Vakantie op Fuerteventura? Wat zijn de mooiste stranden + reistips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantie op Fuerteventura? Wat zijn de mooiste stranden + reistips

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden, en hoewel niet zo drukbezocht als Gran Canaria en Tenerife, is het toch ook een populaire vakantiebestemming. De meeste toeristen die op zoek zijn naar wat vertier onder de zon gaan naar Corralejo, in het noorden van het eiland, of naar Morro Jable of Jandía, in het zuiden.
We zetten in deze blogpost onze favoriete stranden van Fuerteventura op een rij:

Inhoud artikel

Stranden en zandduinen in Corralejo

Corralejo bestaat uit twee helften. Aan de ene kant vind je een druk toeristisch vakantieoord, met alle te verwachten infrastructuur. Aan de andere kant ten zuiden van het stadje, vind je een lang stuk ongerepte zandduinen die wegkijken van de zee en beschermd worden als natuurreservaat. Ondanks de drommen toeristen, straalt Corralejo nog steeds charme uit, met zijn smalle, ongelijke straatjes, hier en daar een vissermanshuisje en een aantal zeer lekkere vis- en zeevruchtenrestaurants.

Strand en toeristische voorzieningen in Morro Jable

Ietwat nuchterder en traditioneler dan zijn noordelijke tegenhanger Corralejo wordt Morro Jable bijna uitsluitend bezocht door Duitssprekende toeristen. Net zoals bij de andere voornaamste vakantieoorden op het eiland, is het strand hier de hoofdattractie, met bleek goudkleurig zand dat zich over 4 km uitstrekt vanaf het oudere gedeelte van de stad. Hier is de toeristische infrastructuur sterk uitgebouwd, wat de charme wat doet afnemen. Het oudere stadscentrum op de heuvel, toont gelukkig nog een glimp van hoe het stadje ooit moet geweest zijn, voordat het overspoeld werd door toeristen.

Net als bij de Costa Calma is de voornaamste bezienswaardigheid hier de nabijheid van het Jandía Natuurpark, dat tal van mogelijkheden biedt om even te ontsnappen aan de excessen van de kust en waar je van de natuur van het eiland kan genieten.

Charmant en authentiek vissersdorp Ajuy

Ajuy, een afgelegen en charmant vissersdorpje, heeft een zwart zandstrand en enkele aantrekkelijke restaurants. De sfeer van dit dorp is authentieker Canarisch dan de resortsteden op het eiland, en er zijn ook enkele bezienswaardigheden in de buurt die de trip naar hier de moeite waard maken.

Op wandelafstand van het dorp vind je enkele indrukwekkende grotten. Het wandelpad naar de grotten ligt langs de noordkant van het strand en gaat voorbij een verlaten hut die in de rotswand werd gebouwd. De grotten zelf kan je bereiken via een steile, stenen trap.

Meer dan genoeg zon, zee en strand in Caleta de Fuste

Caleta de Fuste is een goede keuze als je wil genieten van een strandvakantie op Fuerteventura. De plek werd gebouwd als vakantieoord, dichtbij de luchthaven, met meer dan genoeg zon, zee en zand. Dankzij de centrale locatie langs de oostkust, zou dit een goede uitvalsbasis kunnen zijn om de rest van het eiland te verkennen.

Het knappe, mooi ontworpen resort heeft iets sjiek, en er zijn een mooi aantal restaurants en andere faciliteiten. Dit vakantieoord wordt soms ook ‘Il Castillo’ genoemd, naar de 18de -eeuwse Martello Toren die je in de haven kan vinden. Ben je echter eerder op zoek naar de authentieke Canarische cultuur, dan ga je best elders naartoe.

Het prachtige zandstrand van de Costa Calma

In Costa Calma draait alles rond het prachtige zandstrand, en ook dit is een resort opgezet voor het toerisme, met tal van faciliteiten, maar met weinig cultuur of geschiedenis. Behalve het strand is de Costa Calma vooral interessant dankzij haar ligging dichtbij het Jandía Nationaal Park.

Lekker eten en ontspannen in El Cotillo

El Cotillo, een vissersdorp en populaire surfbestemming, heeft echt karakter. Het is een onconventioneel, ontspannen en aantrekkelijk kustdorp dat door sommigen het leukste van Fuerteventura wordt genoemd.

Tot nu toe, hout vasthouden, heeft deze plek de grootste toeristische ontwikkeling kunnen vermijden en het is een fijne plaats om te logeren, niet alleen als je wil surfen, maar ook als je lekker Canarisch eten wil proeven, of gewoon een ontspannende vakantie aan zee wil.
Je vindt er vele coole hippiewinkels en levendige tapasbars langs de voetgangerszone, die ook dienstdoet als openlucht kunstgalerij, met schilderijen en beeldhouwwerken op elke hoek.

Waar overnachten op Fuerteventura?

Ben je vooral op zoek naar zon en strand, dan is Caleta de Fuste een prima uitvalsbasis op Fuerteventura.
Zoek je een iets veelzijdigere invulling van je vakantie? Verblijf dan in El Cotillo.

Booking.com

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 20 december 2019 - Demasure Carlos

heel interessant en leerrijk , veel te weten gekomen over eiland , zullen het bezoeken !!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?