9 x mooiste bezienswaardigheden op La Gomera? Onze tips voor je avontuurlijke vakantie + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

9 x mooiste bezienswaardigheden op La Gomera? Onze tips voor je avontuurlijke vakantie + foto's

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden op ongetemd La Gomera + verblijftips

Vanop afstand lijkt La Gomera een onneembare vesting met zijn uitstekende rotsen. Piepkleine weggetjes en wandelpaden banen zich een weg langs kliffen en ravijnen, en gaan kronkelend door weelderig groene valleien en rotsen, gevormd door eeuwenoude vulkanische activiteit.

La Gomera biedt geen traditioneel strandpakket. Zoek je echter ongetemde natuur? Dan is La Gomera zeker het meest geschikte Canarische Eiland. Lees er alles over in deze uitgebreide blogpost met de must-see's en must-do's op La Gomera.

Tours en dagexcursies boeken op La Gomera

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes op La Gomera bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies op La Gomera en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

  1. San Sebastián: de charmante hoofdstad van La Gomera

De hoofdstad van La Gomera, San Sebastián, is meestal de eerste plaats die je bezoekt op het eiland en nodigt in ieder geval uit om er wat te blijven rondhangen. San Sebastián heeft een charmant historisch centrum met schaduwrijke plaza’s, door de zon verbleekte gebouwen in vrolijke kleuren en autovrije zones. De stad beweert dat Christoffel Columbus hier zou verbleven hebben op zijn reis naar de Nieuwe Wereld. Je kan in de stad letterlijk zijn “voetstappen” terugvinden.

Er valt heel wat te zien en te beleven in San Sebastián

  • Behalve de bezienswaardigheden die met Columbus te zien hebben, kan je ook de kerk van La Asunción ontdekken, met een muurschildering die een 18de eeuwse oorlog uitbeeldt.
  • Of breng een bezoekje aan het archeologisch museum van La Gomera waar je alles te weten komt over de vroegere bewoners van het eiland en in het zuiden.
  • De middeleeuwse vesting Torre del Conde, die zich in een groen parkgebied bevindt, is ook zeker de moeite waard.

VERBLIJFTIP: Verblijf in het knusse Casa Conchilla, La Casita in Valle Gran Rey. Dit vakantiehuisje is gevestigd in een oud katapulthuis, en biedt ruime terrassen met prachtig uitzicht op Teguerguenche en de accommodatie ligt op wandelafstand van de stranden. Het is de ideale verblijfplaats als je op zoek bent naar rust. Het verblijf ligt ook op vijf minuten lopen van enkele gezellige restaurants, winkels en uitgaansgebieden. Meer info en boeken.

  1. De bijzondere basaltzuilen van Los Órganos

Los Órganos is een bijzonder rotsformatie in het noorden van het eiland. Het is een schitterende natuurlijke klif dat lijkt op een immens orgel van een kathedraal. De klif is 200 m breed en 80 m hoog, met reusachtige prismatische basaltzuilen die zich in de onderliggende zee storten. Er zijn privé-excursieboten die bezoekers vanuit de toerismecentra Valle Gran Rey en Playa de Santiago meenemen naar dit natuurlijke wonder.

Dit ‘orgel’ is ontstaan door een massa magma die zeer snel gestold is en vervolgens brak in onregelmatige vormen. Erosie door de woeste golven van de zee deed de rest van het werk.

  1. Namiddagje relaxen op het Playa de Santiago

Op zoek naar een leuk strand om even te genieten van het zonnetje en een frisse duik te nemen in het water? Dan raden we Playa de Santiago aan. Deze gezellige kustplaats heeft een zwart zandstrand en bevindt zich in het zuiden van het eiland. Het strand wordt omgeven door rotsen en er is ook een boulevard met talloze restaurantjes waar je lekker kan eten.

EILANDHOPPEN: Wil je graag zoveel mogelijk zien van de Canarische Eilanden? Wat dacht je van eilandhoppen op de Canarische eilanden? Een aangename manier om de zon, zee, natuur en Spaanse cultuur te combineren met een ultiem vakantiegevoel wanneer je van het ene eiland naar het andere hopt. Bekijk zeker onze rondreis op de Canarische Eilanden.

  1. Het langgerekte dal van Valle Gran Rey

La Valle Gran Rey is gelegen aan de westkust van La Gomera en staat bekend om zijn bijzondere huizen met kleurrijke bloemen. Het langgerekte dal van Valle Gran Rey wordt omgeven door vrijwel loodrechte rotswanden en de vele terrasvormige akkers die volstaan met prachtige palmbomen en andere tropische vruchtbomen met mango's en papaja's. Rond de monding van de Barranco, de kloof die op zee uitkomt, vind je ook uitgestrekte bananenplantages.

  1. Natuurpracht in het Parque Natural de Majona

Parque Natural de Majona is een ander adembenemend landschap op La Gomera. Dit beschermd gebied was ooit een gemeenschappelijke weidegrond dat nu nog steeds begrazen wordt. Je kan er een divers tabaibal-landschap kan zien. Deze regio komt het best te voet tot haar recht.

Het is niet alleen een interessant landschap met grote ravijnen, maar heeft ook wetenschappelijk belang. Je vindt er ook tal van diersoorten die met uitsterven bedreigd zijn.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke dagexcursies en tours op La Gomera

  1. Geniet van de mooiste uitzicht op La Gomera

Op zoek naar het mooiste en meest adembenemende uitzicht op La Gomera? Er zijn tal van uitzichtpunten waar je een geweldig zicht hebt op het eiland en de omgeving. Enkele van onze favorieten zijn:

  • Het meest indrukwekkende uitzichtpunt is misschien wel het Mirador del Palmerejeo. Het is ontworpen door César Manrique, een kunstenaar die op Lanzarote heeft gewoond. Er is een restaurant gevestigd vanwaar je een prachtig panoramisch zicht hebt over de vallei.
  • Mirador de Abrante is een ander geweldig uitzichtpunt gelegen in het noorden van het eiland. Vanuit een glazen gebouw kijk je uit over het landschap van La Gomera en zelfs Tenerife.
  • Mirador Degollada de Peraza ligt op een hoogte van 900 meter en biedt een mooi uitzicht op Barranco de la Villa. San Sebastián ligt ongeveer 14 kilometer van dit punt verwijderd.
  • Mirador Ermita del Santo biedt dan weer een mooi zicht op Valle Gran Rey.
Wist je dat men op La Gomera een unieke taal gebruikt? De zogenaamde Silbo Gomera fluittaal, een taal die al eeuwenlang gebruikt werd door herders om te communiceren in het moeilijk begaanbare landschap.
  1. Wandel door een eeuwenoud laurierbos in Garajonay Nationaal Park

In het hartje van La Gomera ligt het grote beschermde natuurgebied van het Parque National de Garajonay. Dit is ongetwijfeld een van de grootste trekpleisters op het eiland met dank aan haar bijzonder mooie wandel- en trekpaden. Het is een reservaat vol wild dat wordt overdekt door een eeuwenoud laurierbos. Het is vrij uniek en kan je maar op enkele plaatsen ter wereld vinden.

Het natuurpark is makkelijk te bereiken en de wandelpaden zijn goed aangegeven en leiden je door een spectaculair landschap. Er is ook een bezoekerscentrum 'Juego de Bolas' waar je meer te weten komt over de landschappen van het eiland en haar geschiedenis en de vele wandelmogelijkheden.

  1. Wandel naar het hoogste punt van La Gomera

In het Garajonay Nationaal Park kan je naar het hoogste punt van het eiland wandelen: Alto de Garajonay op zo'n 1487 meter. Trek je beste wandelschoenen aan want je bezoek de hoge top het best te voet. Eens je de top bereikt hebt, geniet je van een prachtig uitzicht over het ongetemde eiland, maar je kan ook de naburige Canarische eilanden als Tenerife, Gran Canaria, La Palma en El Hierro zien liggen in de verte op heldere dagen.

  1. Het bijzonder landschap van de Roque de Agando

De Roque de Agando lijkt recht uit een fantasiewereld te komen. De uitstekende rots is een van de meest opvallende natuurmonumenten van het eiland La Gomera en zeker een van de meest iconische en herkenbare. De Roque de Agando behoort tot een serie van ‘Los Roques’, in het midden van het eiland. Ze bevindt zich meteen op de hoofdweg tussen San Sebastián en het Garajonay Nationaal Park, en is dus een van de meest toeristische sites van het eiland.

Daar de rots deel uitmaakt van het beschermd gebied, mag deze niet beklommen worden. Wandelen mag uitsluitend op de aangegeven paden. Op de top werden overblijfselen van Guanche offerschrijnen gevonden.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk alvast onze favoriete hotels op La Gomera.

  1. Hoe geraak je in La Gomera?

  • Je komt op La Gomera met een ferry vanuit Los Cristianos op Tenerife.
  • De trip duurt ongeveer 70 minuten.
  • Daarnaast is er ook een expres-ferry, die er slechts 40 minuten over doet.
  1. Waar overnachten op La Gomera?

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan La Gomera? Waar je ook verblijft op La Gomera, alles is binnen handbereik. Het meeste zon is te vinden Playa de Santiago en Valle Gran Rey, waarbij de laatste het meest toeristisch is. Hieronder hebben we alvast onze favorieten opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels op La Gomera.

  • Verblijf in het knusse Casa Conchilla, La Casita in Valle Gran Rey. Dit vakantiehuisje is gevestigd in een oud katapulthuis, en biedt ruime terrassen met prachtig uitzicht op Teguerguenche en de accommodatie ligt op wandelafstand van de stranden. Het is de ideale verblijfplaats als je op zoek bent naar rust. Het verblijf ligt ook op vijf minuten lopen van enkele gezellige restaurants, winkels en uitgaansgebieden. Meer info en boeken.
  • Dit schitterende Parador-hotel ligt in een prachtige tropische tuin boven op een heuvel. Het hotel is ingericht in een combinatie van Castiliaanse en Elizabethaanse stijlen. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met prachtig uitzicht op Tenerife en de Atlantische Oceaan. Of je kan ook een wandeling maken door de tropische tuin om te genieten van de rust van de Parador de la Gomera, of maak een dagtocht naar het natuurreservaat in het centrum van het eiland. Meer info en boeken.
  • Dit gezellige vakantiehuisje Casa Estie biedt accommodatie met een aangename tuin en een terras. Vanaf deze locatie heb je een prachtig uitzicht op de bergen en de omgeving. Verder beschikt deze accommodatie over een slaapkamer, woonkamer, een flatscreen-tv, een ingerichte keuken met een oven en een kookplaat, en 1 badkamer met een douche. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 17 mei 2023 - Van de Vijver R.

La Gomera super mooi

- 24 februari 2023 - Roos De Ceulaer

Heb zeer goed gebruik kunnen maken van de gids tijdens een cruise langs de Canarische eilanden. Aanrader!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?