Vakantie op La Palma? Reisgids voor dit unieke eiland + tips!

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantie op La Palma? Reisgids voor dit unieke eiland + tips!

6 oktober 2021 in Canarische Eilanden1 reactie

La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden, en is ongetwijfeld de ideale vakantiebestemming voor wie houdt van natuur en wil genieten van een ongerepte locatie om fauna en flora te ontdekken. Het hele eiland is een UNESCO-biosfeerreservaat, wat genoeg zegt over zijn biodiversiteit.
Voor wie graag afwijkt van het toeristische pad, heeft het eiland veel te bieden, met groen regenwoud in het noorden, rustgevende dennenbossen, en het ongelooflijke woestijnlandschap in het zuiden met zijn vulkanische kraters en gebogen rotsformaties.
Je vindt hier geen goudgekleurde zandstranden. Zoek je een typische strandvakantie, dan ga je best naar een van de andere Canarische Eilanden. Lees er alles over in deze reisgids La Palma.


Inhoud artikel

  1. De spectaculaire kloof van het Parque Nacional de la Caldera de Taburiente

Parque Nacional de la Caldera de Taburiente is de nummer 1 bezienswaardigheid van La Palma. Het is een van de regio’s die aantonen waarom dit eiland ook bekend staat als ‘La Isla Bonita’, het mooie eiland. Fotografen slagen er niet in om de schoonheid en grootsheid van deze spectaculaire 8 km wijde kloof die tot een diepte reikt van 1,5 km te vatten.

Bedekt door de Canarische dennenbossen en doorkruist door enkele diepe ravijnen, vraagt dit landschap erom ontdekt te worden. Het herbergt een rijke geologische en biologische diversiteit. Er zijn tal van aangegeven paden langs het beschermd gebied voor wandelliefhebbers. Of ga langs in het bezoekerscentrum in El Paso en bekijk het landschap vanop de rand van de krater, of het sublieme uitzichtpunt bij La Cumbrecita.

  1. Geschiedenis en hobbelige straatjes in Santa Cruz de la Palma

Santa Cruz de La Palma staat bekend om haar hobbelige straatjes, mooie architectuur en bedrijvige haven. Het is een compacte en goed bewaarde stad met een aantal bezienswaardigheden. In een vroeger klooster vind je nu het Museum van het Eiland La Palma, met etnografische collecties, kunst en tentoonstellingen over de natuurgeschiedenis. Een ander interessant museum is het Maritiem Museum, gebouwd in een replica van Christoffel Columbus’ schip, de Santa Maria.

  1. Sterren en astronomie in het Roque de los Muchachos Astronomisch Observatorium

AstroExperiencia La Palma benut ten volle het unieke en goede zicht op de nachtelijke sterrenhemel van La Palma, onaangetast door lichtvervuiling. Je kan een astronomische tour meevolgen naar het hart van het eiland, of een uitstap maken naar het Roque de los Muchachos Astronomisch Observatorium. Voor fotografen bestaan er ook tours om prachtige foto’s te maken van de schitterende sterrenhemel.

  1. Wandelen door weelderig groen en langs kleine dorpjes in Pinar de Garafía

De Pinar de Garafía is een deel beschermd gebied in de Garafía-regio in het noorden van La Palma. Dit is opnieuw een prachtige regio om te wandelen, met weelderig groen, spectaculaire landschappen en kleine dorpjes.

  1. De spectaculaire kustlijn van de Costa de Hiscaguán

Weinig kustlijnen zijn zo spectaculair als de Costa de Hiscaguán. Deze uitstekende kliffen rijzen majesteitelijk uit boven het schitterend blauwe water langs de noordkust van La Palma. Op de kliffen en kliftoppen wonen een aantal bedreigde dier- en plantensoorten.

  1. Wandelen langs de actieve vulkaan Cumbre Vieja

Cumbre Vieja, of “oude top”, ten zuiden van Caldera de Taburiente, is een vulkanische top. Parque Natural Cumbre Vieja is, geologisch gezien, actief. Mocht de vulkaan uitbarsten, dan zou dit volgens sommige wetenschappers een mega-tsunami kunnen veroorzaken die een grote bedreiging zou zijn voor de zuidelijke Britse Eilanden en de oostkust van Amerika. Maar niets is minder waar, op 19 september 2021 barstte de vulkaan uit, de lava bereikte binnen de week de zee. Zo is La Palma alvast enkel honderden vierkante meter groter geworden, na het afkoelen van de lava is het terug genieten van de mooie uitzichten en prachtige natuur.

  1. Het bijzondere landschap en de vulkaan van Teneguía, La Palma

De Vulkaan van Teneguía is een nationaal monument van La Palma. Het landschap hier is drastisch verschillend van het weelderig groene noorden van het eiland. Hier beleefde La Palma in 1971 zijn meest recente uitbarsting. De vulkaan spuwde toen duizenden kubieke meter gloeiend magma uit, dat een groot deel van het zuidelijke uiteinde van het eiland bedekte en zich voegde bij de lavastroom van de San Antonio vulkaan uit de 18de eeuw.

Het bezoekerscentrum van de San Antonio Vulkaan vertelt het fascinerende verhaal van de seismische geschiedenis van dit gebied. Vanuit het bezoekerscentrum kan je te voet of per kameel dit prachtige stukje La Palma verder verkennen.

  1. Hoe kom je in La Palma?

Je komt in La Palma via directe vluchten vanuit een aantal Europese luchthavens of vanuit Tenerife. Je kan ook een ferry nemen vanuit Tenerife, ofwel van Los Cristianos of vanuit Santa Cruz de Tenerife.

  1. Waar overnachten op La Palma?

Leuke plaatsen als uitvalsbasis op La Palma zijn Puerto Naos en Tazacorte. Maar sowieso ligt alles overal op het eiland binnen handbereik.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 5 januari 2019 - claire huyse

Het is altijd een plezier de reisgids aan te krijgen en te ontdekken wat er van nut is voor ons volgende reis, zoals La Palma in dit geval... Hartelijk dank! Claire

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?