kilometer afstand van de hoofdstad van het eiland maar is zeker een tussenstop waard! Firgas heeft namelijk een spectaculair centrum met de indrukwekkende Paseo de Canarias! In deze straat kan je een fonteinwaterval van meters lang bewonderen. En aan een van de zijdes van de Paseo zijn de 22 wapens van alle gemeenten op Canaria aangebracht. Bijzonder om te zien.

  1. Salinas del Bufadero

De Bufadero-zoutvlakten dateren uit de 17e eeuw en maken deel uit van een groep van zes zoutvlakten aan de kust. De zoutvlakten bevinden zich op een breed lavaplatform van fonolieten dat uitkijkt op een klif. Iets verderop kan je even pootje baden in de natuurlijke ondiepe zwembaden die zijn afgeschermd van de klotsende golven. Het is één van de mooiste verborgen plekjes op Gran Canaria.

  1. Agaete

Agaete is in het noordwesten van Gran Canaria gelegen. Een charmant dorpje met witgekalkte huisjes dat helemaal uitstrekt tot aan de kust. Hier moet je zeker eens Huerto de las Flores bezoeken, een aangelegde tuin met een indrukwekkende collectie aan inheemse plantensoorten. De ideale plek om helemaal tot rust te komen en even te ontsnappen aan de drukte.

Vanuit de mooie vallei van Agaete met plantages van tropisch fruit, sinaasappels en koffieplanten heb je een prachtig uitzicht op de bergen van Tamadaba, welke met dichte pijnboombossen bedekt zijn.

VERBLIJFTIP: Geniet van het landschap in de vallei van Agaete door een verblijf in een van de traditionele huizen die zijn ingericht als vakantiehuis waar vooral veel wandelaars gebruik van maken. Bekijk hier het aanbod vakantiehuizen in Agaete.

  1. El Bufadero de La Garita

El Bufadero de La Garita is een bijzondere bezienswaardigheid die verscholen ligt aan de Oostkust van Gran Canaria, vlakbij het dorpje Melenara. Dit natuurfenomeen is het bewijs dat Gran Canaria veel meer te bieden heeft dan alleen maar zon, zee en strand! Maak kennis met de natuurkracht van de zee dat je het best kan omschrijven als een spuitgat met metershoge, spectaculaire waterfonteinen.

Een spuitgat is een eigenaardig natuurverschijnsel dat verrassend veel weg heeft van een geiser. Het zeewater wordt door iedere golfslag met een enorme kracht omhoog gestuwd, waardoor een deel van La Garita volloopt en het water weer razendsnel terugtrekt. Een groot raadsel blijft wel... waar het water telkens naartoe gaat.

  1. Degollada de la Yegua

Een uitzichtpunt dat zeker niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Maspalomas is de Degollada de la Yegua! Dit landschap doet je wat denken aan de Grand Canyon. Je geniet hier van een panoramisch uitzicht op het Fataga-ravijn, een 15 kilometer lange kloof. De kloof is volledig bedekt met de typische struikachtige vegetatie. Een kleurrijk en spannend spektakel om met je eigen ogen te bewonderen!

  1. Leukste uitstappen en excursies in Gran Canaria

Je kan op Gran Canaria natuurlijk ook heel wat leuke activiteiten doen. Je kan er bijvoorbeeld dolfijnen spotten, op een kameel rijden of naar een verfrissend waterpark gaan.

Dolfijnen en walvissen spotten

De Canarische eilanden zijn de thuis van heel wat groepen walvissen en dolfijnen. Er worden ook verschillende boottochten georganiseerd die je meenemen op zee. Met een beetje geluk trakteren de dolfijnen je op hun beste kunstjes! Boek je tickets alvast online.

Daguitstap naar Aqualand

Aqualand is het grootste waterpretpark van Gran Canaria en het is de ideale uitstap op een hete dag. Er zijn verschillende zwembaden, glijbanen en andere waterattracties. Voor gezinnen met kinderen is dit perfect!

Onze tip: boek je ickets voor Aqualand vooraf online zodat je niet in de wachtrijen hoeft aan te schuiven.

Verken de duinen van Maspalomas op een kameel

Je kan door de duinen van Maspalomas wandelen, maar het is natuurlijk veel mooier om het natuurgebied te verkennen vanop de rug van een kameel. Een tocht duurt een half uurtje. Bestijg het speciale kamelenzadel en ontdek de duinen! Tickets voor een kamelentocht kan je makkelijk online boeken.

Proef rum + tour door rumfabriek in Arucas

Arucas wordt ook wel gezien als het bloeiende centrum van het eiland en dat zal je al snel opmerken wanneer je erheen gaat, want je passeert heel wat plantages. Maar dat is natuurlijk niet de reden waarom we dol zijn op Arucas. De stad is vooral gekend omwille van de rumfabriek die hier gevestigd is.

Er ligt hier zo’n twee miljoen (!) liter rum te rijpen en dat maakt deze destilleerder ook meteen de grootste rumproducent van Europa. Wil je dat eens met je eigen ogen zien? Dat kan. Neem dan een tour door de fabriek en werp zo een blik op het hele proces. En op het einde van de rondleiding kan je uiteraard ook zelf eens proeven van de rum!

  1. Waar verblijf je het beste op Gran Canaria voor een strandvakantie?

Wanneer je vooral op het strand wil verblijven, verblijf je het beste in Maspalomas of Las Palmas aan zee. Hieronder vind je onze favoriete hotels in de regio:

H10 Playa Meloneras Palace

Het vijfsterrenhotel H10 Playa Meloneras Palace ligt aan het water, heeft drie zwembaden, een zonneterras en een spa. Je kan er ook eten in twee restaurants, twee bars en een bar-café bij het zwembad. Het hotel biedt ook een luchthavenshuttle. Je verblijft er vanaf 155 euro. Boek je kamer online

AC Hotel Gran Canaria by Marriott

In Las Palmas kan je overnachten in het AC Hotel Gran Canaria by Marriott. Dit viersterrenhotel ligt op 300 meter van het strand en heeft een zwembad en fitnessruimte. Daarnaast kan je in de loungebar op de bovenste verdiepingen genieten van het uitzicht. Het hotel heeft een gratis shuttledienst van en naar de luchthaven. Je overnacht er al vanaf 65 euro. Boek je kamer online

  1. Waar verblijf je het beste op Gran Canaria voor een avontuurlijke vakantie?

Als je van plan bent om het eiland te verkennen, dan raden we je aan om in het binnenland te verblijven. De beste plekken zijn dan Vega de San Mateo, Tejeda of Fataga. Hieronder vind je onze favoriete hotels:

Parador de Cruz de Tejeda

In het binnenland kan je in het viersterrenhotel Parador de Cruz de Tejeda in Tejeda verblijven. Dit hotel ligt op een berg, waardoor je een mooi panoramisch uitzicht hebt over de omgeving. Het hotel staat bekend om de spa waar je behandelingen met zeewier en vulkanisch gesteente kan ondergaan. Je overnacht er al vanaf 90 euro. Boek je kamer online

Hotel Rural El Refugio

Hotel Rural El Refugio is een kleinschalig hotel in Tejeda in een prachtig 19e-eeuws Canarisch landhuis. De kamers zijn er huiselijk ingericht. Je kan er afkoelen in het zwembad met uitzicht op de pittoreske omgeving. Je verblijft hier vanaf 62 euro. Boek je kamer online

Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar best een auto huren op de Canarische eilanden?

Welk eiland je ook kiest, een huurauto raden we zeker aan. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook onderweg naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Begin meteen aan je vakantie met een huurauto

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!

HUURAUTO: Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 26 februari 2024 - Sheela

Dankjewel voor jou tips en bezienswaardigheden en uitleg over het eiland. Wij hebben een fantastische reis gehad en hebben super veel gezien op een week tijd. Jou reisgids zullen we zeker voor andere reizen terug downloaden :-)

- 7 december 2023 - MJM Reijntjes

prima gids

- 15 september 2023 - Nees

Zoals altijd zeer uitgebreide en goed te volgen informatie. Ook altijd leuk om dat jullie niet alleen de toeristische trekpleisters bespreken, maar ook de verborgen parels.

- 24 augustus 2023 - Pijnaert rita

Goede en heel bruikbare gids

- 17 januari 2023 - Janneke

Zeer informatief!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?