Wat zijn de mooiste stranden op Lanzarote voor een strandvakantie? Kaartje + handige tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat zijn de mooiste stranden op Lanzarote voor een strandvakantie? Kaartje + handige tips

Overzichtje van de mooiste stranden op Lanzarote om te zonnen, zwemmen en ontspannen

Lanzarote is een bestemming voor wie houdt van een actieve en ongerepte vakantie. Als uniek biosfeerreservaat met een buitengewoon vulkanisch kegellandschap en prachtige stranden heeft Lanzarote veel te bieden.

Ontdek hier alvast de mooiste plekjes en stranden op Lanzarote met handig kaartje met de ligging.

Voordelig je reis naar Lanzarote boeken

Ga op reis naar Tenerife met Tui, 8 dagen vanaf € 476: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Tenerife bij Sunweb vanaf € 456 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Tenerife bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vlieg naar Tenerife met Tui Fly voor € 79

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste stranden van Lanzarote

  1. Authentiek Lanzarote op de stranden van Playa de Famara

Architect & kunstschilder César Manrique bracht tijdens zijn jeugd enkele jaren door in het pittoreske vissersdorp La Caleta de Famara aan de noordkust van Lanzarote. Dit ongerepte en rustige kustdorp is de perfecte plek voor een strandvakantie en aan alles te ontsnappen, lekker te eten of wat te relaxen op het mooie strand, Playa de Famara.

Dit idyllische strookje zacht, wit zand met indrukwekkende golven maken dit een favoriete plek voor heel wat watersporters. Ook zweefvliegers kunnen er springen van de kliffen van Risco de Famara.

REISGIDS: Wil je graag nog meer ontdekken van de Canarische eilanden te bieden? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

  1. Bewonder het mysterieuze groene meertje in El Golfo

Een uniek kleurrijk landschap met zwart zandstrand, donkere vulkanische rotsen en rode aarde, dat is Lago Verde! Ook wel gekend als Charco de Los Clicos in El Golfo, een klein gezellig vissersdorpje waar een erg ontspannen sfeertje hangt en enkele visrestaurants gevestigd zijn. Het groen getinte meer is ontstaan in een krater, waardoor de ligging van het meer erg mysterieus aandoet (zie ligging hier).

In het meertje groeien er bepaalde soorten algen waardoor het water deze typische groene kleur geeft. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is het contrast van de zwarte omgeving met de zee die ernaast ligt en de grove rotsen. Erg indrukwekkend om te zien!

  • Overdag wordt deze toeristische site overspoeld door talloze touringcars. Daarom raden we je aan om Lago Verde zo vroeg of juist zo laat mogelijk op de dag te bezoeken. Zo kan je nog eens genieten van een prachtige zonsopgang of zonsondergang.
  • Je kan je auto parkeren bij het stadje El Golfo. Een halfuurtje wandelen, en je bereikt El Lago Verde.
  1. De 6 gouden zandstranden van de Costa Teguise

Costa Teguise is erg charmant, met een typische toets van César Manrique. Het is gelegen bij Teguise, de vroegere hoofdstad van Lanzarote. Hier vind je de 6 gouden zandstranden van Lanzarote waar je heel wat activiteiten kan ondernemen. Het is dan ook een populaire bestemming voor atleten en watersportliefhebbers.

  1. Gezinsvriendelijk strand van Playa Blanca Lanzarote

Playa Blanca ligt op de zuidelijke tip van het eiland en is het nieuwste vakantieoord van Lanzarote. De ideale plaats voor een gezinsvriendelijke en ontspannen strandvakantie. Maar het heeft ook veel te bieden voor wie houdt van een actieve vakantie. Je kan er verscheidene boottochten doen en er zijn uitstappen om te eilandhoppen op de Canarische eilanden. Er zijn ook snorkelmogelijkheden.

Hoewel dit vakantieoord uitsluitend voor dit doel gebouwd werd, kan je toch ook wat culturele bezienswaardigheden vinden in de buurt, onder meer het Castillo de las Coloradas en de Faro (vuurtoren) de Pechiguera.

HUURAUTO: Ben je van plan om het volledige eiland af te reizen en zoveel mogelijk te zien? Dan beschik je best over een eigen auto want het openbaar vervoer komt namelijk niet overal. Wij raden je dan ook aan om een auto te huren via Sunny Cars.

  1. Playa Flamingo, een ander kindvriendlijk strand nabij Playa Blanca

Een ander aan te raden strand is Playa Flamingo, nabij het dorpje Playa Blanca (op vijf minuten wandelen van). Dit zandstrand is kunstmatig aangelegd in een prachtige, kalme baai met uitzicht op het helderblauwe zeewater. Het witte zandstrand is ideaal voor wanneer je op stap bent met kinderen. Er is namelijk weinig sprake van golven en felle stroming. Direct aan het strand, zijn er verschillende gezellige strandbars gelegen en kan je ligbedden af huren. De palmbomen zorgen voor genoeg schaduw op warme zomerdagen. Vergeet je wel niet in te smeren met een goede zonnecrème!

  1. Stranden in het prachtige Los Ajaches Nationaal Park

Beschut door het prachtige Los Ajaches Nationaal Park, op de zuidelijke tip van het eiland, liggen een aantal stranden die vaak omschreven worden als de mooiste stranden van Lanzarote: de Playas de Papagayo. Deze stranden vol zijdezacht zand in schelpvorm, worden beschut door kliffen en hebben prachtige uitzichten over de zandduinen van Fuerteventura aan de horizon.

Deze vier stranden bevinden zich op slechts 20 tot 40 minuten wandelen van Playa Blanca. Je kan een fiets huren om er te komen, of je kan ook kiezen voor een begeleide boottour.

  1. Stranden bij bruisend Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is de ideale plaats voor een strandvakantie langs de zuidoostkust van Lanzarote. De meeste vakantiegangers kennen het van de zandstranden Playa Grande en Matagorda. Deze laatste staat bekend om zijn stevige bries, waardoor je er allerlei watersporten kan doen, waaronder windsurfen.

Vissersboten dobberen in de oude stadshaven en bij de dokken, El Varadero genaamd, en voor de liefhebbers zijn er nachtclubs langs de Avenida de las Playas, een boulevard langs het strand. Het is een levendige plek, perfect voor wie even uit de bol wil gaan. Een beetje naar het binnenland toe, vind je het themapark en zoo, Rancho Texas Lanzarote Park.

Ontdek meer van de Canarische Eilanden met onze reisgids.
  1. Waar overnachten op Lanzarote?

  • De hoofdstad van Lanzarote, Arrecife, is een uitstekende uitvalsbasis voor een strandvakantie als je geen standaard toeristisch resort wil en liever de culturele toer opgaat.
  • Ook Puerto del Carmen is een goede uitvalsbasis om de voornaamste bezienswaardigheden van het eiland te bezoeken.
  • Tot slot is ook Playa Blanca een leuke plaats om te overnachten. Je bent hier op slechts 38 km van de culturele bezienswaardigheden van de hoofdstad l(hoewel dat wel de andere kant van het eiland is).
  • Lees ook zeker onze favoriete verblijven op Lanzarote.

Waar je ook logeert op Lanzarote, het hele eiland ligt altijd binnen handbereik. Bekijk alle accommodaties in Lanzarote op Booking.com.

Liever een volledige pakketreis boeken naar Lanzarote?

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?