Noord en West Gran Canaria: 11 x Groen en ongerepte natuur

Volledige reisgids kopen voor € 10

Noord en West Gran Canaria: 11 x Groen en ongerepte natuur

Ontdek het ongerepte Gran Canaria aan de noord- en westkust, ver van alle toeristen.

De noord- en westkust van Gran Canaria worden veel minder bezocht dan de delen van het eiland die dichter bij Las Palmas en Maspalomas liggen. Ben je vooral op zoek naar het ongerepte Gran Canaria, met authentieke dorpjes, natuur en archeologische sites? Dan is dit de streek waar je moet zijn! Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Praktische info & tickets voor je vakantie Gran Canaria

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Gran Canaria naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Gran Canaria zijn:
HuurautoWil je Gran Canaria zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. 300 historische graansilo's in Cenobio de Valerón

Cenobio de Valerón is een fascinerende en immens grote archeologische site. Op deze plek stond ooit een grote gemeenschappelijke graanschuur die door de pre-Spaanse bevolking van het eiland gebruikt werd om hun basisvoedsel in op te stapelen.

300 graansilo’s werden uit de zachte rots gehouwen en met mekaar op verschillende niveaus verbonden. Deze belangrijke en ingenieuze structuur is zeker een bezoek waard, zeker wanneer je je verder wil verdiepen in de cultuur en geschiedenis van het eiland en zijn vroegere bewoners.

  1. Maak een roadtrip over de GC-200

De GC-200 neemt je mee via een kronkelende route langs de westkust van Gran Canaria. Zo kom je langs verschillende prachtige landschappen. Heb je een auto gehuurd, dan is dit de roadtrip bij uitstek op Gran Canaria.

REISGIDS: Benieuwd naar de schoonheid van de andere Canarische Eilanden? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden en ontdek alvast enkele mooie plekjes.

  1. Wandeling naar het verborgen strand Playa de Güigüí

Verborgen op de bodem van een ravijn, ligt het strand Playa de Güigüí. Het strand is een favoriet bij wandelaars, kampeerders en dat handvol toeristen dat vals speelt en langs de gemakkelijke manier bij het strand komt: met de nieuwe bootservice.

De wandeltocht naar het strand start in Tasartico, en het neemt zo’n 2 uur in beslag. Er is een kleine kampeerwinkel die basisspullen verkoopt, maar weinig meer. Dit is een bestemming voor wie even van alles weg wil en van ongerept Gran Canaria wil genieten.

  1. Ongerepte biodiversiteit in het Tamadaba Natuurpark

Het 7500 hectare grote Tamadaba Natuurpark is een van de meest ongerepte zones van Gran Canaria. Bossen met Canarische dennen bekleden de steile, bijna ontoegankelijke kliffen, afgewisseld met valleien vol fauna, flora en biodiversiteit. Vanop het uitzichtpunt El Balcon heb je een fantastisch panorama over de rotsformatie gekend als de ‘Drakenstaart’.

Je kan er ook het afgelegen strand vol palmbomen in de Guayedra Vallei bezoeken.

  1. Authentiek Gran Canaria in Agaete

Agaete is een mooi witgekalkt dorpje dat vooral populair is bij de lokale bevolking, en minder bekend is bij internationale bezoekers. Het is een prachtige plek om de echte cultuur van Gran Canaria op te snuiven, weg van de populaire vakantieoorden.

In het historisch centrum vind je de Iglesia de la Concepción, uit 1874, die gebouwd werd op de plaats waar ooit een kapel stond uit 1515. De bloementuin in het hartje van de stad is een andere bezienswaardigheid hier. Deze plek is bekend als ontmoetingsplaats voor bekende dichters van de Canarische Eilanden, en je vindt er een grote variëteit aan exotische plantensoorten.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk dan zeker eens onze selecties verblijven op Gran Canaria.
  1. Zoutwaterzwembaden in Las Salinas

Las Salinas, makkelijk te bereiken vanuit Agaete of Puerto de las Nieves, is een verzameling van 3 zoutwaterzwembaden die via vulkanische tunnels met de oceaan verbonden zijn. Dit is de plek bij uitstek om te zwemmen. De prachtige vergezichten krijg je er gratis bij.

  1. Wachten op de zonsondergang in Puerto de las Nieves

In de buurt van Agaete ligt het kustdorpje Puerto de las Nieves, nog zo’n aangename plek om door te wandelen. Bezoek het kapelletje hier, waar een triptiek van de Vlaamse schilder Joos Van Cleve bewaard wordt. Je ziet er ook een rotsformatie genaamd ‘God’s vinger’ en prachtige uitzichten, die vooral bij zonsondergang indrukwekkend zijn.

  1. Naar de top van het Amagromassief

Het Amagromassief steekt schril af tegen het omliggende landschap. Het is niet alleen interessant omwille van zijn natuurlijke schoonheid, maar heeft ook een culturele waarde, in de vorm van enkele archeologische vondsten. Een wandeling naar de top beloont je met fantastische uitzichten over het noordwesten van het eiland.

  1. Rotstekeningen en geschiedenis in Gáldar

Gáldar is een bestemming voor wie houdt van geschiedenis. Bezoek hier bezoek de Iglesia de Santiago de Gáldar, een van de mooiste kerken op het eiland, en bewonder de objecten met artistieke waarde in het aansluitend museum. Ook interessant zijn het gemeentehuis, het gemeentelijk theater en de Plaza Grande, de grote markt. Ga ook even langs in het Casa-Museo de Antonio Padrón om de meer dan 100 werken van deze belangrijke artiest te zien.

Heb je minder tijd en kan je slechts enkele dingen zien, bezoek dan zeker het Archeologisch Park van La Cueva Pintada, waar je belangrijke rotstekeningen kan zien. Gáldar is ook een goede plek om lokale kunst, ambachtelijke voorwerpen en eten te kopen.

Ben je op vakantie met kinderen in Gran Canaria? Bekijk dan ook eens onze blogpost met onze 13 leukste daguitstappen (oudersproof) op Gran Canaria.
  1. Authentiek vakantiegevoel in Sardina

Net als Agaete is Sardina populairder bij de lokale bevolking dan bij de internationale toeristen. Het ligt wat afgezonderd van de meest begane wegen. Dit is een rustige plek met een natuurlijke en authentieke sfeer. In de buurt ligt een charmant klein strand. Ga duiken of snorkelen in de buurt, of ontspan en geniet van lekkere zeevruchten en visgerechten in een van de restaurantjes.


Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar overnachten in Gran Canaria?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op Gran Canaria? Wil je graag zoveel mogelijk de massa's toeristen vermijden en vooral het authentieke en ongerepte Gran Canaria vermijden? Dan is het een goed idee om het noorden of het westen van het eiland als uitvalsbasis te nemen. Bekijk hier alvast enkele van onze favoriete of bekijk het volledige aanbod hotels op Gran Canaria.

  • B&B Villa Santini is gelegen in Teror Barrio Del Pino, een van de mooiste schilderachtige plekjes op Gran Canaria, op zo’n 20 minuten van Las Palmas en het strand van Las Canteras. Meer info en boeken.
  • Het rustig gelegen Palm Oasis Maspalomas wordt omgeven door tropische tuinen en biedt uitzicht op de duinen van Maspalomas en de Atlantische Oceaan. De buitenbaden worden in de winter verwarmd en beschikken over watervallen, hot tubs en een glijbaan! Meer info en boeken.
  • Deze gezellige B&B La Casona Roja ligt in het historische centrum van Santa Brigida, tegenover Iglesia Parroquial de Santa Brígida. Het huis dateert uit de 17e eeuw en betovert je met zijn dikke stenen muren, houten vloeren en de typische binnenplaats. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 2 januari 2023 - Kristien Demyttenaere

Mooie en volledige mix van cultuur en natuur aanbod, heel handig en overzichtelijk te raadplegen: erg practische leidraad en wegwijzer!

- 7 januari 2020 - els de leest

een fijn boekje waar alles instaat wat je nodig hebt, heb al voorbereidingen gedaan!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?