Op vakantie in Maspalomas: wat zeker zien en doen + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Op vakantie in Maspalomas: wat zeker zien en doen + foto's

Wat zeker zien en doen in Maspalomas? + verblijftips

Maspalomas, in het zuiden van Gran Canaria, heeft écht voor ieder wat wils. Stranden voor de zonnekloppers, wandelroutes voor de meer actieve vakantiegangers, pittoreske stadjes en dorpjes om helemaal tot rust te komen, en bijzondere moddersalina's.

Benieuwd naar deze badplaats op Gran Canaria? Bekijk hier dé leukste activiteiten en must-see bezienswaardigheden in Maspalomas. Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Praktische info & tickets voor je vakantie Gran Canaria

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Gran Canaria naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Gran Canaria zijn:
HuurautoWil je Gran Canaria zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Wandelroutes en plantages in San Bartolomé de Tirajana

Het historische stadje San Bartolomé de Tirajana is het administratieve centrum van Maspalomas en de omliggende vakantieoorden langs de kust. Het gebied rond de stad is bekend omwille van zijn amandel-, perzik-, pruimen- en kersenplantages die gebruikt worden om sterke drank van te brouwen. Een van de noemenswaardige plekken in de stad is de San Bartolomé kerk. De bouw begon in 1690, maar de kerk werd pas ingewijd in 1922. Elke zondag wordt er in de buurt van de kerk een markt gehouden.

Rond het stadje zal je vele oude wegen, caminos reales, vinden, die opengesteld werden voor wandelaars en toeristen om meer milieuvriendelijke reisopties aan te moedigen.

VERBLIJFTIP: Het rustig gelegen Palm Oasis Maspalomas wordt omgeven door tropische tuinen en biedt uitzicht op de duinen van Maspalomas en de Atlantische Oceaan. De buitenbaden worden in de winter verwarmd en beschikken over watervallen, hot tubs en een glijbaan! Meer info en boeken.

  1. Playa de Amadores

Playa de Amadores is een aangelegd strand dat zich nestelt in de goed-beschutte baai tussen Maspalomas en Puerto de Mogán aan de zuidwestkust. Hier vind je een boog van 800 m zand dat, hoewel druk, wel rustig en veilig is voor families met jonge kinderen.

Ben je op vakantie met kinderen in Gran Canaria? Bekijk dan ook eens onze blogpost met onze 13 leukste daguitstappen (oudersproof) op Gran Canaria.
  1. Moddersalina's bij Maspalomas

Gran Canaria produceerde veel zout in de 19de en 20ste eeuw, en bewijzen van deze nijverheid kunnen vandaag de dag nog steeds gezien worden, zowel langs de zuidwestkant van het eiland, in moddersalina’s, als op de rotsen aan de noordkust. Je vindt overblijfselen van de moddersalina’s op zo’n 15 minuten ten oosten van Maspalomas.

  1. Waterpret met de volledige familie in Aqualand

Een van de populairste daguitstappen vanuit Maspalomas is een bezoekje aan Aqualand. Dit waterpretpark is een gezinsvriendelijke attractie en biedt veel plonsplezier voor jong en oud. Het is de ideale daguitstap voor wat verkoeling. Wanneer de ouders tot rust komen in het solarium, glijden de kinderen van de spannende wildwaterbanen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Aqualand Maspalomas online op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en kan je meteen beginnen aan deze leuke daguitstap.

  1. Het buitenaardse landschap van de Maspalomas Duinen

Het buitenaardse woestijnlandschap van de Maspalomas duinen geeft je het gevoel alsof je een nieuwe, andere wereld bent binnengestapt. Dit is dé bezienswaardigheid van Gran Canaria. Dit natuurreservaat is een toevluchtsoord voor wilde dieren en planten, maar ook een populair oord voor naturisten en andere zonnekloppers. Pas op voor hagedissen en konijnen terwijl je door dit surrealistische landschap trekt.

KAMELENRIT: Maak deze uitstap extra bijzonder voor je kinderen en maak een kamelenrit door de duinen van Maspalomas!

  1. De vuurtoren van Maspalomas

De Faro de Maspalomas is een vuurtoren die in 1886 werd gebouwd. De vuurtoren is een opvallend herkenningspunt in het omliggende landschap, met een hoogte van 65 m. Dit is een cruciaal lichtbaken voor schepen die in de omliggende wateren navigeren.

REISGIDS: Nog meer ontdekken van de Canarische Eilanden? Download onze gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

  1. Beleef het wilde westen in Sioux City Park

Meer interesse in western? Dan bezoek je best even het Sioux City Park op 15 minuten rijden van Maspalomas. Wanneer je dit themapark bezoekt, lijkt het wel alsof je je in het Wilde Westen waant. Je kan er enkele spectaculaire shows zoals spannende cowboyduels, een bankoverval en shoot outs tussen bandieten en de sheriff bijwonen.

Honger en dorst gekregen? Dan kan je altijd terecht voor een hapje en een drankje in de typische Sioux City Saloon. Verder is er ook een dierentuin waar je onder andere reuzekippen en dwergkrokodillen kan bezichtigen. Bestel alvast je tickets voor het Sioux City Park.

  1. Wooland Holiday World Maspalomas

Of maak een daguitstap van Wooland Holiday World Maspalomas. Dit amusement park is gelegen in het hart van Maspalomas en biedt ongetwijfeld een dag vol plezier voor zowel jong als oud. Je vindt hier verschillende soorten attracties zowel binnen als buiten. Denk maar aan een reuzenrad dat een prachtig 360 graden zicht biedt over het eiland, een escaperoom, een piratenschip, een 900 meter lange achtbaan met snelheden van bijna 60km/uur.

Daarnaast zijn er ook verschillende kinderspeeltuinen voorzien en kan je even pauzeren en genieten van een hapje en een drankje in een van de restaurants die in het park gevestigd zijn.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Wooland Holiday World Maspalomas online op voorhand.


  1. Doe een tours met gids of excursies in Maspalomas

Heb je nog tijd over en wil je graag de mooiste bezienswaardigheden in Maspalomas bezoeken? Ga dan zeker mee met een georganiseerde rondleiding of tour en ontdek de verborgen plekjes van Maspalomas. Kijk snel bij GetYourGuide voor nog meer aanbod of boek hieronder.

Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar overnachten in Maspalomas?

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf op Gran Canaria? Maspalomas is een leuke uitvalsbasis op Gran Canaria, dicht bij het strand en de zee, en op een boogscheut van prachtige natuur. Hieronder vind je alvast enkele van onze favorieten. Of bekijk het volledige aanbod hotels in Maspalomas.

  • Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Verblijf dan in het Lopesan Baobab Resort. Een luxe resort gelegen te midden van tropische tuinen en ontworpen in Afrikaanse stijl. Het resort beschikt over een groot buitenzwembad en ligt op wandelafstand van het strand van Maspalomas. De kamers van het hotel zijn elegant, ruim en voorzien van een balkon. Meer info en boeken.
  • Bungalows Cordial Green Golf beschikt over licht, moderne ingerichte kamers met een eigen terras. Op warme dagen kan je een frisse duik nemen in een van de twee buitenzwembaden. Wil je graag een namiddagje doorbrengen op het strand? Dan kan je met de gratis pendeldiensten naar het strand van Maspalomas en Playa del Inglés. Meer info en boeken.
  • Het rustig gelegen Palm Oasis Maspalomas wordt omgeven door tropische tuinen en biedt uitzicht op de duinen van Maspalomas en de Atlantische Oceaan. De buitenbaden worden in de winter verwarmd en beschikken over watervallen, hot tubs en een glijbaan! Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 25 november 2019 - maria

Handige reisgids. De tips hebben ons verblijf zeker aangenamer gemaakt.

- 18 juni 2019 - Leen

Goede kennismaking.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?