30 x bezienswaardigheden op Tenerife? Wat zeker zien en doen? Tours, uitstappen + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

30 x bezienswaardigheden op Tenerife? Wat zeker zien en doen? Tours, uitstappen + tips

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden op Tenerife + verblijftips

Tenerife is het grootste eiland van de 7 Canarische eilanden en veel meer dan zon en strand. Wist je dat je er de oudste stad van de Canarische eilanden vind en erkend is als UNESCO werelderfgoed? Hou je van natuur? Dan zijn er excursies mogelijk naar prachtige natuurparken waar je kan wandelen langs vulkanische kraters en tussen lavavelden.

Of wat denk je van dolfijnen spotten of snorkelen tussen de schildpadden? Lees alles over de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife.

Praktische info & tickets voor je vakantie Tenerife

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Tenerife Zuid naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Tenerife zijn:
HuurautoWil je Tenerife zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife

  1. El Teide kabelbaan

De Teide-berg is de trots van Tenerife en het is ongetwijfeld de populairste natuurlijke bezienswaardigheid op het eiland. De vulkaantop ligt in het nationale park met dezelfde naam. Teide Nationaal Park is het derde oudste en grootste nationaal park in Spanje. Waar je ook verblijft op het eiland, hier moet je zeker naartoe. Het unieke landschap van kraters, vulkanen en gefossiliseerde lava, alsook de indrukwekkende piek zelf, maken dit zeker tot een van de meest indrukwekkende en bijblijvende bezienswaardigheden van Tenerife.

Er is een uitgebreid netwerk van paden en oriëntatiepunten vanwaar je kan genieten van onvergetelijke uitzichten. Dit zeer diverse gebied schittert het hele jaar door en je geraakt er van eender welk punt op het eiland.

Je kan de top van de Teide beklimmen, hoewel dit alleen aangewezen is als je fit, gezond en goed getraind bent. Goed nieuws, je kan ook naar boven met een kabelbaan (koop je tickets online vanaf € 39,5), zo heeft iedereen de mogelijkheid om te genieten van de ronduit adembenemende uitzichten over Tenerife. Het Teide Nationaal Park is zowel letterlijk als figuurlijk een hoog(te)punt van je bezoek aan Tenerife of de Canarische Eilanden.

TICKETS: Koop je tickets voor een bezoek aan het Teide Nationaal Park online of je kabelbaan tickets koop je hier.

  1. Rustige wandelen in de Montañas Negras

Voor wie de toeristische attracties liever vermijdt en de natuurwonderen van het eiland in een rustigere omgeving wil verkennen, is een rustige wandeling in de Montañas Negras, “Zwarte Bergen”, een aanrader. Hier kan je een aangename wandeling maken waarbij je eerder de bergen bewondert in plaats van beklimt.

Je komt langs een adembenemend uitzicht op Santiago del Teide, een gestolde lavastroom die dateert van de laatste uitbarsting van de Chinyero vulkaan in 1909, en je wandelt terug in de richting van de Teide en diens kleinere buur, Pico Viejo.

  1. Ga op zoek naar piraten in de Mascavallei

Voorbij Santiago del Teide vanuit de Montañas Negras ligt de groep bergdorpjes gekend als Masca. Masca ligt op 600 meter boven de zeespiegel in een kloof van het Teno Massief. Het was ooit de schuilplaats van piraten, die van hieruit op de uitkijk waren voor schepen. De piraten zijn reeds verdwenen en werden vervangen door toeristen die naar deze pittoreske locatie komen. Er is een museum waar je meer kan ontdekken over het kleurrijke verleden van het stadje, alsook een aantal bars, restaurants en souvenirwinkeltjes.

De rit naar het stadje Santiago del Teide is steil, hobbelig en kronkelend, met steile afdalingen maar ook prachtige vergezichten over Tenerife — voor durvers is dit een lonende ervaring. Er gaan ook wandelpaden van en naar het bergdorpje, maar houd er rekening mee dat dit een moeilijk terrein is en dat je voldoende voorbereid moet zijn als je hier wil wandelen.

  1. San Cristóbal da La Laguna

San Cristóbal de La Laguna was de eerste stad die ooit op de Canarische Eilanden gesticht werd en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. La Laguna heeft een unieke sfeer, met koloniale architectuur en een charmant autovrij centrum. Er zijn tal van historische gebouwen: de neoklassieke kathedraal, de paleizen van Nava en Salazar, de kerken en kloosters, allemaal hoogtepunten bij een bezoek aan deze stad.

Bezoek zeker ook een van de kerken of paleizen

Trek ook wat tijd uit voor andere kerken, zoals de Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, met haar merkwaardige klokkentoren en houten plafonds met schilderingen, en het Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna. Tussen de paleizen, valt vooral het Palacio de Nava y Grimón (daterend uit de 16de eeuw) op, samen met het bisschoppelijk paleis, dat in 1664 werd gebouwd. Jammer genoeg kan je dit laatste niet bezoeken, maar er zijn wel mooie huizen op de Calle San Agustín die je wel kan bezoeken.

EXCURSIE: Wie wil kan met een excursie mee langs de mooiste dorpjes van Tenerife. Boek je excursie online vanaf € 31, en ontdek de rijke geschiedenis van oa La Laguna.

Proef de lokale tapas

Tot slot, vergeet vooral ook niet om even binnen te springen in een van de tapasbars op Tenerife om de uitstekende lokale hapjes te proeven. Een goed startpunt voor een wandeling door San Cristóbal de La Laguna is Plaza del Adelantado, op wandelafstand van alle historische gebouwen.

  1. Overweldigende natuur in het Anaga Natuurpark

Duik op Tenerife ook de bossen in van het mooie Anaga Natuurpark en je zal de Mirador Cruz Del Carmen ontdekken, met prachtige uitzichten over het eiland en de oceaan. Je kan er ook neerkijken over La Laguna en in de verte de top van de Teide spotten.

Wil je zelf ook deze natuurpracht in het Anaga Natuurpark bezoeken?

Je kan voor een bezoekje aan het indrukwekkende Anaga Natuurpark ook een begeleide excursie boeken. Bekijk hier alle mogelijkheden, of bekijk alvast enkele leuke tours hieronder:

  1. Een bijzondere tussenstop op je weg naar Pico del Inglés

Op je route naar Pico del Inglés kom je langs een bijzonder smal stukje weg waar de rotswanden intussen zijn ingekleurd door zacht groen mos en waar amper licht doorgelaten wordt door de kronkelende bomen die boven de weg hangen. Hier stoppen heel wat toeristen om snel even een foto te maken. De Camino viejo al Pico del Inglés is dan ook bijzonder mooi. Het lijkt hier wel alsof je elk moment een sprookjesbos in rijdt. Je kan de locatie hier vinden op de kaart.

  1. Bezoek de piramides van Malpais de Güímar

Het Malpais de Güímar is een gebied dat een magnetisch effect zal hebben voor wie houdt van natuur en wild. Hier hebben de zwarte lava en het rode zand zich vermengd om een bijna buitenaards landschap te creëren. Wij vonden vooral de plekken waar een lavavloed zich door de spleten van de Montaña Grande heeft gewrongen erg bijzonder. Gemakkelijke wandelpaden leiden je door dit ongewone landschap.

Ook op Tenerife zijn piramides te vinden

Iets verder het binnenland in vind je enkele boeiende kunstmatige structuren, de Pyramides de Güímar. Er werd lang gedacht dat deze piramidale structuren uit droge steen afkomstig waren van het vroegere Guanchesvolk. Tegenwoordig zijn archeologen het er echter over eens dat ze van ergens in de 19de eeuw moeten dateren.

Hoogstwaarschijnlijk werden ze gebouwd door boeren die stenen van hun landbouwgebied verplaatsten. De informatie op de plek zelf focust nochtans op eerdere theorieën en op het interessante leven van Thor Heyerdahl, een archeoloog die geïnteresseerd was in de piramides. Een lavagrot op de site leverde vondsten van de Guanches op, hoewel deze niet gerelateerd zouden zijn aan de piramides.

TICKETS: Boek je tickets voor de piramides online, beschikbaar vanaf € 18

  1. Dolfijnen & walvissen spotten en snorkelen met schildpadden

In totaal zwemmen er 27 verschillende soorten dolfijnen en walvissen rond Tenerife. Sommige daarvan kan je het hele jaar door spotten, andere dieren zoals potvissen, vinvissen of orka’s kan je enkel spotten in bepaalde periodes en met een flinke dosis geluk. Maart tot en met juni zijn de beste maanden om de dieren te zien, maar je kan ze zonder problemen het hele jaar door spotten. Lees hier meer over walvissen en dolfijnen op Tenerife.

De beste plek om de dolfijnen en walvissen te spotten

De meeste dieren zwemmen langs de zuidwestelijke kust van Tenerife. Vooral het kanaal tussen Tenerife en het buureiland La Gomera is erg populair. De meeste touroperators vertrekken vanuit Los Cristianos, Los Gigantes of Puerto Colón. We raden je aan om te kiezen voor een tocht vanuit Los Gigantes omdat je daar meteen dichtbij La Gomera bent.

Boek hier je onvergetelijke boottocht op voorhand!

Online kan je tickets kopen om walvissen en dolfijnen te spotten. De ene tour duurt langer dan de andere en ze vertrekken ook vanop een andere plek. Bij alle tochten krijg je een gratis drankje.

De touroperators kunnen natuurlijk niet garanderen dat je dieren zal spotten, maar als je geen walvissen of dolfijnen ziet, mag je gratis nog eens mee. Neem wel een trui of jasje mee, want op de boot kan het soms fris worden.

Er werden onlangs regels opgelegd die ervoor zorgen dat er niet te veel boten tegelijk het water opgaan. Plaatsjes zijn dus eerder beperkt en het is een daarom een goed idee om vooraf tickets te boeken.
  1. Wandelen in Montaña Chayofita

Verblijf je in Los Cristianos of Playa de las Américas, dan biedt Montaña Chayofita, dat net tussen de twee ligt, de kans tot een wandeltocht om wat calorieën te verbranden op Tenerife. Of misschien om je hoofd leeg te maken als de vorige nacht iets te zwaar is geworden.

  1. Waterpret in het Siam Waterpark Tenerife

Gesitueerd in Costa Adeje maar makkelijk te bereiken vanuit de resorts in het zuiden, ligt het Siam Waterpark dat volgens recensies op websites als het beste waterpretpark ter wereld is uitgeroepen. Het waterpark heeft een Siamees thema en opende zijn deuren in 2008. Er zijn een aantal spectaculaire ritten en attracties, waaronder een golfbad met de hoogste “golfbadgolven” ter wereld, en ook de langste ‘trage rivier’ ter wereld.

TICKETS: Het Siam Park waterpark heeft waanzinnige attracties en is een perfect dagje uit voor zowel jong als oud, boek je toegangstickets voor het Siam Park alvast online vanaf € 38.

  1. Kliffen van Los Gigantes

Het charmante kustdorpje Los Gigantes is steeds populair gebleven tijdens de snelle groei van het toerisme op Tenerife, en je vindt er een van de mooiste natuurwonderen van Tenerife. Het dorp wordt beschermd door de kliffen met dezelfde naam, die bijna verticaal in zee lijken te vallen. Deze gigantische kliffen werden door eeuwen van vulkanische activiteit en erosie gevormd, aan de voet van het Teno Massief, ze zijn zo'n 800 meter hoog.

De ‘Kliffen van de Giganten’, zoals de naam vertaald wordt, strekt zich uit vanuit het gelijknamige dorp tot Punta de Teno, het meest westelijke punt van het eiland.

DOLFIJNEN SPOTTEN: Wil je dit natuurwonder zelf met eigen ogen zien? Ga mee met een tour en spot walvissen en dolfijnen tijdens je rondvaart.

  1. Het vissersdorpje Candelaria

Een van de aangenaamste plekjes om te bezoeken aan de oostkust van Tenerife is het charmante vissersdorpje Candelaria. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de indrukwekkende basiliek, die gewijd is aan de Heilige Maagd van Candelaria, de patroonheilige van de Canarische Eilanden.
Op zondagen komt dit stadje tot leven met kerkgangers en winkeltjes die allerlei religieuze waren, souvenirs en bloemen verkopen.

Wil je graag het dorpje Santa Cruz bezoeken met een excursie of uitstap? Boek je tour online.

  1. Geniet van het uitzicht in Tabonal Negro

De Tabonal Negro is een fantastisch uitzichtpunt dat niet ver van de kabelbaan naar de El Teide gelegen is. Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht op de vulkaan en de gestolde lavastromen. Bovendien is ook het bergachtige landschap bijzonder om te zien. Zo vind je hier af en toe enkele speciale Echium wildpretii. Deze buitengewone planten kunnen tot wel drie meter hoog groeien. Hier moet je zeker mee op de foto!

  1. Punta de Teno: het meest westelijke punt van Tenerife

Punta de Teno is het meest westelijke punt dat je op Tenerife. Vanaf de vuurtoren en je hebt er en ongelooflijk uitzicht over Los Gigantes. Dit punt wordt beschermd door het Teno Landpark, een belangrijk beschermd natuurgebied. Je kan er met de auto enkel op maandag, dinsdag en woensdag tot aan de vuurtoren rijden. Op andere dagen dien je je wagen te parkeren en verder naar boven te gaan met het openbaar vervoer.

  1. Zoo en vulkanisch strand aan Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ligt aan de noordkust van het eiland en is vooral bekend om zijn vulkanische stranden van zwart zand en de gigantische Loro Parque Zoo, die iets meer naar het westen ligt. Andere bezienswaardigheden hier zijn een zoutwaterzwembadcomplex ontworpen door César Manrique en een oude haven, met interessante gebouwen zoals een douanekantoor uit de 17de eeuw en een vervallen fort uit de 18de eeuw.

  1. Beschermde natuurpracht in Los Campeches

Los Campeches is een van de beschermde gebieden van het eiland en één van de voornaamste locaties voor natuurliefhebbers langs deze rustige en ruwe noordkust. Het is een nogal abrupt landschap vol natuurpracht, afgetekend door steile rotswanden. De kustkliffen van El Terrero liggen in dit gebied, alsook enkele grotten die ooit bewoond werden, en waar archeologen vondsten die meer vertellen over de vroegere bewoners van dit eiland hebben gedaan.

REISGIDS: Mis niets tijdens je vakantie op Tenerife: Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

  1. Natuurlijke zwembaden van Garachico

Garachico wordt vaak genoemd als een van de dorpen met het meeste pech ter wereld. Het heeft veel te verduren gehad in zijn korte geschiedenis: builenpest, overstromingen, stormen, brand, een sprinkhanenplaag en vulkaanuitbarstingen. De uitbarsting van 1706 was zeer berucht. Deze vernielde de haven, toen de bron van inkomsten van de stad.

Wie graag even afwijkt van het toeristische pad, vindt hier een van de mooiste dorpjes van Tenerife. Er zijn twee mooie, gerestaureerde kerken en een pittoreske geplaveide straat. De grote trekpleister van het dorp zijn echter de natuurlijke zwembaden, gevormd door lava. Deze lavaformaties werden lang geleden door een vulkaanuitbarsting gecreëerd. De vulkaanuitbarsting uit 1706 plaatste de bekende rots bij het San Miguel Kasteel, dat uit de 16de eeuw dateert.

  1. Vlinders, drakenbomen en wijn in Icod de Los Vinos

In Icod de Los Vinos staat een van de indrukwekkendste drakenbomen van Tenerife, die meer dan 1000 jaar oud zou zijn. De boom staat in een park, waarvoor je toegang moet betalen. In hetzelfde park kan je ook genieten van de natuurlijke geneugten van de botanische tuinen. Net ernaast vind je een vlindertuin met meer dan duizend exotische vlinders.

Zoals je misschien al kon raden aan de ‘los vinos’-naam, wordt het stadje omringd door wijngaarden. Hier wordt de meeste wijn van Tenerife geproduceerd. Het oude stadscentrum biedt verscheidene opties voor wie graag wijn proeft. Er zijn ook een mooie kerk—Iglesia de San Marcos, met een zilveren kruis—en enkele oude plattelandswoningen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Icod de los Vinos. Met dit tickets heb je toegang tot de botanische tuin en kan je de duizendjarige drakenboom, de heilige boom van de Canarische aboriginals bewonderen.

  1. Bezoek Cueva del Viento, de grot van de wind

Bezoek de grootste vulkanische tunnel (17km) van Europa en een van de grootste vulkanische tunnels ter wereld: Cueva del Viento! De grot is gelegen in Icod de los Vinos en werd 27.000 jaar geleden gevormd in basaltlava's uit de eerste uitbarstingsfase van de Pico Viejo-vulkaan, gelegen naast Teide. Je kan deze grot enkel bezoeken met een gids. Het is eens wat anders om door een vulkanische grot te wandelen.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels op Tenerife.

  1. Botanische tuinen en geschiedenis in La Orotava

La Orotava is een goed bewaard historisch stadje op Tenerife, niet te ver van de hoofdstad en perfect voor een daguitstap of een wat grondiger bezoek. De interessante sites vind je allemaal op wandelafstand, dus laat de auto achterwege terwijl je door dit aangename stadje kuiert.

  • Onder de bezienswaardigheden hier zijn het Klooster van San Agustín, en de barokke kerk van Nuestra Señora de la Concepción.
  • Een van de aangenaamste delen van de stad zijn de Jardines del Marquesado de la Quinta Roja, die een groene long vormen voor zowel de bewoners als de toeristen.
  • Een andere aangename groene zone zijn de botanische tuinen, waar je meer dan 3000 verschillende plantensoorten kan aantreffen.

Voor wie geïnteresseerd is in lokale ambachten is het keramiekmuseum interessant, met honderden objecten in keramiek. Op korte afstand ligt het Loro Parque Dierenpark, een zoo dichtbij de zee met een grote verzameling dieren waaronder een gigantische pinguïnkolonie.

  1. Wandel tussen laurier- en dennenbossen en watervallen in Las Lagunetas

Las Lagunetas biedt een charmant landschap van glooiende heuvels en diepe ravijnen. De omliggende vegetatie van dennenbossen speelt een sleutelrol in de bodembescherming en de voorziening van grondwater op Tenerife.

Behalve dennenbossen vind je er ook het ecosysteem dat bekend staat als een monteverde - Macaronees heideland, gecombineerd met laurier en enkele inheemse bloemen. In deze zone vormt het Agua García bos een interessant voorbeeld van een oud laurierbos. Zandpaden geven de iets avontuurlijkere reiziger de kans om dit gebied te voet of met de fiets te verkennen.

  1. Verken de natuur van Barranco del Infierno

Barranco del Infierno, ook wel ‘Hell’s Gorge’ genoemd, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Tenerife. Hier krijg je een wandeling door de natuur op z’n best. Barranco del Infierno is een kloof, of beter gezegd een steile ravijn, die je kan bewandelen en waar je onderweg verschillende prachtige uitzichtpunten op tegenkomt.

  • Aan het einde van de wandeling word je beloond met een mooie waterval.
  • De hike is erg goed te doen en duidelijk aangeduid.
  • Er mogen maar een aantal mensen tegelijk de kloof betreden en daardoor is er ook geen massatoerisme.
  • Je moet verplicht een helm op tijdens de wandeling (wordt je aangeboden voor vertrek).
  • Je trekt ook best je wandelschoenen aan. Je kan ook wandelstokken huren indien gewenst.

TIP: Wat dacht je ervan om de schoonheid van de Barranco del Infierno vanuit de lucht te bekijken? Ga mee met een Paragliding vanaf € 90.

  1. Het architecturale Auditorio de Tenerife

Het bijzondere Auditorio de Tenerife heeft architecturaal een streepje voor op zowat alle andere gebouwen in Tenerife. Dat is te danken aan architect Santiago Calatrava Valls die met gebogen, golvende structuur een echt kunstwerk creëerde. Vooral ’s nachts, wanneer het gebouw ook nog eens belicht wordt, is het Auditorio wonderlijk mooi.

Binnen is het minstens even mooi. Er worden hier toneelstukken en musicals opgevoerd, maar ook klassieke concerten, balletvoorstellingen en andere dansstijlen, opera’s, comedyshows en nog veel meer. Wil je zelf een voorstellen meepikken? Wacht dan niet te lang met een plaatsje te boeken. Of je kan gewoon iets drinken in de bar van het operagebouw. Ook als je liever eventjes binnen wil piepen, kan dat. Je mag gratis rondlopen in het Auditorio.

Wil je graag meer te weten komen over Santa Cruz? Boek een gegidste wandeling van een halve dag voor € 20.

  1. Relaxen & zonnebaden in Lago Martiánez

Lago de la Costa de Martiánez is een prachtig kilometerlang terrein waar je urenlang kan zwemmen, zonnebaden of jezelf gewoon verwennen met platte rust. Je vindt hier verzorgde ligweides, mooi aangelegde terrassen, drie stranden, een omgeving vol eucalyptusbomen en natuurlijk de mooie zoutwaterbaden.

Deze unieke plek werd in het leven geroepen door kunstenaar Martianez die zich liet inspireren door het mooie en dynamische landschap van Tenerife zelf. Hij bootste het landschap na en voegde nog heel wat mooie extra’s toe, met als gevolg dit fascinerende park. Betaalde toegang. Ligbedjes zijn gratis, maar kom hiervoor wel op tijd. Voor een parasol betaal je iets bij.

  1. Panoramisch uitzicht bij Mirador de Humboldt

Nog op zoek naar een plek om de mooiste foto’s te nemen? Ga dan even naar Mirador de Humboldt. Bekijk de ligging. Hier krijg je een uitgestrekt zicht over de zee, de vallei van La Orotave, ellenlange bananenplantages, Puerto de la Cruz en de Pico del Teide waar je zelfs van ver de sneeuw op ziet liggen.

Let ook even op de vulkanen El Fraile en Las Arenas. Dit uitzichtpunt is nog niet zo bekend en kan daarom vrij rustig zijn. Je kan deze dagelijks bezoeken en er is ook een cafeetje en restaurant gevestigd voor mocht je honger en dorst krijgen.

  1. Kite- en windsurfen op El Médano

Ben je een vaste kite- of windsurfer, ben je sportief en wil je het wel eens proberen of hou je er gewoon van om surfers bezig te zien? Playa del Medano biedt de oplossing in alle drie de gevallen. Door de sterke wind vanuit de Atlantische Oceaan is het strand van El Médano dé perfecte hotspot om te surfen.

Het wordt zelfs gezien als een van de beste stranden ter wereld voor surfers! Je vindt hier dan heel wat surfscholen die cursussen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden die willen kite- of windsurfen. Of je het nu zelf wil uitproberen of niet, je zal je hier zeker niet vervelen wanneer je de vele pro's in actie kan bewonderen.

Nog meer watersporten ondernemen tijdens je verblijf? Bekijk dan ook alle mogelijkheden om te snorkelen en kajakken op Tenerife.
  1. Ontspannen op de stranden en baaien in Adeje

In het zuid-westen van Tenerife vind je Adeje. Hier zijn heel wat toeristische badplaatsen te vinden zoals de Costa Adeje, Playa de las Americas of Los Cristianos, maar Adeje is meer dan dat! Met de juiste 'inside information' kan je ook de mooiste baaitjes en strandjes ontdekken, hoewel sommige goed verstopt zijn. Dat is natuurlijk ook zo leuk eraan!

De beste plekjes zal je pas vinden wanneer je informatie kan loskrijgen van een local, maar een paar plekjes die je zeker eens moet bezoeken zijn La Caleta, Playa de Alcalá en Playa Abam. Tot slot is er in Adeje ook een prachtig uitzichtpunt. Rijd dus zeker eens verder tot boven bij 'Los Gigantes'.

LUXUEUS VERBLIJVEN: In Costa Adeje bevinden zich verschillende luxe hotels. Wil jij ook graag overnachten in een van deze accommodaties? Bekijk dan zeker eens het volledige aanbod hotels en resorts in Costa Adeje.

  1. Vulkaanstrand Playa de Alcalá

Typisch aan Tenerife zijn de vulkaanstranden. Het beste voorbeeld van zo'n vulkaanstrand is Playa de Alcalá. Deze baai is met haar ruige, pikzwarte vulkaanzand en zwarte blinkende rotsen hét vulkanische strand plaatje. Het is niet direct het soort strand dat we gewoon zijn in Spanje (denk maar aan ligbedjes, strandbars...), maar daardoor des te unieker.

Playa de Alcalá is een ruig en puur strand, vrij klein en alles - echt alles - zal onder het vulkaanzand komen te zitten. Maar wij hebben het er voor over! Liever wat meer comfort, geniet dan van Playa de Alcalá vanaf de boulevard waar je op een terrasje kan genieten van de prachtige omgeving.

  1. Dorpje & strand bij La Caleta

La Caleta is een echte aanrader: een fantastisch en schattig dorpje én een mooi strand. Al moeten we er wel bij vermelden dat het geen al te groot strand is, maar eerder een klein stukje zand waar bootjes het meeste oppervlakte innemen. La Caleta heeft wel een heel leuke boulevard waar je mooi kan wandelen langs de baai. Alles is hier knus en pittoresk. Aan de boulevard kan je uiteraard ook een hapje eten in een van de vele restaurantjes met onder andere verse vis.

  1. Dromerig Playa de las Teresitas met uitzichtpunt

Playa de las Teresitas is een magnifiek uitgestrekt wit zandstrand met héél wat plaats om je handdoekje te leggen en enkele uurtjes te bakken en braden. Vooral het bijhorende uitzichtpunt is de moeite waard. Het strand zelf is aangelegd en daardoor lang en breed. Er valt wel heel wat te beleven, denk maar aan tal van foodtrucks, mogelijkheid tot watersporten, ligbedjes... alles erop en eraan!

Maar hoe kom je nu bij dat mooie uitzichtpunt? Eenmaal gearriveerd bij Playa de las Teresitas, moet je nog even verder rijden, de bergen in, tot je bunkers met graffiti tegenkomt. Grote kans dat je hier nog auto's geparkeerd ziet staan. Kies hier vervolgens ook een parkeerplaatsje (langs de weg, waar je plaats vindt). Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht, dus het is de omweg zeker waard!

  1. Festiviteiten in Tenerife

Carnaval in Santa Cruz de Tenerife

Carnaval in Santa Cruz is een hele gebeurtenis: je krijgt er optredens en parades te zien met de meest gekke en indrukwekkende kostuums, er zijn de hele dag en nacht lang heel wat leuke feestjes en er heerst een ongelooflijke fijne sfeer. Als bezoeker zal je ongetwijfeld versteld staan van al het pracht. Carnaval heeft hier bovendien elk jaar een ander thema, dus je wordt keer op keer verrast. Voorgaande thema’s waren bijvoorbeeld al Bollywod, circus, ruimte, magie… Carnaval in Santa Cruz duurt zo’n drie weken en gaat door in februari.

Festival Romeria de La Orotava

Een bekend festival in Tenerife is het Romeria de La Orotava Festival, dat zoals de naam al doet vermoeden, doorgaat in La Orotave. Romeria is afkomstig van het woord ‘processie’ en verwijst naar de pelgrims die richting Rome trokken. De Romeria in La Orotava wordt beschouwd als de mooiste in de regio en daarom is deze festiviteit echt de moeite waard.

De hele gemeenschap verzamelt om samen te werken aan een groot, traditioneel bloementapijt waarmee vervolgens de straten worden versierd. Ook op Plaza del Ayuntamiento is een gigantisch tapijt te bewonderen: een representatie van verschillende scènes uit de bijbel, gemaakt uit vulkaanzand.

Dit festival biedt toeristen een blik in culturele tradities en de authentieke levensstijl van de locals. Zeker een aanrader! Meer informatie vind je op Web Tenerife, waar je ook nog andere festivals terugvindt.

  1. Waar je hotel kiezen op Tenerife?

Ben je van plan om vooral het strand, de zon en de zee op te zoeken, dan is het zuiden van Tenerife een goede plek om te overnachten, bekijk de hotels. Je zal er echter niet alleen zijn. Heb je het graag wat rustiger? Dan is de regio rond Playa San Juan en Los Gigantes een goed alternatief. Hieronder alvast onze 5 favoriete adressen op Tenerife.

Hotel Marte (Puerto de la Cruz)

Dit charmante, traditionele hotel ligt in het centrum van Puerto de la Cruz, vlakbij het busstation. Neem een duik in het zwembad op het dak van het hotel met zicht op de Teide.

Hotel Marte de ideale plek voor sportievelingen en fietsers, alle accommodatie is voorzien voor het stallen en herstellen van fietsen. Hier overnacht je voor € 50 incl ontbijt. Of wat dacht je van een sauna of ontspannen massage na het fietsen? 's Avonds schuif je aan in het buffetrestaurant met lekkere Canarische gerechten. Meer info en boeken

Hotel Laguna Nivaria Hotel & Spa

Dit 4-sterren hotel is gevestigd in een charmant 16e-eeuws herenhuis in het historische centrum van San Cristóbal de la Laguna. Dit is in het minder toeristische noorden van Tenerife. Ga er genieten in het à la carte restaurant zowel voor voor lunch als diner en overnacht er in de stijlvolle kamers, hier geen eenheidsworst maar pure luxe en verwennerij en dit vanaf € 97/nacht. 's Morgens kan je genieten van je ontbijt op het terras. Meer info en boeken.

Villa Jardín de Buda (Arona)

Op zoek naar een prachtige villa? Wat dat je van de Villa Jardín de Buda in Arona. Deze villa in Aziatische stijl met zwembad en privéparking heeft 4 slaapkamers, een keuken met een vaatwasser en een magnetron, een flatscreen-tv, een zithoek en 3 badkamers. Deze villa huur je al vanaf € 395. Je kan er relaxen in de hot tub en 's avonds lekker de barbecue aansteken. Meer info en online boeken.

Hotel La Quinta Roja The Senses Collection (Garachico)

Ooit al eens in een voormalige woning van een Markies willen overnachten? In het Hotel La Quinta Roja in Garachico, in het noordwesten van Tenerife kan het. Geniet er van het ontbijt op het terras en ontspan in de hot tub of sauna. Op slechts 50 meter van het hotel kan je een duik nemen in een van de natuurlijke zwembaden van Garachico.
Hier overnacht je vanaf € 110/nacht, meer info en boeken.

Hotel Rural 4 Esquinas (San Miguel)

In San Miguel, in het zuiden van Tenerife vind je Hotel Rural 4 Esquinas in een gerestaureerd 19e-eeuws gebouw. Verwacht je aan rustieke meubels en vloeren met authentieke tegeltjes. Deze typische Spaanse inrichting rural is gecombineerd met modern comfort. Geniet er op de schaduwrijke patio van de traditionele Canarische gerechten. Bekijk de foto's, ... hier wil je toch ook verblijven vanaf € 72/nacht? Meer info en boeken.

  1. Waar best een auto huren op de Canarische eilanden?

Welk eiland je ook kiest, een huurauto raden we zeker aan. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook onderweg naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Begin meteen aan je vakantie met een huurauto

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!

HUURAUTO: Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 4 februari 2024 - Rita Voet

Het is een goede gids, maar wij gaan pas in april en dan kan ik oordelen of de info goed is weergegeven.

- 11 oktober 2023 - Lien

Heel handige gids

- 6 september 2023 - Angelique Van geffen

Naar punto de teno kan je niet naartoe met eigen auto, alleen nog maar met taxi of openbaar vervoer...of te voet/fiets daar zegt de bevolking van dat je dan loco bent

- 2 september 2023 - Marleen Descamps

heel duidelijke en interessante reisgids, bij een eventuele reis naar Tenerife zal ik zeker gebruik ervan maken

- 10 januari 2023 - vivi

Top!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?