Rondreis Gran Canaria: 10 daagse uitgestippelde route roadtrip Gran Canaria

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Gran Canaria: 10 daagse uitgestippelde route roadtrip Gran Canaria

10 daagse uitgestippelde roadtrip Gran Canaria

Gran Canaria is één van de populairste reisbestemmingen voor een zon- en strandvakantie. Tijdens onze 10-daagse rondreis door Gran Canaria ontdek je allerlei verborgen plekjes en kom je langs zowel bekende als minder bekende bezienswaardigheden.

Afkoelen in de Atlantische Oceaan op warme zomerdagen, trek de wijde natuur in, ga dolfijnen en walvissen spotten of bezoek een van de historische dorpjes bezoeken. Maar vooral, neem je tijd en verken het eiland met onze complete route door Gran Canaria!

Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49

Tickets en tours voor je rondreis Gran Canaria

De mooiste bezienswaardigheden van Gran Canaria bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids op dagexcursie naar Gran Canaria en geniet ten volle van je vakantie.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder alvast enkele mogelijke dagexcursies op Gran Canaria

Inhoud artikel

Dag 1: Las Palmas de Gran Canaria

Waar kan je je rondreis beter starten dan in de bruisende hoofdstad Las Palmas? Las Palmas de Gran Canaria ligt aan de noordoostelijke kust en is een belangrijke aankomsthaven voor bezoekers die op het eiland aankomen over zee. In deze bijzonder mooie stad, kan je heel wat historische gebouwen en interessante musea bezoeken. Je kan hier dan ook een hele dag vertoeven. 's Avonds kan je dan in een van de charmante hotels in Las Palmas overnachten.

Om je op weg te helpen, hebben wij alvast een paar van de mooiste bezienswaardigheden voor je opgelijst

Wil je graag een daguitstap maken vanuit de hoofdstad? Dat kan. Bekijk het volledige aanbod dagexcursies in Las Palmas.

Dag 2: Jardin Botanico Canario, Teror en Firgas

In de buurt van Las Palmas, op zo'n kleine 10 minuten rijden, heb je de botanische tuin Jardin Canario. Jardín Botánico Viera y Clavijo is de grootste botanische tuin van Spanje. Op het gebied kan je maar liefst 500 verschillende Canarische plantensoorten bewonderen. Nadien kan je doorrijden naar Teror, het mooiste dorp van Gran Canaria! Wandel hier door het centrale plein dat omzoomd wordt door verschillende historische gebouwen. De huizen werden er in verschillende kleuren geschilderd en zijn allemaal uitgerust met een typisch Canarisch houten balkonnetje!

Firgas is een charmant dorpje niet ver van Teror en is zeker een tussenstop waard! Firgas heeft namelijk een spectaculair centrum met de indrukwekkende Paseo de Canarias! In deze straat kan je een fonteinwaterval van meters lang bewonderen. En aan een van de zijdes van de Paseo zijn de 22 wapens van alle gemeenten op Canaria aangebracht. Bijzonder om te zien!

VERBLIJFTIP: Sluit je dag af in dit charmante dorpje en verblijf in een van de mooie hotels in Firgas.

Dag 3: Gáldar en Agaete

Vanuit Firgas is het een halfuurtje rijden naar Gáldar. Gáldar is een klein authentiek dorp in het noorden van het eiland aan de voet van de bergen. Het is een gezellig dorp waar je kan rondwandelen tussen de smalle straatjes en heerlijk kan eten in de sfeervolle tapasbars aan het centrale plein Plaza de Santiago. Even verderop kan je ook in het archeologisch museum Cueva Pintada eeuwenoude muurschilderingen bewonderen.

Na de middag kan je doorrijden naar Agaete

Een charmant dorpje met witgekalkte huisjes dat helemaal uitstrekt tot aan de kust. Hier moet je zeker eens Huerto de las Flores bezoeken, een aangelegde tuin met een indrukwekkende collectie aan inheemse plantensoorten. De ideale plek om helemaal tot rust te komen en even te ontsnappen aan de drukte. Ook vanop de mooie vallei van Agaete met plantages van tropisch fruit, sinaasappels en koffieplanten heb je een prachtig uitzicht op de bergen van Tamadaba, welke met dichte pijnboombossen bedekt zijn.

Ook benieuwd naar de schoonheid van de andere Canarische Eilanden? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek alvast enkele mooie plekjes.

Dag 4: Prachtige uitzichten vanop de Roque Nublo

Vandaag wordt het iets wat actiever. Trek alvast je wandelschoenen aan want je gaat de bijzondere Roque Nublo beklimmen. De Roque Nublo is hét symbool van Gran Canaria. Het is een gigantische basaltrots van maar liefst 80 meter hoog die zich op een hoogte van 1813 meter bevindt. Het landschap rondom de rots is ruig en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

Graag de Roque Nublo beklimmen met een tocht? Ontdek hier de tours en excursies naar de Roque Nublo!

Dag 5: Puerto de Mogán en Barranco de Mogán

Puerto de Mogán is een pittoresk vissersdorpje. Het wordt ook wel klein-Venetië genoemd omdat er zo veel kanalen en bruggen te vinden zijn. Puerto de Mogán is erg toeristisch, maar toch heeft het dorpje zijn authentieke karakter weten bewaren. Er is een uitstekend gezinsvriendelijk strand met gouden zand en kalm water, en de zee bij hoogtij is fantastisch om te snorkelen.

Op een kleine 5 minute rijden van het centrum van Mogán vind je Barranco de Mogán. Een mooie kloof tussen Puerto de Mogán en Mogán tien kilometer landinwaarts. Het is een vruchtbaar dal waar heel wat tropische planten groeien. De bekendste bezienswaardigheid hier is de Molino de Viento, een witte windmolen uit de achttiende eeuw. Rond de molen ligt een cactustuin waar je heel wat verschillende soorten cactussen kan bekijken.

Wil jij ook graag deze rondreis maken en je zo goed mogelijk voorbereiden? Koop onze reisgids Canarische Eilanden en mis geen enkel plekje!

Dag 6: Puerto Rico en omgeving

Puerto Rico is de zonnigste plek van Gran Canaria. Hier kan je even lekker zonnebaden want het bruisende vakantieoord heeft namelijk een klein maar mooi strand. Puerto Rico is ook een goede keuze voor een daguitstap als je bepaalde wateractiviteiten wil doen, van jetskiën of duiken tot zeilen, vissen of windsurfen. Je kan ook mee op boottocht om dolfijnen te spotten!

Niet ver van Puerto Rico ligt ook Playa de Amadores, een aangelegd strand dat zich nestelt in de goed-beschutte baai tussen Maspalomas en Puerto de Mogán. Hier vind je een boog van 800 m zand dat, hoewel druk, wel rustig en veilig is voor families met jonge kinderen!

Ontdek hieronder alvast enkele leuke daguitstappen in Puerto Rico

Dag 7: Dunas de Maspalomas

Je bent nu voorbij de helft van je rondreis. Vandaag trek je richting de duinen van Maspalomas. De Dunas de Maspalomas zijn gelegen in het zuiden van Gran Canaria en zijn een uniek duingebied dat lijkt op de Sahara, een absolute must-see op het eiland! Dunas de Maspalomas is een beschermd natuurgebied waar je mooie wandelingen kan maken. De duinen lopen in het westen over in het strand van Maspalomas bij El Oasis, een zeewaterlagune die omringd wordt door palmbomen en waar je verschillende trekvogels kan spotten.

TIP: Wil jij ook de Dunas de Maspalomas op een bijzondere manier ontdekken? Ga mee met een kamelentour door de duinen. Boek je kamelenrit door de duinen van Maspalomas vanaf €12 online

Dag 8: Maspalomas, Barranco de las Vacas en Fatga

Na een goede nachtrust in een van de hotels in Maspalomas ga je verder door naar Barranco de las Vacas. De Barranco de las Vacas is een spectaculaire ravijn waarin honderden palmbomen groeien. Het is een van de spectaculairste plekken van Gran Canaria. Je moet het echt eens gezien hebben. In de ravijn ligt het gelijknamige dorpje Fataga. Dit is een dorpje dat de Canarische Eilanden typeert, met smalle, geplaveide straten en inheemse Canarische architectuur.

Dag 9: Pico de las Nieves, Tejeda en Artenara

De rondreis komt op zijn einde. Vandaag bezoek je nog even Pico de las Nieves. Pico de las Nieves is het hoogste punt van Gran Canaria (1949 m). Zijn oorsprong is vulkanisch. Alleen de eilanden Tenerife en La Palma hebben hogere toppen. Op het hoogste plateau staat een militaire basis, maar ietsje lager is er een uitzichtpunt op een platform dat toegankelijk is voor het publiek, en vanwaar je bij mooi weer de helft van het eiland kan zien.

Nadien rijd je nog door naar Tejeda. Het dorpje is niet bijzonder groot, maar er valt wel heel wat te zien! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de parochiekerk of bezoek het museum gewijd aan de Canarische beeldhouwer Abraham Cárdenes. In Tejeda vind je ook een centrum waar je meer te weten komt over de helende krachten van enkele planten op Gran Canaria. De dag sluit je af in Artenara, het hoogst gelegen dorp van Gran Canaria en daarnaast ook één van de oudste dorpen van het eiland.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Artenara? Bekijk het volledige aanbod vakantiehuizen in Artenara en geniet ten volle van je vakantie.

Dag 10: Pico de Bandama en Las Palmas

Vooraleer je terugkeert naar de bruisende hoofdstad van Gran Canaria, bezoek je eerst nog Pico de Bandama, een vulkaan in het oosten van Gran Canaria van 594 meter hoog. De krater van deze niet-actieve vulkaan is maar liefst 200 meter diep en een kilometer breed.

Je kan in de krater afdalen of je kan vanop de randen genieten van het mooie uitzicht over Las Palmas en de omringende wijngaarden. Onderweg kom je ook prehistorische rotstekeningen tegen! Geen betere en avontuurlijkere manier om je rondreis te beëindigen.

Nadien rijd je terug door naar Las Palmas waar je nog kan overnachten. Nog geen idee waar je kan overnachten? Bekijk alvast onze favoriete hotels en vakantiehuizen in Las Palmas.

Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 29 mei 2023 - Carine

Gran Canaria heeft ons aangenaam verrast! Ideaal voor reizigers die een strandvakantie willen combineren met natuur! Trek je wandelschoenen maar aan want het binnenland heeft heel veel te bieden! Met deze gids als handleiding ontdek je de mooiste plekjes op dit eiland!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?