Wat zijn de mooiste stranden op Tenerife voor een strandvakantie? Kaartje + handige tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat zijn de mooiste stranden op Tenerife voor een strandvakantie? Kaartje + handige tips

Een selectie van 14 mooiste stranden om te zonnen, zwemmen, ontspannen of graag wat actiever?

Of je nu houdt van ontspannen zonnen op het ritme van wiegende palmbomen, of het graag wat actiever hebt, de stranden van Tenerife bieden voor ieder wat wils.

Wij hebben alvast onze favoriete stranden op Tenerife voor je opgelijst.

Praktische info & tickets voor je vakantie Tenerife

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Tenerife Zuid naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Tenerife zijn:
HuurautoWil je Tenerife zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste stranden opTenerife

  1. Zacht strand en palmbomen op Playa de la Teresitas

Ten noorden van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, voorbij het dorpje San Andrés, vind je Playa de Las Teresitas, een stukje goudkleurig strand van zo’n 1,5 km lang. Oorspronkelijk was dit slechts een zwart rotsachtig stukje kust, maar werd omgetoverd tot dit paradijs van zacht zand en palmbomen die lichtjes wiegen op de wind. Dit wordt over het algemeen beschouwd als een van de beste stranden van de noordkust van het eiland.

REISGIDS: Nog meer ontdekken van Tenerife? Download hier onze gratis reisgids Canarische Eilanden.

  1. Natuurlijk strand Playa de Las Gaviotas

Ga voorbij Teresitas naar het noorden, en je komt bij een veel natuurlijker stukje strand. Playa de Las Gaviotas is een aangename plek om er even tussenuit te knijpen en te genieten van de adembenemende natuurpracht aan de voet van de Anagabergen. Met je huurauto kan je het strand makkelijk bereiken of je kan ook het openbaar vervoer (bus) nemen vanuit het centrum van Santa Cruz.

  1. Playa de la Nea en Playa de Radazul

Playa de la Nea is een ruw lavazandstrand dat zich in het relatief onbekende vakantieoordgebied Radazul bevindt. Er zijn geen strandbars noch restaurants, maar er is wel een goede speeltuin, en een grote dijk beschermt strandgangers van de grotere golven. Playa de Radazul ligt in de buurt, aan de andere kant van Radazul. Dit is een leuke plek om te zonnekloppen, vooral populair bij de lokale bevolking.

HUURAUTO: Ben je van plan om het volledige eiland af te reizen en zoveel mogelijk te zien? Dan beschik je best over een eigen auto want het openbaar vervoer komt namelijk niet overal. Wij raden je dan ook aan om een auto te huren via Sunny Cars.

  1. Zoo en vulkanisch strand aan Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ligt aan de noordkust van het eiland en is vooral bekend om zijn vulkanische stranden van zwart zand en de gigantische Loro Parque Zoo, die iets meer naar het westen ligt. Andere bezienswaardigheden hier zijn een zoutwaterzwembadcomplex ontworpen door César Manrique en een oude haven, met interessante gebouwen zoals een douanekantoor uit de 17de eeuw en een vervallen fort uit de 18de eeuw.

  1. Zonnen en surfen aan Playa del Medano en Playa de la Tejita

Playa Medano en Playa de la Tejita zijn prachtige stukjes bleekgoud zand, van elkaar gescheiden door een grote roestrode berg die een prachtige achtergrond vormt tegen het kristalblauwe water. Hier is meer dan genoeg ruimte, wat goed nieuws is voor wie zich graag even uitstrekt op het zand en een paar zonnestralen meepikt. Houd er wel rekening mee dat het hier, net als op de andere stranden van de oostkust, soms (hard) kan waaien, wat dan weer goed nieuws is voor surfers en windsurfers!

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk alvast onze favoriete verblijven op Tenerife.
  1. Populaire badplaats Los Cristianos

Net als het naburig strand, Playa de las Américas, is Los Cristianos een van de populairste (en drukste) vakantieoorden op Tenerife. Ooit een klein en pretentieloos vissersdorpje, heeft Los Cristianos een enorme groei gekend. Dit is waar alle actie is, en heel veel vakantiegangers verblijven hier. Je kan echter ook als daguitstap van de activiteiten en stranden genieten. Het voornaamste strand heeft zacht goudkleurig zand en een kalme zee, met een ruime keuze aan eten, drinken en amusement langs de promenade.

Iets meer naar het oosten ligt nog één van de mooiste stranden van Tenerife, Playa de las Vistas. Ook hier liggen goudkleurig zand en veel watersportmogelijkheden op je te wachten.

  1. Het natuurlijk goudkleurig zand van Playa de Abades en een spookstad

Playa de Abades is een van de zeldzame plekken op Tenerife waar je natuurlijk bleek, goudkleurig zand kan vinden. Er hangt een meer natuurlijke sfeer in vergelijking met de grotere stranden bij de resorts. Het is er zalig rustig. Hoewel de gebouwen achter het strand niet echt idyllisch aandoen, storen ze niet wanneer je uitkijkt over het water.

Een andere reden om naar hier te komen is het fascinerende spookstadje hier in de buurt: een leprakolonie uit Franco’s tijd die uiteindelijk nooit bewoond werd.

REISGIDS: Mis niets tijdens je vakantie op Tenerife en download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

  1. Feesten tot diep in de nacht op Playa de las Américas

Playa de las Américas is een drukke, populaire badplaats aan de zuidkust van Tenerife en heeft een reputatie van wilde feestjes. Heel wat toeristen komen naar deze bruisende plek om het nachtleven in de te duiken en de hele nacht door te feesten. Maar los daarvan is het gouden zandstrand wel een leuke plek voor een dagje zon en ontspanning. Er zijn gezellige bars en restaurants rond het strand gevestigd en je kan er verschillende watersporten uitproberen.

Is drukte en herrie niet jouw ding zijn, dan blijf je hier best weg. Wil je net wél de remmen losgooien en meedoen met de massa, dan is dit misschien het ideale zandstrand voor jou.

  1. Luxueus genieten aan de Costa Adeje

Costa Adeje is een luxueuzer, verfijnder vakantieoord, maar met gelijkaardige voorzieningen als zijn frenetieke buren. Hier kan je genieten van mooie zandstranden en een hogere klasse van amusement, logement en eetgelegenheden.

LUXUEUS VERBLIJVEN: In Costa Adeje bevinden zich verschillende luxe hotels. Wil jij ook graag overnachten in een van deze accommodaties? Bekijk dan zeker eens het volledige aanbod hotels en resorts in Costa Adeje.

  1. Authentiek Gran Canaria in San Juan

San Juan is een vakantieoord dat trouw is gebleven aan zijn wortels als Canarisch vissersdorpje. Er is een aangenaam strand en er hangt een ontspannen en relatief onbezoedelde sfeer.

  1. Zonnen op zwart zand: Playa Los Guíos/Gigantes

Playa Los Guíos/Gigantes is een fantastisch strand met zwart zand, vanwaar zonnekloppers een adembenemend uitzicht hebben op de kliffen. Er is een afgebakende zone om te zwemmen. Je moet wel oppassen dat je niet te ver weg zwemt want hier zijn enkele gevaarlijke stromingen, alsook verkeer van excursieboten.

Alles is hier goed en wel voorbereid op het toerisme, dus je hebt er een ruime keuze qua eet- en drinkgelegenheden, en andere voorzieningen. Het toerisme blijft hier groeien, en er wordt steeds bijgebouwd vanaf het strand tot op de heuvel.

Wil je de kliffen van dichtbij zien vanuit een andere hoek, dan doe je best een bootexcursie die vertrekt vanuit de moderne jachthaven van het resort. Je kan hier ook walvissen spotten, een taxiboot nemen naar een strand in de buurt, of een boottocht maken op een oud galjoen.

Ontdek hieronder enkele leuke tours en excursies op Tenerife

  1. Relaxen & zonnebaden in Lago Martiánez

Lago de la Costa de Martiánez is een prachtig kilometerlang terrein waar je urenlang kan zwemmen, zonnebaden of jezelf gewoon verwennen met platte rust. Je vindt hier verzorgde ligweides, mooi aangelegde terrassen, drie stranden, een omgeving vol eucalyptusbomen en natuurlijk de mooie zoutwaterbaden.

Deze unieke plek werd in het leven geroepen door kunstenaar Martianez die zich liet inspireren door het mooie en dynamische landschap van Tenerife zelf. Hij bootste het landschap na en voegde nog heel wat mooie extra’s toe, met als gevolg dit fascinerende park. Betaalde toegang. Ligbedjes zijn gratis, maar kom hiervoor wel op tijd. Voor een parasol betaal je iets bij.

  1. Vulkaanstrand Playa de Alcalá

Typisch aan Tenerife zijn de vulkaanstranden. Het beste voorbeeld van zo'n vulkaanstrand is Playa de Alcalá. Deze baai is met haar ruige, pikzwarte vulkaanzand en zwarte blinkende rotsen hét vulkanische strand plaatje. Het is niet direct het soort strand dat we gewoon zijn in Spanje (denk maar aan ligbedjes, strandbars...), maar daardoor des te unieker.

Playa de Alcalá is een ruig en puur strand, vrij klein en alles - echt alles - zal onder het vulkaanzand komen te zitten. Maar wij hebben het er voor over! Liever wat meer comfort, geniet dan van Playa de Alcalá vanaf de boulevard waar je op een terrasje kan genieten van de prachtige omgeving.

  1. Waar je hotel kiezen op Tenerife?

Ben je van plan om vooral het strand, de zon en de zee op te zoeken, dan is het zuiden van Tenerife een goede plek om te overnachten, bekijk de hotels. Je zal er echter niet alleen zijn. Heb je het graag wat rustiger? Dan is de regio rond Playa San Juan en Los Gigantes een goed alternatief. Hieronder alvast onze 5 favoriete adressen op Tenerife.

  1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 20 augustus 2022 - jose vandeputte

Prima gids en informatief.

- 28 februari 2022 - Elise

We gaan nu zeker weer naar Tenerife. Je ontdekt altijd weer iets nieuws door vooraf ook te lezen. De tokkelbaan bv bij Teresitas. Goeie info!

- 13 september 2019 - Claassens

Strand El Camisón is bij ons lang blijven hangen. Lekker rustig en van alle gemakken voorzien.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?