Wat te doen op La Gomera? Onze 7 tips voor je avontuurlijke vakantie + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat te doen op La Gomera? Onze 7 tips voor je avontuurlijke vakantie + foto's

25 augustus 2021 in Canarische Eilanden0 reacties

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie, weg van het massatoerisme? Dan is La Gomera spek voor je bek!

Vanop afstand lijkt La Gomera een onneembare vesting met zijn uitstekende rotsen. Piepkleine weggetjes en wandelpaden banen zich een weg langs kliffen en ravijnen, en gaan kronkelend door weelderig groene valleien en rotsen, gevormd door eeuwenoude vulkanische activiteit.

La Gomera biedt geen traditioneel strandpakket. Zoek je echter ongetemde natuur? Dan is La Gomera zeker het meest geschikte Canarische Eiland. Lees er alles over in deze uitgebreide blogpost met de must-see's en must-do's op La Gomera.

Tours en dagexcursies boeken op La Gomera

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes op La Gomera bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies op La Gomera en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

 1. San Sebastián: de charmante hoofdsstad van La Gomera

De hoofdstad van La Gomera, San Sebastián, is meestal de eerste plaats die je bezoekt op het eiland en nodigt in ieder geval uit om er wat te blijven rondhangen. San Sebastián heeft een charmant historisch centrum met schaduwrijke plaza’s, door de zon verbleekte gebouwen in vrolijke kleuren en autovrije zones. De stad beweert dat Christoffel Columbus hier zou verbleven hebben op zijn reis naar de Nieuwe Wereld. Je kan in de stad letterlijk zijn “voetstappen” terugvinden.

Er is veel te zien en doen in San Sebastián. Behalve de bezienswaardigheden die met Columbus te zien hebben, kan je ook de kerk van La Asunción ontdekken, met een muurschildering die een 18de eeuwse oorlog uitbeeldt, het archeologisch museum van La Gomera waar je alles te weten komt over de vroegere bewoners van het eiland en in het zuiden, de middeleeuwse vesting Torre del Conde, die zich in een groen parkgebied bevindt.

Benieuwd naar wat de Canarische Eilanden nog meer te bieden hebben? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden.
 1. De bijzondere basaltzuilen van Los Órganos

Los Órganos, een schitterende natuurlijke klif, lijkt op een immens orgel van een kathedraal. De klif is 200 m breed en 80 m hoog, met reusachtige prismatische basaltzuilen die zich in de onderliggende zee storten. Er zijn privé-excursieboten die bezoekers vanuit de toerismecentra Valle Gran Rey en Playa de Santiago meenemen naar dit natuurlijke wonder.

Dit ‘orgel’ is ontstaan door een massa magma die zeer snel gestold is en vervolgens brak in onregelmatige vormen. Erosie door de woeste golven van de zee deed de rest van het werk.

 1. Ravijnen en bedreigde diersoorten in het Parque Natural de Majona

Parque Natural de Majona is een ander adembenemend landschap op La Gomera. Dit beschermd gebied was ooit een gemeenschappelijke weidegrond dat nu nog steeds begrazen wordt. Je kan er een divers tabaibal-landschap kan zien. Deze regio komt het best te voet tot haar recht.

Het is niet alleen een interessant landschap met grote ravijnen, maar heeft ook wetenschappelijk belang. Je vindt er tal van diersoorten die met uitsterven bedreigd zijn.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke dagexcursies en tours op La Gomera

 1. Wandelen door een eeuwenoud laurierbos in Garajonay Nationaal Park

In het hartje van La Gomera ligt het groot beschermd gebied, Garajonay Nationaal Park, met enkele van mooiste wandel- en trekpaden van het eiland. Het is een reservaat vol wild dat wordt overdekt door een eeuwenoud laurierbos. De paden zijn goed aangegeven en leiden je door een spectaculair landschap. Er is ook een bezoekerscentrum waar je meer te weten komt over de landschappen van het eiland.

 1. Het bijzonder landschap van de Roque de Agando

De Roque de Agando lijkt recht uit een fantasiewereld te komen. De uitstekende rots is een van de meest opvallende natuurmonumenten van het eiland La Gomera en zeker een van de meest iconische en herkenbare. De Roque de Agando behoort tot een serie van ‘Los Roques’, in het midden van het eiland. Ze bevindt zich meteen op de hoofdweg tussen San Sebastián en het Garajonay Nationaal Park, en is dus een van de meest toeristische sites van het eiland.

Daar de rots deel uitmaakt van het beschermd gebied, mag deze niet beklommen worden. Wandelen mag uitsluitend op de aangegeven paden. Op de top werden overblijfselen van Guanche offerschrijnen gevonden.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk alvast onze favoriete hotels op La Gomera.

 1. Hoe geraak je in La Gomera?

 • Je komt op La Gomera met een ferry vanuit Los Cristianos op Tenerife.
 • De trip duurt ongeveer 70 minuten.
 • Daarnaast is er ook een expres-ferry, die er slechts 40 minuten over doet.
 1. Waar overnachten op La Gomera?

Waar je ook verblijft op La Gomera, alles is binnen handbereik. Het meeste zon is te vinden Playa de Santiago en Valle Gran Rey, waarbij de laatste het meest toeristisch is.

Booking.com

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?