Wandeling door Santa Cruz de Tenerife

  • Startpunt: Plaza de España
  • Eindpunt: Porta Napoli
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Santa Cruz de Tenerife is het culturele centrum van Tenerife. Hier kan je genieten van cultuur en geschiedenis en ontdek je het rijke historische verleden van het eiland.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Zie alle belangrijke bezienswaardigheden van Santa Cruz de Tenerife

Ontdek het levendige centrum van Santa Cruz de Tenerife

De wandeling start op het Plaza de España, het grootste plein in de stad, met z'n kunstmatig meer. Daarna bezoeken we het Museo de la Naturaleza y el Hombre, één van de beste musea van het eiland en bezoeken ook het TEA (Tenerife Espacio de las Artes).

Op de Markt van Onze Lieve Vrouw van Afrika kan je samen met de lokale bevolking verse producten kopen. Via de oude overdekte markt uit 1851 komen we bij het Plaza Weyler en de neoklassieke fontein uit blauwe steen, Fuente Isabel II.

Op het einde van de wandeling brengen we nog een bezoek aan de De kerk van San Francisco de Asís, één van de belangrijkste monumenten in Santa Cruz de Tenerife en de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis.

Zie nog meer bezienswaardigheden buiten de wandeling

Wil je nog meer bezienswaardigheden in Santa Cruz de Tenerife? Bezoek dan ook het Geschiedkundig Militair Museum van de Canarische Eilanden en Correíllo La Palma, Castillo de San Juan Bautista en het Parque Marítimo César Manrique.

Het Palmetum is een botanische tuin gespecialiseerd in palmbomen en eindig in het groen in het García Sanabria Park. Lees ook onze blog over de bezienwaardigheden van Santa Cruz de Tenerife en eventueel een bezoek aan de El Teide Vulkaan + waar je de mooiste stranden op Tenerife kan vinden.

Vliegtickets boeken? Vlieg naar Tenerife met Tui Fly voor € 57

Canarische Eilanden

Gratis stadswandeling Santa Cruz downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Canarische Eilanden

Ontdek het mooiste van de Canarische Eilanden. Maak kennis met de ongerepte natuur, de mooiste stranden en nationale parken en verken Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife via stadswandelingen. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart10 ervaringen

- 8 mei 2023 - Kris Boschmans

Mooi eiland, er is van alles te zien en te beleven.

- 15 maart 2023 - Linda Vandesompele

Graag San Cristóbal da La Laguna toevoegen aan jullie lijstje. Als je je al liet betoveren door de mooie straten van Parijs of door de mozaïekstraten van Lissabon, ga dan zeker eens naar San Cristóbal da La Laguna. De stad werd ergens tussen de zestiende en achttiende eeuw gebouwd, wat betekent dat veel van de bezienswaardigheden een charmante koloniale stijl hebben. San Cristóbal da La Laguna staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het verdient zeker enkele uren van je tijd. Je vindt in de stad enkele van de meest prachtige bezienswaardigheden van Tenerife, zoals de Iglesia de la Concepción.

- 23 februari 2023 - Agnes Everaert

Beste, Ben naar de carnavalstoet gaan kijken in Santa Cruz. Had een mail verstuurd voor zitplaatsen. Nooit antwoord op gehad van de tourist office ter plaatse. Toevallig een Belg tegengekomen die hetzelfde had gedaan en ook geen antwoord gehad op haar mail. Nu niet schrikken. Ter plaatse in ons hotel had me ons ingelicht en verteld dat er over het ganse parcours stoeltjes staan.. Je moet er alleen vroeg bij zijn want ze worden allemaal bezet. Ze kosten 2€ per persoon. Er is meerdere male controle op de tickets. Je kan dus niet vals spelen. Je zit dus altijd op de eerste rij. Zonder twijfel heb ik hier mensen gelukkig mee gemaakt Gr. Agnes Everaert

- 17 oktober 2022 - marleen

super bedankt

- 21 juni 2022 - Eric

Goede wandeling, alleen langer als de 3 km die werd aangegeven, maar dat vonden we niet vervelend

Gratis stadswandeling Santa Cruz downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?