Rondreis Tenerife: Autoroute met alle highlights voor je roadtrip + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Tenerife: Autoroute met alle highlights voor je roadtrip + kaartje

Roadtrip op Tenerife met de auto of camper? Gebruik onze complete voorbeeld route

Tenerife, de ideale bestemming voor een zonnige strandvakantie! Maar het eiland heeft meer te bieden dan enkel en alleen relaxen aan het strand. Tijdens een rondreis door Tenerife ontdek je allerlei verborgen plekjes en kom je langs zowel bekende als minder bekende plekjes.

Van zwarte zandstranden en ruige groene kliffen tot het vulkanische binnenland. Neem je tijd en verken het eiland met onze complete route door Tenerife.

Inhoud artikel

Dag 1: Santa Cruz de Tenerife

Eerst en vooral breng je een bezoekje aan de hoofdstad van Tenerife: Santa Cruz de Tenerife. Samen met Las Palmas in Gran Canaria vormt deze stad tevens de hoofdstad van de Canarische eilanden.

Wandel door de kleurrijke straten van deze stad of bezoek een van de mooiste bezienswaardigheden zoals de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, het kunstmatig meer van Plaza de España en herbeleef geschiedenis in Castillo de San Juan Bautista.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een overnachting in Santa Cruz de Tenerife? Verblijf in het Urban Anaga Hotel! Het hotel is gelegen op wandelafstand van Espacio de las Artes. Meer info en boeken.

Dag 2: Parque Rural de Anaga en Punta del Hidalgo

Het is dag 2 van de rondreis, we gaan met onze huurauto Tenerife verder verkennen. Vandaag staat er een stukje natuur op de planning en bezoek je Parque Rural de Anaga in het noordoosten van Tenerife. Duik het natuurpark in en rijdt langs de dichte, weelderige bossen en geniet van de adembenemende uitzichten over de groene kliffen.

Houd daarna ook nog even halt bij Mirador Cruz del Carmen waar je prachtige uitzichten hebt over het eiland en de oceaan. Vanaf hier kan je ook neerkijken over La Laguna en in de verte de top van de El Teide spotten.

Bekijk de mogelijke excursies naar het Anaga natuurpark

Zet je reis verder door naar Punta del Hidalgo

Deze stop is iets minder bekend bij de toeristen maar daarom niet minder mooi! Vanaf Mirador Punta Del Hidalgo (bekijk de ligging) heb je namelijk een ongelooflijk uitzicht, zeker bij zonsondergang. Je kan hier ook even een frisse duik nemen in het natuurlijke zwembad. Nadien kan je hier nog wat lekkers eten en drinken vooraleer je onder de wol kruipt.

Lees ook onze blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Tenerife.

Dag 3: La Orotava en Puerta de la Cruz

La Orotava is een goed bewaard historisch stadje, niet te ver van de hoofdstad en perfect voor een daguitstap. De interessante sites vind je allemaal op wandelafstand, dus je kan de auto achterwege laten. Bezoek zeker eens het Klooster van San Agustín en de barokke kerk van Nuestra Señora de la Concepción.

Zoek ook de rust en de natuur op in de botanische tuinen, waar je meer dan 3000 verschillende plantensoorten kan aantreffen. Voor wie geïnteresseerd is in lokale ambachten is het keramiekmuseum interessant, met honderden objecten in keramiek.

Bezoek het dierenrijk van Loro Parque

Op een korte afstand van La Orotava ligt het Loro Parque Dierenpark, een zoo dichtbij de zee met een grote verzameling dieren waaronder een gigantische pinguïnkolonie. We raden een bezoek aan dit dierenpark zeker aan als je nog wat tijd over hebt! Bestel je tickets voor het Loro Parque Dierenpark.

Puerto de la Cruz ligt aan de noordkust van Tenerife en is vooral bekend om zijn vulkanische stranden van zwart zand. Andere bezienswaardigheden hier zijn een zoutwaterzwembadcomplex ontworpen door César Manrique en een oude haven, met interessante gebouwen zoals een douanekantoor uit de 17de eeuw en een vervallen fort uit de 18de eeuw.

Dag 4: Garachico en Punta de Teno

Je zet je rondreis door naar het noordwesten van het eiland. Alleen al de rit naar je volgende bestemming is bijzonder spectaculair dankzij het uitzicht over de dramatische kustlijn, houd je ogen dus goed open onder de baan! Garachico is de eerste stop op je route vandaag. Garachico wordt vaak genoemd als een van de dorpen met het meeste pech ter wereld. Het heeft dan ook veel te verduren gehad in zijn korte geschiedenis.

Echter is de stad zeker een bezoekje waard: er zijn twee mooie, gerestaureerde kerken en een pittoreske geplaveide straat. Maar ga zeker eens langs de natuurlijke zwembaden welke gevormd zijn door lava.

Mis niets tijdens je vakantie op Tenerife en download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Nadien rijd je door naar het meest westelijke punt op Tenerife, Punta de Teno. Vanaf de vuurtoren en je hebt er en ongelooflijk uitzicht over Los Gigantes. Dit punt wordt beschermd door het Teno Landpark, een belangrijk beschermd natuurgebied.

Dag 5: Masca, Santiago del Teide en Montañas Negras

Masca ligt op 600 meter boven de zeespiegel in een kloof van het Teno Massief. Dit was ooit de schuilplaats van piraten, die van hieruit op de uitkijk stonden voor schepen. De piraten zijn intussen reeds vervangen door toeristen die naar deze pittoreske locatie komen. Hier is bovendien ook een museum gevestigd waar je meer kan ontdekken over het kleurrijke verleden van het stadje.

De rit naar het stadje Santiago del Teide is steil, hobbelig en kronkelend, met steile afdalingen maar ook met prachtige vergezichten over Tenerife. Dit bergdorpje is niet erg groot maar is zeker een tussenstop waard. Nadien staan de Montañas Negras als laatste op de agenda. Hier kan je een aangename wandeling maken waarbij je eerder de bergen bewondert in plaats van beklimt.

TIP: De beste manier om veel van Tenerife te zien in alle vrijheid is met een huurauto. Lees zeker ook onze tips om een auto te huren op Tenerife.

Dag 6: Mount El Teide vulkaan bezoeken

Mount Teide is de grote trots van Tenerife. Het is niet alleen de hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden, het is ook de hoogste berg op Spaans grondgebied. Parque Nacional del Teide is dan ook één van de meest bezochte nationale parken van Europa.

Om dit nationaal park te bezoeken hebben we één dag uitgetrokken zodat je tijd genoeg hebt om het natuurpark op eigen houtje te ontdekken. Je bewondert hier een uniek landschap van kraters, vulkanen en gefossiliseerde lava, alsook de indrukwekkende piek zelf. Maar het hoogtepunt aan je bezoek hier is, letterlijk en figuurlijk, een ritje op de kabelbaan. Vanop je stoeltje hebt je prachtig uitzicht op de oceaan en met een beetje geluk zelfs op de naburige eilanden.

TICKETS KOPEN? Koop je tickets voor een bezoek aan het Teide Nationaal Park online of je kabelbaan tickets koop je hier.

Dag 7: Dagje relaxen op de mooiste zandstranden

De rondreis loopt bijna op zijn einde. Vandaag kan je even lekker ontspannen op een van de zandstranden van Tenerife. Tenerife is en blijft dan ook de ideale bestemming voor een strandvakantie! De badplaatsen zijn met elkaar verbonden door een 14 km lange boulevard waar je een hele dag kan flaneren.

  • Playa de las Teresitas is een magnifiek uitgestrekt wit zandstrand met héél wat plaats om je handdoekje te leggen en enkele uurtjes te bakken en braden.
  • Playa de las Americas is een zeer populair strand, vooral bij surfers. Je vindt er een rif en een strand met palmbomen.
  • Of ga lekker zonnen en surfen aan Playa Medano en Playa de la Tejita.
  • Playa Amarilla is een echt uniek strand met gele kliffen! Een fotografisch plekje en een populair strand om te snorkelen en duiken.
  • Los Cristianos, een van de populairste (en drukste) vakantieoorden op Tenerife.
  • Vulkaanstrand Playa de Alcalá met haar ruige, pikzwarte vulkaanzand en zwarte blinkende rotsen.
Lees ook onze blogpost met de mooiste stranden op Tenerife.

Dag 8: Candelaria en Santa Cruz

Bezoek nog even dit gezellige vissersdorpje Candelaria. Een van de aangenaamste plekjes om te bezoeken aan de oostkust van Tenerife. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de indrukwekkende basiliek, die gewijd is aan de Heilige Maagd van Candelaria, de patroonheilige van de Canarische Eilanden.

Ben je hier toevallig op een zondag? Dan komt dit stadje pas echt tot leven met kerkgangers en winkeltjes die allerlei religieuze waren, souvenirs en bloemen verkopen. Nadien keer je terug naar Santa Cruz en kan je hier nog overnachten. Bekijk het volledige aanbod hotels in Santa Cruz de Tenerife.

Voorbeeldroute rondreis Tenerife op de kaart

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 19 maart 2023 - Inge Admiraal

Een veelzijdig boek met informatieve, bijzondere tips. Niet de standaard reistips! Aanrader

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?